Circuit Maramures-Bucovina-Moldova-Transilvania

8 zile/7 nopti

3
 
Transport
Perioada 28.05-04.06.2022
Tarif
 
34164
persoana/sejur

 Circuit Maramures-Bucovina-Moldova-Transilvania

Perioada 28.05-04.06.2022

8 zile/7 nopti

 

Itinerariu: Timisoara-Oradea-Castelul Karoly-Baia Mare-Sighetul Marmatiei- Sapanta-Manastirea Barsana- Moisei-Manastirea Moldovita- Manastirea Sucevita-Ceramica neagra Marginea- Manastirea Putna- Manastirea Arbore-Salina Cacica- Manastirea Voronet- Manastirea Gura Humorului-Ciprian Porumbescu-Ipotesti-Cetatea Sucevei-Humulesti-Cetatea Neamt- Manastirea Neamt- Manastirea Agapia-Iasi-Castelul Sturza-Cheile Bicazului-Lacul Rosu-Odorheiu Secuiesc -Biserica fortificata Harman-Cetatea Fagaras- Palatul Bruckenthal Avrig-Timisoara

 

Ziua 1

 Plecare  la ora 7.00 de la AMG din Timisoara spre Sighetu Marmatiei. Se parcurge traseul Timisoara –Oradea- Carei-Baia Mare- Sighetu Marmatiei.

In drumul nostru vizitam Oradea – unde facem un tur pietonal  pornind din centru cu vizitarea Bisericii cu luna si palatul Vulturul Negru.

Ne îmbarcam in autocar si ne continuam drumul pana la Carei unde vizitam  Castelul Karoly numit si  Peleșul Transilvaniei. Din Carei ne deplasam spre Baia Mare. La Baia Mare facem o scurta vizita in centrul istoric, unde putem vedea:  Turnul Ștefan, parte a fostei catedrale Sf. Stefan, construita intre 1446-1468 si are peste 45 m inaltime; Catedrala Sf. Ștefan  contruita intre 1347 si 1387; Bastionul Măcelarilor. Plecare spre  Sighetul Marmatiei unde vom servi cina si ne vom caza la pensiune 3*.

Ziua 2

 Dupa  mic dejun vizitam Memorialul Durerii . Vom merge apoi la  Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației unde vom  descoperim farmecul caselor de lemn de altădată.  Plecam apoi spre Săpânța. Faima localității Săpânța se trage de la renumitul său Cimitir Vesel, care a devenit o importantă atracție turistică.  De aici facem o scurta oprire la Mănăstirea Săpânța Peri aflata la 2 km de Cimitirul Vesel, este considerată ca fiind cea mai înaltă biserică de lemn din lume. Optional se  poate  servi  masa de pranz  la o păstravarie in Săpânța. Continuam drumul  spre Mănăstirea Bârsana,  mănăstire atestată documentar din  1326,  cea mai frumoasa manastire din Maramures.  Cina si cazare la Sighetu Marmatiei  pensiune 3*.

 

Ziua 3

Micul dejun. Ne îmbarcam in autocar si  plecăm spre Bucovina prin Transrarău, cel de-al treilea traseu montan spectaculos din Romania.

Este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura între Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la Pojorâta. Pe traseu vizitam biserica din Ieud Deal inclusa în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom face o oprire la Monumentul Eroilor de la Moisei ( ridicat de sculptorul Vida Geza in memoria celor uciși de trupele fascisto-horthyste). Continuăm drumul spre Bucovina și ne oprim la gara din Moldovita, pentru a ne îmbarca la ora 14.00  in Mocanita „ Hutulca ”. Traseu foarte pitoresc care porneste din Moldovita si are ca punct final Argel, dureaza aproximativ 3 ore dus-întors.

Cina si cazare la pensiune 3* in zona Moldovita.

Ziua 4

Mic dejun . Obiective turistice  propuse a se vizita în limita timpului disponibil: Salina Cacica, situată în localitatea cu acelaşi nume, în partea central-estică a judeţului Suceava, la poalele estice ale Obcinei Mari, Mănăstirea Arbore ridicată în anul 1502, aflată in patrimoniu UNESCO,  atelierele de Ceramică neagra de la Marginea unde se poate servi si masa la prânz. Mergem apoi Mănăstirea Putna, așezată la 72 de kilometri de Cetatea de Scaun a Sucevei, este prima si cea mai importanta ctitorie a  Voievodului  Ștefan cel Mare si Sfânt. Urmează  Mănăstirea Sucevița, construită între anii 1583-1586 pe cheltuiala boierilor din famila Movila, si incheiem cu Mănăstirea Moldoviţa, ridicată în anul 1532 de Petru Rareş, fiul lui Ştefan cel Mare. Intoarcere la Pensiune, cina si cazare.

