; &ev=PageView&noscript=1 />

Circuit Romania-Bulgaria

Plecare din Timișoara 20-27.05.2024

3
 
Transport
20-27.05.2024
Tarif
de la
 
65375
persoană/pachet

Circuit Romania-Bulgaria 

Delta Dunarii-Balcik -Oltenia de sub Munte

 ISTORIE-CULTURA-NATURA

Perioada 20-27.05.2024 / 8 zile/7 nopti  

Atractiile circuitului: Vulcanii noroiosi-Muzeul Chihlimbarului-Braila

-Tulcea- Delta Dunarii- Manastirea Celik Dere - Manastirea Cocos- Manastirea Saon-Cetatea Enisala- Rezervatia Babadag-Ruinele Cetatii Histria-Cheile Dobrogei-Monumentul de la Adamclisi- Capul Kaliakra- Castelul de la Balcik- Pestera Sfantului  Andrei-Manastirea Dervent - Craiova

Ziua 1/20.05

Plecare din Timisoara la ora 6.00 pe itinerariu Deva-Sebes-Brasov -Valea Doftanei -Magura .  Prima oprire o facem la Muzeul Chihlimbarului de la Colti. Plecare spre Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici (la 12 km de Berca) au fost descoperiti de francezul H. Cognand, in 1867, cu ocazia unor prospectiuni petroliere. In anul 1924, aceasta zona a fost declarata rezervatie naturala. Vulcanii noroiosi sunt de fapt cratere in miniatura. Gazele naturale aflate la mai mult de 3000 metri adancime, in drumul lor catre suprafata, intra in contact cu panza freatica si solul argilos. Astfel, datorita noroiului aruncat afara odata cu gazele, la suprafata se formeaza - vulcani noroiosi - conuri de diferite marimi. Acestia se intind pe circa 30 ha si reprezinta un fenomen unic in Romania. Cazare si cina hotel/ pensiune 3*  in zona Buzau.

Ziua 2/21.05  Mic dejun

Plecare spre Braila. Brăila este un municipiu în sud-estul României, nord-estul regiunii istorice Muntenia, reședința județului cu același nume. Orașul este situat pe malul stâng al Dunării. Orașul a fost ocupat de turci în 1538-1540, fiind (raia saukaza) de la 1554 până la sfârșitul războiului ruso-turc din 1828 - 1829, perioadă în care este numit Ibrail. În secolul al XV-lea numele Brăilei este amintit sub forma Breil, într-o mențiune a Cancelariei Voievodului "Ttibor din Transilvania". Perioada de maximă înflorire o are la începutul secolului XX, când este un important port de intrare-ieșire a mărfurilor din România. Perioada care a urmat din secolul al XIX-lea a fost înfloritoare pentru oraș, care cunoaște multe modificări și realizări: pavaj și felinare pe străzi, farmacii, stație meteo, spital militar, dobândirea statutului de oraș porto-franco în 1836, parcul Belvedere, înființarea unor tipografii, a unei bănci, a unei cazarme și a unui teatru, deschiderea unei școli de fete, a unui gimnaziu și construirea docurilor, a căilor ferate și a mai multor fabrici. În 1888 s-a utilizat aici pentru prima dată în țară betonul armat. În primul an al noului secol au fost introduse tramvaiul și becul electric.  Traversam Dunarea si continuam drumul  prin Munții Măcinului,  cei mai bătrâni munți din țară și care  au fost erodați în sute de milioane de ani. Formează singurul parc național care nu se află în Carpați și au o biodiversitate remarcabilă. Pe deasupra acestor munți trec în migrația de toamnă peste 10.000 de răpitoare de zi, cea mai mare diversitate de păsări de pradă în pasaj din România. Sosire la Tulcea cazare si cina  pensiune/ hotel   3*.

Ziua 3/22.05  Mic Dejun

Incepem ziua cu  o excursie 4 ore  cu nave lente pe  traseul: Tulcea - Brat Tulcea - Canal Mila36 - Canal Sireasa - canal Sontea - zona lac Mester - zona Scaunele - canal Sontea Noua - zona lac Pintilie - retur canal Sontea - canal Sireasa de Nord - zona Lac cu Cotete, Lac Purcelu – zona lacului Trofilca - canal Trofilca - canal Mila36 – Brat Tulcea – Tulcea. Dupa amiaza ne  propunem sa vizitam 3 manastiri: Manastirea Celic Dere, este printre cele mai cunoscute din Dobrogea, fiind considerata drept un centrul al ortodoxismului din zona. Numele, de origine turca, l-a primit de la paraul din apropiere care in traducere inseamna “paraul de otel. In patrimoniul Manastirii Celic Dere se afla icoane unicat, la care pelerinii vin sa se inchine cu mare nadejde in puterea dumnezeiasca.  Una dintre cele mai importante este icoana facatoare de minuni a Domnului nostru Iisus Hristos, adusa aici pe la 1806 – 1812, si se afla in Biserica Paraclis. Este cunoscuta sub numele de “Icoana care se curata singura” deoarece la un moment dat era innegrita de trecerea timpului, dar apoi, ca o minune, chipul Mantuitorului s-a luminat in parte. Manastirea Saon, pe vremea când Dobrogea se afla sub stăpânire otomană, în anul 1846, lua ființă o mănăstire mică cu un aspect rustic, mânăstirea de acum Saon. Câţiva călugări au plecat de la schitul Celicul de Jos şi s-au aşezat la Saon. În mănăstire mai funcţionează un atelier de icoane, o cramă veche şi un punct de îmbuteliere a vinului, unde sunt folosite procedee tradiţionale de prelucrare. Asta pentru că vinul produs la Saon se foloseşte la toate bisericile din Episcopia Tulcii pentru împărtăşanie.

