; &ev=PageView&noscript=1 />

Capitalele Moldovei -Iași și Chișinău

Circuit cu avion din Timișoara

3
 
Transport
Perioada 09.05.2022-13.05.2022
Tarif
de la
 
545
persoană/ pachet

Circuit cu avion din Timisoara:

Istorie și cultură în Capitalele Moldovei: Iași si Chișinău

Perioada 09.05-13.05.2022/ 5 zile/4 nopti 

 

Ziua 1/ Luni 09.05.2022

Întâlnire la ora 8.10 cu însoțitorul de grup la  aeroportul Traian Vuia din Timișoara. Decolare la ora 9.10 spre Iași cu escala la București. Sosire in Iași la ora 13.30 de unde ne preia autocarul si vom face un tur de Iași. Cina si cazare in Iași, la hotel de 3*.

Ziua 2/ Marti 10.05.2022

Mic dejun.  Obiective turisice ce se pot viziona  in Iași in limita timpului disponibil: Palatul Culturii Iaşi, unul din cele mai impunătoare monumente ale României, edificiu simbol al Iaşiului, Grădinile Complexului Palas Mall, Catedrala Mitropolitană din Iași, din anul 1889 a fost adusa, de la biserica Sf. Trei Ierarhi, racla cu moastele Cuvioasei Paraschiva, ocrotitoarea Moldovei, Casa Dosoftei, numită și Casa cu arcade, este o clădire veche din municipiul Iași, construită în secolul al XVIII-lea. Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” din Iași. Clădirea Teatrului National este considerata a fi cel mai vechi si cel mai frumos lacas de acest gen din tara.  La parterul Palatului Universitar se află Sala Pașilor Pierduți, denumită astfel datorită efectului sonor pe care îl creează. În această sală se găsesc 19 picturi murale ale lui Sabin Bălașa, un adevărat extaz în albastru ce acoperă aproximativ 300 m pătrați. Palatul Roset - Roznovanu  este un monument de arhitectură care adăpostește actualul sediu al primăriei Iași.  Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași, primul muzeu memorial literar din România (inaugurat la 15 aprilie 1918), este una din cele 12 filiale literare din cadrul Muzeului Literaturii Române Iași. Parcul Copou şi Teiul lui Eminescu. Parcul Copou a inceput sa fie amenajat pe la anii 1833-1834. In centul parcului Copou, langa Teiul lui Eminescu, se gaseste bustul lui Eminescu cat si bustul vechiului sau prieten Ion Creanga ridicat in 1932. Cina si cazare in Iasi, la hotel de 3 *.

 Ziua 3/ Miercuri 11.05.2022

Mic dejun. La ora 8.00 plecare cu autocarul spre Chișinău prin vama Sculeni.

Prima oprire o facem la Complexul muzeal Orheiul Vechi amplasat în valea Răutului, un afluent de dreapta al Nistrului, pe teritoriul comunei  Trebujeni din raionul Orhei al Republicii Moldova. Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi care are un statut special și constituie cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflându-se și în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Complexul cuprinde câteva zeci de hectare ale orașului medieval Orhei (sec. XIII–XVI), denumit ulterior Orheiul Vechi (după părăsirea așezării date și întemeierea în alt loc a unui oraș nou, cu același nume – Orheiul de azi). Din cadrul complexului fac parte două promontorii mari (Peștere și Butuceni), la care se alătură trei promontorii adiacente mai mici (Potarca, Selitra și Scoc), pe teritoriul cărora se află ruinele unor fortificații, locuințe, băi, lăcașuri de cult (inclusiv mănăstiri rupestre) atât din perioada tătaro-mongolă (sec. XIII–XIV) cât și moldovenească (sec. XV–XVI). Complexul Orheiul Vechi constituie un sistem alcătuit din elemente culturale și naturale: landșaft natural arhaic, biodiversitate, cadru arheologic de excepție, varietate istorico-arhitecturală, habitat rural tradițional și originalitate etnografică. Plecam spre crama Cricova pentru vizitare si degustare de vinuri. Republica Moldova este o ţară viti-vinicolă, plasându-se în topul celor mai importante state viti-vinicole ale lumii. Moldova este cunoscută prin renumitele şi unicele oraşe subterane, cum ar fi Cricova, situat la 11 kilometri de Chişinău. Cricova reprezintă cel mai mare complex subteran, cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile sale imense, cu  galerii cu o lungime totală de 120 de kilometric. Cina si cazare Chișinău, la hotel de 3 *.

Ziua 4/ Joi 12.05.2022

Mic dejun. Obiective turistice care se pot vizita in Chisinau in limita timpului disponibil: Catedrala Mitropolitană împreună cu Clopotnița acesteia, ambele situate în Parcul Catedralei; Clădirea Guvernului; Monumentul lui Stefan cel Mare și Grădina Publică; Muzeul Național de Istorie, (în spatele Guvernului) Casa-muzeu a lui Aleksandr Puskin – cel mai mare poet rus, exilat la Chișinău; Grădina Botanică; Muzeul Satului; Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală; Piața Centrală;  Parcul Valea Morilor. Cina si cazare Chișinău, la hotel de 3 *.

Ziua 5 /  13.05.2022

Mic dejun . La ora 9.00 plecare spre Iași. In limita timpului disponibil vizitam Palatul Memorial „Al. I. Cuza” de la Ruginoasa. Palatul, care astazi adăpostește muzeul memorial „Al. I. Cuza”, a fost construit in primul deceniu al secolului al XIX-lea, de vistiernicul Sandulache Sturdza, care a comandat arhitectului vienez Johan Freiwald ridicarea unei luxoase reședințe pe locul vechii case boierești a strămoșilor săi si Palatul Sturdza de la Miclăușeni. Actualul castel, monument istoric de artă gotică, a fost ridicat între anii 1880 – 1904 de către George A. Sturza și soția sa Maria (născută Ghica) pe locul unui vechi conac din 1755 (din care au mai păstrat câteva odăiţe şi inscripţia de atestare).

Decolare spre Timisoara cu escala la Bucuresti  la ora 19.50 . Sosire in Timisoara la ora 23.05.

 

 

Tarif 545 /pers/ loc în cameră dublă sau triplă

 

Nota: Tariful  este valabil pentru grup de minim 30  pers. plătitoare. În cazul in care vor fi mai puțini participanti, tariful  se recalculează.

Ghidul are voie sa modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

Tariful include

-bilet de avion Timisoara-Iasi si retur

-transport autocar Iasi- Chisinau -Iasi

-2 nopti cazare hotel 3* in Iasi

-2 nopti cazare hotel 3* in Chisinau

-masa mic dejun si cina

-tur ghidat cu degustare de vinuri la crama Cricova

-însoțitor de grup   

Tariful nu include

-intrările la obiectivele turistice

-mesele de prânz

-Supliment de single 200 €

Conditii inscriere: 200 € /pers la rezervare si diferența cu 20 zile inainte de plecare.

 

Conditii intrare in republica Moldova

 

- prezentarea certificatului de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare. 

 

-prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore înaintea îmbarcării.

 

- prezentarea concluziei medicale confirmative în cazul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-Cov-2, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau a unui document care atesta prezența  anticorpilor anti-COVID-19. Documentul justificativ este valabil pentru o perioadă de 90 de zile de la data efectuării investigației.

 

Condițiile sunt valabile in 17.01.2022, acestea pot suferi modificări.

 

Acte necesare:

 -      minorii sub 18 ani neînsoţiţi de părinţi trebuie să aibă acordul notarial al părinţilor

  -     carte de identitate sau paşaport.

 

Informații precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

 

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezervă un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.