; &ev=PageView&noscript=1 />

Natură, știință și istorie la Geoagiu Băi

Plecare 13.07.2023 din Timișoara și Lugoj

 
Plecare 13.07.2023
Tarif
 
3694
persoană

Descoperiti cu FANTASY TRAVEL

Natură, știință și istorie la Geoagiu Bai

PUNCTE FORTE ALE EXCURSIEI:

 Complexul termal antic-Cascada Clocota-Biserica Rotanda-Grota Haiducilor-Complexul Memorial Aurel Vlaicu

 

Plecare  la ora 7.00 de la AMG pe traseul Timisoara-Deva-Orastie-Geoagiu Bai

Stațiunea Geoagiu-Băi este una dintre cele mai vechi exploatări balneare  de pe teritoriul țarii datând din perioada colonizării romane. Calitațile  curative ale apelor minerale sunt cunoscute încă din perioada dacică . Dupa colonizare,  romanii au amenajat termele, captând izvoarele prin tuburi de tercotă. Utilizarea apelor termale a devenit sitematică mai ales la inceputul secolului al XX-lea când au fost amenajate primele unități balneare.

Avem 2 ore la dispozitie sa ne bucuram de beneficiile apelor curative din statiune.

Obiective turistice care se pot vizita in limita timpului disponibil: Complexul  termal antic din centrul stațiunii Geoagiu-Băi, aceste cercetări au identificat un complex termal unicat în lume prin modul de organizare și amenajare al bazinelor, precum și al inventarului mobil descoperit aici. 

În straturi succesive, se poate observa cum izvorul termal a fost folosit de către geto-daci chiar înainte de cucerirea romană. Romanii au mărit bazinul și au captat apa printr-o rețea de tuburi din teracotă, ca să o folosească în scăldători. Săpăturile arheologice au scos la iveală mai multe plăcute votive din aur cu inscripții de mulțumire pentru vindecările miraculoase datorate apelor termale.

Cascada Clocota

Cascada este situată pe râul Clocota, la intrarea în stațiunea Geoagiu Băi și înregistrează o diferență de nivel de aproape 20 m pe firul apei, acest lucru se datorează existenței unei rupturi abrupte  a terenului. Căderea de apă a spălat rădăcinile unor copaci situați în partea de sus a platoului care s-au prăbușit și au fost înglobați parțial sau total în depunerile recente de travertin ale cascadei,  creând falduri verticale succesive pe întreaga înălțime a căderii. Peste acestea, s-au dezvoltat mușchi și plante atârnătoare, care dau cascadei un aspect deosebit. Apa Clocotei colectează  toate izvoarele termominerale din zonă iar datorită temperaturii, aici cresc plante specifice apelor termale și viețuiesc animale din specia salamandrelor, care nu se mai găsesc în alte părți. Grota Haiducilor Situată pe râul Clocota în stațiunea Geoagiu-Băi. Grota își trage numele dintr-o legendă interbelică care povestește și  despre o comoară ascunsă aici. Accesul către Grota Haiducilor se face din parcul stațiunii Geogiu-Băi durata drumeției fiind de aproximativ 10 minute.

Biserica Rotonda

“Biserica rotondă” Reformată Calvină de la Geoagiu,  ridicată la sfarsitul secolului al XI-lea, in jurul anului 1100 de familia nobiliară Ákos este cea mai veche biserică medievala, de acest fel, din România. Rotonda respectă forma altarelor geto – dacice, precum „Rotonda lui Galeriu” de la Salonic. Arheologii au descoperit în curtea acestei biserici peste 170 de morminte, iar copiii erau înhumaţi în interiorul Bisericii Rotonda.

Capela Romanică sau Rotonda din Geoagiu, este o raritate în cadrul arhitecturii romanice din Transilvania datorită planului circular și a materialelor de construcție folosite.

Complexul Memorial Aurel Vlaicu

Complexul memorial „Aurel Vlaicu” ridicat în cinstea inginerului , inventatorului și pionierului aviației române și mondiale Aurel Vlaicu, este format din:  Casa memorială, Muzeul  și Bustul-monument realizat din bronz și amplasat între cele două clădiri, opera celebrului sculptor Dimitru Bârlad. Casa natală, monument istoric este întreținut de urmașii lui Aurel Vlaicu , casa își păstrează în mare parte aspectul inițial, în curte se mai află șopronul și șura din vremea lui Aurel Vlaicu. Muzeul Memorial  este o construcție  ridicată în anul 1982, muzeul adăpostește o colecție de obiecte legate de activitatea de aviator și inventator a lui Aurel Vlaicu: bicicleta cu motor, machete ale aparatelor de zbor, un gramofon, cutia cu păcăleli, schițe, desene, fotografii  ce  îl reprezintă pe aviator, scrisori , ziare și recunoașteri internaționale.

Tarif 180 lei /pers

Tariful include:

-transport autocar sau microbuz

-Ghid insotitor autorizat

Tariful nu include:

-masa de pranz, se poate servi la un restaurant in statiunea Geoagiu

-intrarile la obiectivele care se viziteaza: 40 lei/adult, 30 lei/copii (3-14 ani) - Complexul Termal Geoagiu; 10 lei/pers - Complexul Memorial Aurel Vlaicu

Nota*: 

*Tariful este valabil pentru grup de minim 35 de persoane. Pentru grup intre 30-35 pers se adauga 15 lei/pers

*În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează.

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

* Ne rezervăm dreptul de a recalcula tariful, în cazul creșterii semnificative a prețurilor carburanților, față de momentul când a fost lansat programul.

  Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

 

 

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.