Vacanta in Dolomiti

Plecare din Timisoara cu autocar 20.06-26.06.2022

3
 
Transport
Perioada 20.06.2022-26.06.2022
Tarif
de la
 
670
persoana/pachet

Vacanta in Dolomiti cu autocar din Timisoara Dolomitii-Cei mai spectaculosi munti din Europa!

 Perioada  20.06-26.06.2022/7 zile/ 6 nopti

Puncte forte:

·         Pyramidenkogel, cel mai frumos punct de belvedere din Carintia

 ·         Marturii din lumea celtică Frög-Rosegg

 ·         Apus de soare in Dolomiti!

 ·         Cortina d’Ampezzo, regina Dolomitilor

 ·         Lacul Carezza, cunoscut sub numele de „Lacul Curcubeu” si „Lacul de basm al Dolomitilor”.

 ·         Lacul Misurina este cel mai mare lac natural din Cadore

 ·         Corvara - leagănul turismului din Alta Badia

 ·         Virfurile Cinque Torri emblema Dolomitilor

 ·         Tre Cime di Lavaredo, numiti Drei Zinnen, sunt trei vârfuri distincte asemănătoare cu creneluri, în Dolomitii Sexten, Muntii Dolomiti, listati în patrimoniul UNESCO;

 

 

   Dolomitii sunt o serie de grupuri montane din Alpii de Est italieni. Caracteristica care face ca acesti munti să fie atât de speciali este că sunt compusi în esentă din dolomită , o rocă alcătuită în principal din dolomitul mineral. Această particularitate oferă Dolomitilor acea culoare palidă care îi face atât de fascinanti si misteriosi si dă nastere fenomenului spectaculos al enrosadirei.  Ce este eurosadira?

     Enrosadira este fenomenul prin care vârfurile Dolomitilor, lovite de lumina răsăritului sau apusului, devin rosii . Este un fenomen care este vizibil aproape tot anul, dar devine spectaculos vara, când amurgul durează mai mult. A spune enrosadira nu este acelasi lucru cu a-l vedea în viata reală. Este ceva magic, atât de mult încât multe legende au fost transmise pentru a explica acest fenomen de secole . Cel mai faimos este cel care îl vede pe regele piticilor ca protagonist, regele Laurino care a acoperit acesti munti de trandafiri pentru a-l învălui pe frumoasa printesă Similde.

      De ce sunt considerati un sit al Patrimoniului Mondial? La 26 iunie 2009, Comitetul Executiv al Conventiei privind patrimoniul material al umanitătii Unesco, întrunit la Sevilla, a inclus Dolomitii printre siturile de patrimoniu natural al umanitătii, pentru particularitătile lor geologice si peisagistice, unice în lume . Din punct de vedere geologic, compozitia specială, studiată de geologul francez Déodat de Dolomieu, face ca acesti munti să fie atât de speciali. În timp ce le întelegeti unicitatea din punct de vedere al peisajului, uitati-vă doar la ele: ziduri abrupte, ghetari, turle, turnuri si vârfuri creează un spectacol natural de o frumusete incomparabilă. În Trentino există în esentă patru grupuri principale de dolomiti . Cel al lui Latemar si Catinaccio, în nord-estul Trentinoului, între Val di Fassa si Val di Fiemme; masivul Marmolada cu ghetarul său, în Val di Fiemme; Pale di San Martino, întotdeauna la est, dar mai la sud, în zona Parcului Natural Paneveggio Pale di San Martino si grupul Dolomitelor Brenta, singurul la vest de râul Adige care este situat în întregime în Trentino, în inima Parcului Natural Adamello Brenta.

 

   

Ziua 1 / 20.06.2022 / luni

  Plecare de la AMG la ora 7.00 pe traseul Timisoara-Budapesta – oprire la Pyramidenkogel, cel mai frumos punct de belvedere din Carintia, langa Wörthersee.  Din turn avem o priveliste  panoramica peste lac si imprejurimi.

  In apropiere, la Frög, se afla un muzeu in aer liber. „Lumea celtică Frög-Rosegg” încearcă să ofere informatii despre modul de viată, economia, cultul, viziunea asupra lumii si structura socială a strămosilor nostrii. Cazare si cina pensiune 3* langa Villach.

 

  Ziua 2/ 21.06.2022 / marti / Mic dejun

     Plecam din Villach spre Bolzano, in Dolomiti, cei mai spectaculosi munti din Europa!  Ascutimea  stancilor din Dolomiti si linistea campiilor intinse inverzite, permit o relaxare dar si activitate turistica foarte variata. Va propunem cateva locuri unice din aceasta zona ca sa va bucurati de frumusetea si grandoarea  naturii. Sunt sapte parcuri naturale in Dolomitii din Tirolul de Sud. In fiecare parc natural se afla puncte de informare despre roca, vegetatie si fauna din zona. Incepem cu Castelrotto sau Kastelruth, cum este cunoscută în germană vorbită de mulţi din locuitorii Tirolului de Sud este situată la 1.060 m altitudine şi este cu centrul său vechi tradiţional şi cochet o staţiune montană plină de viată care atrage turişti de-a lungul întregului an. De la  Castelrotto parcurgem Drumul pacii care ne ofera momente de liniste si pace in timpul frumoasei drumetii pe dealul de la Castelrotto. Cel mai vechi (1974) parc natural din Dolomiti este „Scilar- Catinaccio“ ale carui formatiuni stancoase le vom observa in drumetiile noastre din urmatoarele doua zile. Extrem de impresionanta este imaginea panoramica de pe  platoul Seiser Alm unde vom ajunge cu telecabina de la Seis la Compatsch si vom face o drumetie de placere. Nenumarate drumuri foarte vechi unesc localitatile Castelrotto, Seis si Völs. Drumuri pe care se intalnesc bisericute vechi si palate boieresti, ca de exemplu castelul Prösels la Völs.

