; &ev=PageView&noscript=1 />

Circuit Patagonia: Argentina-Chile

Plecare din Timișoara

 
Transportation
Perioad─â 12-27.11.2024
de la
 
ÔéČ6990ÔéČ
pachet/persoan─â

Circuit Patagonia: Argentina ╚Öi Chile

 BUENOS AIRES - USHUAIA - EL CALAFATE - PUERTO NATALES -

PUNTA ARENAS - CALAMA - SAN PEDRO DE ATACAMA - SANTIAGO

12-27 Noiembrie 2024

Argentina ne duce direct cu gândul la imaginile cu vasta Patagonia, la întinsele peisaje de step─â, munte, ghe╚Ťari ╚Öi p─âduri subpolare. Este ceea ce v─â invit─âm s─â descoperi╚Ťi prin acest circuit. Pe lâng─â Buenos Aires, aflat─â în pampas, vom descoperi Ushuaia, ora╚Öul de la Capatul Lumii, situat lâng─â Canalul Beagle. Vom descoperi de asemenea ╚Öi El Calafate unde ne a╚Öteapt─â imensul ghe╚Ťar Perito Moreno.

Peisaje splendide ╚Öi care ne vor t─âia respira╚Ťia, ne a╚Öteapt─â pe parcursul acestui circuit în Chile, o ╚Ťar─â cu foarte mult─â natur─â ╚Öi plin─â de locuri atât de contrastante. Chile este locul perfect pentru iubitorii de cultur─â, istorie, natur─â ╚Öi peisaje unice.

Puncte forte: curs ╚Öi cin─â cu spectacol de tango în Buenos Aires, navig─âm prin Strâmtoarea Magellan spre Insulele Magdalena ╚Öi Marta de unde putem observa pinguini, delfini, lei de mare ╚Öi balene, vizit─âm Parcul Na╚Ťional Los Glaciares pentru a admira dinte cei mai importan╚Ťi ghe╚Ťari ai lumii, vizit─âm Parcul Na╚Ťional Torres del Paine pentru a admira flamingo, excursie cu ma╚Öini 4x4 la Cerro Frias pentru a admira lame, tururi ghidate în Santiago ╚Öi în Ushuaia (cel mai sudic ora╚Ö din lume ╚Öi capitala ╚Ü─ârii de Foc), vizit─âm dou─â ferme tradi╚Ťionale: Estancia Santa Susana ╚Öi Estancia Nibepo Aike, vizita Tatio Geyser, observarea ghe╚Ťarului Perito Moreno

Ziua 1: BUENOS AIRES IN - TURUL ORA╚śULUI - SPECTACOL DE TANGO (cin─â)

Plecare de pe aeroportul din Timi╚Öoara. Zbor cu  escal─â în Marid. Sosire la Aeroportul Interna╚Ťional Ezeiza. Transfer la hotel pentru predarea bagajelor.

Plecare pentru un tur al ora╚Öului, unde vom vizita principalele sale bulevarde: 9 de Julio, cel mai lat bulevard din lume; Bulevardul Corrientes, cu numeroasele sale teatre, cinematografe, libr─ârii ╚Öi restaurante ╚Öi Bulevardul de Mayo, o arter─â important─â a c─ârei influen╚Ť─â spaniol─â ╚Öi mai ales galician─â, se remarc─â atât prin designul arhitectural al cl─âdirilor, cât ╚Öi prin prezen╚Ťa magazinelor ╚Öi centrelor galiciene. Pe Avenue 9 de Julio se afl─â Obeliscul cu cei 65 de metri în─âl╚Ťime, epicentrul unei stele de bulevarde importante, dar ╚Öi Teatrul Colon: una dintre bijuteriile arhitecturii argentiniene. Vom vedea, de asemenea, Pia╚Ťa Mayo, unde se afl─â Casa Trandafirilor, care este actualul Palat al Guvernului.

Descoperim apoi La Boca. Î╚Öi datoreaz─â numele loca╚Ťiei sale, la gura de v─ârsare a Rio de la Plata. A fost portul istoric al ora╚Öului Buenos Aires înainte de a fi mutat mai la nord de ora╚Ö din motive tehnice (ap─â pu╚Ťin adânc─â, bancuri de nisip). Zona a fost un refugiu pentru imigran╚Ťi, în special italieni, între 1880 ╚Öi 1930. Popularitatea cartierului se datoreaz─â str─âzii "Caminito", unde se afl─â gr─âmezi de case mici ╚Öi umile din tabl─â colorat─â. Pictorul argentinian Quinquela Martin, originar din acest cartier, a fost primul care a realizat picturi  ale micii str─âzi.

