; &ev=PageView&noscript=1 />

Albania: circuit cu sejur

Perioada 18.08-25.08.2023

4
 
Transport
Perioada 18.08-25.08.2023
Tarif
de la
 
630
persoană/pachet

Fantasy Travel va propune:

Vacanță cu iz balcanic:

Sejur & circuit în Albania

Perioada: 18.08-25.08.2023/7 nopți/8 zile

Ziua 1

Plecare din Timișoara la ora 07:00 de la Casa ”Adam Muller Guttenbrunn”, Strada Gheorghe Lazar nr.10-12 pe traseul Timișoara-Niș-Skopje-Tirana-Durres.

Sosire seara în Durres, cazare și cină la hotel 4* situat la 100 m de plajă.

Ziua 2

Mic dejun.

Durres este al doilea oras ca marime din Albania cu o populatie de aproximativ 122.000 de locuitori. Orasul se situeaza in partea de vest a Albaniei, pe coasta Marii Adriatice fiind cel mai mare si important port din tara. Durres este un oras antic, fiind cel mai vechi de pe teritoriul Albaniei. Acesta a fost intemeiat in secolul al VII-lea î.Hr. de catre colonisti veniti din Grecia care l-au denumit initial Epidamos. Pe langa port, Durres ofera si numeroase plaje si zone de promenade la malul marii.  

Timp liber pentru relaxare, plaja, explorare zona. Hotelul se afla la 100 de metri de plaja cu nisip fin si intrare lina in mare.

Cina si cazare hotel 4* in Durres.

Ziua 3

Mic dejun.

Vizitare oraș Durres.

Obiective turistice care se pot viziona în Durres: Statuia lui Mujo Ulqinaku: a fost sergent in cadrul Marinei Regale a Albaniei si este cunoscut pentru rezistenta de care a dat dovada la data de 7 Aprilie 1939 atunci cand Italia a inceput invazia Albaniei; Turnul Venetian: construit in perioada Republicii Venetiene si consolidat in secolul al V-lea; Amfiteatrul Roman din Durres: situat in centrul orasului doar pe jumatate scos la suprafata a construit in secolul al II-ea in perioada Imparatului Traian este unul dintre cele mai mari amfiteatre de acest fel din Peninsula Balcanica (2 Eur/pax); Moscheea Fatih (doar exterior deoarece este inchisa): construita in anul 1502, un an dupa cucerirea orasului de catre Imperiul Otoman si numita dupa Sultanul Otoman Mehmet Cuceritorul (Sultan Mehmet Fatihu); Casa cu cerdac, Poarta Ilira de intrare in oras, veche de 3000 de ani.

Cina si cazare hotel 4* in Durres.

Ziua 4

Mic dejun.

Plecare cu autocarul spre Berat.

Numit si ”orasul cu o mie de ferestre”, Berat a fost declarat inca din perioada comunista drept ”oras muzeu” iar centrul sau istoric a fost inclus in anul 2005 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Berat este una dintre cele mai importante atractii turistice din Albania. Orasul are o istorie indelungata de peste 2400 ani, existenta unei castel similar cu o fortareata aici datand inca din secolul al IV-lea i.Hr. si fiind locuit chiar si in prezent. Berat este unul dintre cele mai bine pastrate orase otomane. Pe langa istoria fascinanta, orasul mai impresioneaza si prin locatia sa geografica fiind situat pe malurile raului Osum intr-o vale inconjurat de dealuri si munti.

Obiectivele turistice care se vor vizita: Castelul din Berat: cel mai vechi obiectiv din oras situat pe varful unui deal stancos, acesta a fost construit in secolul al IV-lea i.Hr. si este locuit si in prezent; Muzeul Onufri: numit după un mare pictor Albanez de icoane, Muzeul National Onufri este situat in Cetatea Berat in incinta Bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” si a fost deschis in anul 1986, acesta gazduieste unele dintre cele mai valoroase obiecte de artă ale Albaniei (intrarea 3 Eur/pax);  ”Biserica Adormirea Maicii Domnului”; Cartierul Mangalem: situat chiar la poalele cetății aici se află centrul orașului; Cartierul Gorica situat pe celalalt mal al raului Osum.

Optional pranzul se poate servi in Berat. La ora 18 retur la hotel.

Cina si cazare hotel 4* in Durres

Ziua 5

Mic dejun.

Plecare spre Tirana.

