; &ev=PageView&noscript=1 />

Vacanță în Andalusia

Plecare din Timișoara cu zbor din Belgrad

4
 
Transport

 Fantasy Travel vă propune:

Vacanță în Andalusia!

Perioada/8 zile/7 nopți

 

Andalusia – un tărâm al culturii, istoriei, fiestelor, naturii și al mâncării excelente. Vom putea vizita totul, de la monumente impresionante la o largă varietate de diferite peisaje naturale... și vom avea șansa de a participa la diverse evenimente populare locale și de a degusta o gamă de diferite preparate locale.  O modalitate de a descoperi cultura Andalusiei este prin explorarea monumentelor acesteia, monumente ce și-au câștigat titlul de sit UNESCO.

REGIUNEA ANDALUSIA. Costa del Sol - este denumirea zonei de litoral din provincia Málaga, care este una dintre cele opt provincii ale Regiunii Andalucia.

Provincia Málaga deține o climă suavă, mediteraneană, cu o temperatură medie anuală de 16º C și peste 300 de zile însorite pe an.

În Andalusia regăsim 4 denumiri de litoral: Costa de la luz, Costa del Sol, Costa Tropical și Costa de Almería.

 

Puncte forte ale circuitului:

- Granada cu Palatul Alhambra, Grădinile Generalife și cartierul antic Albaicín;

- Cordoba, centrul său istoric alături de Marea Moschee;

- Sevilia cu catedrala, Palatul Alcázar și Arhiva Generală a Indiilor;

- Ronda, orașul taurilor și al toreadorilor;

- Gibraltar, o oază britanică în Peninsula Iberică.

 

Vom găsi o multitudine de peisaje naturale ce variază de la plajele din Costa Del Sol la plantațiile extensive de măsline din Jaén.

În cele din urmă, amintiți-vă că Andalusia are o mie de arome diferite care așteaptă să fie încercate. De la sherrys din Jerez (Cadiz) și Montilla Moriles (Cordoba) până la platourile clasice de pește proaspăt prăjit cunocute sub numele de pescaito frito din Cadiz și Malaga, șuncă de Huelva și Cordoba, ulei de măsline și alte astfel  de mâncăruri specifice precum gazpacho și salmorejo” (tot un fel de gazpacho dar mai gros).

 

Ziua 1

Transfer din Timișoara la aeroportul din Belgrad. La ora 13.29 zbor direct către Málaga. Transfer la hotel în Benalmadena. Cină și cazare la hotel 4*

Ziua 2

Micul dejun. Relaxare la mare sau excursie opțională la Alhambra.

Granada, ultimul regat maur din Peninsula Iberică, un loc unde în secolul XII-XIII s-a cunoscut o explozie de bunăstare economică și spiritualp din care a luat naștere Alhambra. Un oraș mistic, plin de diferite stiluri arhitecturale, de la străzi late și moderne la micile străduțe labirintice care te transpun într-o Medina a lumii arabe, la stil baroc, renascentist sau chiar gotic. Oraș gazdă al monumentului cel mai vizitat: Alhambra, complex palatin cu o interesantă structură de aparare și renumit oraș universitar. Cină și cazare hotel 4* în Benalmadena.

Ziua 3

Mic dejun. Relaxare la mare sau excursie opțională la Cordoba.

Cordoba - unul dintre cele mai elegante și dezvoltate orașe din Europa Medievală, cu un monument unic în lume: Moschee transformată în Catedrală – “La Catedral”, cu un Cartier evreiesc bine conservat și orașul artei pe piele fără egal. Vechea “Patricia Corduba”, colonie romană, care și-a lăsat amprenta prin Podul roman peste Gudalquivir, precum și prin vechile prese de ulei de măsline, sau amfiteatrul roman. Sediu central al inchiziției spaniole pentru o perioada și locul de unde au pregătit atacul împotriva vechiului regat Nazrid. Să nu uităm de Poarta Podului care ne întâmpină lângă triumful Arhanghelului Rafael și prin ea orașul monumental ne face o caldă primire. Cină și cazare hotel 4* în Benalmadena.

Ziua 4

Micul dejun. Relaxare la mare sau excursie opțională la Sevilla.

SEVILLA

Sevilla, capitala regiunii de sud a Spaniei, surprinde cu maiestuoasa arhitectură unde putem descoperi cea mai mare Catedrală gotică din lume, cel mai vechi palat încă în folosință din Europa, clădiri care încă se folosesc de la vechile mari expoziții care au avut loc în 1929 - Expoziția Ibero-Americană și respectiv în 1992 - Expoziția Universală și tot odată cu arhitectură modernă precum: Parasol-Las setas de Sevilla care este structura de lemn cea mai mare din Europa.