Plimbare în cimitirul La Recoleta, lâng─â frumoasa biseric─â Our Lady del Pilar. Declarat monument istoric na╚Ťional prin mausoleele sale grandioase, aici se odihnesc celebrit─â╚Ťi, inclusiv Evita Peron. Plaza Francia, din fa╚Ťa cimitirului este cunoscut─â pentru barurile ╚Öi restaurantele sale curtate de Porteos (locuitorii din Buenos Aires) dup─â o zi de munc─â.

Vom încheia vizita cu o cafea într-una dintre cafenelele istorice ale ora╚Öului: Café Biela, fondat─â în 1850 chiar vizavi de cimitirul Recoleta. Loc de neratat pentru arti╚Ötii ╚Öi intelectualii locali în secolul XX, a trecut pe aici ╚Öi Jorge Luis Borges.

Plecare pentru un curs de tango de o or─â, unde vom înv─â╚Ťa pa╚Öii de baz─â ai celui mai faimos dans argentinian.

Cin─â cu spectacol de tango într-un celebru cabaret din ora╚Ö.

Cazare la WALDORF BUENOS AIRES HOTEL 3* sau similar.

Ziua 2: BUENOS AIRES - ESTANCIA SANTA SUSANA (mic dejun, prânz)

Plecare pentru o excursie de o zi într-o estancia (un tip de ferm─â) tipic argentinian─â. Timp de o zi ne vom bucura de Pampa din Buenos Aires ╚Öi vom descoperi via╚Ťa "gauchos". Pampa este o mare de iarb─â verde care ocup─â un sfert din ╚Ťar─â. Cas─â a legendarului gaucho, toate fanteziile despre Argentina sunt concentrate aici. Sosire la estancia, unde vom fi primi╚Ťi cu empanadas, un preparat tradi╚Ťional argentinian umplut de obicei cu carne.

Vizit─â în partea veche a estancia, a c─ârei structur─â ╚Öi mobilier de epoc─â au fost p─âstrate. O mic─â plimbare cu calul pe paji╚Öti, ne va permite s─â descoperim via╚Ťa acestor gauchos care lucreaz─â în domeniul cre╚Öterii vitelor. Prânz tipic: "asado" preg─âtit de gauchos. Acesta este un gr─âtar argentinian cu multe buc─â╚Ťi de carne. O demonstra╚Ťie a unui spectacol folcloric va anima finalul mesei. Dup─â prânz, prezentare a "jocurilor tradi╚Ťionale ale gaucho" ╚Öi în special a curselor de "sortijas", adev─ârate jocuri de îndemânare ecvestr─â.

Întoarcere la Buenos Aires. Cazare la WALDORF BUENOS AIRES HOTEL 3* sau similar.

Ziua 3: BUENOS AIRES - USHUAIA - TUR DE ORA╚ś  (mic dejun, cina)              

Transfer la aeroportul na╚Ťional J.Newbery (8:45), zbor spre Ushuaia (12:25).

Vizitarea ora╚Öului Ushuaia care în limba yámana, înseamn─â "Golf care p─âtrunde spre apus", capitala statului Tierra del Fuego este înconjurat─â de mun╚Ťi înz─âpezi╚Ťi ╚Öi vârfuri care ating 1500 m, pe malul Canalului Beagle. Ushuaia este cel mai sudic ora╚Ö de pe planet─â ╚Öi poarta de intrare în Parcul Na╚Ťional Tierra del Fuego. De la sfâr╚Öitul secolului al XIX-lea ╚Öi pân─â în anii 1940, Ushuaia a fost ora╚Öul în care erau trimi╚Öi prizonierii politici ╚Öi cei cu drepturi comune. În anii 1950, ora╚Öul a devenit o important─â baz─â naval─â argentinian─â. Ora╚Öul ╚Öi împrejurimile sale ofer─â peisaje ale c─âror varia╚Ťii de culoare, în func╚Ťie de anotimp, las─â amintiri vizuale de ne╚Öters. Ora╚Ö mic, cu aproximativ 70 000 de locuitori are un singur bulevard principal, San Martín, care este ╚Öi centrul comercial în care se concentreaz─â via╚Ťa de zi ╚Öi de noapte a ora╚Öului. Aici se g─âsesc magazinele ╚Öi restaurantele care ofer─â cele mai reprezentative mânc─âruri din regiune: berbec la gr─âtar, crab ╚Öi merluciu, printre altele.

Vom începe de pe bulevardul Maipú ╚Öi vom merge pân─â la pasarela Luis Pedro Fique. Acest pasaj îngust duce la cartierul La Misión, un loc ales de primii oameni albi care s-au stabilit în regiune. Vom vizita, de asemenea, cartierele Brown ╚Öi Sikuer. De-a lungul drumului, vom avea ocazia s─â vedem case vechi apar╚Ťinând unor foste familii importante. Vom continua spre zona hotelului pe traseul sinuos al ghe╚Ťarului Le Martial, care ne va permite s─â câ╚Ötig─âm în─âl╚Ťime ╚Öi s─â ne bucura╚Ťi de o priveli╚Öte magnific─â.

