Circuit Valea Prahovei

Plecare din Timisoara!

3
 
Transport
Perioada 18.05-22.05.2022
Tarif
de la
 
23442
persoana/sejur

                                Circuit Valea Prahovei !!!

Vizitam: Monumente istorice,Cetati rupeste, biserici fortificate, statiuni montane, rezervatii naturale

Itinerariu: Timisoara-Sambata-Sinca Veche-Busteni-Babele- Sfinx-Brasov-Harman-Prejmer-Poiana Brasov-Sinaia-Bran-Racos-Timisoara

 

Perioada 18.05-22.05.2022

5 zile/4 nopti

 

Ziua 1

  Plecare din Timisoara la ora 7.00 de la AMG pe traseul Deva-Sibiu-Sercaia-Sambata- Brasov. Prima oprire este la Herghelia din Sambata de Jos. Hergehelia  a fost fondata in anul 1874 cu un efectiv de cai din rasa Lipitan proveniti de la Herghelia Lipica din Slovenia unde procesul de selectie pentru aceasta rasa a inceput inca din 1580, dar in 1913 intregul efectiv este mutat la Babolna, in Ungaria. Abia in 1920 statul roman decide sa reinfiinteze herghelia care functioneaza fara incetare pana astazi. In prezent, Herghelia este destinata cresterii si ameliorarii materialului genetic pentru rasa Lipitan si promoveaza cai de rasa pentru sportul ecvestru. Zona in care este amplasat acest domeniu se afla sub egida umbrei, a racorii si a linistii unui rau. Este una din cele mai importante herghelii de cai Lipitani din lume, crescandu-se 7 linii de sange care poarta numele armasarilor care au stat la baza formarii actualelor efective: Conversano, Favory, Maestoso, Neapolitano, Pluto, Siglavy-Capriola si Tulipan. Plecam spre Sâmbăta de Sus, la Manastirea Brancoveanu. Aflată pe valea râului Sâmbăta, la poalele Munţilor Făgăraş, la o altitudine de peste 600 m,  Mănăstirea Brâncoveanu este renumită ca loc de reculegere, mângâiere şi întărire sufletească pentru credincioşii şi vizitatorii ce se roagă ori poposesc la acest sfânt locaş. Urmatoarea oprire o facem la Biserica rupestra de la Sinca Veche. Cunoscut mai mult sub denumirea de "Templul Ursitelor", locasul de cult din Sinca Veche se banuieste ca are o vechime de aproximativ 7.000 de ani si se presupune ca ar fi apartinut aceleiasi civilizatii care a intemeiat "Templul Alb" din Insula Serpilor. 

 Cina si cazare pensiune 3* zona Brasov.

Ziua 2

Mic dejun.  Plecam spre  Busteni  unde vizitam Castelul Cantacuzino situat în cartierul Zamora, clădirea castelului, ale cărei lucrări de construcție au fost finalizate în 1911, a fost realizată de arhitectul Grigore Cerchez la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino. Din Busteni luam telecabina si urcam spre  Sfinxul din Munții Bucegi, un megalit antropomorf situat la 2216 m altitudine. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene (vântului). Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime  si Babele, formațiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (2292 m), situat în masivul Bucegi din Carpații Meridionali. Important obiectiv turistic, Cabana Babele este situată sub vârful cu același nume și este punctul de plecare central în drumețiile din munții Bucegi. Plecam  spre Brasov. Obiective turistice ce se pot vizita in Brasov in limita timpului disponibil: Biserica Neagră Brasov, construită în jurul anului 1380,  Cetăţuia de pe Strajă sau Dealul Cetăţii, cum e numit astăzi. La începutul secolului XV, aici exista doar un turn de veghe, care a fost completat în 1524 cu un bastion de lemn cu patru turnuri. Piaţa Sfatului din Braşov este probabil cel mai cunoscut şi cel mai vizitat loc din oraş, Strada Sforii constituie cea mai ingusta ulita din Cetatea Brasovului. Desi unii sustin ca este o strada veche si ca ar fi cea mai ingusta din Europa.

Cina si cazare pensiune 3* zona Brasov.

Ziua 3

Mic dejun.  Plecare spre Sinaia, Obiective turistice care se pot  vizita in Sinaia: Castelul Peles este de departe vedeta orasului, fiind unul dintre cele mai frumoase edificii de acest gen din Romania si chiar din Europa. Castelul a fost construit in perioada 1873-1914, cu o serie de dotari inovatoare pentru acea perioada, precum incalzire centrala sau plafon de sticla mobil, Casa Memoriala “George Enescu” a fost construita intre anii 1923 si 1926, fiind numita initial “Vila Luminis”. Plecare spre Castelul Bran. Prima atestare documentară a Castelului Bran este reprezentată de un act emis la 19 noiembrie 1377 ce către regele Ungariei, Ludovic I de Anjou. Prin acest document braşovenii primeau privilegiul de a construi o cetate de piatră la Bran.

Cina si cazare pensiune 3* zona Brasov.

