; &ev=PageView&noscript=1 />

Excursie Cetatile Dunarii

Plecare din Timisoara 22.06-23.06.2024

 
Transportation
Perioada 22.06-23.06.2024
Tarif
de la
 
125
persoana/loc in camera dubla sau tripla

Excursie la CETATILE DUNARII, Serbia

Perioada 22.06-23.06.2024

 

 

ZIUA 1

Plecarea la ora 7.00 din Timisoara pe traseul: Timisoara – Vrsac – Smederevo - Golubat.

Prima oprire o facem la Cetatea Semendria de la Smederevo, orasul care a îndeplinit temporar rolul de capitală a Serbiei în Evul Mediu.

Cetatea Semendria a fost construită în perioada 1428-1439, în timpul domniei despotului Djuradj Brankovic. Pe la începutul anului 1449, Branković l-a închis pe regentul maghiar Iancu de Hunedoara în temnițele cetății până când a fost răscumpărat de către conaționalii săi.  În 1459, cetatea a fost cucerită de Imperiul Otoman, ceea ce a marcat sfârșitul statului medieval sârb. Dupa vizitarea acesteia  vom porni de-a lungul Dunarii pana la urmatoarea cetate care a fost cedata de catre despotul sârb Ștefan Lazarevici în 1426 regelui Ungariei, Sigismund de Luxemburg, în schimbul protejării Serbiei impotriva otomanilor. Pentru prima dată în istoria militară a Ungariei, armata maghiară a folosit artileria într-un conflict militar. Vom vizita Cetatea Golubat si vom auzi povestile care stau la originea numelui dat cetatii.  De la Golubat de la nivelul Dunarii urcam pe serpentine pana la 500 m altitudine. Ne vom opri la Majdanpeck, se află de-a lungul râului Pek în Munții Homoljske in nord-estul Serbiei. Majdanpek a fost un important centru minier încă din epoca romană, când aurul a fost exploatat. Până în secolul al XX-lea, fierul și cuprul erau cele mai importante minerale. Descoperirea noilor depozite de cupru în anii 1960 a crescut dramatic populația orasului Majdanpek.

 Majoritatea locuitorilor orașului sunt implicați în întreprinderea minieră.  In zilele noastre mina de cupru de aici este exploatata de Concernul Sidjin, o companie chineză foarte puternică, care gestionează exploatarea miniera în 10 ţări. Localitatea e locuita in proportie de 22%  de romani adusi aici acum 150 de ani pentru exploatarea minei de cupru din zona. De-a lungul întinsei sale istorii, în Majdanpek s-au stabilit, în mai multe rânduri, mineri şi topitori. Primul şi cel mai consistent val de mineri a ajuns în Majdanpek  şi în împrejurimile sale în secolul al treilea, când minerii şi aurarii daci, împinşi de cotropitorii varvari, au migrat înspre aceste ţinuturi şi au continuat să îşi practice ocupaţia de bază, extrăgând aur din râurile Pek, Šaška,Porečka, Timoc şi din afluenţii lor. Al doilea val important de mineri, care au ajuns aici tot din nord, de aceasta dată fugind din calea tătarilor, este format din saşii din Slovacia, Ardeal şi Banat, în secolul al XIII-lea si care au pus bazele mineritului în statul medieval sârb. Cazare si cina Hotel 3* zona Majdanpek.

ZIUA 2

Dupa micul dejun vom vizita cea mai lunga pestera din Serbia care e strabatuta de paraul cu cea mai mare concentratie de aur din sud-estul Europei.

Peștera Rajkova Pećina a primit numele de la renumitul RajkoVojvoda, care se crede ca a trait in secolul al 19-lea. Conform tradiției, el a fost un hangiu din zona, iar noaptea jefuia trecatorii și se spune ca și-a ascuns comoara în această peșteră. Peștera a fost explorată pentru prima dată de geograful Jovan Cvijic în 1894, dar cercetările nu au mai continuat până în anul 1970, cand s-a reluat cercetarea sub conducerea lui Dr. Radenko Lazarević. Peștera a fost deschisă pentru vizitatori în 1975. Rajkova Pecina este o pestera deschisa, avand o secțiune descendentă și o secțiune în curs de dezvoltare, care diferă, partea de jos fiind hidrologic activa iar partea de sus uscata. Cu 2304 m de tuneluri explorate până în prezent, esta cea mai lunga pestera din Serbia. Temperatura în peșteră este de 8 ° C și mai sus, iar umiditatea relativă a aerului este aproape de 100%. Dupa vizitarea pesterii urmeaza drumul in amonte de-a lungul Dunarii iar pentru siesta vom avea o pauza relaxanta in zona Lacurilor de Argint, Srebno Jezero. La gura de vărsare a râului Pek în Dunăre, se află una dintre cele mai renumite destinaţii de vacanţă din Serbia,  Srebrno Jezero (Silver Lake). Lacul este artificial, fiind de fapt o ramificaţie a Dunării care a fost barată. Cu o lungime de 14 km şi o lăţime de numai 0,3 km, Srebrno Jezero are o suprafaţă de aprox. 4,5 km² si reprezinta una din zonele preferate de relaxare ale timisorenilor.

Spre seara ne imbarcam in autocar si ne intoarcem acasa unde vom ajunge seara tarziu.

 

Tarif:

125 euro / persoana/ loc in camera dubla sau tripla

Tariful include:

- Transport autocar clasificat

- Asistenta turistica din partea agentiei

-cazare cu demi-pensiune

- bilet vizitare Peștera Rajkova Pećina

Tariful nu include:

-mesele de pranz

-intrarile la  obiective turistice

Cetatea Semendria ~ 25 lei/pers

 Cetatea Golubat ~ 35 lei/pers

Notă*

*Tariful este valabil pentru un grup de minim 35 de persoane. În cazul în care vor fi mai puțini participanți tariful se poate recalcula.

*Ne rezervăm dreptul de a recalcula tariful, în cazul creșterii semnificative a prețurilor carburanților, față de momentul când a fost lansat programul.

*Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a modifica structura acestuia.

*Acte necesare:

- minorii sub 18 ani neînsoțiți de părinți trebuie să aibă acordul notarial al părinților

- carte de identitate sau pașaport

 

 Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Inscrie-te aici!

You must agree to the conditions for processing your personal data.