; &ev=PageView&noscript=1 />

Croatia si Muntenegru

Sejur si circuit Marea Adriatica

 
Autocar
Perioada 07.08-14.08.2021
Tarif
de la
 
460
persoana/pachet

 

 

Fantasy Travel va propune:

Croatia si Muntenegru, circuit si sejur la Marea Adriatica

Perioada: 07.08-14.08.2021

 

 

Ziua 1/ 07.08.2021/ sambata

 Plecare din Timisoara la ora 6.00 din fata casei  Adam Muller Gutenbrunn pe traseul Timisoara –Budva.  Pe traseu vom face pauzele care se impun, conform normelor internationale de transport turistic.  Obiectivul principal propus  pentru astazi este Canionul Tara este unul dintre cele mai frumoase locuri naturale de pe Pământ, cel mai mare canion de pe teritoriul Muntenegrului, cu lungimea de 82 de kilometri şi cel mai adânc din Europa. Zona este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, o regiune intens protejată şi apreciată de către vizitatorii de pretutindeni. Plecare spre Budva. Cazare si cina in Vila Monte Rio.

 

Ziua 2/ 08.08.2021 / duminica  / Mic dejun

 Dupa un drum lung cu peisaje spectaculoase, incepem sejurul in statiunea muntenegreana, Budva cu o zi la dispozitia noastra sa facem ce dorim: plaja, baie,  soare,  explorare oras.

 Cazare si cina la Budva,  Vila Monte Rio.

 

 Ziua 3 / 09.08.2021/ luni / Mic dejun

 Impreuna cu un ghid local vom face o incursiune de a lungul marii Adriatice!  Obiective turistice propuse a se vizita: Sveti Stepan, un fost sat de pescari aflat pe o peninsulă care a fost transformat într-un oraş-hotel, dar care se poate observa doar de la distanta, fiind restrictionat accesul pe insula. Golful Kotor este una dintre marile minuni ale naturii cu care se mandresc locuitorii Muntenegrului. Face parte din  patrimoniu mondial UNESCO. Deseori mai apare sub denumirea  Boka Kotorska. Este cel mai sudic fiord din Europa si alaturi de Fiordurile Scandinave sunt trecute pe lista celor mai frumoase cinci fiorduri din lume, avand forma unui fluture cu patru aripi desfacute.

  Ajunsi pe coasta Perast, aproape de Kotor vom face o croaziera cu barca pe una din insulele acesteia, denumita Our Lady of the Rocks (Gospa od Skrpjela ) unde vom vizita biserica construita in anul 1630. Intram in  Kotor, cea mai populară atracție turistică a țării. Orașul vechi Kotor, inclus în Patriomiul Mondial UNESCO, se numără printre cele mai fermecătoare orașe fortificate de la Marea Adriatică. Vedem bisericile medievale romane, palatele venețiene și falnicele turnuri bizantine dezvăluie moștenirea lăsată de diversele imperii care au ocupat Kotor de-a lungul secolelor.

 Plecare spre Cetinje. Cetinje este capitala istorica a Muntenegrului, in care se afla resedinta prezidentiala. Intemeiat in secolul XV, Cetinje a devenit leaganul cultural al Serbiei si Muntenegru si un centru religios pentru orientul ortodox. Cele mai importante monumente istorice si culturale ale orasului sunt: manastirea Cetinje construita la inceputul secolului XII, resedinta prezidentiala, palatul regelui Nikola I Petrovic, cladirile ambasadelor Frantei, Marii Britanii, Rusiei, Austro-Ungariei si Italiei, din secolul XIX si palatul guvernului din secolul XX.

  Cazare si cina la Budva,  Vila Monte Rio.

 

 Ziua 4/ 10.08.2021/ marti /  Mic dejun

 Ne indreptam spre Zabliak, statiune aflata  la marginea parcului Durmitor,  cea mai mare statiune de ski din Muntenegru. Parcul National Durmitor din Muntenegru dateaza din 1952 si are o suprafata de 339 kilometrii patrati.

