; &ev=PageView&noscript=1 />

Vacanță în Dolomiți

Perioada 23.06-29.06.2024 din Timișoara și Arad

 
Transport
Perioada 23.06-29.06.2024
PLECARE SIGURĂ
de la
 
790
persoană/pachet

Vacanță în Dolomiți cu microbuz/autocar din Timișoara și Arad!

Dolomiții - Cei mai spectaculoși munți din Europa!

Perioada 23.06-29.06.2024

7 zile/ 6 nopti 

 Puncte forte:

  • Pyramidenkogel, cel mai frumos punct de belvedere din Carintia
  • Apus de soare in Dolomiti!
  • Cortina d’Ampezzo, regina Dolomitilor
  • Lacul Carezza, cunoscut sub numele de „Lacul Curcubeu” și „Lacul de basm al Dolomiților”.
  • Lacul Misurina este cel mai mare lac natural din Cadore
  • Corvara - leagănul turismului din Alta Bad
  • Virfurile Cinque Torri emblema Dolomitilor
  • Tre Cime di Lavaredo, numit și Drei Zinnen, sunt trei vârfuri distincte asemănătoare cu creneluri, în Dolomiții Sexten
  • Castelul Hochosterwitz este un castel din Austria, considerat unul dintre cele mai impresionante castele medievale din Austria

 

Munții Dolomiți, listați în patrimoniul UNESCO;

Dolomiții sunt o serie de grupuri montane din Alpii de Est italieni. Caracteristica care face ca acești munți să fie atât de speciali este că sunt compuși în esență din dolomită , o rocă alcătuită în principal din dolomitul mineral. Această particularitate oferă Dolomiților acea culoare palidă care îi face atât de fascinanți și misterioși și dă naștere fenomenului spectaculos al enrosadirei.  Ce este eurosadira?

Enrosadira este fenomenul prin care vârfurile Dolomiților, lovite de lumina răsăritului sau apusului, devin roșii. Este un fenomen care este vizibil aproape tot anul, dar devine spectaculos vara, când amurgul durează mai mult. A spune enrosadira nu este același lucru cu a-l vedea în viața reală. Este ceva magic, atât de mult încât multe legende au fost transmise pentru a explica acest fenomen de secole. Cel mai faimos este cel care îl vede pe regele piticilor ca protagonist, regele Laurino care a acoperit acești munți de trandafiri pentru a-l învălui pe frumoasa prințesă Similde. 

De ce sunt considerați un sit al Patrimoniului Mondial? La 26 iunie 2009, Comitetul Executiv al Convenției privind patrimoniul material al umanității Unesco, întrunit la Sevilla, a inclus Dolomiții printre siturile de patrimoniu natural al umanității, pentru particularitățile lor geologice și peisagistice, unice în lume . Din punct de vedere geologic, compoziția specială, studiată de geologul francez Déodat de Dolomieu, face ca acești munți să fie atât de speciali. În timp ce le înțelegeți unicitatea din punct de vedere al peisajului, uitați-vă doar la ele: ziduri abrupte, ghețari, turle, turnuri și vârfuri creează un spectacol natural de o frumusețe incomparabilă. În Trentino există în esență patru grupuri principale de dolomiți. Cel al lui Latemar și Catinaccio, în nord-estul Trentinoului, între Val di Fassa și Val di Fiemme; masivul Marmolada cu ghețarul său, în Val di Fiemme; Pale di San Martino, întotdeauna la est, dar mai la sud, în zona Parcului Natural Paneveggio Pale di San Martino și grupul Dolomitelor Brenta, singurul la vest de râul Adige care este situat în întregime în Trentino, în inima Parcului Natural Adamello Brenta.

Ziua 1 

Plecare de la AMG la ora 7.00 pe traseul Timisoara-Budapesta – oprire la Pyramidenkogel, cel mai frumos punct de belvedere din Carintia- langa Wörthersee.  Din turn avem o priveliste  panoramica peste lac si imprejurimi.

Cazare  pensiune 3*  in zona  Villach.

Ziua 2/ mic dejun

 Plecam din Villach spre Bolzano, in Dolomiti, cei mai spectaculosi munti din Europa!  Ascutimea  stancilor din Dolomiti si linistea campiilor intinse inverzite, permit o relaxare dar si activitate turistica foarte variata. Va propunem cateva locuri unice din aceasta zona ca sa va bucurati de frumusetea si grandoarea  naturii. Sunt sapte parcuri naturale in Dolomitii din Tirolul de Sud. In fiecare parc natural se afla puncte de informare despre roca, vegetatie si fauna din zona. Incepem cu Castelrotto sau Kastelruth, cum este cunoscută în germană vorbită de mulţi din locuitorii Tirolului de Sud este situată la 1.060 m altitudine şi este cu centrul său vechi tradiţional şi cochet o staţiune montană plină de viată care atrage turişti de-a lungul întregului an. De la  Castelrotto parcurgem Drumul pacii care ne ofera momente de liniste si pace in timpul frumoasei drumetii pe dealul de la Castelrotto. Cel mai vechi (1974) parc natural din Dolomiti este „Scilar- Catinaccio“ ale carui formatiuni stancoase le vom observa in drumetiile noastre din urmatoarele doua zile. Extrem de impresionanta este imaginea panoramica de pe  platoul Seiser Alm unde vom ajunge cu telecabina de la Seis la Compatsch si vom face o drumetie de placere. Nenumarate drumuri foarte vechi unesc localitatile Castelrotto, Seis si Völs. Drumuri pe care se intalnesc bisericute vechi si palate boieresti, ca de exemplu castelul Prösels la Völs.