Vizit─â la Muzeul Maritim ╚Öi la închisoare.

Cină și cazare la ALTOS USHUAIA HOTEL 3* sau similar.

Ziua 4: USHUAIA - EL CALAFATE - CERRO FRIAS (mic dejun, prânz, cina)

Dup─â micul dejun, ne îndrept─âm spre port pentru o plimbare cu barca (aproximativ 2h30) pe Canalul Beagle, pentru a admira fauna ╚Öi flora acestei strâmtori care separ─â insulele arhipelagului de Tierra del Fuego. Din barc─â, observ─âm Insula Lobos (lupi de mare cu coam─â ro╚Öie), Insula Pujaros (cormorani, albatro╚Öi) ╚Öi trecem pe lâng─â Farul Pathfinders. Farul a fost comandat de o expedi╚Ťie francez─â numit─â "La Romanche" cu scopul de a preveni pericolele din arhipelag. În timpul plimb─ârii cu barca vom fi înso╚Ťi╚Ťi de un ghid vorbitor de limba englez─â.

Drumul spre Parcul Na╚Ťional Tierra del Fuego, cunoscut sub numele de "Lapataia" a fost creat în 1960 cu scopul de a proteja cea mai sudic─â parte a p─âdurilor adiacente Canalului Beagle. Parcul acoper─â o suprafa╚Ť─â total─â de 63.000 de hectare ╚Öi este cea mai sudic─â arie natural─â protejat─â din lume. De asemenea, trebuie remarcat faptul c─â parcul colecteaz─â m─ârturii ale primelor grupuri umane care au locuit pe insula Tierra del Fuego înainte de sosirea omului alb: cazul poporului Yamanas, de exemplu.

Odat─â întor╚Öi în ora╚Ö, vom merge pân─â la poalele muntelui Susana, martor al muncii de╚Ťinu╚Ťilor din fostul penitenciar, unde se afl─â gara de la cap─âtul lumii (c─âl─âtoria cu trenul este op╚Ťional─â).

Continu─âm vizita pe valea râului Pipo pentru a ne apropia de Golful Ensenada, de unde se pot admira insulele Redonda ╚Öi Estorbo ╚Öi de cealalt─â parte a Canalului Beagle, Montes Nevados din lan╚Ťul Sampaio (Chile). La întoarcere, facem o oprire pe Lacul Roca ╚Öi pentru a face o drume╚Ťie în apropierea râului Lapataia. Muntele chilian Condor prezideaz─â peisajul. Vom merge la cel─âlalt cap─ât al parcului, pentru a admira Laguna Verde (Lacul Verde), dup─â care vom continua prin Golful Lapataia.

Prânz la un restaurant local.

Întoarcere la Ushuaia. Cin─â ╚Öi cazare la ALTOS USHUAIA HOTEL 3* sau similar.

Ziua 5: USHUAIA - EL CALAFATE/CERRO FRIAS (mic dejun, gust─âri, cina)

Transfer la aeroportul din Ushuaia.(10:15), zbor spre El Calafate (11:35). Transfer la hotel.

Plecare la bordul unui 4x4 spre stepele Patagoniei pân─â în vârful Cerro Frias. Ne stau la dispozi╚Ťie priveli╚Öti extraordinare cu vedere spre câmpie, Mun╚Ťii Anzi ╚Öi lacurile argentiniene. Pe vreme frumoas─â, putem vedea mun╚Ťii Torres del Paine din Chile ╚Öi Fitz Roy din El Chaltén. În timpul excursiei este posibil s─â observ─âm animale s─âlbatice, cum ar fi guanacos, un fel de lame mici foarte prezente de-a lungul mun╚Ťilor andini argentinieni ╚Öi chilieni. Activitatea este o introducere perfect─â în ora╚Öul Calafate ╚Öi în Parcul Na╚Ťional Glacier. La 1040 de metri deasupra nivelului m─ârii este mai u╚Öor s─â distingi diferitele vârfuri ╚Öi limitele Parcului Na╚Ťional.

Pe drumul de întoarcere, gustare inclus─â.                 

Întoarcere la hotel. Cin─â ╚Öi cazare la hotel RINCON DEL CALAFATE HOTEL 3* sau similar.

Ziua 6: El CALAFATE - NAVIGA╚ÜIA LACULUI ARGENTINE - EL CALAFATE (mic dejun, prânz)

Câmpul de ghea╚Ť─â din Patagonia este dup─â Antarctica, cea mai mare calot─â de ghea╚Ť─â de pe planet─â. Ghe╚Ťarii s─âi î╚Öi au originea la 1.500 de metri deasupra nivelului m─ârii ╚Öi coboar─â pân─â la 200 de metri deasupra nivelului m─ârii, permi╚Ťând un acces ╚Öi o vizionare unic─â în lume.

