; &ev=PageView&noscript=1 />

Salina Turda și Mănăstirea Dumbrava

Plecare din Timișoara cu autocarul

 
Transport
Perioada -
Tarif
de la
 
4110
persoană

Excursie de o zi Poarta spre inima Transilvaniei

Salina Turda si Manastirea Dumbrava

Duminica -mai -2022

 

Plecare dimineata ora 6.00 inspre Mănăstirea Dumbrava, situată la 55 de kilometri de Alba Iulia a fost ridicată în numai un an şi jumătate şi rivalizează cu cele mai celebre aşezăminte de acest fel din ţară. Părintele Teodor Crişan, ctitorul locaşului, a reuşit această performanţă cu sprijinul financiar al jucătorilor din echipa naţională de fotbal a României. În prezent, mănăstirea este ”casă” pentru copii orfani, bătrâni suferinzi şi chiar mame care au nevoie de ajutor.

De la Manastirea Dumbrava ne indreptam spre  Salina Turda, considerat taramul magic din adancul Transilavaniei, un loc care face bine si care te imbie la relaxare si deconectare. Ajunsi in zona Durgău-Valea Sărată  putem face o oprire la un restaurant pentru a servi masa de pranz.

Primul document care vorbește în mod explicit de existența unei exploatări de sare la Turda datează din 1 mai 1271, fiind emis de cancelaria maghiară.   Intrarea în Salină (prin galeria de acces Franz Josef) se făcea până în anul 2010 din str. Salinelor 54A (cartierul Turda Nouă), în prezent prin noua și moderna intrare din centrul turistic Salina-Durgău (Aleea Durgău nr. 7). Salina Turda este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj, elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010. Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului în sare. Starea excelenta de conservare a lucrarilor miniere si a utilajelor utilizate la transportul sarii, alaturi de grija cu care s-au efectuat lucrarile de pregatire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au facut ca istoria si legenda sa se împleteasca armonios aici. Numarul tot mai mare de turisti, sositi din cele mai îndepartate arii geografice pentru a vizita salina sunt o confirmare a valorii turistice si istorice. Ultima intrare in salina ora 16.00

Tarif 200 lei/pers

Tariful include:

- transport autocar clasificat conform normelor UE

- ghid insotitor

Tariful nu include

- masa de pranz

- intrarile la obiectivele turistice

Notă*

Tariful este calculat pentru 35 platitori

Intrare Salina 60 lei adulti/ 30 lei pensionari,copii Se primeste ghid pentru grup de minim 20 pers cu rezervare in prealabil.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.