    In drum spre locul de cazare  de la Arabba mai trecem pe langa Piramide de pamant de la Steinegg unde se afla si un vechi observator astronomic.

    Cina si cazare hotel 3* in Arabba.

 

Ziua 3 /22.06.2022 /miercuri/ Mic dejun

     Plecare spre Carezza.  Mic, dar renumit este impresionantul lac Carezza. In apa acestui lac se oglindesc stancile din jur. Se cunosc multe legende legate de acest lac ca si de stancile din apropierea lui, care poarta acum numele de „gradina de trandafiri“ datorita faptului ca reflecta o lumina rozalie la asfintit. Vom lua  telefericul  si vom ajunge de la lac la acele stanci pentru drumetie.  Dupa amiaza  vom cobori cu telecabina in pasul Nigra pentru a savura asfintitul de la Tiers. Peste aproximativ o ora ne vom intoarce la hotelul din Arabba  pentru cina si cazare.

 

Ziua 4/23.06.2022/ Joi/ Mic dejun

     Astazi  vom explora zona, ain apropiere  de Arabba, mai precis in   cocheta localitate Corvara, din valea Gader, care este considerata „leaganul turismului“. Deja  in secolul 18, bastinasii  au inteles valoarea localitatii lor, oferind  ghidaje pentru turisti. Se pot vizita bisericute,  atelierul unui artist  plastic, dar si un  fitnes studio in aer liber impartit in trei parcuri de agrement la care se poate ajunge cu teleferice. Vom merge in recunoastere in minunata culisa a muntilor. Tot din Corvara se pleaca cu telefericul pentru a ajunge pe Vârful Piz Boé de 3.152 m înăltime, face parte din grupul Sella si se stie că este una dintre cele mai usoare vârfuri de urcat, care depăsesc 3.000 de metri sau putem face  alte drumetii in minunata prezenta a muntilor. Seara ne intoarcem la locul nostru  de cazare din Arabba unde vom servi si cina.

 

Ziua 5/24.06.2022 / Vineri /mic dejun

     Plecare  spre Cortina d‘ Ampezzone dar cu oprire  la  pasul Falzarego pentru a vedea  formatiunile stancoase denumite Cinque torri, cinci turnuri de stanca, ce au format candva un mare bloc de stanca. Si astazi se mai poate intampla sa se sparga bucati de stanca. Un muzeu in aer liber aminteste de actiunile militare din Primul Razboi Mondial intre Austria si Italia. In zona mai intalnim un obiectiv care n-ar trebui omis, este cea mai veche cetate din Dolomiti, cetatea Andraz, legata de istoria populatiei ladinice. Pe vechea strada istorica  romana ne indreptam apoi spre Cortina d’Ampezzo, regina Dolomitilor unde vom petrece dupa masa acelei   zile.  Cortina d'Ampezzo are o istorie veche de o mie de ani si o lungă traditie ca destinatie turistică.  Astăzi, statiunea turistică este optimistă cu privire la viitor, datorită, de asemenea, atribuirii  Campionatelor Mondiale de schi alpin din 2021. Frumusetea  Văii Ampezzo atrage vizitatori din întreaga lume în orice moment al anului. Ne intoarcem la Arabba pentru cina si cazare.

 

Ziua 6/25.06.2022 / sambata Mic dejun

     Este ultima zi din excursie pe care o petrecem in Dolomiti. Mai admiram  muntii oglinditi in impresionantul lac Misurina de care se leaga multe legende, iar dupa scurt timp ajungem la cele trei varfuri remarcabile in zona, numite Tre Cime.

    Tre Cime di Lavaredo, numit si Drei Zinnen, sunt trei vârfuri distincte asemănătoare cu creneluri, în Dolomitii Sexten.  In apropiere, la Doblac, se afla  un punct de informare nu numai in ce priveste natura ci si despre intamplarile din timpul razboaielor. Continuam drumul spre  Lienz, ultima cazare in drum spre casa . Cina si cazare pensiune 3* in Lienz.

 

Ziua 7/ 26.06.2022 / Duminica / Mic Dejun

   Lienz este un orasel medieval situat la intalnirea intre vaile Drautal, Pustertal si Iseltal, in statul Tirol, In afara orasului se poate  vizita situl arheologic roman `Aguntum`.

  Plecare spre casa, sosire seara tarziu.

 

 

 

Tarif  670 € /pers/ loc in camera dubla sau tripla

Conditii rezervare: avans 30% pana in 20.02.2022

 

 Tariful include:

 -transport autocar

 -6 nopti cazare hotel/pensiune/3 *

 -masa demipensiune

-ghid insotitor

  Tariful nu include:

 -intrarile la obiectivele turistice

 -masa de pranz

 -asigurare medicala, tarif functie de varsta

 -supliment de camera single 150 €/ 6 nopti

 

 Nota*

 Tariful  este valabil pentru grup de minim 30  pers platitoare.

 Pentru un grup intre 25-30 persoane, se adauga un supliment de 30 € /pers .

 In cazul in care vor fi mai putini participanti, tariful se recalculeaza.

 Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

 

 

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.