VACANTE TEMATICE
VACANTE EXOTICE SI DE LUX
CALENDAR PLECARI
FACEBOOK
CURS VALUTAR
VREMEA
Budapesta a fost deseori numit "Parisul de Est", "Mireasa Dunarii" sau "Perla Dunarii" si este cel mai important nod feroviar din Europa Centrala, servit de trenuri din toate partile Europei.
Orasul Budapesta are o identitate complexa, undeva intre luxul vestului si simplitatea traditiilor. Are o istorie zbuciumata si o mostenire culturala de exceptie. Are parcuri somptuoase, strazi largi si o dezvoltare industriala exceptionala.
Date istorice: Prima atestare scrisa a Pestei dateaza din 1148, orasul fiind construit pe ruinele Contraaquincum-ului. Din secolul al XIII-lea orasele incep sa infloreasca, dar acest lucru este oprit de invazia mongola din 1241, cand ambele au fost incendiate. Regele Béla al IV-lea a reconstruit cele doua orase. El a mutat capitala la Óbuda. A construit o cetate de piatra rezistenta impotriva invaziei mongole din 1285. Orasul devine cunoscut in toata lumea din 1279, cand se tine Sinodul din Buda.
In anul 1526 Buda este cucerita de turci, dieta Ungariei fiind mutata la Pozsony - azi Bratislava. In cei 145 de ani de stapanire turceasca se construiesc cele mai multe bai ale orasului, si monumentul funerar al lui Gül Baba, care este loc de pelerinaj si azi pentru turci si arabi.
Au urmat anii comunismului, cand nu mai conta nici un interes local, Budapesta devenind al 20-lea "judet" al Ungariei. Cele 10 sectoare infiintate la unirea celor 3 orase au fost dezvoltate in 14 sectoare in 1930, iar in 1950, cand au fost incluse orasele si comunele suburbane – adica s-a format Budapesta mare – numarul sectoarelor ajungand la 22.

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.