Parcul Na╚Ťional Los Glaciares este un cadru magnific de p─âduri, lacuri, mun╚Ťi, ghea╚Ť─â ╚Öi step─â, cu peste 200 de ghe╚Ťari. Se remarc─â ghe╚Ťarul Spegazzini, cu în─âl╚Ťimea mare a frun╚Ťii care atinge 135 m, ghe╚Ťarul Upsala, care acoper─â o întreag─â vale cu o întindere aproximativ─â de 765 Km2 ╚Öi o lungime de 53 km ╚Öi ghe╚Ťarul Perito Moreno, în continu─â avansare, ale c─ârui rupturi sunt un spectacol natural incomparabil.

Gourmet Glaciers este o experien╚Ť─â de o zi întreag─â la bordul navei María Turquesa, care trece prin câteva locuri din acest peisaj patagonic. Vom naviga în cel mai înalt confort ╚Öi vom avea parte de o gastronomie special conceput─â pentru o experien╚Ť─â memorabil─â.

La ora 08:30 ne îmbarc─âm în portul privat La Soledad. Plecare spre bra╚Ťul nordic cu vizit─â la Golful Escuadra ╚Öi la Zidul Condoreras, Ghe╚Ťarul uscat, Ghe╚Ťarul Heim, Ghe╚Ťarul Spegazzini. Debarcare la postul Las Vacas pentru plimbare. Vizit─â la canalul Upsala, vedere panoramic─â a ghe╚Ťarului Upsala ╚Öi Bertacchi. Prânz la bord. Naviga╚Ťie prin canalul Los Tempanos spre peretele nordic al ghe╚Ťarului Perito Moreno. Sosire la ora 17:00 la Puerto La Soledad.

Cazare la hotel RINCON DEL CALAFATE HOTEL 3* sau similar. 

Ziua 7: El CALAFATE - PERITO MORENO - EL CALAFATE (mic dejun, prânz)                

Plecare spre Perito Moreno, clasificat de UNESCO - Ghe╚Ťarul Perito Moreno se deplaseaz─â spre Peninsula Magallanes rupându-se. Când ghe╚Ťarul ajunge lâng─â peninsul─â, formeaz─â un baraj natural de ghea╚Ť─â care opre╚Öte curgerea apei din bra╚Ťul Rico. Nivelul apei urc─â, presând ╚Öi corodând astfel masa de ghea╚Ť─â pân─â când se produc mici scurgeri ╚Öi c─âderi de buc─â╚Ťi de ghea╚Ť─â. Acestea se m─âresc creând un tunel prin care apa curge spre Lago Argentino. În cele din urm─â, tunelul se pr─âbu╚Öe╚Öte într-un spectacol minunat care separ─â ghe╚Ťarul Perito Moreno de Peninsula Magallanes. Apoi, procesul lent începe din nou. Observ─âm cel mai impresionant ghe╚Ťar de pe pasarelele pietonale.

Prânz la un restaurant local cu vedere la frumosul ghe╚Ťar.

Întoarcere la El Calafate la sfâr╚Öitul dup─â-amiezii. Cazare la hotel RINCON DEL CALAFATE HOTEL 3* sau similar.

Ziua 8: El CALAFATE - NIBEPO AIKE - EL CALAFATE (mic dejun, prânz)

Plecare spre Estancia Nibepo Aike pentru o zi întreag─â de activit─â╚Ťi într-o estancia tipic patagonez─â. Ajungem la estancia dup─â o c─âl─âtorie de-a lungul Lago Roca în Parcul Na╚Ťional Glacier. Suntem a╚Ötepta╚Ťi în Quincho (sala de mese rustic─â) cu o b─âutur─â cald─â (ceai, cafea sau maté), precum ╚Öi pr─âjituri ╚Öi produse de patiserie de cas─â.

Plimbarea începe în jurul cl─âdirii principale, exemplul perfect al unei estancia tipice patagoneze, care a fost cândva dedicat─â cre╚Öterii oilor ╚Öi care ast─âzi a devenit o ferm─â de reproducere Hereford de prestigiu, p─âstrând în acela╚Öi timp o mic─â turm─â de oi.

Vom face ╚Öi o scurt─â drume╚Ťie pentru a admira priveli╚Ötea excelent─â a bra╚Ťului sudic al lacului Argentino, descoperind diferitele roci ╚Ölefuite de ac╚Ťiunea glaciar─â ╚Öi de schimb─ârile de nivel ale apei din lac. Dup─â plimbare, ne vom întoarce la ferm─â pentru a putea vedea ╚Öi în╚Ťelege întregul proces de prelucrare a lânii de oaie, de la tundere la expediere. Foarfecele sunt folosite manual pentru a tunde oile, a╚Öa cum se f─âcea în trecut, înainte de inventarea ma╚Öinii de tuns electrice .