Oraș al artei și culturii, supra denumit: Orașul operei, de-a lungul vremii a fost sursa de inspirație pentru Cervantes, Zorrilla, Antonio Machado, Gustavo Bequer sau chiar Bizet. Cină și cazare hotel 4* în Benalmadena.

Ziua 5

Micul dejun. Relaxare la mare sau excursie opțională în Gibraltar.NDA

Se pleacă spre teritoriul britanic lipit de Spania prin La línea de la Concepcion. Teritoriul Britanic din 1704, singurul teritoriu unde locuiesc maimuțele în libertate de pe continentul European, la doar 25 km de Africa. Stânca, cunoscută și precum una dintre coloanele lui Hercules, era vechiul munte Calpe din perioada Romană. Un punct strategic, la intersectarea rutelor comerciale. Cină și cazare hotel 4* în Benalmadena.

Ziua 6

Micul dejun. Relaxare la mare sau excursie opțională la Ronda.ONDA

Setenil de las Bodegas un sat tipic andaluz dar diferit  de toate celelalte prin construcțiile inedite sub stâncă. Un sat care a profitat de locația geografică pentru a construi case peșteri. Ronda, orașul taurilor și al toreadorilor, care se înalță ca o perlă albstra lucitoare peste TAJO, renumita prapastie sapata in stanca de raul Guadalevin. Orasul haiducilor spanioli si a renumitei “Carmen de la Ronda”. Asa zisul “oras visat” – “ciudad soñada”. Acest oraș din regiunea Málaga se află pe ambele părți ale râului Tajo de Ronda, un defileu îngust de peste 150 de metri adâncime. Celții, fenicienii, romanii și arabii au locuit cu toții pe aceste meleaguri, care au fost recucerite de monarhii catolici. Cartierul istoric, care amintește de epoca arabă și cu un aspect medieval este împrăștiat la sud de Guadalevín, în timp ce Ronda, mai modernă, partea care a luat naștere după secolul al XVI-lea, se desfășoară la nordul cursului acestui râu. Mai multe poduri unesc cele două jumătăți ale unuia dintre cele mai interesante orașe de pe traseul Satelor Văruite, în inima dealurilor Ronda, la doar câțiva kilometri de Costa del Sol. O lucrare religioasă majoră este Santa María la Mayor, unde trăsăturile arabe și creștine se combină. Pe locul unui vechi templu roman, arabii au construit Moscheea Principală din Ronda în secolul al XIII-lea. Din această perioadă se păstrează arcul mihrab, decorat cu stucaturi, și minaretul, transformat în clopotniță. În secolele următoare, interiorul său a fost îmbogățit cu decorațiuni renascentiste și baroce, așa cum se poate admira în capela principală, cor și altare. Stilul mudejar, cu stucaturi și arcade de potcoavă, poate fi văzut clar în minaretul San Sebastián, folosit ulterior pentru cultul creștin. O altă moștenire musulmană sunt băile arabe, de pe malul râului. Ele datează din secolul al XIII-lea și sunt foarte bine conservate. Un alt loc important din Ronda este Plaza de toros de Ronda, cel mai vechi ring de tauri din Spania care este încă folosit, deși rar. A fost construită în 1784 în stil neoclasic de către arhitectul José Martin de Aldehuela, care a proiectat și Puente Nuevo. Cină și cazare hotel 4* în Benalmadena.

Ziua 7

Mic dejun. Ziua liberă relaxare la mare sau shopping.

Cină și cazare hotel 4* în Benalmadena.

Ziua 8

Mic dejun. Ziua liberă cu relaxare la mare.

Transfer la aeroport, la ora 17.50 decolare spre Belgrad.

 

Sfârșitul serviciilor

 

Tarif: 1140 €/pers./loc în cameră dublă sau triplă

Condiții de rezervare:

- avans 400 € la rezervare iar diferența cu 20 de zile înainte de plecare;

- în momentul semnării <<contractului de prestări servicii turistice>> turistul își asumă plata diferenței stipulată în program în cazul neîntrunirii numărului minim de participanți.

Excursiile opționale

EXCURSIA GRANADA ȘI ALHAMBRA - 80 €/pers.