 In cadrul Parcului National Durmitor se afla Masivul Durmitor si 3 canioane care iti taie respiratia, incluzand si salbaticul rau Tara, unul din cele mai adanci chei din Europa, 1300 metri. Apele Lacului Negru, cel mai mare din cadrul parcului, calatoresc pe sub Masivul Durmitor pana pe valea superioara a raului Komarnica. Parcul are de asemenea o duzina de lacuri mai mici si mijlocii. Ne indreptam spre Mănăstirea Ostrog care este una dintre cele mai cunoscute și impresionate mănăstiri ortodoxe din Muntenegru, dar și din lume.  Ea se află așezată pe o stâncă a muntelui Ostrog, care se ridică la o altitudine de 2.000 de metri, într-un ținut care îți taie răsuflarea, între orașele Danilovgrad și Niksic. Mănăstirea adăpostește o peșteră, unde se a trăit Sfântul Vasile de Ostrog. Vom urca la manastire cu taxiuri locale. Plecare spre Budva. Cazare si cina in Vila Monte Rio.

 

Ziua 5/ 11.08.2021/ miercuri /Mic dejun.

 Ne indreptam spre Dubrovnik.

 Ce putem vizita  in Dubrovnik? (in limita timpului disponibil) Orasul istoric -monument UNESCO din 1994): Zidurile cetatii, Marea Fantana a lui Onofrio, Manastirea Franciscana, Stradun, Fortul Lovrijenac, Fortul Sf Ioan, Piata Loggiei, Palatul Rectorului, telecabina pe muntele Srd, Manastirea Dominicana, Biserica Sf. Blasiu, Fortul Revelin. Cazare si cina la Budva,  Vila Monte Rio.

 

 Ziua 6/ 12.08.2021/ joi /Mic dejun.

  Plecare spre Parcul national Lacul Skadar, lacul de la granita dintre Muntenegru si Albania care se întinde între masivii Rumija, Sutorman, Taraboš si Prokletije si între campiile Zeta si Morača, este prin suprafata sa de 391 km2 cel mai mare lac din Peninsula Balcanică. Pe lac sunt aproximativ 50 de insule si insulite. Ne intoarcem spre Budva,  una dintre cele mai vechi aşezări de pe litoralul muntenegrean.

 Considerat Saint Tropezul muntenegrean, Budva este o versiune mai strălucitoare a orașului Kotor, fiind cea mai vizitată destinație estivală a Muntenegrului, totodată un important port pentru croazierele ce străbat Mediterana. Cel mai pitoresc punct de interes al Budvei este Orașul Vechi (Stari Grad), aflat pe lista UNESCO. Cu străduțele lui pietruite și întortocheate, buticuri, cafenele, restaurante și cu  zidurile venețiene ce-i amintesc trecutul, această așezare situată pe o peninsulă, ce-și are rădăcinile acum circa 2500 de ani

 Cazare si cina la Budva,  Vila Monte Rio.

 

 Ziua 7/ 13.08.2021/ vineri/ Mic dejun

 Zi libera la dispozitia dvs!

  Baie, plaja, shopping!  

 Cazare si cina la Budva,  Vila Monte Rio.

 

 Ziua 8/ 14.08.2021/ sambata / Mic dejun

 Intoarcere  spre casa cu oprire in Podgorica, capitala Muntenegrului, centru administrativ, industrial, economic si cultural al tării. Un oras plin de constructii moderne, cu străzi late, parcuri si clădiri de reprezentare care a fost construit pe ruinele orasului cu acelasi nume, oras ce în timpul celui de-al doilea război mondial a fost distrus în întregime.

 Plecare spre Timisoara, sosire seara tarziu.

 

 

Tarif: 460 € / persoana

Tariful include:

- 7 nopti de cazare  vila in Budva.

- regim de masa: mic dejun si cina;

- transport autocar clasificat conform normelor EU;

- taxa de statiune;

- ghid insotitor

 

Tariful nu include:

-intrarile la obiectivele turistice;

-transport cu microbuze la Manastirea Ostrog;

-asigurare medicala si storno;

-supliment de single  120 € / 7 nopti

ACTE NECESARE:

-carte de identitate sau pasaport;

- minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor.

   Nota:

Tariful  este valabil pentru grup de minim 35  pers platitoare. In cazul in care vor fi mai putini participanti, tariful se recalculeaza.

Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.