Peisaje de basm in Slovenia

Plecare 2022 din Timisoara!

3
 
Transport
Perioada 2022
Tarif
 
295
persoana/sejur

PEISAJE DE BASM IN SLOVENIA !

 

Maribor-Ljubljana-Lacul Bled-Pestera Postojna

Plecare 2022/4 zile/3 nopti

 

 

Atractiile excursiei:

- palatul Festetics din Keszthely, Balaton

- cea mai veche vita de vie din lume la Maribor

- Castelul Maribor

- Castelul Ljubljana si podurile celebre din Ljubljana

- Pestera Postojna cu Castelul Predjama

- Lacul Bled cu insula din mijlocul lacului si cu biserica veche de 600 ani

             

Ziua 1

 

Plecare din Timisoara la ora 6,00 de la Adam Muller Gutenbrunn pe traseul Timisoara-Budapesta--Balaton -Maribor. Ne oprim la Balaton in orasul  Keszthely pentru a vizita  faimosul palat Festetics, al 3-lea palat ca mărime din Ungaria. Lucrările de construcție au început în anul 1745 sub Kristóf Festetics membru unei familii nobile de origine croată, dar de-a lungul timpului a suferit mai multe modificări. Din 1887 palatul are 101 de camere, printre care și o bibliotecă fabuloasă. In spatele palatului  se gaseste o expoziție de trăsuri, calești și sănii datand din secolul al XVIII-lea și al XIX-lea. Plecare spre  Maribor, sosire  dupa amiaza. In limita timpului disponibil  se poate vizita  Crama Vinag, una din cele mai mari pivnite din Europa care se intinde pe o suprafata de 200000 mp unde se poate  face turul cramei. Optional se poate organiza o degustare de vinuri. Cazare  si cina hotel 3* in Maribor.

 

Ziua 2

 

Mic dejun. Dimineata propunem sa exploram putin  Maribor-ul. Orasul  a fost atestat documentar in 1254, este al 2 lea ca marime din Slovenia si  are cele mai vechi culturi de vie din lume  care cresc pe langa raul Drava de mai mult de patru secole. Orasul mai este celebru pentru podurile sale, arhitectura si baile publice. Orasul Maribor a fost declarat in 2012 capitala culturala europeana. Obiective turistice care se pot vizita: Basilica inchinata Fecioarei Maria, Castelul Maribor datează incă din secolul al XV-lea, mai exact din anul 1478, constructia lui durând pâna in anul 1483. A fost ridicat de catre Regele Friederik al treilea, ca si o cetate fortificată, Catedrala Stolnica care datează din secolul 12 si  unde  pe un vitraliu il gasim pe Papa Ioan Paul al II-lea, care a vizitat Maribor-ul in 1999. In Piata Mare(Trg Glavni) se gaseste un monument dedicat celor care au murit de ciuma.

In jurul pranzului, plecare spre Ljubljana. Obiective turistice care se pot vizita: Castelul Ljubljana, vechi de mai bine de 900 de ani, castelul reprezintă una dintre principalele atracții ale orașului, oferind o imagine superbă asupra acestuia; Podul triplu datează din anul 1842, de când cel vechi de lemn a fost înlocuit; Podul cu lacăte sau „Podul Măcelarilor” a fost construit recent și face legatura cu piața centrală a orașului. Podul dragonilor este emblema orașului alaturi de castel și podul triplu, dragonul fiind considerat simbolul curajului și al măreției. De asemenea, acesta se găsește și pe drapelul Ljubljanei. Clădirea primăriei dateza din secolul 15, având puternice influențe venețiene și fiind una dintre cele mai reprezentative clădiri din oraș. Interiorul clădirii se poate vizita!

Plecare spre Bled, cazare si cina hotel 3*

 

Ziua 3

 

Mic dejun. Plecare spre Pestera Postojna ,  o minune naturală fascinantă, pentru care  nu este nevoie de pregatiri  speciale înainte de a o vizita. O mare parte din sălile frumoase și formațiunile de peșteră sunt admirate  în timpul unei călătorii captivante cu un tren electric de peșteră, în timp ce restul sălilor și pasajelor cu o multitudine de caracteristici magnifice ale peșterii sunt explorate pe jos însoțite de un ghid turistic.Turul dureaza aprox 90 minute. La doar câțiva kilometri de Peștera Postojna, lumea carstică oferă o experiență de neuitat în lumea de basm a cavalerilor: Castelul Medieval Predjama a fost cocoțat în mijlocul unei stânci de 123 de metri înălțime de mai bine de 800 de ani . În spatele celui mai mare castel rupestru din lume, se află o rețea de tuneluri secrete, de unde cavalerul Erazem din Predjama pornea  în expedițiile sale de jefuire. Peștera de sub Castelul Predjama este casa unei colonii de lilieci. Ne intoarcem spre Lacul Bled, atractie fascinanta, oferind o experienta si un peisaj ce par desprinse din cartile cu povesti. Calatorii ajunsi pe malurile sale sunt fermecati de oglinda de smarald sau safir, apele schimbandu-si nuanta dupa vreme si anotimp. De jur imprejur, muntii se inalta ametitor deasupra lacului, oferind panorame de neuitat. Bled este o destinatie completa si complexa, atat in sine, cat si prin numeroasele atractii aflate in apropiere.Atracția principală a lacului este insula din mijlocul acestuia unde se află și o bisericuță veche de aproximativ 600 de ani. Ani la rând, insula a fost martoră a numeroase căsătorii de unde vine și o legendă. Aceasta spune că, mirele trebuie să își poarte mireasa în brațe până la biserică, urcând astfel câteva zeci de trepte. Pe insulă se poate ajunge cu plenta,  o barcă specifică zonei (un fel de gondolă), care te duce de pe o parte a lacului până pe insulă.

Cina si cazare hotel 3*.

 

Ziua 4

 

Mic dejun.  In jurul orei  10,00 plecare spre Timisoara, sosire seara tarziu.

                  

 

 

Tarif : 295 €/persoana/loc in camera dubla/tripla

  

 

 

  

 

 

Tariful include:

- 1 noapte cazare in Maribor, hotel 3*

- 2 nopti cazare in Bled, hotel 3*

- masa demipensiune

- transport autocar clasificat conform normelor europene

- insotitor de grup

 

Tariful nu include:

- asigurarea storno si medicala

- intrarile la obiectivele turistice

- supliment camera single 45 €/persoana

 

Acte necesare:

-  pasaport sau carte de identitate

-  minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor si pasaport

 

Nota:

*Tariful a fost calculat pentru un grup de minim 35 de platitori. In cazul unui numar mai mic de persoane tariful se va recalcula.

*Ghidul are voie sa modifice ordinea obiectivelor turistice fara a modifica structura acestora.

 

Rezerva acum

You must agree to the conditions for processing your personal data.