Plecare in 24.07.2021 din Timisoara
Excursie de o zi in Paradisul florilor!
Parfum de trandafiri, relaxare si destindere la Eutopia Gardens!
24.07.2021
Plecare la ora 8.00 de la AMG spre Mandruloc, la Eutopia Gardens, un parc floricol de 24 ha.
Rozariul de la Mândruloc, cea mai mare grădină de trandafiri din sud-estul Europei!
Pe o suprafaţă de aproape 25 de hectare au fost plantate peste 3.000 de specii de trandafiri din toate colţurile lumii, de pe continentul american până în îndepărtata Asie, amenajările fiind încă în curs. Se află aici mii şi mii de trandafiri de toate culorile, soiuri germane, englezeşti sau italiene, dar şi soiuri româneşti printre care „Madame Josephine Mühle”, trandafirul cu petale aurii şi pete albe creat de celebrul grădinar timişorean Wilhelm Mühle în 1888, ba chiar un soi franţuzesc, unic, considerat cel mai valoros trandafir din lume, ale cărui petale îşi schimbă culoarea. Sunt trandafiri cu diferite miresme, fie ca nişte covoare multicolore fie căţărători, unii dintre aceştia nemaifiind întâlniţi nicăieri în România. Într-o parte a parcului au fost amenajate grădini tematice, iar în cealaltă pot fi admirate colecţii de diferite plante perene, arbori ornamentali şi o livadă. Cum perioadele de înflorire a trandafirilor – flori despre care legenda spune că sunt o plăsmuire a zeilor olimpieni – sunt diferite, această splendoare florală îşi schimbă mereu înfăţişarea, oferind de fiecare dată o privelişte unică, o lume de vrajă plină de un farmec indicibil.
Rozariul de la Mândruloc este cea mai mare grădină de trandafiri din ţară, ba chiar din sud-estul Europei, şi multe soiuri au fost medaliate cu aur la diferite concursuri internaţionale. Regatul trandafirilor poate fi vizitat de la jumătatea lunii mai până la sfârşitul lui septembrie, iar intrarea în rozariu este gratuită. Daca se doreste se poate face o donatie.
Dupa o relaxare de cateva ore in feeria parcului plecam spre Paulis unde vizitam Monumentul Eroilor de la Păuliș a fost ridicat în cinstea soldaților din „Detașamentul Păuliș” care au murit în luptele pentru apărarea defileului Mureșului în septembrie 1944. Bătălia de la Păuliș a fost una sângeroasă în care 1500 de ostași români au ținut piept trupelor germane și ungare, după întoarcerea armelor împotriva naziștilor. Monumentul de la Păuliș a fost dezvelit la 30 de ani după evenimentele din septembrie 1944 și în fiecare an este organizată aici o ceremonie de comemorare a celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial.
Continuăm drumul spre Podgoriile de la Minis unde optional putem servi un pranz si participa la o degustare de vin.
Podgoria Aradului pe vremuri, actualmente Podgoria Miniș-Măderat, se află la 26 km distanță de orașul Arad, la poalele Munților Zărandului, în imediata apropiere a râului Mureș. Se întinde pe o lungime de 40 km între localitățile Barațca – Șiria -Mocrea – Șilindia, într-un microclimat oferit pe o parte de râul Mureș și zona muntoasă, pe cealaltă parte.
La intoarcerea spre casă, in limita timpului disponibil ne oprim sa vizităm:
- Manastirea Maria Radna, principalul loc de pelerinaj al Diecezei Romano-catolice de Timişoara. În anul 1992 papa Ioan Paul al II-lea a conferit mănăstirii titlul de basilica minor.
Sosire in Timisoara, seara
Tarif 85 lei/pers
Tariful include:
· transport autocar clasificat;
· insotitor de grup din partea agentiei;
Tariful nu include:
-degustarea de vin, aprox 80 lei /pers, (degustare de 8 vinuri clasice)
-masa de pranz, de la 30 lei/pers, functie de meniu comandat
Nota*:
*Tariful este valabil pentru grup de minim 35 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează.