; &ev=PageView&noscript=1 />

Oltenia de sub munte

Perioada

3
 
Transport

Ziua 1

Plecare la ora 07:00 din Timisoara. Se parcurge traseul Timisoara – Tg-Jiu. In drumul nostru vizit─âm: Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fosta capitala a provinciei romane Dacia, M─ân─âstirea Prislop este o m─ân─âstire din România situat─â în apropierea satului Silva╚Öu de Sus din jude╚Ťul Hunedoara. De aproape ╚Öapte secole, ea reprezint─â unul din cele mai importante a╚Öez─âminte religioase ortodoxe din Transilvania. Se consider─â c─â prima m─ân─âstire cu acest nume ar fi fost construit─â de Nicodim de la Tismana, M─ân─âstirea Lainici este o m─ân─âstire ortodox─â de c─âlug─âri din România situat─â în defileul Jiului, jude╚Ťul Gorj la 32 de kilometri de Târgu-Jiu ╚Öi la 25 de kilometri de Petro╚Öani, apar╚Ťine de Arhiepiscopia Craiovei, Mitropolia Olteniei. M─ân─âstirea are hramul Intrarea în Biseric─â a Maicii Domnului. Dup─â tradi╚Ťie, în secolul al XIV-lea Sfântul Cuviosul Nicodim de la Tismana a fost trimis în ╚Üara Româneasc─â pentru a sus╚Ťine ortodoxia ╚Öi pentru a da un suflu nou bisericii. El s-a a╚Öezat într-o pe╚Öter─â lâng─â m─ân─âstirea Lainici, Schitul Locurele se afl─â la aproximativ cinci kilometri de cunoscuta M─ân─âstire Lainici de pe Defileul Jiului, fiind locul unde mai mul┼úi monahi cunoscu┼úi s-au retras pentru a fi mai aproape de Dumnezeu, M─ân─âstirea Vi╚Öina este o m─ân─âstire ortodox─â din România situat─â la 14 km de Târgu Jiu. Prima atestare a acestei m─ân─âstiri se g─âse┼čte intr-un document al domnitorului Neagoe Basarab din anul 1514. Din vechea m─ân─âstire s-au p─âstrat doar ruinele bisericii. M─ân─âstirea Vi╚Öina a fost reînfiin╚Ťat─â in anul 1994. Sosire seara in  Tg-Jiu. Cazare  si cina hotel/pensiune de 3*.

Ziua 2

Mic dejun cu grupul. Imediat dupa mic dejun, ne îndrept─âm spre Cheile Sohodolului, unde o sa petrecem o diminea┼ú─â relaxant─â in natur─â. O sa vizitam M─ân─âstirea Tismana din localitatea cu acela┼či nume. In aceasta minunata zona de munte, putem sa servim prânzul (op┼úional) si sa ne bucuram papilele gustative cu un p─âstr─âv.

 Ne întoarcem in Târgu-Jiu, dar nu înainte sa vizitam Hobita, locul in care s-a n─âscut marele sculptor Constantin Brâncu┼či. La pas, vizitam Ansamblul Monumental “ Calea Eroilor” de la Târgu-Jiu, omagiu adus eroilor c─âzu╚Ťi în timpul Primului R─âzboi Mondial, proiectat ╚Öi construit de Constantin Brâncu╚Öi. Cele patru componente sculpturale — Masa t─âcerii, Aleea scaunelor, Poarta s─ârutului ╚Öi Coloana f─âr─â sfâr╚Öit — sunt dispuse pe aceea╚Öi ax─â, orientat─â de la apus spre r─âs─ârit, cu o lungime de 1275 m. Mai putem vizita si Casa Memoriala Ecaterina Teodoroiu, eroina a României Mari, Casa Memoriala Iosif Keber, pictor roman specializat in pictura bisericeasca si restaurarea l─âca┼čelor de cult. Putem vizita la Cur┼úi┼čoara si Muzeul in aer liber al Arhitecturii Populare Gorjene ╚Öi cula T─ât─ârescu. Ne încheiem seara la acela┼či hotel din Tg-Jiu, unde o s─â servim cina.  

