; &ev=PageView&noscript=1 />

Biserici de lemn din Tara Fagetului

Plecare din Timisoara in 24.07.2021

 
Transport
Plecare 24.07.2021
Tarif
 
1743
persoana

Excursie de o zi

Turul Bisericilor de lemn din Țara Făgetului

Perioade 24.07.2021, 28.08.2021

 

Plecare la ora 8.00 de la Adam Muller Guttenbrunn pe traseul  Timisoara -Faget- Margina

Primul obiectiv care se va vizita va fi  Muzeul Traian Vuia.

Muzeul dedicat marelui inventator Traian Vuia, inaugurat în 25 aprilie 2012 în comuna Traian Vuia cuprinde numeroase exponate, documente, fotografii şi machete. Traian Vuia şi-a dedicat întreaga viaţă dezvoltării aparatelor de zbor mai grele decât aerul, adăugând două soluţii tehnice: trenul de aterizare cu roţi pneumatice şi decolarea cu mijloace proprii de bord, fără dispozitive complementare sau cu impuls din exterior.

Deplasare spre Dumbrava unde vizitam  Casa Olarului. Plecare spre Margina, La 7 km spre răsărit de Făget, pe valea Begheiului, se găsește frumoasa localitate Margina. Numele însuși este sugestiv, pentru că satul se află efectiv la marginea Banatului, înaintea trecătorii spre Ardeal.

Atestată documentar din 1365, mai multe studii asupra istoricului așezării sugerează că aici a fost locul de baștină al Elisabetei, mama lui Iancu de Hunedoara.

In Margina vizitam Biserica de lemn datată din 1737. Are hramul „Cuvioasa Paraschiva” (14 octombrie). Biserica se află pe noua listă a monumentelor istorice!

Continuam traseul spre localitatea Curtea pentru a vizita Biserica de lemn din Curtea. A fost construită în anul 1794  si are hramul „Sf.Cuvioasa Paraschiva” (14 octombrie).

Deplasare  spre  Romanesti, unde vizitam Biserica “Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”. A fost ridicată în secolul XVIII.  Are hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Biserica se află pe noua listă a monumentelor istorice.

Deplasare spre Valea lui Liman  unde putem servi masa.

Sosire la Timisoara seara!

Tarif 85 lei/pers

Tariful include:

·         -transport cu autocar

-ghid insotitor 

Tariful nu include:

-masa de pranz

-alte cheltuieli personale

Nota*:

*Tariful este valabil pentru grup de minim 30  de persoane.

*În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculeaza sau se reprogrameaza excursia.

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.