Circuit cu sejur în Andalusia

Plecare cu avionul din Timișoara

3
 
Transport
Perioada 13.09-20.09.2022
Tarif
de la
 
1260
persoană/pachet

 

Circuit cu sejur în Andalusia

Perioada 13.09 – 20.09.2022

 

8 zile/7 nopți

 

Andalusia – un tărâm al culturii, istoriei, fiestelor, naturii și al mâncării excelente. Vom putea vizita totul, de la monumente impresionante la o largă varietate de diferite peisaje naturale... și vom avea șansa de a participa la diverse evenimente populare locale și de a degusta o gamă de diferite preparate locale. 

 

O modalitate de a descoperi cultura Andalusiei este prin explorarea monumentelor acesteia, monumente ce și-au câștigat titlul de sit UNESCO.

Puncte forte ale circuitului:

- în Granada vom vedea Palatul Alhambra, Grădinile Generalife și cartierul antic Albaicín; 

- în Cordoba, centrul său istoric alături de Marea Moschee; 

- în Sevilia catedrala, Palatul Alcázar și Arhiva Generală a Indiilor; 

- în Jaén siturile monumentale Úbeda și Baeza. 

Vom găsi o multitudine de peisaje naturale ce variază de la plajele din Costa Del Sol la plantațiile extensive de măsline din Jaén. 

În cele din urmă, amintiți-vă că Andalusia are o mie de arome diferite care așteaptă să fie încercate. De la sherrys din Jerez (Cadiz) și Montilla – Moriles (Cordoba) până la platourile clasice de pește proaspăt prăjit cunocute sub numele de ”pescaito frito” din Cadiz și Malaga, șuncă de Huelva și Cordoba, ulei de măsline și alte astefl de mâncăruri specifice precum gazpacho și ”salmorejo” (tot un fel de gazpacho dar mai gros).

Ziua 1

Transfer din Timișoara la aeroportul din Budapesta. Zbor direct către Málaga. Sosire la Aeroportul Málaga. Întâlnire cu ghidul local în aeroport  - ne vom bucura de un tur  scurt  al  orașului Málaga alături de acesta. 

Turul orașului Málaga:

Locuit de mai bine de 2000 de ani de diferite civilizații Mediteraneene, Málaga este în prezent un oraș ce combină tradiția cu modernitatea. Întinzându-se pe sub ochiul privitor al Castelului Gibralfaro, este un oraș agitat și plin de viață ticsit cu locuri frumoase precum este Alameda Principal sau promenade La Farola, în care este posibil să descoperim cartiere cu o puternică aroma andalusiană, cum sunt El Perchel sau La Trinidad. 

Castelul Gibralfaro (secolul al XIV-lea) este alăturat Citadelei printr-o serie de ziduri, oferă cele mai bune vederi către oraș, ce se deschide către mare cu portul și promenada La Farola, una dintre principalele locuri pentru recreere ale orașului. La baza Castelului Gibralfao se află Teatrul Roman și Arena de Tauri, parte din zona istorică a orașului. 

În centru se află Catedrala (secolele al XVII – XVIII), cunoscută și ca ”La Manquita„ din cauza turnului său drept nefinalizat. Acest templu foarte frumos executat în stil Renascentist, prezervă o serie minunată de capele ce conțin exemple rafinate de imagini din Andaluzia. 

În centrul vechi alte exemple proeminente de biserici sunt Santiago (secolele XV-XVIII), cu un frumos turn Mudejar; los Mártires, Sagrado Corazón și Santo Cristo de la Salud. 

Ne continuăm drumul către Granada unde vom ajunge seara tarziu.

Cina va fi servită indenpendent de fiecare, hotelul fiind înconjurat de multe restaurante. 