În func╚Ťie de vreme ╚Öi de perioada zilei ne vor fi oferite ╚Öi alte activit─â╚Ťi ale fermei: o demonstra╚Ťie de cre╚Ötere a cailor, mulsul oilor (diminea╚Ťa) sau gruparea turmei de oi în ╚Ťarcuri (dup─â-amiaza). Masa de prânz este inclus─â în Quincho. Un miel întreg este fript pe un gr─âtar vertical în mod tradi╚Ťional.

Întoarcere la hotel ╚Öi final de zi liber. Cazare la hotel RINCON DEL CALAFATE HOTEL 3* sau similar.

Ziua 9: EL CALAFATE OUT - CERRO CASTILLO - PUERTO NATALES (mic dejun, cin─â)

Diminea╚Ťa liber─â în func╚Ťie de programul de plecare.

Transfer terestru de la El Calafate la Cero Castillo (Argentina-Chile).

Transfer, cină și cazare la COSTAUSTRALIS HOTEL 3* sau similar.

Ziua 10: TORRES DEL PAINE (mic dejun, cina)

Vom pleca de la locul de cazare din Puerto Natales spre Villa Cerro Castillo, capitala Torres del Paine la 59 kilometri spre nord. Drumul pân─â în acest punct este de aproximativ 45 de minute, timp ideal pentru a admira diversitatea peisajelor cu p─âduri abundente, v─âi de origine glaciar─â, lan╚Ťuri muntoase ╚Öi lacuri situate de-a lungul drumului. Dac─â vremea ne permite, vom putea observa condorii într-una dintre numeroasele zone de cuib─ârit de pe traseu.

Itinerariul continu─â pân─â la punctul de belvedere al lacului Sarmiento, prima pauz─â fotografic─â cu vedere la Mun╚Ťii Paine, de aici ╚Öi cu condi╚Ťii meteo bune, va fi posibil─â o prim─â vedere panoramic─â a întregului lan╚Ť muntos Torres del Paine, a extensiei sudice a lan╚Ťului muntos al Anzilor ╚Öi a impozantului lac Sarmiento. Dup─â aceast─â pauz─â ne vom îndrepta spre un loc foarte relevant, având una dintre cele mai impresionante priveli╚Öti spre fa╚Ťa turnurilor de granit, mai exact, punctul de belvedere al Laguna Amarga, un habitat favorit al flamingo, care g─âsesc adesea în acest loc condi╚Ťiile ideale pentru hran─â.

Traseul continu─â pân─â la Parcul Na╚Ťional Torres del Paine, urm─âtoarele puncte de belvedere pe care le vom vizita sunt Lacul Nordenskjöld, punctul de vedere Salto Grande, punctul de vedere Pehoé, podul Weber, râul Paine ╚Öi lacul Grey. În acest ultim punct vom avea timp pentru masa de prânz (nu este inclus─â) ╚Öi pentru a ne plimba, dac─â condi╚Ťiile meteo o permit.

Ne vom continua turul p─âr─âsind Parcul Na╚Ťional Torres del Paine. Ultima noastr─â oprire în fa╚Ťa Torres del Paine va fi la cel mai impun─âtor loc de pe traseul Y-290, numit Grey Viewpoint. De aici se va putea observa ansamblul de mun╚Ťi care domin─â partea vestic─â a provinciei, imensul lac Toro ╚Öi dac─â condi╚Ťiile meteo permit, o por╚Ťiune din ghe╚Ťarul Grey.

Cină și cazare la COSTAUSTRALIS HOTEL 3* sau similar.

Ziua 11: PUERTO NATALES - PUNTA ARENAS (mic dejun, prânz, cin─â)

La ora stabilit─â se va realiza transferul la hotelul Punta Arenas. Prânzul se va servi pe traseu, iar estul zilei este liber.

Cina ╚Öi cazare la ALMASUR HOTEL 3* sau similar.

Ziua 12: PUNTA ARENAS – SANTIAGO (mic dejun, cin─â)

Diminea╚Ťa, vom naviga prin Strâmtoarea Magellan spre Insulele Magdalena ╚Öi Marta. Insula Magdalena g─âzduie╚Öte peste 120.000 de pinguini în fiecare an, iar Insula Marta este casa a peste 1.500 de lei de mare. Ne vom îmbarca din Golful Laredo, în b─ârci rapide timp de 45 de minute pân─â la Insula Magdalena, unde debarc─âm timp de 1 or─â împreun─â cu ghidul pentru a vedea habitatul natural al pinguinilor Magellanic, afla╚Ťi într-una dintre cele mai mari colonii din America de Sud. Ne continu─âm c─âl─âtoria spre Insula Marta (dac─â condi╚Ťiile meteo sunt bune) pentru a vedea lei de mare, cormorani imperiali, terne antarctice ╚Öi sute de pesc─âru╚Öi delfinari, dac─â avem noroc putem vedea ╚Öi delfini sudici, delfini piebald ╚Öi balene Sei. Apoi ne întoarcem la debarcader ╚Öi la Punta Arenas. 