 Ziua 5

Mic dejun. Obiective turistice propuse a se vizita in limita timpului disponibil: Mănăstirea Voroneț,  supranumită „Capela Sixtină a Estului”, este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi localitate componentă a orașului Gura Humorului, Manastirea Gura Humorului, construită în anul 1530 de către marele logofăt Toader Bubuiog. Casa memoriala Ciprian Porumbescu, din Stupca este un muzeu memorial înființat într-o anexă originală a fostei case parohiale din satul Stupca (azi satul Ciprian Porumbescu din județul Suceava), Cetatea de Scaun a Sucevei, întâlnită și sub denumirea de Cetatea Sucevei, este o cetate medievală aflată la marginea de est a orașului Suceava. Ea se află localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălțime de 70 m față de lunca Sucevei. De aici, se poate vedea întreaga vale a Sucevei. Cetatea a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de Petru I Mușat, a fost fortificată în secolul al XV-lea de Ștefan cel Mare și distrusă în secolul al XVII-lea (1675) de Dumitrașcu Cantacuzino. Intoarcere la pensiune, cina si cazare.

Ziua 6

Mic dejun. Plecare spre Moldova, având ca obiective turistice propuse a se vizita: Casa memorială Ion Creangă din Humulești este un muzeu memorial înființat în casa în care s-a născut și a copilărit povestitorul român Ion Creangă (1837-1889); Cetatea Neamț,  o cetate medievală din Moldova, aflată la marginea de nord-vest a orașului. De aici, străjuia valea Moldovei și a Siretului, ca și drumul care trecea peste munte în Transilvania.

Mănăstirea Neamț atestată documentar din 1407, însă rădăcinile în timp ale activității monahale se întind până în veacul al XII-lea. Ctitorirea mănăstirii îi este atribuită voievodului Petru I Mușat (1375-1391). Manastirea Agapia, construită între anii 1641-1643. Arhitectura bisericii nu are un stil specific. Ceea ce conferă o deosebită valoare acestui monument sunt frescele pictate de Nicolae Grigorescu în perioada 1858-1861. Plecare spre Iasi. Obiective turisice ce se pot vizita in Iasi: Palatul Culturii Iaşi, unul din cele mai impunătoare monumente ale României, edificiu simbol al Iaşului; Catedrala Mitropolitană din Iași, din anul 1889 a fost adusa, de la biserica Sf. Trei Ierarhi, racla cu moastele Cuvioasei Paraschiva, ocrotitoarea Moldovei; Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” Iaşi. Cladirea Teatrului National este considerata a fi cel mai vechi si cel mai frumos lacas de acest gen din țară. Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași, primul muzeu memorial literar din România (inaugurat la 15 aprilie 1918), este una din cele 12 filiale literare din cadrul Muzeului Literaturii Române Iași.

Parcul Copou şi Teiul lui Eminescu. Parcul Copou a inceput sa fie amenajat pe la anii 1833-1834. În centrul parcului Copou, lângă Teiul lui Eminescu, se găsește bustul lui Eminescu cât si bustul vechiului sau prieten Ion Creangă ridicat in 1932.

  Cina si cazare la hotel 3 *  in Iasi.

Ziua 7

Mic dejun. Plecare spre Castelul Sturdza de la Miclăuşeni, Palatul Memorial „Al. I. Cuza” de la Ruginoasa. Continuăm drumul spre Odorheiu Secuiesc cu scurta oprire pentru contemplarea peisajului pe Cheile Bicazului si Lacul Roșu. Aici putem servi si masa de prânz.

Cina si cazare la Hotel 3* la Odorheiu Secuies.

Ziua 8

 Mic Dejun. Plecare spre Timisoara.

 Pe traseu putem vizita:  Biserica fortificată evanghelica din Hărman, prima atestare documentară a așezării datează  din 21 martie 1240, la 15 ani după alungarea Cavalerilor Teutoni din aceste teritorii; Cetatea Făgăraș, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor, ocupă locul doi în topul celor mai frumoase castele.  Pe primul loc se află Castelul Neuschwanstein din Germania. Apoi ne oprim la Palatul Brukenthal din Avrig, reședința  de vară a lui Samuel von Brukenthal. Pranzul se poate servi la restaurantul Orangeriei de la Palat.

Sosire seara tarziu in Timisoara.

Tarif: 1690 lei/persoana/pachet

Tariful include:

7 nopti cazare pensiune /hotel 2-3 * camere cu 2-3 paturi si baie proprie

     - 2 nopti cazare  in Sighetul Marmatiei

     - 3  nopti  cazare  in Bucovina

     - 1 noapte cazare in Iasi

     - 1 noapte cazare la Odorheiu Secuiesc

     - masa  demipensiune

     - bilet la mocanita Hutulca din Moldovita

     - ghid autorizat

     - transport autocar clasificat conform normelor UE

Tariful nu include:

-intrarile la obiectivele turistice:

-masa de pranz

-supliment single 520  lei/7 nopti

Nota: 

Tariful este valabil pentru grup de mimin 35 de persoane.

 -pentru un grup intre 30-34 persoane se achita un supliment de 100 lei/pers;

 -pentru un grup intre 25-29 persoane se achita un supliment de 200 lei/pers;

 -pentru un grup intre 20-24 persoane se achita un supliment de 300 lei/pers.

 În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează.

 

  Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

 

 

Rezerva acum

You must agree to the conditions for processing your personal data.