- TRANSPORT CU AUTOCARUL;

- BILET INTRARE ALHAMBRA SI GENERALIFE;

- VIZITA ALBAICIN;

- TIP LIBER CENTRU ORASULUI 2h aprox.;

- VIZITA ALHAMBRA;

- GHID OFICIAL DE LIMBA ROMANA;

- AUDIO VOX INCLUS ALHAMBRA.

EXCURSIA CORDOBA - 75 € /pers.

- 1H JUDERÍA/1H CATEDRALA/2H30 MIN. TIMP LIBER;

- TRANSPORT CU AUTOCARUL;

- BILET INTRARE MOSCHEE – CATEDRALA;

- VIZITA IN JUDERIE–VECHIUL CARTIER EVREIESC;

- VIZITA ATELIERE DE PIELE DE CORDOBA;

- TIMP LIBER CENTRU ORASULUI 2 h aprox.;

- GHID OFICIAL DE LIMBA ROMANA;

- AUDIO VOX INCLUS.

EXCURSIA SEVILIA - 80 €/pers.

- PIATA AMERICII, PIATA SPANIEI, BARRIO DE SANTA CRUZ, CATEDRALA;

- TRANSPORT CU AUTOCARUL;

- BILET INTRARE CATEDRALA: SANTA MARIA DE LA SEDE;

- VIZITA PIATA AMERICII, PIATA SPANIEI;

- TIMP LIBER CENTRU ORASULUI 1h 30 min. Aprox.;

- VIZITA CATEDRALA INTERIOR;

- GHID OFICIAL DE LIMBA ROMANA;

- AUDIO VOX INCLUS CATEDRLA.

EXCURSIA RONDA - 55 €/pers.

- TRANSPORT CU AUTOCARUL;

- BILET INTRARE DON BOSCO cu o mica degustare de vin;

- TIMP LIBER PENTRU EXPLORAREA ORASULUI: SETENIL DE LAS BODEGAS 1h;

- VIZITA RONDA;

- TIMP LIBER CENTRU ORASULUI 2 h aprox.;

- GHID OFICIAL DE LIMBA ROMANA.

EXCURSIA GIBRALTAR - 84 € vizitare si 49 € shopping

- TRANSPORT CU AUTOCAR;

- GHID IN LIMBA ROMANA;

- TIMP LIBER IN GIBRALTAR;

- OPRIRE IN PUERTO BANUS LA INTOARCERE DIN GIBRALTAR 45 MIN.;

- INTRARE IN REZERVATIA NATURALA. TOUR GIBRALTAR, VIZITA LA MAIMUTE SI INTRARE IN PESTERA SF.MIHAIL ESTE INCLUSA DOAR IN GIBRALTAR VISIT;

- OPTIONAL PENTRU CEI CARE OPTEAZA PT. GIBRALTAR SHOPPING 35 €/ PERS: TOUR DE APROX 2H CU MICROBUZ LOCAL SI INTRARI INCLUSE IN REZERVATIA NATURALA SI PESTERA na

Tariful include:

- bilet de avion zbor direct Belgrad-Malaga și retur;

- transfer Timisoara-aeroport Belgrad și retur;

- 7 nopți cazare hotel 4* cu demipensiune în Benalmadena;

- transfer aeroportul din Malaga la hotel în Benalmadena și retur;

- însoțitor de grup din partea agenției.

 Tariful nu include:

- mesele de prânz;

- asigurarea medicală și storno;

- intrările care nu sunt menționate în program ca fiind incluse;

- taxa de statiune;

- supliment de single 280 €/7 nopți. 

 

Acte necesare:

-      pașaport sau carte de identitate în curs de valabilitate;

-      minorii sub 18 ani neînsoțiți de părinți trebuie să aibă acordul notarial al părinților și pașaportul.

Notă*

*Tariful este calculat pentru un grup de minim 25 plătitori.

*Pentru un grup între 20-24 plătitori se achită un supliment de 140 € /pers.

*Ne rezervăm  dreptul de a recalcula tariful în cazul creșterii semnificative a prețurilor carburanților față de momentul în care programul a fost lansat.

 

*Clasificarea pe stele a unităților de cazare este făcută în conformitate cu standardele din țara respectivă.

*Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului.

*În situația majorării de către compania aeriană a acestor taxe până la data emiterii biletelor de avion (biletele se emite cu 7-14 zile înainte de plecare) agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe. 

  Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC FANTASY TRAVEL SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

Rezervă acum

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.