Petrecem noaptea în Granada la hotel 4*

Ziua 2 

Micul dejun

Vizităm Alhambra și Grădinile Generalife

Alhambra și Generalife formează împreună un sit monumental impresionant, construit pe un deal de culoare roșiatică ce domină orizontul orașului și câmpiei Granada. Alhambra a fost cândva casa sultanilor Al-Andalus, iar astăzi aceasta este cel mai vizitat monument al Spaniei. În fiecare an, milioane de vizitatori vin să admire frumesețea rafinată a numeroaselor sale terase și grădini. Totul în Alhambra a fost conceput pentru a atinge perfecțiunea: de la vechiul ”Alcazar”, sau fortăreața militară, până la Palatele Regale Nasrid, decorate cu tencuială și țiglă, cu inscripții din Coran ce invocă ideea de Rai de Pământ. Celebrul Patio de los Leones sau camera de la Sultana sunt exemple ale acestei arhitecturi poetice care hrănește imaginația. Pe lângă decorare sa sofisticată, apa este un element fundamental, mereu prezent și folosit în acest sit ca și cum aceasta ar fi un ultim instrument arhitectural. Șoapta apei proaspete din numeroasele fântâni ale Alhambrei creează un microclimat interior rece: veți observa diferența de temperatură dintre acest loc și restul Granadei. Lângă palate, pe versanții ”Cerro del Sol” (Dealul Soarelui) veți găsi Grădinile Generalife. Situl este înconjurat de grădini ferite ce conferă o senzație de pace și calm, cu o abundență de diferite flori ale căror parfum te va copleși. Aici merită să vă așezați, să vă odihniți și să vă bucurați de tonurile strălucitoare ale luminii ce se reflectă într-o serie de elemente decorative cu apă.  

Intrarea la Complexul Alhambra este inclusă.

După-amiaza timp liber. Cina pe cont propriu, hotelul este înconjurat de multe restaurante locale. Cazare hotel 4* in Granada 

Ziua 3

Micul dejun

Plecarea către Cordoba unde urmează să ne petrecem toată ziua.

Vizităm Moscheea și Cartierul Evreiesc 

Marea Moschee, simbol universal al patrimoniului maur din Spania și una dintre  extraordinarele  opere de artă din istorie, se află în Cordoba. Admirați această bijuterie arhitecturală - un spațiu unic alcătuit din forme, lumină, coloane și culori, unde veți simți toată splendoarea anticului Al-Andalus. Este un sit desemnat al Patrimoniului Mondial. Frumusețea, noblețea și perfecțiunea sa fac din aceasta una dintre cele mai impresionante opere de artă din lume. Priviți în interiorul Marii Moschei pentru o experiență unică și interesantă. Atmosfera sa te va înconjura cu magie, te va duce înapoi în vremuri de splendoare trecută. Descoperiți cele peste 500 de coloane care susțin șiruri de arcade, care alcătuiesc o pădure de perspective ciudate roșii și negre, lumină și formă - un labirint fascinant, fără precedent. În timpul vizitei noastre vom fi uimiți de uși somptuoase, cupole, camere cu decor uluitor, piese de marmură sculptate care sunt adevărate opere de artă, mozaicuri, plăci, tablouri...

Înăuntru, în centrul pădurii sale de coloane, se ridică brusc o mare catedrală creștină. Construcția sa a început în secolul al XVI-lea în cadrul Marii Moschei și este o minune arhitecturală în sine, cu o gamă de stiluri diferite care merg de la gotic la baroc. O altă moștenire musulman-hispanică este cartierul evreiesc, care merge de la moschee până la ziduri și Poarta Almodovar. Este alcătuită dintr-o rețea de străzi înguste cu fațade văruite în alb, împodobite cu gresie și gratii la geamuri. În acest cartier se află Plazuela de las Flores, precum și casa Ducilor de Medina Sidonia și Sinagoga, singura care mai stă în picioare în oraș. Continuăm către Sevilia După-masa timp liber

Cina pe cont propriu, hotelul este înconjurat de multe restaurante locale. 

Noaptea o vom petrece la Sevilia hotel 4*

Ziua 4

Micul dejun

Turul orașului Sevilia

Multe culturi diferite au fost prezente în istoria orașului Sevilia. Moștenirea sa s-a format timp de secole, patrimoniul cultural, monumental și artistic pe care îl putem admira pe străzile și muzeele sale. Sevilia este o provincie plină de nuanțe, și este mărturie a fuziunii culturilor între popoare: tartesieni, iberici, arabi și creștini au fost prezenți în cele șase zone ale regiunii, de la Vía de la Plata (Drumul Argintului) și nordul Sierra Norte până la zona Guadalquivir-Donana, El Aljarafe, La Campina și lanțul sudic Sierra Sur. Există cele cinci Căi Verzi care traversează Sevilla și celelalte zone protejate. În plus, există măiestrie bogată, sărbători și obiceiuri populare. Ca să nu mai vorbim de bucătărie, flamenco, muzee, tauri, cai... Toate acestea fac din provincia Sevilia un loc de neuitat.

După-masa timp liber

Intrările la Catedrală, Giralda și Alcazar sunt incluse.

Cina pe cont propriu, hotelul este înconjurat de multe restaurante locale. 