In drum spre locul de cazare  de la Arabba mai trecem pe langa Piramide de pamant de la Steinegg  unde se afla si un vechi observator astronomic.

Cina si cazare hotel 3* in zona Arabba.

Ziua 3 / Mic dejun

Plecare spre Carezza.  Mic, dar renumit este impresionantul lac Carezza. In apa acestui lac se oglindesc stancile din jur. Se cunosc multe legende legate de acest lac ca si de stancile din apropierea lui, care poarta acum numele de „gradina de trandafiri“ datorita faptului ca reflecta o lumina rozalie la asfintit. Vom lua  telefericul  si vom ajunge de la lac la acele stanci pentru drumetie.  Dupa amiaza  vom cobori cu telecabina in pasul Nigra pentru a savura asfintitul de la Tiers. Peste aproximativ o ora ne vom intoarce la hotelul din zona Arabba  pentru cina si cazare. 

Ziua 4/ Mic dejun

Astazi  vom explora zona, din apropiere  de Arabba, mai precis in   cocheta localitate Corvara, din valea Gader, care este considerata „leaganul turismului“. Deja  in secolul 18, bastinasii  au inteles valoarea localitatii lor, oferind  ghidaje pentru turisti. Se pot vizita bisericute,  atelierul unui artist  plastic, dar si un  fitnes studio in aer liber impartit in trei parcuri de agrement la care se poate ajunge cu teleferice. Vom merge in recunoastere in minunata culisa a muntilor. Tot din Corvara se pleaca cu telefericul pentru a ajunge pe Vârful Piz Boé de 3.152 m înălțime, face parte din grupul Sella și se știe că este una dintre cele mai ușoare vârfuri de urcat, care depășesc 3.000 de metri sau putem face  alte drumetii in minunata prezenta a muntilor. Seara ne intoarcem la locul nostru  de cazare din zona Arabba unde vom servi si cina.

Ziua 5 / mic dejun

Plecare  spre Cortina d‘ Ampezzone dar cu oprire  la  pasul Falzarego pentru a vedea  formatiunile stancoase denumite Cinque torri, cinci turnuri de stanca, ce au format candva un mare bloc de stanca. Si astazi se mai poate intampla sa se sparga bucati de stanca. Un muzeu in aer liber aminteste de actiunile militare din Primul Razboi Mondial intre Austria si Italia. In zona mai intalnim un obiectiv care n-ar trebui omis, este cea mai veche cetate din Dolomiti, cetatea Andraz, legata de istoria populatiei ladinice. Pe vechea strada istorica  romana ne indreptam apoi spre Cortina d’Ampezzo, regina Dolomitilor unde vom petrece dupa masa acelei   zile.  Cortina d'Ampezzo are o istorie veche de o mie de ani și o lungă tradiție ca destinație turistică.  Astăzi, stațiunea turistică este optimistă cu privire la viitor, datorită, de asemenea, atribuirii  Campionatelor Mondiale de schi alpin din 2021. Frumusețea  Văii Ampezzo atrage vizitatori din întreaga lume în orice moment al anului. Ne intoarcem in zona   Arabba pentru cina si cazare.

Ziua 6 / Mic dejun

Este ultima zi din excursie pe care o petrecem in Dolomiti. Mai admiram  muntii oglinditi in impresionantul lac Misurina de care se leaga multe legende, iar dupa scurt timp ajungem la cele trei varfuri remarcabile in zona, numite Tre Cime.

Tre Cime di Lavaredo, numit și Drei Zinnen, sunt trei vârfuri distincte asemănătoare cu creneluri, în Dolomiții Sexten.  Continuam drumul spre  Klagenfurt ultima cazare in drum spre casa . Cazare pensiune 3* in zona Villach.

Ziua 7 / Mic Dejun

Plecam spre cetatea Hochosterwitz. O cetate din evul mediu aflata pe varful unui deal de calcar la 150m, pe un drum intortochiat se trece prin 14 porti pana la cetate. Dupa vizitarea  cetatii urmeaza drumul spre Timisoara.

 

 

Tarif 790 €/pers.

Conditii rezervare: avans 30%

 

Tariful include:

-transport autocar/microbuz in functie de numarul de persoane inscrise;

-6 nopti cazare hotel/pensiune/3 *;

-mic dejun in fiecare zi;

-demipensiune zilele 2,3,4 si 5;

-insotitor de grup din partea agentiei. 

 Tariful nu include:

-intrarile la obiectivele turistice, aprox. 200 €;

-masa de pranz;

-asigurare medicala, tarif in functie de varsta;

-supliment de camera single 240 €/ 6 nopti. 

-taxa de statiune.

 

Nota*

*Tariful  este valabil pentru grup de minim 30  pers platitoare.

*Pentru un grup intre 25-29 pers. se adauga un supliment de 30 € /pers.

*In cazul in care vor fi mai putini participanti, tariful se recalculeaza.

 *Ne rezervam dreptul de a recalcula tariful, in cazul cresterii semnificative a preturilor carburantilor, fata de momentul cand a fost lansat programul.

 

*Clasificarea pe stele a unităților de cazare este făcută în conformitate cu standardele din țara respectivă.

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

  Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

Rezervă acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.