VACANTE TEMATICE
VACANTE EXOTICE SI DE LUX
CALENDAR PLECARI
FACEBOOK
CURS VALUTAR
VREMEA
Aruba este insula de mica altitudine si cu teren arid, situata in Marea Caraibelor, la circa 25 Km nord de peninsula Paraguaná - Venezuela si la vest de Insula Curacao. Face parte din Regatul Tarilor de Jos din America Centrala Caraibiana. Economia bazata pe exploatarea rafinariilor de petrol, a fost recent diversificata prin sectoarele turism si finantari off shore.
Primii locuitori ai insulei au fost triburile de Caiquetios, o ramura a indienilor Arawak care se presupune ca au migrat aici, acum 2000 de ani din Bazinul Orinoco din America de Sud. Exploratorul spaniol Alonso de Hojeda a descoperit Aruba in 1499, iar in 1634 insula a fost ocupata de olandezi. In perioada 1805 – 1816 in perioada razboaielor napoleoniene, Aruba a fost ocupata de englezi, ca mai apoi sa redevina colonie olandeza, facand parte din Antilele Olandeze, de care s-a separat la 1 ianuarie 1986. Era prevazuta obtinerea independetei in 1996, dar tranzitia a fost oprita in 1994.
Coastele insulei sunt marcate de un contur de nisip catifelat, alb, scaldat de ape cristaline, supranumit Turquoise Coast datorita nuantelor de turcoaz ale marii.

Oferte - Aruba