; &ev=PageView&noscript=1 />

Toamna in Croatia

Plecare din Timisoara cu preluare si din Arad !

4
 
Transport
Perioada 15.10.2020-18.10.2020
Tarif
 
260
persoana/pachet

Toamna in  Croatia!!!

Perioada 15.10-18.10.2020

4 zile/3 nopti

Atractiile excursiei:

Capitala Croatiei- Zagreb- Palatul lui Dioclețian din Split-Parcul National Krka -Orgile marine din Zadar - Relaxare la hotel 4* in Zadar

 

 

Ziua 1  

Plecare  de la Casa Adam Muller Guttenbrunn la  ora 6.00 pe ruta: Timisoara-Arad- Budapesta- Zagreb-Zadar. Oprire in Zagreb pentru vizitare obiective turistice: Catedrala Adormirii Maicii Domnului (Marijina Uznesenja) renumita pentru cele 2 turnuri ale sale construite in stil neo-gotic; 1794, primul parc pentru promenada din Europa,  Piata Bana Jelacic, principala piata a orasului. Inconjurata de cladiri cu o arhitectura deosebita, piata este unul dintre punctele de intalnire si un obiectiv major al metropolei . Zagreb - Capitala Croatiei,  este o metropola specifica centrului Europei,ce combina eleganta arhitecturala a secolului XIX cu diversiuni culturale si distractii moderne. Aflat la poalele Muntelui Medvednica, pe cele doua dealuri istorice Gradec si Kaptol, traversat de raul Sava, Zagrebul este format din trei orase: Orasul de Sus, cu pacea si linistea timpurilor trecute, Orasul de Jos, cu forfota unei capitale europene, si Noul Zagreb, o expozitie a urbanismului si arhitecturii moderne. Plecare spre Zadar  Cazare si cina hotel 4* in Zadar .

 

Ziua 2  

Mic dejun. Plecare spre Skradin  pentru a vizita Parcul National Krka, cu cele  7 cascade in travertin, cu o cadere totala de 242 m, raul este un fenomen al naturii. Parcul National Krka tine de regiunea mediteraneana sud europeana si contine 860 de specii si subspecii de plante, inclusiv cateva endemice zonei adriatice. Este localizat in tinutul Siebnik-Knin si cuprinde o arie de 109 kmp, pe cursul raului Krka. Raul curge prin mijlocul parcului, iar in apele sale traiesc 18 speii de pesti, inclusiv 10 specii endemice. Plecare spre orasul Sibenik, cel mai vechi oras croat la Adriatica. Intoarcere pe coasta adriatica.  Vizitare  oras Zadar,  fosta capitala a Dalmatiei, oras cu 3000 de ani de istorie. Din imaginea istorică mentionam  Forumul roman din secolul 1 pe a cărui rămăşiţe a fost ridicată în secolul al 9-lea biserica Sf. Donat. Datorită formei sale neobişnuite de cilindru, a devenit un simbol recunoscu t al oraşului, şi datorita  acusticii excepţionale, este gazda tradiţionalelor Seri muzicale. Pe langa muzee, biserici, piete si strazi vechi, orasul beneficiaza de forme de arta moderna, foarte apreciate de vizitatori si localnici:  "Sea Organ"-Orchestra naturii ( 70 de metri de coasta amenajata in trepte pentru a zabovi pe malul mari ascultand sunetele produse de cele 35 de tuburi verticale, cu fluiere pe ele, plasate sub apa) si "Greeting of the sun". Cazare si cina hotel  4* in Zadar.

 Parcul Național Krka este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a II-a IUCN (parc național), situat pe teritoriile cantonului Šibenik-Knin din Croația. Parcul Național Krka este situat în întregime pe teritoriul cantonului Šibenik-Knin și cuprinde o suprafață de 109 kilometri pătrați de-a lungul râului Krka : doi kilometri în aval de Knin spre Skradin și partea inferioară a râului Čikola. Parcul Național Krka este o regiune spațioasă, în mare parte neschimbată de valori naturale de exceptie și cu multiple fațete, cuprinde una sau mai multe ecosisteme conservate sau modificate nesemnificativ .Parcul Național Krka aparține climatului mediteranean. Datorită poziției sale speciale, distribuția de diferite tipuri de habitate , acesta este caracterizat de floră și faună deosebit de bogate și variate. Opt sute șaizeci de specii și subspecii de plante au fost identificate pe teritoriul Parcului National Krka , inclusiv mai multe specii endemice.

 

Ziua 3  

Mic dejun.  Plecare spre Split din regiunea Dalmatia. Oraşul, cu 1700 de ani de existenţă prin monumentele arheologice, istorice şi culturale, printre care un rol important îl ocupă Palatul lui Diocleţian care s-a păstrat foarte bine şi care face parte din patrimoniul mondial al UNESCO. Split (numit in italiana Spalato) este cel mai mare si mai important oras din Dalmatia si cel de al doilea oras al Croatiei. Este fost oras venetian, stapanit de Venetia de prin secolul XIV si pana in 1797. Obiective turistice care se pot vizita in limita timpului disponibil: Palatul lui Dioclețian.Comandat de împărat, după care este numit, palatul spectaculos al lui Dioclețian este o structură bine conservată construită în stilul militar roman. Deși împăratul Dioclețian a trăit aici doar opt ani până la moartea sa în 313 d. Hr., Palatul a continuat să joace un rol important ca centru administrativ și resedinta guvernatorului. Catedrala Sf. Domnie (Katedrala Sv. Duje), situată în zona veche a orașului Palatul lui Dioclețian și inițial mausoleul lui Dioclețian, a fost proiectat de Filotas și consacrat în secolul al VII-lea. Piața Poporului Alistair:  Datând din secolul al 15-lea, Piața Poporului (Narodni Trg Pjaca) din Split are multe clădiri renascentiste, venețiene și gotice construite de-a lungul veacurilor. De o notă deosebită este venețian-gotic Cambi Palace, împreună cu clădirea primăriei în stil renascentist. Intoarcere la Zadar.

Cazare si cina la restaurantul hotelului in Zadar.

 

Ziua  4

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare in hotel si in imprejurimi. Cu toate că poartă pe umerii săi 3000 de ani de istorie, oraşul Zadar totodată încântă prin instalaţiile moderne precum Pozdrav Suncu (Salut Soarelui)  si sunetul  Orgii marine, care dovedesc că este cu mult înaintea timpului său. Acestea se încorporează în natură într-un mod creativ, au transformat riva din nou într-un loc pentru adunări şi au repus Zadar pe tronul atracţiilor turistice.

Plecare spre Timisoara in jurul orei 11.00,  sosire seara tarziu.

 

 

Tarif: 260 € / persoana

 

 

Tariful include:

- 3 nopti cazare hotel 4 * camere cu 2 si 3 paturi;

- masa: demipensiune;

- transport autocar clasificat;

- ghid autorizat.

 

 

Tariful nu include:

- intrarile la obiectivele turistice;

- asigurarea medicala;

- supliment de single 60  €/ 3 nopti.

 

 

 

 

Acte necesare:

-  pasaport sau carte de identitate;

- minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor si pasaport. 

Nota*:

*Tariful a fost calculat pentru un grup de minim 30 de platitori. In cazul unui numar mai mic de persoane (intre 20 -29 platitori) se va achita un supliment de 20 €/persoana.

*Ghidul are voie sa modifice ordinea obiectivelor turistice fara a modifica structura acestora.

 

 

 

Rezerva acum

You must agree to the conditions for processing your personal data.