Ziua 3

Dup─â ce servim micul dejun, p─âr─âsim cazarea  din Tg-Jiu si ne îndrept─âm spre B─âile Ol─âne┼čti. În fa╚Ťa Cheilor Olte╚Ťului se afl─â M─ân─âstirea Polovragi, o veche a╚Öezare monastic─â men╚Ťionat─â în sec. al XVII-lea. Pu╚Ťin mai departe, ascuns─â în spatele versantului stâncos de la gura defileului, se afl─â Pe╚Ötera Polovragi, considerat─â s─âla╚Öul lui Zamolxe, principalul zeu al dacilor. Pe╚Ötera este una dintre cele mai mari cavit─â┼úi stâncoase din ┼úara noastr─â. Speologii înc─â nu i-au g─âsit cap─âtul, iar legenda spune c─â ie┼čirea e tocmai în Transilvania, la Sarmisegetuza. Din cei 10 km ai pe┼čterii doar vreo 900 de metri sunt accesibili publicului.  Pe╚Ötera Muierilor (sau Pe╚Ötera Muierii) se afl─â în comuna Baia de Fier, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei. Pe╚Ötera a fost sculptat─â în calcarele mezozoice de pe marginea sudic─â a Masivului Parâng, de c─âtre râul Galbenul. Ne îndrept─âm c─âtre satul Horezu, celebru pentru tradi╚Ťia ol─âritului. Vedem un atelier din localitate ╚Öi M─ân─âstirea Hurezi (UNESCO), magnificul complex monahal construit de Brâncoveanu în secolul al XVII-lea. În comuna  Costesti, natura a creat unele dintre cele mai surprinz─âtoare sculpturi de piatr─â.  Aici sunt expuse, în aer liber pe o suprafa╚Ť─â de un hectar, peste o sut─â de sculpturi ale naturii. Forme bizare, milimetrice sau de dimensiunea unui om, continu─â s─â ias─â la iveal─â. Oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â nu au reu╚Öit pân─â acum, s─â deslu╚Öeasc─â în totalitate misterul form─ârii trovan╚Ťilor. Ei sus╚Ťin c─â forma╚Ťiunile, numite în literatura de specialitate concre╚Ťiuni grezoase, ar avea peste 6 milioane de ani vechime ╚Öi ar fi ap─ârut datorit─â unor ciment─âri locale ale nisipului, posibil pe fondul unei activit─â╚Ťii seismice. Cazare si cina zona Horezu hotel/pensiune 3*.

Ziua 4

Dup─â micul dejun vizit─âm:  Cula M─âld─âre┼čti, impun─âtoare prin masivitatea zidurilor, a fost construita in anul 1812 de c─âtre Gheorghi┼úa M─âld─ârescu, M─ân─âstirea Bistrita (unde se p─âstreaz─â moa┼čtele Sf. Grigorie Decapolitul; ctitorie a boierilor Craiove┼čti, M─ân─âstirea Arnota (ctitoria si gropnita domnitorului Matei Basarab, in m─âsura in care permite drumul afectat de cariera de calcar), M─ân─âstirea „Dintr-un lemn”, M─ân─âstirea Govora (probabil ctitoria voievodului Radu cel Mare). Cazare si cina zona Horezu hotel/pensiune 3*.

Ziua 5

Dup─â micul dejun, ne îmbarc─âm in autocar si ne îndrept─âm spre casa pe itinerariul: Valea Oltului – Sibiu – Deva – Timisoara. Pe traseu func┼úie de timpul disponibil putem vizita M─ân─âstirea Cozia (ctitorie a lui Mircea cel B─âtrân), M─ân─âstirea Turnu, Schitu Cornetu (pe Valea Oltului), centrul Sibiului. Sfâr┼čitul circuitului ne aduce seara la Timisoara.

Tarif  lei /persoana/ loc in camera dubla

Conditii inscriere: 300 lei/pers la rezervare si diferen┼úa cu 20 zile înainte de plecare.

Tariful include:

- 2 nopti cazare la Tg Jiu, hotel 3*

- 2 nopti  cazare in zona Horezu  

- Masa  mic dejun si cina

- transport autocar din Timisoara

- Ghid autorizat

         Tariful nu include: 

-          Intr─ârile la obiectivele turistice

-          Mesele de prânz

Nota*:

*Tariful este valabil pentru grup de minim 30  de persoane. În cazul în care vor fi mai pu┼úini participan┼úi, tariful se recalculeaza sau se reprogrameaza excursia.

* Ne rezervam dreptul de a recalcula tariful, in cazul cresterii semnificative a preturilor carburantilor, fata de momentul cand a fost lansat programul.

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

 

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezerv─â un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.