; &ev=PageView&noscript=1 />

Incursiune de toamna in Bulgaria medievala!

Perioada 22.10-25.10.2020 cu plecare din Timisoara!

3
 
Transport
Perioada 22.10.2020-25.10.2020
Tarif
de la
 
195
persoana/pachet

 

Incursiune de toamna in  Bulgaria medievala !!!

Perioada 22.10-25.10.2020

4 zile/3 nopti

Atractiile excursiei:

 

Fortăreața și Stâncile Belogradcik - Catedrala Alexandr Nevsk din Sofia - Moscheea Banya Bashi din Sofia -Muntele Vitosha - simbol al Sofiei - Veliko Tărnovo-Orasul Țarilor - Panorama "Epopeea Plevnei - 1877"

 

Ziua 1 /  Timisoara – Belogradcik

Plecare din Timisoara de la AMG  la ora 7 pe traseul Timisoara-Lugoj Dr Tr Severin -Calafat-Vidin -Belogradcik.

Sosire in jurul pranzului in orasul Belogradcik,  unul dintre cele mai vizitate orașe din Bulgaria. Situat în provincia Vidin, la 171 de km de Sofia, aproape de granița cu Serbia, micul oraș alb este recunoscut pentru Fortăreața și stâncile care îi poartă numele. Acestea din urmă chiar au fost incluse în votul pentru distincția Celor 7 Minuni ale Lumii Noi, plasând astfel orașul Belogradchik sus pe harta destinațiilor turistice europene. Vizitam fortareata Belogradcik, care este o cetate antică situată pe pantele nordice ale Munților Balcani, în apropierea orașului  Belogradcik, aflat în nord-vestul Bulgariei, și este principala atracție culturală și istorică turistică a orașului, atrăgând împreună cu Stâncile de la Belogradcik fluxul principal de turiști în regiune. Aceasta este una dintre cele mai bine conservate cetăți din Bulgaria și un monument cultural de importanță națională.

Cetatea are ziduri, care  sunt de peste 2 m grosime în fundație și ajung până la 12 m înălțime. Există trei curți separate și fortificate și ce sunt legate între ele prin porți. Cetatea are o suprafață totală de 10.210 mp.  Cetatea inițială a fost construită în timpul când regiunea făcea parte din Imperiul roman. Formațiunile de stânci din zonă au servit ca o protecție naturală, zidurile fortificate fiind practic construite numai în nord-vest și sud-est. Curtea este înconjurată de stânci de până la 70 m înălțime din celelalte părți.

Inițial, Cetatea Belogradcik a fost folosită pentru supraveghere și nu strict pentru apărare. Țarul bulgar al Vidinului Ivan Strațimir a extins vechea fortăreață în secolul al XIV-lea, construind garnizoane fortificate în fața stâncilor existente. În timpul domniei lui Strațimir, cetatea Belogradcik a devenit una dintre cele mai importante cetăți din regiune, imediat după cetatea Baba Vida aflată în Vidin.  In jurul orei 16.00 plecare spre Sofia.

Cina si cazare hotel de 3* in Sofia

Ziua 2 / Mic dejun

Obiective turistice care se pot vizita in Sofia in limita timpului disponibil: Catedrala Alexandr Nevsk,  Este una dintre cele mai cunoscute clădiri din oraș, fiind construită în secolul al XX-lea în amintirea celor 200 000 de soldați bulgari, ruși, ucrainieni și bieloruși ce și-au pierdut viața în timpul Războiului Ruso-Turc din 1877. Este, de asemenea, una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din lume, având capacitatea de a găzdui 10 000 de oameni.  Moscheea Banya Bashi. Bulgaria a muncit din greu pentru a uita secolele petrecute sub stăpânirea otomană și, într-adevăr, nu există multe clădiri în Sofia care reflectă acest capitol turcesc. Cu toate acestea, este imposibil să ignorăm prezența Moscheei Banya Bashi. Construită în secolul al XVI-lea, aceasta este singura moschee din oraș care a supraviețuit până în prezent. 