OP╚ÜIONAL: Excursie în Punta Arenas. Cu o vegeta╚Ťie abundent─â, aceast─â rezerva╚Ťie na╚Ťional─â protejeaz─â specii de arbori indigeni, precum lengas ╚Öi coigues specifici regiunii. Rezerva╚Ťia are peste 19.625 de hectare este leag─ânul unui peisaj unic ╚Öi al unei faune foarte diverse, cum ar fi stârcul chilian, cioc─ânitoarea magellanic─â, sturzul austral, ra╚Ťele mici ╚Öi ra╚Ťele s─âlbatice, ╚Öoarecele de iarb─â cu p─ârul lung ╚Öi pumele. Are trasee de drume╚Ťie, special amenajate pentru iubitorii de natur─â, cât ╚Öi mai multe lacuri pe care se pot practica mai multe sporturi. Excursia are în vedere circuitul Las Lengas.

Transfer la aeroportul din Punta Arenas (18:10) pentru a lua zborul spre Santiago (21:35).

Cină și cazare la HOLIDAY INN HOTEL 3* sau similar

Ziua 13: SAN PEDRO DE ATACAMA (mic dejun, prânz, cina)

Transfer la aeroport pentru zborul din Santiago (05:04) spre Calama (7:12).

Vom începe cu o excursie pe o zon─â de câmpie vast─â, care ne va permite s─â ajungem la "Gran Salar de Atacama", suprafa╚Ť─â alb─â ╚Öi aspr─â unde lagunele pu╚Ťin adânci g─âzduiesc un num─âr mare de flamingo care aleg aceast─â ap─â ca loc de cuib─ârit, permi╚Ťându-ne s─â observ─âm aceste p─âs─âri minunate. Studiile geologice consider─â acest platou salar ca fiind cea mai important─â rezerv─â de litiu de pe planet─â, de╚Ťinând un procent de 40%.

Unul dintre cele mai pitore╚Öti sate din zon─â este Toconao, unde vom admira o arhitectur─â original─â din piatr─â de Liparita, ce eviden╚Ťiaz─â biserica veche. Este un loc care ne va motiva s─â îi descoperim str─âzile ╚Öi s─â admir─âm localnicii care î╚Öi dedic─â zilele me╚Öte╚Öugurilor din lân─â fin─â. Cutie de prânz inclus─â. Întoarcere la hotel.

Cină și cazare la CASA DON TOMAS HOTEL 3* sau similar.

Ziua 14: SAN PEDRO DE ATACAMA - SANTIAGO (mic dejun, prânz)

Vom avea o excursie în care vom vizita Tatio Geyser - situat la 4.300 de metri deasupra nivelului m─ârii, cu aburi, care ajung la 50 de metri în─âl╚Ťime ╚Öi se amestec─â cu frumuse╚Ťea impun─âtoare a Anzilor. Ne vom bucura de un mic dejun rafinat preg─âtit în gheizere.

Continu─âm c─âl─âtoria spre satul Machuca, locul p─âstorilor de lame, al extrac╚Ťiei de llareta ╚Öi al sulfului. În prezent, acest or─â╚Öel cu case din adobe, paie ╚Öi lemn de cactus este dedicat turismului, oferind produse locale, cum ar fi artizanat andin, carne de lama, sopaipillas ╚Öi empanadas.

Transfer la aeroportul din Calama (18:04) pentru a ne îmbarca în zborul spre Santiago (20:09).

Transfer și cazare la PANAMERICANA PROVIDENCIA 3* sau similar.

Ziua 15: SANTIAGO (mic dejun)

Dup─â micul dejun, timp liber pân─â la transferul la aeroportul din Santiago pentru zborul spre cas─â (13:10)

 

Tarif 6990€ /pers loc in camera dubla sau tripla

Tariful este valabil pentru un grup 20 persoane

 

Tariful include:

- zboruri intercontinentale Budapesta-Madrid -Buenos Aires, Santiago-Madrid -Budapesta

- zboruri intracontinentale: Buenos Aires–Ushuaia (ziua 3), Ushuaia–El Calafate (ziua 5), Punta Arenas-Santiago (ziua 12), Santiago-Calama (ziua 13), Santiago-Calama (ziua 14).

