Oltenia de sub munte

Perioada 27.04-01.05.2022

3
 
Transport
Perioada 27.04.2022-01.05.2022
Early Booking
de la
26450
24045
persoana/pachet

Ziua 1

Plecare la ora 07:00 din Timisoara. Se parcurge traseul Timisoara – Tg-Jiu. In drumul nostru vizităm: Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fosta capitala a provinciei romane Dacia, Mănăstirea Prislop este o mănăstire din România situată în apropierea satului Silvașu de Sus din județul Hunedoara. De aproape șapte secole, ea reprezintă unul din cele mai importante așezăminte religioase ortodoxe din Transilvania. Se consideră că prima mănăstire cu acest nume ar fi fost construită de Nicodim de la Tismana, Mănăstirea Lainici este o mănăstire ortodoxă de călugări din România situată în defileul Jiului, județul Gorj la 32 de kilometri de Târgu-Jiu și la 25 de kilometri de Petroșani, aparține de Arhiepiscopia Craiovei, Mitropolia Olteniei. Mănăstirea are hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. După tradiție, în secolul al XIV-lea Sfântul Cuviosul Nicodim de la Tismana a fost trimis în Țara Românească pentru a susține ortodoxia și pentru a da un suflu nou bisericii. El s-a așezat într-o peșteră lângă mănăstirea Lainici, Schitul Locurele se află la aproximativ cinci kilometri de cunoscuta Mănăstire Lainici de pe Defileul Jiului, fiind locul unde mai mulţi monahi cunoscuţi s-au retras pentru a fi mai aproape de Dumnezeu, Mănăstirea Vișina este o mănăstire ortodoxă din România situată la 14 km de Târgu Jiu. Prima atestare a acestei mănăstiri se găseşte intr-un document al domnitorului Neagoe Basarab din anul 1514. Din vechea mănăstire s-au păstrat doar ruinele bisericii. Mănăstirea Vișina a fost reînființată in anul 1994. Sosire seara in  Tg-Jiu. Cazare  si cina hotel/pensiune de 3*.

Ziua 2

Mic dejun cu grupul. Imediat dupa mic dejun, ne îndreptăm spre Cheile Sohodolului, unde o sa petrecem o dimineaţă relaxantă in natură. O sa vizitam Mănăstirea Tismana din localitatea cu acelaşi nume. In aceasta minunata zona de munte, putem sa servim prânzul (opţional) si sa ne bucuram papilele gustative cu un păstrăv.

 Ne întoarcem in Târgu-Jiu, dar nu înainte sa vizitam Hobita, locul in care s-a născut marele sculptor Constantin Brâncuşi. La pas, vizitam Ansamblul Monumental “ Calea Eroilor” de la Târgu-Jiu, omagiu adus eroilor căzuți în timpul Primului Război Mondial, proiectat și construit de Constantin Brâncuși. Cele patru componente sculpturale — Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului și Coloana fără sfârșit — sunt dispuse pe aceeași axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime de 1275 m. Mai putem vizita si Casa Memoriala Ecaterina Teodoroiu, eroina a României Mari, Casa Memoriala Iosif Keber, pictor roman specializat in pictura bisericeasca si restaurarea lăcaşelor de cult. Putem vizita la Curţişoara si Muzeul in aer liber al Arhitecturii Populare Gorjene și cula Tătărescu. Ne încheiem seara la acelaşi hotel din Tg-Jiu, unde o să servim cina.  

Ziua 3

După ce servim micul dejun, părăsim cazarea  din Tg-Jiu si ne îndreptăm spre Băile Olăneşti. În fața Cheilor Oltețului se află Mănăstirea Polovragi, o veche așezare monastică menționată în sec. al XVII-lea. Puțin mai departe, ascunsă în spatele versantului stâncos de la gura defileului, se află Peștera Polovragi, considerată sălașul lui Zamolxe, principalul zeu al dacilor. Peștera este una dintre cele mai mari cavităţi stâncoase din ţara noastră. Speologii încă nu i-au găsit capătul, iar legenda spune că ieşirea e tocmai în Transilvania, la Sarmisegetuza. Din cei 10 km ai peşterii doar vreo 900 de metri sunt accesibili publicului.  Peștera Muierilor (sau Peștera Muierii) se află în comuna Baia de Fier, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei. Peștera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul. Ne îndreptăm către satul Horezu, celebru pentru tradiția olăritului. Vedem un atelier din localitate și Mănăstirea Hurezi (UNESCO), magnificul complex monahal construit de Brâncoveanu în secolul al XVII-lea. În comuna  Costesti, natura a creat unele dintre cele mai surprinzătoare sculpturi de piatră.  Aici sunt expuse, în aer liber pe o suprafață de un hectar, peste o sută de sculpturi ale naturii. Forme bizare, milimetrice sau de dimensiunea unui om, continuă să iasă la iveală. Oamenii de știință nu au reușit până acum, să deslușească în totalitate misterul formării trovanților. Ei susțin că formațiunile, numite în literatura de specialitate concrețiuni grezoase, ar avea peste 6 milioane de ani vechime și ar fi apărut datorită unor cimentări locale ale nisipului, posibil pe fondul unei activității seismice. Cazare si cina zona Horezu hotel/pensiune 3*.

Ziua 4

După micul dejun vizităm:  Cula Măldăreşti, impunătoare prin masivitatea zidurilor, a fost construita in anul 1812 de către Gheorghiţa Măldărescu, Mănăstirea Bistrita (unde se păstrează moaştele Sf. Grigorie Decapolitul; ctitorie a boierilor Craioveşti, Mănăstirea Arnota (ctitoria si gropnita domnitorului Matei Basarab, in măsura in care permite drumul afectat de cariera de calcar), Mănăstirea „Dintr-un lemn”, Mănăstirea Govora (probabil ctitoria voievodului Radu cel Mare). Cazare si cina zona Horezu hotel/pensiune 3*.

Ziua 5

După micul dejun, ne îmbarcăm in autocar si ne îndreptăm spre casa pe itinerariul: Valea Oltului – Sibiu – Deva – Timisoara. Pe traseu funcţie de timpul disponibil putem vizita Mănăstirea Cozia (ctitorie a lui Mircea cel Bătrân), Mănăstirea Turnu, Schitu Cornetu (pe Valea Oltului), centrul Sibiului. Sfârşitul circuitului ne aduce seara la Timisoara.

Tarif 1309 lei/persoana/ loc in camera dubla

Early Booking  1190 lei până in 31.01.2022

Conditii inscriere: 300 lei/pers la rezervare si diferenţa cu 20 zile înainte de plecare.

Tariful include:

- 2 nopti cazare la Tg Jiu, hotel 3*

- 2 nopti  cazare in zona Horezu  

- Masa  mic dejun si cina

- transport autocar din Timisoara

- Ghid autorizat

         Tariful nu include: 

-          Intrările la obiectivele turistice

-          Mesele de prânz

Nota: Tariful  este valabil pentru grup de minim 30  pers plătitoare. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful  se recalculează.

 Ghidul are voie sa modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

 

Rezervă un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.