Biserica Boyana. Un alt lăcaș de cult ce merită vizitat în Sofia este Biserica Boyana. Este o biserică ortodoxă medievală ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și a fost construită în trei etape din secolul al X-lea până în secolul al XIX-lea. În secolul al XIII-lea au fost realizate frumoasele picturi interioare care fac ca acest lăcaș de cult să fie atât de special și interesant pentru vizitatori. Biserica se găsește la doar 20 de minute de mers cu mașina de centrul orașului, iar în imediata sa vecinătate se găsește cascada Boyana, un alt loc ce merită inclus în itinerariul de călătorie. Bulevardul Vitosha. Bulevardul Vitosha este principala stradă comercială și locația în care se găsesc cele mai frumoase magazine posh și localuri din oraș. Se întinde din Piața Sf. Nedelya până în Parcul Sudic, fiind astfel locul perfect pentru plimbare prin centrul orașului. Strada poartă numele muntelui Vitosha, care se află în apropiere de Sofia. Când condițiile meteo sunt prielnice, poți vedea vârful muntelui în timp ce te plimbi pe strada cea mai vibrantă a Bulgariei.  Muntele Vitosha. Muntele Vitosha nu este doar un simbol al Sofiei, ci și cel mai apropiat site pentru schi și drumeții. Acesta include, de asemenea, cel mai vechi parc național din Balcani, care este renumit pentru marea sa diversitate de păsări. Cu o înălțime maximă de peste 2000 de metri, Muntele Vitosha este locația perfectă pentru a te bucura de cele mai bune priveliști ale orașului, fiind, totodată, un loc ideal pentru plimbare în orice perioadă a anului. 

Cina si cazare hotel 3* in Sofia

Ziua 3 /Mic dejun

 Plecare spre Veliko Tărnovo (în bulgară Велико Търново) este un oraș în Bulgaria, reședință a regiunii cu același nume. Mai este cunoscut ca fiind Orașul Țarilor. Orașul se afla pe malul râului Iantra fiind capitala Țaratului vlaho-bulgar între anii 1185-1393. Veliko Tarnovo este denumit de catre romani, Sighisoara bulgarilor.  Orașul vechi se afla pe trei dealuri: Țareveț, Trapezița și Momina Krepost. Fostele reședințe ale țarilor și ale patriarhilor Țaratului vlaho-bulgar se află pe dealul Țareveț.  Fortăreața Țareveț, care datează din secolul al XII-lea, este unul dintre cele mai importante monumente medievale, nu numai în Veliko Târnovo, dar, de asemenea, din Bulgaria și principalul punct de atracție turistică din zonă. Bisericile din Veliko Târnovo, printre care Catedrala Mare, Biserica Sf.Pavel si Petru, Biserica celor Patruzeci de Mucenici, Biserica Sf.Chiril si Metodie se remarcă prin picturile murale și colecțiile de manuscrise rare, majoritatea din secolele XII-XIV. Optional se poate servi pranzul in Veliko Tarnovo.

Plecare spre Plevna. Cina si cazare in Plevna.

Ziua 4/  Mic dejun

Vizitare  Plevna (în bulgară Плевен, transliterat: Pleven) este un oraș în nordul Bulgariei, reședință a regiunii cu același nume.

Localitatea este cunoscută mai ales pentru rolul important pe care l-a avut în războiul ruso-turc din 1877-78. Căderea Plevnei în 1877 după patru luni de asediu din partea trupelor rusești și românești i-a determinat pe turci să ceară un armistițiu. Plevna este renumită pentru Parcul Kailăka, construit în partea de nord a cheilor pitorești ale râului Tucienița, și include vechiul sit arheologic Storgozia.

Parcul Skobelev este situat pe câmpul de luptă, unde detașamentul generalului rus Mihail Skobelev se lupta pentru capturarea orașului Plevna. De atunci, zona a fost numită "Valea morții". În parc se află Panorama "Epopeea Plevnei - 1877". Există, de asemenea: osuarul, casa-muzeu "Stoian și Vladimir Zaimovi", tunuri autentice, zeci de movile și monumente frățești.

Plecare spre Timisoara. Sosire seara tarziu.

 

 

Tarif: 195 €/ pers

Nota*:

*Tariful a fost calculat pentru un grup de minim 30 de platitori. In cazul unui numar mai mic de persoane (intre 20 -29 platitori) se va achita un supliment de 25€/persoana. 

 

Tariful include:

- 3 nopti cazare hotel 3 * camere cu 2 si 3 paturi;

- masa: demipensiune;

- transport autocar clasificat;

- ghid autorizat

Tariful nu include:

- intrarile la obiectivele turistice;

- asigurarea medicala de la 15  lei/pers;

- supliment de single 45  €/ 3 nopti.

Acte necesare:

-  pasaport sau carte de identitate

-  minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor si pasaport

Nota*:

*Ghidul are voie sa modifice ordinea obiectivelor turistice fara a modifica structura acestora.

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.