 Manastirea Cocos, mănăstirea a fost întemeiată în anul 1833 de trei călugări români de la Mănăstirea Neamţ, Visarion, Gherontie şi Isaia, întorşi de la Sf. Munte Athos cu o corabie pe Dunare, la Isaccea. Ieromonahul Visarion, primul stareţ al mănăstirii, ridicat la rangul de arhimandrit de ierarhul grec Panaret, Arhiepiscopul Tulcei, era tipograf şi a contribuit la tiparirea primei traduceri în limba română a "Descrierii Moldovei" cazare si cina in Tulcea pensiunea 3*.

Ziua 4/23.05  Mic dejun

Astazi vom face  o  excursie de 8 ore cu nave rapide la Mila 23 si Sulina, pe traseul: Tulcea – Brat Tulcea - Canal Mila36 - Canal Sireasa - Canal Sontea - zona Lac Mester – zona Scaunele - zona lac Alb - Lacul Nebunu – zona lac Martin - Cot Candura - Lacul Baclanestii Mari - zona Lacului Furtuna - Canal Olguta - canal Dunarea Veche – sat Mila23 - popas 1h-1h:30 - posibilitate masa traditionala de peste la o pensiune agroturistica - explorare sat Mila23 – Dunarea veche – brat Sulina – Sulina – golful Musura(observam gura naturala de varsare a Dunarii in Marea Neagra) – oprire Sulina aprox 2h - explorarea zonei - retur Brat Sulina - Brat Tulcea(observam unde bratul Tulcea se desparte in bratele Sulina si Sfantu Gheorghe) – Tulcea. cazare si cina in Tulcea pensiune 3*.

Ziua 5/24.05    Mic dejun

Plecam  spre Bulgaria, dar cu opriri la mai multe obiective importante de pe teritoriul Dobrogei: Fortareata medievala de la Enisala, a facut parte din lantul de colonii genoveze care ingloba orasele din Delta – Chilia si Likostomion, Cetatea Alba la gurile Nistrului, Caffa in sudul Crimeei. Intre 1397-1416 cetatea de la Enisala a facut parte din sistemul defensiv al Tarii Romanesti in timpul domniei lui Mircea cel Batran. Rezervaţia naturală "Pădurea Babadag - Codru " - Arie protejată mixtă.In Dobrogea, precum si la nivel national, rezervatia prezinta, raportat la suprafata, una dintre cele mai mari concentratii de specii amenintate cu disparitia, intre care se remarca si numeroasele specii de orhidee, reunite pe o arie redusa. Prin constituirea rezervatiei se urmareste, intre altele, si conservarea unor asociatii forestiere specifice Dobrogei ce nu mai apar in alte arii protejate. Histria, cetatea grecească, a fost cel mai vechi oraș atestat de pe actualul teritoriu al României. În prezent, ruinele sale se află pe teritoriul administrativ al comunei Istria, în județul Constanța, Histria a fost întemeiată de coloniști greci din Milet în jurul anului 657 î.Hr. (după istoricul Eusebiu din Cezareea) sau 630 î.Hr. (după Skymnos), ca port la Marea Neagră și distrusă prin secolul al VII-lea d.Hr. de invaziile avaro-slave. Cheile Dobrogei alcătuiesc o zonă protejată (arie de protecție specială avifaunistică) situată în Dobrogea, pe teritoriul județului Constanța, Monumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi Intram pe teritoriul Bulgariei,  ne oprim la  Capul Caliacra (în bulgară Калиакра - Kaliakra) este un monument al naturii din Dobrogea bulgărească (Cadrilaterul), cuprinzând o cetate medievală și o rezervație naturală. Cina si cazare hotel 3*in Balcic.