- bagaj de cala 2 zboruri interne Argentina 15 kg/pers si bagaj de mana 8 kg

- bagaj de cala zboruri interne Chile 23 kg/pers si bagaj de mana 7 kg 

- transfer Timișoara-Budapesta și retur

- transferuri ╚Öi transport terestru în serviciu privat

- loc în camer─â dubl─â sau tripla cu mic dejun inclus astfel: 2 nop╚Ťi Buenos Aires, 2 nop╚Ťi Ushuaia, 4 nop╚Ťi Calafate, 2 nop╚Ťi Puerto Natales, 1 noapte Punta Arenas, 2 nop╚Ťi Santiago, 1 noapte San Pedro de Atacama.

- 9 mese de prânz ╚Öi 8 cine

- tur ghidat în Buenos Aires

- tur ghidat în Santiago

- tur ghidat în Ushuaia

- vizit─â Muzeul Maritim ╚Öi Penitenciarul Ushuaia 

- vizit─â Parcul Na╚Ťional Tierra del Fuego

- vizit─â Parcul Na╚Ťional Torres del Paine

- vizit─â Parcul Na╚Ťional Los Glaciares 

- vizit─â Ghe╚Ťarul Perito Moreno

- vizit─â la Gran Salar de Atacama

- vizită la Tatio Geyser și la Machuca

- excursie de o zi la Estancia Santa Susana

- excursie de o zi la Estancia Nibepo Aike 

- curs de tango de o or─â

- cin─â cu spectacol de tango într-un  cabaret din Buenos Aires 

- excursie cu mașini 4x4 la Cerro Frias

- o zi de naviga╚Ťie pentru admirarea ghe╚Ťarilor

- o zi de naviga╚Ťie prin Strâmtoarea Magellan spre Insulele Magdalena ╚Öi Marta

- ghid vorbitor de limba englez─â

- înso╚Ťitor de grup din partea agen╚Ťiei

 

Tariful nu include:

- mesele ╚Öi b─âuturile care nu sunt men╚Ťionate în program

- excursie op╚Ťional─â în Puntas Arenas (ziua 12) – 77 USD/pers, tarif valabil pentru minim 15 pers 

- excursie op╚Ťional─â cu trenul (ziua 4) - 45 USD/pers, tarif valabil pentru minim 15 pers 

- supliment de single – 925 €/pers

- supliment bagaj zboruri interne Argentina de la 16 kg la 23 kg - 36 USD/pers

- bacsisurile obligatorii pentru ghizi locali si soferi- 15 USD/pers/zi (se achita la ghid)
- bacsiuri recomandate in Argentina: portar bagaje aeroport sau hotel- 2USD/pers, restaurante -2 USD/pers

- bacsiuri recomandate in Chile: portar bagaje aeroport sau hotel- 2USD/pers, restaurante -6 USD/pers

 

 

Condi╚Ťii de înscriere

- înscrierile încep din momentul lans─ârii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif ┼či se încheie la epuizarea locurilor
- diferen╚Ťa de  20% din valoarea total─â a pachetului de servicii se achit─â cu pana la  60 de zile înainte de data plec─ârii
- diferen╚Ťa de 50 % din valoarea total─â a pachetului de servicii se achit─â cu 30 de zile înainte de data plec─ârii
- turistul va încheia cu agen┼úia « Contractul de prest─âri servicii turistice », la care prezentul program este parte
- în momentul semn─ârii « Contractului de prest─âri servicii turistice », turistul î┼či asum─â plata diferen┼úei stipulat─â în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turi┼čti

Acte necesare

- pa┼čaport valabil minim 6 luni de la data încheierii c─âl─âtoriei cu minim 4 pagini libere; nu se accept─â pa╚Öapoarte temporare

IMPORTANT!

Recomand─âm încheierea unei Asigurari MEDICALE ╚Öi STORNO de c─âl─âtorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penaliz─ârilor aplicate. Acest mijloc de protec╚Ťie financiar─â acoper─â cele mai frecvente evenimente ce cauzeaz─â anularea c─âl─âtoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19.

Observa╚Ťii

- conduc─âtorul de grup poate modifica programul ac┼úiunii în anumite condi┼úii obiective, inclusiv ordinea în care se viziteaz─â obiectivele turistice;
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure;
- agen┼úia nu r─âspunde în cazul refuzului autorit─â┼úilor de la punctele de frontier─â de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite s─â p─âr─âseasc─â teritoriul propriu;

 

