VACANTE TEMATICE
VACANTE EXOTICE SI DE LUX
CALENDAR PLECARI
FACEBOOK
CURS VALUTAR
VREMEA
Orasul Corfu – numit de greci Kerkira sau Kerkyra, este orasul capitala a insulei cu acelasi nume. Aflati mai multe despre insula Corfu…
Orasul Corfu este o atractie turistica foarte importanta, avand un rol major in dezvoltarea Greciei, inca din secolul VIII. Situat pe un promontoriu dominat de Fortul Vechi, pe coasta de est a insulei, Corfu este cunoscut si sub denumirea Kastropolis – Orasul Castel, datorita celor doua castele fortarete. In anul 2007, centrul istoric al orasului Corfu a fost declarat patrimoniu mondial de catre UNESCO.
Orasul Corfu este impartit in doua, iar centrul istoric sau orasul vechi – Palaiopoli – se afla in sectorul nordic, intre piata Spianada si fortul nou. Spianada ocupa un loc central in oras si a devenit piata publica din timpul ocupatiei franceze. De la britanici grecii au mostenit cricket-ul, competitiile ce au loc aici in timpul verii fiind unice in Grecia. Piateta este inconjurata de cladiri si monumente impozante, una dintre cele mai frumoase fiind Liston, o zona construita in stilul Rue de Rivoli din Paris. Aici se afla cele mai luxoase cafenele si restaurante de pe insula.
Orasul modern Corfu este unul dintre cele mai frumoase si mai elegante orase din Grecia, fiind cel mai important port al insulei si cea mai populata localitate din Insulele Ioniene. Orasul a pastrat o multime de bijuterii arhitecturale din timpul dominatiilor siciliana, venetiana, franceza si britanica, amalgamul de stiluri arhitecturale conferind azi orasului un sarm unic si o atmosfea ce aminteste de orasele italiene.
In afara de atractii turistice interesante, precum  fortaretele venetiene, Academia Ioniana, Palatul Sf Mihail si Gheorghe, Muzeul de arheologie, orasul Corfu are suburbii atractive. Kanoni se afla printre ruinele orasului antic, iar Mandouki este de o frumusete aparte.

Momentan nu exista oferte introduse pentru aceasta categorie. Va rugam sa ne contactati prin e-mail sau telefon pentru o oferta mai completa.