  Ziua 6/25.05

Mic dejun, dupa care exploram Balcic: vizitam Castelul din Balcic (în bulgară Двореца в Балчик, transliterat: Dvoreța v Balcik) situat în orașul Balcic (Bulgaria) a fost o reședință a reginei Maria a României, în perioada în care Cadrilaterul a aparținut României.  Clădit pe malul mării Negre, castelulul cuprinde o grădină botanică, o sală a fumătorilor, o pivniță, o chilie mănăstirească, un izvor de apă, mai multe vile rezidențiale și diverse alte clădiri. Timp liber pentru relaxare in Balcic.  Cazare si cina hotel 3* in  Balcic.

Ziua 7/26.05

Mic dejun in penultima zi de circuit, pe drumul de intoarcere  ne oprim sa vizitam: Pestera sf Andrei, mănăstire dobrogeană, situată în apropierea localității Ion Corvin din județul Constanța. Este construită în jurul unei peșteri în care tradiția populară susține că a trăit și a creștinat Sfântul Apostol Andrei. Peștera se găsește la mai puțin de 2 kilometri de „Cișmeaua Mihai Eminescu” și la apoximativ 4 kilometri de șoseaua Constanța - Ostrov, fiind clasată ca monument istoric.  Manastirea Dervent este o ctitorie a monahului Elefterie Mihai (1929-1936) si a fost ridicata pe locul unui cimitir crestin. Biserica, in forma de cruce, a fost construita dupa planurile arhitectului N. Savulescu din Calarasi, si apoi pictata in anii ’70- ’80. Hramul Bisericii este Sfanta Cuvioasa Parascheva, pe 14 octombrie.  Plecare spre  Craiova. Cazare si cina  pensiunea / hotel 3 * in zona

Ziua 8/27.05  Mic dejun

Plecare spre Craiova. Obiective turistice care se pot vizita in Craiova: Palatul Jean Mihail, in prezent Muzeu de Arta, o cladire magnifica, construita dupa schitele arhitectului francez Paui Gottereau. Palatul a apartinut familiei Mihaililor, de origine macodoneana, care s-au stabilit aici in secolul XIX,  Parcul Romanescu, localnicii il mai stiu ca Parcul Bibescu, deoarece primaria a cumparat terenul, pe care este astazi amenajat, de la Iancu Bibescu. Amenajarile au inceput in anul 1897, dupa schitele arhitectului Edouard Redont. Parcul a fost inaugurat in anul 1903, eveniment la care a participat si Regele Carol, iar de atunci craiovenii se bucura de verdeata. Din plin am spune daca ne uitam la cele 100 de hectare pe care a fost pozitionat. Astfel ca, cei care ajung in parc se pot bucura de un lac, un castel fermecat, pod suspendat, un foisor, hipodrom si un amfiteatru. Casa Baniei, cea mai veche constructie civila din Craiova. De constructia sa se pare ca s-au ingrijit marii boieri Craiovesti la sfarsitul secolului XV. Descendent al aceleiasi familii, domnitorul Constantin Bramcoveani a reconstruit casa in anul 1699. De-a lungul anilor si a cotropirilor straine, Casa Baniei a folosit ca sediu administrativ austriac, sediu al Tribunalului, liceu (Fratii Buzesti). In prezent, acest monument ofera turistilor informatii pretioase despre traditiile regiunii. Casa memorială Amza Pellea, din Bailesti, unul dintre cei mai mari actori români ai tuturor timpurilor, s-a născut pe data de 7 aprilie 1931, în oraşul Băileşti. În ea sunt obiecte personale ale actorului, fotografii cu soţia actorului Domnica, dar şi cu fiica Oana.
Plecare spre Timisoara, sosire seara tarziu.

 

Tarif 3190 lei/pers./loc in camera dubla/tripla

 

Tariful include:

-1 noapte de cazare cu demipensiune in zona Buzau , pensiune /hotel 3*

-3 nopti cazare cu demipensiune in Tulcea pensiune  3*

-2 nopti de cazare cu demipensiune in  Balcik

-1 noapte de cazare cu demipensiune in zona  Craiova, pensiune  3*

-1 excursie de o zi in Delta Dunarii cu nava rapida

-1 excursie de jumatate de zi  in Delta Dunarii cu nava lenta

-autocar clasificat

-ghid de turism autorizat

Tariful nu include:

-intrarile la obiectivele turistice nespecificate in program

-mesele de pranz

-pranzul pescaresc din excursiile din Delta Dunarii, aprox 80 lei/pers

-taxa de intrare in Delta, aprox 30 lei/pers/zi

 

-Supliment de single, 900 lei/pers /7 nopti

 

Notă:* 

Tariful este valabil pentru grup de minim 35 de persoane. Pentru un grup intre 30-34 pers tariful este 2850 lei. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează.

*Agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful programului, în cazul creșterii semnificative a prețurilor carburanților, față de momentul când a fost calculat tariful.

 

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

 

  Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.