- companiile aeriene isi rezerva dreptul de a modifica orele de zbor cu notificari anticipate
- prezentarea la aeroport se va face cu dou─â ore înaintea zborului; agen┼úia nu r─âspunde în cazul refuzului îmbarc─ârii turi┼čtilor ca urmare a întârzierii acestora;
- conduc─âtorul de grup se va asigura c─â programul se desf─â┼čoar─â conform itinerarului prezentat, va oferi asisten╚Ť─â în situa┼úii de urgen┼ú─â, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informa┼úii referitoare la excursiile op┼úionale ┼či la itinerar cu observa┼úia c─â nu are calificarea ┼či atestarea legal─â de ghid turistic;
- cazarea turi┼čtilor, precum ┼či eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiec─ârei ┼ú─âri;
- clasificarea pe stele a unit─â┼úilor de cazare este cea atribuit─â oficial de ministerul de resort din ┼ú─ârile vizitate ┼či ca atare respect─â standardele locale;
- distribu┼úia camerelor la hoteluri se face de c─âtre recep┼úiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolv─â de c─âtre turist direct la recep┼úie ┼či la cererea sa, va fi asistat de conduc─âtorul de grup;
- dac─â hotelul este schimbat din motive care nu ┼úin de agen┼úie, va fi înlocuit cu un altul de aceea┼či categorie, a┼ča cum este precizat în program;
- agen┼úia î┼či rezerv─â dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbat─â de compania aerian─â;
- agen┼úia poate aloca un num─âr de locuri cu reducere în cazul anun┼úurilor promo┼úiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioad─â limitat─â de valabilitate; dac─â acestea se epuizeaz─â înainte de expirarea perioadei anun┼úate, agen┼úia va opri promo┼úia f─âr─â un anun┼ú prealabil;
- în derularea excursiei pot ap─ârea situa┼úii de for┼ú─â major─â precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ra┼úiuni de securitate, schimb─âri de aeroporturi din ra┼úiuni politice, greve, condi┼úii meteo nefavorabile etc.,  în aceste cazuri agen┼úia se oblig─â s─â depun─â eforturi pentru dep─â┼čirea situa┼úiilor ivite; totodat─â, agen┼úia nu poate fi f─âcut─â r─âspunz─âtoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente;
- a┼čezarea turi┼čtilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor;
- agen┼úia nu-┼či asum─â responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta;
- conform legilor interna┼úionale, doar ghizii locali au dreptul s─â ofere explica┼úii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conduc─âtorii de grup vor oferi explica┼úii turi┼čtilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angaja┼úi contra cost doar cu acordul turi┼čtilor interesa┼úi de ghidajul acestora;
- excursiile op┼úionale se efectueaz─â la fa┼úa locului cu agen┼úiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încaseaz─â în numele ┼či pentru agen┼úia FANTASY  TRAVEL; tarifele excursiilor op┼úionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achizi┼úionate de la recep┼úia hotelurilor, sau din alt─â parte, aceasta datorându-se faptului c─â persoanele participante vor avea la dispozi┼úie un mijloc de transport care îi va duce ┼či îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei ┼či dup─â caz, un ghid local; în tariful excursiilor op┼úionale nu sunt incluse intr─ârile la obiectivele turistice vizitate;
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză;
- în cazul în care turistul întârzie sau renun┼ú─â la programul stabilit, nu poate avea nici o preten┼úie privind rambursarea eventualelor desp─âgubiri;
- agen┼úia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunec─âri de teren, c─âderi masive de z─âpad─â ┼či evenimente politice neprev─âzute, greve etc.
- copiii minori pot c─âl─âtori doar: a) înso┼úi┼úi de ambii p─ârin┼úi; b) înso┼úi┼úi de unul dintre p─ârin┼úi care s─â de┼úin─â acordul notarial al p─ârintelui care nu c─âl─âtore┼čte (sau încredin┼úare prin hot─ârâre judec─âtoreasc─â definitiv─â, certificat de deces); c) înso┼úi┼úi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original ┼či acordul notarial al ambilor p─ârin┼úi; d) înso╚Ťitorii minorului sunt obliga╚Ťi s─â aib─â certificatul de na╚Ötere în original al copilului minor, adi╚Ťional pa╚Öaportului ╚Öi/sau c─âr╚Ťii de identitate;
- copiii care nu posed─â carte de identitate au nevoie de pa┼čaport individual;
- v─â rug─âm s─â v─â asigura┼úi c─â documentele de c─âl─âtorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PA┼×APORTUL, nu prezint─â urme de deterioare a elementelor de siguran┼ú─â ┼či sunt valabile minim 6 luni de la data termin─ârii c─âl─âtoriei;
- pentru posesorii de pa┼čapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesar─â ob┼úinerea vizelor de la ambasada din Bucure┼čti; în cazul neob┼úinerii vizei se re┼úin penaliz─âri pentru biletul de avion, asigurarea medical─â ┼či cheltuielile agen┼úiei;
- c/v excursiei poate fi achitat─â ┼či în lei la cursul BNR + 2%, din ziua platii.

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

 

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Înscrie-te acum!

You must agree to the conditions for processing your personal data.