Croatia si Muntenegru, circuit si sejur la Marea Adriatica

Canionul Tara – Ulcinj – Zabljak – Parcul National Durmitor – Manastirea Ostrog – Sveti Stefan – Budva – Kotor – Herceg Novi – Cetijne – Parcul National & Lacul Skadar – Podgorita - Dubrovnik

3
 
Transportation
Perioada Perioada: 02.07 – 09.07.2019
Tarif
de la
 
460
camera/noapte

Ziua 1

Plecare din Timisoara din fata casei  Adam Muller Gutenbrunn pe traseul Timisoara –Ulcinj.

Obiectivul principal pentru astazi este Canionul  Tara, pe care o sa il traversam. Cazare si cina.

 

Ziua 2

Mic dejun. Ne indreptam spre Zabliak, statiune aflata  la marginea parcului Durmitor, este cea mai mare statiune de ski din Muntenegru.Vizitarea statiunii Zabljak si  parcul national. Parcul National Durmitor din Muntenegru dateaza din 1952 si are o suprafata de 339 kilometrii patrati.

In cadrul Parcului National Durmitor se afla Masivul Durmitor si 3 canioane care iti taie respiratia, incluzand si salbaticul rau Tara, unul din cele mai adanci chei din Europa, 1300 metri. Apele Lacului Negru, cel mai mare din cadrul parcului, calatoresc pe sub Masivul Durmitor pana pe valea superioara a raului Komarnica. Parcul are de asemenea o duzina de lacuri mai mici si mijlocii.

Ne indreptam spre Mănăstirea Ostrog care este una dintre cele mai cunoscute și impresionate mănăstiri ortodoxe din Muntenegru, dar și din lume.  Ea se află așezată pe o stâncă a muntelui Ostrog, care se ridică la o altitudine de 2.000 de metri, într-un ținut care îți taie răsuflarea, între orașele Danilovgrad și Niksic. Mănăstirea adăpostește o peșteră, unde se a trăit Sfântul Vasile de Ostrog

Cazare si cina hotel in.

 

 

Ziua 3 Mic dejun.

Obiective turistice propuse a se vizita:

Budva, este una dintre cele mai vechi aşezări de pe litoralul muntenegrean. Are o istorie de 2.000 de ani, ajungând până la greci

Sveti Stepan, un fost sat de pescari aflat pe o peninsulă care a fost transformat într-un oraş-hotel. Golful Kotor este una dintre marile minuni ale naturii cu care se mandresc locuitorii Muntenegrului. Face parte din  patrimoniu mondial UNESCO. Deseori mai apare sub denumirea  Boka Kotorska. Este cel mai sudic fiord din Europa si alaturi de Fiordurile Scandinave sunt trecute pe lista celor mai frumoase cinci fiorduri din lume, avand forma unui fluture cu patru aripi desfacute.

Herceg Novi, este cea mai mare staţiune - oras din Golful Kotor, Muntenegru. Orasul Herceg Novi este recunoscut pentru frumusetea si abundenta arborilor si a numeroaselor scari.

Plecare spre Cetijne. Cetinje este capitala istorica a Muntenegrului, in care se afla resedinta prezidentiala. Intemeiat in secolul XV, Cetinje a devenit leaganul cultural al Serbiei si Muntenegru si un centru religios pentru orientul ortodox. Cele mai importante monumente istorice si culturale ale orasului sunt: manastirea Cetinje construita la inceputul secolului XII, resedinta prezidentiala, palatul regelui Nikolai I Petrovic, cladirile ambasadelor Frantei, Marii Britanii, Rusiei, Austro-Ungariei si Italiei, din secolul XIX si palatul guvernului din secolul XX.

Intoarcere la Ulcinj. Cina si cazare.

 

 

Ziua 4

Mic dejun.

Plecare spre   Parcul national Lacul Skadar, lacul de la granita dintre Muntenegru si Albania care se întinde între masivii Rumija, Sutorman, Taraboš si Prokletije si între campiile Zeta si Morača, este prin suprafata sa de 391 km2 cel mai mare lac din Peninsula Balcanică. Pe lac sunt aproximativ 50 de insule si insulite.

Podgorica, capitala Muntenegrului, centru administrativ, industrial, economic si cultural al tării. Un oras plin de constructii moderne, cu străzi late, parcuri si clădiri de reprezentare care a fost construit pe ruinele orasului cu acelasi nume, oras ce în timpul celui de-al doilea război mondial a fost distrus în întregime.

Cina si cazare.

 

Ziua 5

Mic dejun. Ne indreptam spre Dubrovnik. Numita si perla turismului croat, a reprezentat intotdeauna tezaurul bogatiei arhitectonice si culturale pentru turisti, iubitorii de cultura si artisti, zidurile si fortaretele vechiului oras fiind incluse in lista UNESCO a mostenirilor culturale.

Retur la hotel, cina si cazare.

 

Ziua 6 si 7

Mic dejun la hotel. Zile libere pentru plaja, shopping.

Cina la hotel.

Cina si cazare.

 

Ziua 8

 

Mic dejun si retur spre Timisoara. Vom ajunge la Timisoara, noaptea tarziu.

Tarif 460 €/pers

Tariful include:

- 7 noapti de cazare in  hotel 3-4*;

- regim de masa: mic dejun si cina;

- transport autocar clasificat conform normelor EU;

- taxa de statiune;

- ghid licentiat.

Tariful nu include:

-intrarile la obiectivele turistice;

-asigurare medicala si storno;

-supliment de single  140€ / 7 nopti.

Nota: 

Tariful este valabil pentru grup de minim 40 de persoane.

În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează.

Rezerva acum