Excursie de o zi pe ,,Clisura Dunarii

Plecare din Timisoara!

 
Transport
Perioada 07.09.2019
Tarif
de la
 
3413
persoana/sejur

Plecare la ora 07:00 din Timisoara.

Se parcurge traseul : Timisoara – Baile Herculane – Orsova –  Timisoara­.

 

Prima oprire o vom face la Baile Herculane. Aici vom vizita centrul orasului. Stațiunea face parte din Parcul National Valea Cernei-Domogled, fiind una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata documentar de peste 1850 de ani. În perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice. Impresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi în Dacia le-au închinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.

Din Herculane ne indreptam spre Orsova, unde ne vom putea reculege la Manastirea Sf.Ana.

Manastirea Sf.Ana este asezata pe defileul Dunarii, unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din tara noastra. Are hramul ''Sf Ana'', dupa numele mamei ctitorului si introdusa in circuitul monahal ca manastire de maici. Complexul monahal iniţial a fost alcătuit ditr-o biserică de lemn, cu elemente de stil tradiţional românesc şi chilii pe ambele părţi, ansamblul având forma literei "U". În ultimul deceniu a mai fost construită clopotniţa cu un altar de vară şi un fost bloc de alimentaţie publică în care funcţionează actualmente Muzeul memorial "Pamfil Şeicaru", biblioteca, trapeza şi un atelier de croitorie.

  Ne indreptam spre Rezervatia Naturala Porțile de Fier ,care are o  arie protejata incluzand  Cazanale Mari si Cazanele Mici , intinzandu-se pe o suprafata de 217 ha. Ne imbarcam in salupe rapide si pornim la plimbare pe Dunare. Pe traseul Dunării, intre Eselnita si Cazane,  puteti vedea peisaje de o frumuseţe rară.

 

De-a lungul plimbarii cu salupa vom viziona:

Statuia lui Decebal. Aceasta este cea mai înaltă sculptură în stâncă pe malul Dunarii din Europa, localizată între Eşelniţa şi Dubova, în Cazanele Mici, pe malul romanesc al Dunării, în golful Mraconia. Sculptura are inaltimea de 55m si este construită în condiții grele de sculptori-alpiniști în perioada 1994-2004.  Locaţia este una deosebit de frumoasă, pentru că poate fi admirat fluviul şerpuind printre stâncile împădurite. Chipul lui Decebal este doar una dintre atracţiile turistice de pe Clisura Dunării, dar a devenit rapid cea mai importantă şi cea mai accesată, atât de turiştii români, cât şi de cei străini. Acesta este locul care marchează cele mai îndepărtate momente ale trecutului românesc.

 

Un alt punct din cadrul croazierei noastre este

Manastirea Mraconia, supranumita si ,,manastirea de sub apa”. Aceasta este pozitionata lângă uriașa statuie a lui Decebal. Aceasta a fost ridicata pe locul unui fost punct de observatie si dirijare a vaselor de pe Dunare. Aceste ingustari si largiri maxime ale fluviului au primit numele de "cazanele Dunarii”.

 

Tabula Traiana, o putem regasi pe malul sârbesc, în apropiere de Cazanele Mici. Aceasta exista de 2000 de ani in acest loc. Tabula este fixată în piatră şi pe ea sunt reprezentaţi doi delfini plutind şi un vultur pe cer. Figurinele şi ornamentele sunt sculptate în relief, iar scrisul este cioplit în piatră. Tabula are o lungime de 4 m şi 1,75 m înălţime.

Alte puncte de atractie interesante sunt: Grota Veterani si Peştera Ponicova.

 

Grota Veterani. Renumită atât pentru legenda sa, cât şi pentru accesul său mai neobişnuit şi ceva mai aventuros – făcut doar pe apă, peştera îşi are originea numelui după cel care a fost aghiotantul lui Ianovici, comandantul armatei austriece cantonate la Caransebeş şi care a refortificat peştera la sfârşitul secolului al XVII-lea.

 

Peştera Ponicova, cunoscută şi sub denumirile de Peştera de la Gura Apei sau Peştera Liliecilor, este cea mai mare peşteră din Defileul Dunării.Numele de Peştera Liliecilor se datorează coloniilor de lilieci care trăiesc în Galeria Liliecilor, pe jos observându-se numeroase movile de guano provenit de la liliecii relativ mari. Este săpată în peretele calcaros al versantul stâng al Dunării, în Cazanele Mari şi este situată lângă satul Dubova, judeţul Mehedinţi. Galeriile sale însumează 1.660 m străbătând Ciucaru Mare şi ieşind în Dunare, fiind parţial inundată după crearea lacului de baraj.

Dupa incheierea croazierei , putem servi masa de pranz la o pensiune, cu priveliste pe malul Dunarii, cu specific international, sarbesc si pescaresc, aprovizionat cu peste proaspat.

 

Spre seara, ne intoarcem in  Timisoara.

Tarif 165 lei /persoana

Tariful include:

- Transport autocar clasificat

- Asistenta turistica

-intrarile la obiectivele turistice

- bilet salupa rapida in Defileul Dunarii

Tariful nu include:

- pranzul ( optional)

- alte cheltuieli

Nota:

Tariful este valabil pentru grup de minim 40 de persoane.În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează.

Rezerva acum