Aruba este insula de mica altitudine si cu teren arid, situata in Marea Caraibelor, la circa 25 Km nord de peninsula Paraguaná - Venezuela si la vest de Insula Curacao. Face parte din Regatul Tarilor de Jos din America Centrala Caraibiana. Economia bazata pe exploatarea rafinariilor de petrol, a fost recent diversificata prin sectoarele turism si finantari off shore.
Primii locuitori ai insulei au fost triburile de Caiquetios, o ramura a indienilor Arawak care se presupune ca au migrat aici, acum 2000 de ani din Bazinul Orinoco din America de Sud. Exploratorul spaniol Alonso de Hojeda a descoperit Aruba in 1499, iar in 1634 insula a fost ocupata de olandezi. In perioada 1805 – 1816 in perioada razboaielor napoleoniene, Aruba a fost ocupata de englezi, ca mai apoi sa redevina colonie olandeza, facand parte din Antilele Olandeze, de care s-a separat la 1 ianuarie 1986. Era prevazuta obtinerea independetei in 1996, dar tranzitia a fost oprita in 1994.
Coastele insulei sunt marcate de un contur de nisip catifelat, alb, scaldat de ape cristaline, supranumit Turquoise Coast datorita nuantelor de turcoaz ale marii.

Oferte - Aruba