Noaptea o vom petrece la Sevilia hotel 4*

Ziua 5 

Micul dejun

Jerez & Cardiz – jumătate de zi

După doar o oră de plimbare, vom începe excursia cu un tur ghidat al Catedralei Vinului, numită după calitatea înaltă a vinurilor sale. Vom încheia vizita degustând câteva dintre produsele sale. În continuare, ne vom îndrepta către un spectacol ecvestru unic în care caii andaluzieni vor dansa în timp ce sunt călăriți. Excursia continuă spre Puerto de Santa María unde veți avea timp liber pentru a vă bucura de prânz înainte de a urca la bord pentru a traversa golful. Odată ajunși în Cadiz, cel mai vechi oraș din Europa de Vest, ne vom bucura de vederi minunate din autocar în timp ce trecem prin oraș. Încheiem astfel ziua noastră aici și ne vom întoarce la Sevilia.

Cina pe cont propriu. Petrecem noaptea în Sevilia la hotel 4*

Ziua 6 

Micul dejun

Plecare către Ronda 

Vizităm Ronda

Acest oraș din regiunea Málaga se află pe ambele părți ale râului Tajo de Ronda, un defileu îngust de peste 150 de metri adâncime. Celții, fenicienii, romanii și arabii au locuit cu toții aceste meleaguri, care au fost recucerite de monarhii catolici. Cartierul istoric, care amintește de epoca arabă și cu un aspect medieval este împrăștiat la sud de Guadalevín, în timp ce Ronda, mai modernă, partea care a luat naștere după secolul al XVI-lea, se desfășoară la nordul cursului acestui râu. Mai multe poduri unesc cele două jumătăți ale unuia dintre cele mai interesante orașe de pe traseul Satelor Văruite, în inima dealurilor Ronda, la doar câțiva kilometri de Costa del Sol. O lucrare religioasă majoră este Santa María la Mayor, unde trăsăturile arabe și creștine se combină. Pe locul unui vechi templu roman, arabii au construit Moscheea Principală din Ronda în secolul al XIII-lea. Din această perioadă se păstrează arcul mihrab, decorat cu stucaturi, și minaretul, transformat în clopotniță. În secolele următoare, interiorul său a fost îmbogățit cu decorațiuni renascentiste și baroce, așa cum se poate admira în capela principală, cor și altare. Stilul mudejar, cu stucaturi și arcade de potcoavă, poate fi văzut clar în minaretul San Sebastián, folosit ulterior pentru cultul creștin. O altă moștenire musulmană sunt băile arabe, de pe malul râului. Ele datează din secolul al XIII-lea și sunt foarte bine conservate. Un alt loc important din Ronda este Plaza de toros de Ronda, cel mai vechi ring de tauri din Spania care este încă folosit, deși rar. A fost construită în 1784 în stil neoclasic de către arhitectul José Martin de Aldehuela, care a proiectat și Puente Nuevo.

Intrările incluse la Catedrală, Arena de Tauri și Casa Don Bosco

Continuăm spre Torremolinos.

Cina și cazare  la hotel 3*.

 Ziua 7 

Mic dejun

Ziua liberă.

Cina și noaptea la hotel 3*.

Ziua 8

Mic dejun

Transfer la aeroport

 

 

  

Tarif 1260 € /pers. 
supliment de single 280 €

Tariful include:

- bilet de avion zbor direct Budapesta -Malaga si retur

- transfer Timisoara-aeroport Budapesta si retur

- 2 nopti cazare hotel 4* cu mic dejun in Granada

- 3 nopti cazare hotel 4* cu mic dejun in Sevilia 

- 2 nopti cazare hotel 3* cu demipensiune in Torremolinos

- transport  autocar de lux pentru întregul tur

- transfer de plecare de la  Hotel Torremolinos  la  aeroportul din Malaga

- ghid local vorbitor de limba engleza pentru  toate vizitele locale în Málaga, Sevilla, Cordoba, Granada, Jerez, Cadiz și Ronda

- intrări pentru obiectivele turistice: Catedrala Ronda, Arena de Tauri și Casa Don Bosco; Complex Alhambra, Moschee și Sinagogă din Cordoba; Catedrala și Giralda cu Alcazarul Regal din Sevilla

- toate taxele incluse.

- însoțitor de grup din partea agenției

Tariful nu include:

- mesele de cina unde nu sunt menționate ca incluse

- mesele de prânz

- asigurarea medicală și storno

- intrările care nu sunt menționate în program ca fiind incluse

- supliment de single 280 €

 

Notă*

 Tariful este valabil pentru un  grup de minim 20 plătitori

 Pentru un grup între 15-20 plătitori se achită în plus 110 /pers.

* Ne rezervăm dreptul de a recalcula tariful, în cazul creșterii semnificative a prețurilor carburanților, față de momentul când a fost lansat programul.

 

  Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC FANTASY TRAVEL SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

Rezervă acum

You must agree to the conditions for processing your personal data.