 

Ziua 4

Mic dejun. Plecare spre Canionul Șapte Scări, acesta este un defileu săpat în calcare jurasice din partea vestică a munților Piatra Mare, în județul Brașov, România. Lungimea lor este de 160 metri cu o diferență de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din șapte trepte cu înalțimi între 2.5 și 15 metri, care îi dau numele și care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Valea Șurii de Piatră, afluent de stânga al Șipoaiei, este ridicat. Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări, nefiind nevoie de echipament specializat.

Pentru cei care nu doresc sa experimenteze Canionul au posibilitatea de a ramane in Brasov, program de voie. La ora ora 12:30 grupul se va reuni si va pleca spre localitatea Harman, unde vizitam biserica fortificata. Prima atestare a Bisericii Fortificate Harman datează din 1240, după alungarea cavalerilor teutoni din această zonă. În afară de pictura din interiorul Bisericii Fortificate Hărman, în capela funerară aflată la parterul turnului de est s-a păstrat o pictură valoaroasă în stil gotic târziu, ce înfățișează scene din „Judecata de Apoi”, „Răstignirea” și „Glorificarea Sfintei Fecioara Maria. Plecam mai departe spre, Cetatea Prejmer care adăposteşte Biserica Fortificată din localitate este una dintre cele mai bine păstrate fortificaţii din Europa, dar şi cel mai vechi monument istoric din Braşov. Cetatea a fost construită în 1211 de către Cavalerii Teutoni, în stil gotic şi este înscrisă pe lista patrimoniului cultural modial UNESCO. Pentru a se apăra de invaziile turceşti, locuitorii aşezării, la origine saşi, construiesc în secolul al XV-lea zidurile Cetăţii Ţărăneşti. Cetatea are forma unui cerc care înconjoară Biserica Evanghelică, ziduri înalte de 12 metri şi groase de 3-4 metri. Plecare spre Poiana Brasov, statiune ce se afla la poalele Postavarului la o altitudine de 1030 m, iar cel mai inalt varf de munte la altitudinea de 1799 m (vf. Cristianul Mare), ceea ce inseamna o diferenta de altitudine de aproape 800 m. Infiintata in 1895, Poiana Brasov deservea ca loc turistic pentru Brasov. Prima cabana a fost construita in 1904.

Cina si cazare pensiune 3* zona Brasov.

Ziua 5

Mic dejun.  Plecare spre Timisoara cu oprire la Rezervația de la Racoș unde vizitam Coloanele de bazalt  și Lacul de Smarald, loc despre care se spune că are energie pozitivă. Rezervația naturală se întinde pe o suprafață de 1,10 hectare. Aici se găsesc coloane masive de bazalt, cu o geologie caracterizată prin prezența scurgerilor de lavă. Coloanele de bazalt de la Racoș au o vechime de peste un milion și jumătate de ani, iar ele sunt mărturia activităților vulcanice din zonă, din Munții Perșani din Carpații Orientali.

În interiorul carierei  s-a format Lacul de Smarald, denumire provenită de la culoarea apei. Se spune că ar avea o adâncime de 10 metri. În apropiere se află și vulcanul stins, într-o zonă cu o vegetație mai săracă, roșiatică. În trecut, pe aceste locuri se exploata zgura vulcanică. Interesant de văzut în zonă mai este Castelul Sukosd Bethlen, construit din piatră ponce și tuf vulcanic. Mai poate fi admirată Cetatea de la Racoș ce face parte din situl arheologic de la Racoșul de Jos. Plecare spre Cetatea Rupea este una dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, primele semne de așezări omenești datând din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 î.H.). Prima atestare documentară datează din anul 1324 când sașii răsculați împotriva regelui Carol Robert, al Ungariei s-au refugiat în interiorul cetății.

Continuam drumul spre casa cu un popas pentru servirea unui pranz.

Sosire in Timisoara, seara tarziu.

 

 

 

 


 

Tarif 1160 lei/pers/sejur

 

Tariful include:

-4 nopti cazare pensiune/hotel 3*

-masa demipensiune

-transport autocar clasificat conform normelor UE

-ghid insotitor

Tariful nu include

-masa de pranz

-intrarile la obiectivele turistice

-supliment single 350 lei/4 nopti

 

Intrari:

 Herghelia de la Sambata 12lei/pers

 Castelul Cantacuzino - 35 lei/persoana - bilet de intrare + ghid local la nivel 1,2+parc

 Pensionar+stuenti: 20 lei

 Telecabina Busteni – Babele – Busteni – 170 lei/pers- urcare +coborare

 Castelul Peles - 30 lei/persoana

 Pensionari: 15 lei

 Studenti.Elevi: 8 lei

 Castelul Bran

 Adults: 40Lei

 Seniors (65+): 30Lei

 Students: 25Lei

 Casa Memoriala “George Enescu” Sinaia 

 10 lei/persoana

 Pensionari: 5 lei/persoana

 Canionul Șapte Scări - 10 lei/persoana

 Biserica Fortificata Harman - 10 lei/persoana

 Cetatea Prejmer - 15 lei/persoana

 Elevi/studenti – 7 lei

 Cetatea Rupea - 10 lei/persoana

 5 lei/elevi, student

 

 

 Nota:

Tariful a fost calculat pentru un grup de 35 de persoane platitoare.

In cazul unui numar mai mic de persoane tariful se recalculeaza.

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.