Tirana este capitala Albaniei și cel mai mare oras din tara cu o populatie de aproximativ 616.000 locuitori. Orasul a fost intemeiat in anul 1614 si a devenit capitala tarii in anul 1920. Obiective turistice propuse a se vizita pietonal : Moscheea Hajji Et'hem Bey: in perioada regimului comunist aceasta a fost inchisa si s-a redeschis in anul 1991. Constructia acestei moschei a fost inceputa de Molla Bey undeva intre anii 1791-1794 si a fost terminata de Haxhi Ethem Bey stra-stranepotul lui Suleyman Pasha in 1819-1821. Bustul lui Skanderbeg: Gjergj Kastrioti (1405-1468) este considerat eroul național al poporului Albanez; Turnul cu ceas: construit în anul 1822 este simbolul orașului Tirana si ofera un punct de belvedere superb asupra orașului turnul având o înălțime de 35 metri; Palatul Culturii: construit în anul 1963 în stil brutalist găzduiește în prezent Teatrul de Operă și Balet și Biblioteca Națională; Catedrala Ortodoxă ”Învierea lui Hristos”: construită pe locul unei vechi biserici din anul 1865, noua construcție a fost sfințită în anul 2014; Bulevardul ”Martirii Neamului” una dintre principalele artere ale capitalei, pe acest bulevard sunt concentrate cele mai importante instituții din oraș; Piramida lui Enver Hoxha: deschisă ca și muzeu în anul 1988 și devenită centru de conferințe în anul 1991 după prăbușirea comunismului. În timpul războiului din Kosovo din 1999, clădirea a fost folosită ca bază NATO. În 2018, a fost dezvăluit un nou proiect care va transforma piramida într-un centru IT pentru tineri pentru tehnologii creative, cu accent pe programarea computerelor, robotică și start-up-uri sub numele de TUMO Center Tirana. Structura renovată a fost deschisă publicului în mai 2023. Palatul Prezidențial; Piața Maica Tereza: situată la capătul sudic al bulevardului ”Martirii Neamului” clădirile din această piață au un stil arhitectural fascist.     

Opțional prânzul se poate servi la un restaurant în Tirana.  
Întaorcere la hotel în jurul orei 17.00. Cina și cazare hotel 4* în Durres.

Ziua 6.

Mic dejun.

Timp liber pentru relaxare, plajă, explorare zonă. Hotelul este la 100 de metri de plajă cu nisip fin și intrare lină în mare.

Cină și cazare hotel 4* în Durres.

Ziua 7

Mic dejun.

Timp liber pentru relaxare, plajă, explorare zonă. Hotelul este la 100 de metri de plajă cu nisip fin și intrare lină în mare.

Cină și cazare hotel 4* în Durres.

Ziua 8

Mic dejun.

Plecare spre casă. Sosire în Timișoara seara târziu.

Sfârșitul serviciilor

 

Tarif: 630 €/persoană/loc în cameră dublă sau triplă

 

Condiții rezervare: avans 200 € la înscriere și diferența cu 20 de zile înainte de plecare.

Tariful include:

-      7 nopți de cazare la hotel 4* în Durres;

-      Vizitare oras Durres cu ghid local vorbitor de limba engleză;

-      Excursie cu autocarul la Berat cu ghid local vorbitor de limba engleză;

-      Excursie la Tirana cu ghid local vorbitor de limba engleză;

-       însoțitor de grup din partea agenției pe toată durata excursiei;

-      Transport autocar/microbus (în funcție de numărul de participanți) clasificat conform normelor UE;

-      Masa demipensiune pe toată durata excursiei;

-   Taxa de stațiune.

Tariful nu include:

-      Mesele care nu sunt incluse în program (prânzurile);

-      Intrările la obiectivele turistice: Amfiteatrul Roman din Durres: 2 eur/pers.; Muzeul Onufri: 3 eur/pers.;

-   Suplimentul de single 270 €/pers./7 nopți;

-      Alte cheltuieli de natură personală;

-      Asigurarea medicală (recomandată) și/sau storno.  

Acte necesare:

-      minorii sub 18 ani neînsoţiţi de părinţi trebuie să aibă acordul notarial al părinţilor;

-      carte de identitate sau paşaport.

*Notă

*Tariful este valabil pentru grup de minim 35 de persoane.

*Pentru un grup între 30-34 persoane se achită un supliment 40 €/pers.

*Pentru un grup între 25-29 persoane se achită un supliment 60 €/pers.

*Ne rezervăm dreptul de a recalcula tariful, în cazul creșterii semnificative a prețurilor carburanților, față de momentul când a fost lansat programul.

*Clasificarea pe stele a unităților de cazare este făcută în conformitate cu standardele din țara respectivă.

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

Rezervă acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.