; &ev=PageView&noscript=1 />

Grecia de Paște

Plecare cu autocar din Timișoara!

3
 
Transport
Perioda 21.04.2022-25.04.2022
Tarif
de la
 
328
persoana/ pachet

Paste in Grecia- Paralia Katerini

Autocar din Timisoara

Ziua 1 (joi ) Plecare la ora 6 de la AMG pe traseul Timisoara –Paralia Katerini (Grecia).

Sosire in statiune in decursul serii. Cina si cazare la Vila Diana 3*.

 Ziua 2 (vineri)

Mic dejun  in cadrul vilei.

In jurul orei 9.00, plecare spre Kalambaka, unde vom vizita Manastirile de la Meteora, unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, după Muntele Athos.

Cele șase mănăstiri sunt construite pe piloni din piatră naturală (gresie), la marginea de nord-vest a Câmpiei Tesaliei în apropierea râului Pinos și Munților Pindului, în centrul Greciei. Ca fenomen fizic este unic în toată lumea. Această formațiune de stânci a luat naștere datorită unui con în formă de deltă, constituit din pietre de râu și nămol, care se vărsau în vechiul lac tessalic. După separația geologică a masivilor muntoși ai Olimpului și ai Ossei, apele lacului au găsit ieșire la Marea Egee prin valea Tembi. Atunci, acest masiv în formă de deltă s-a scindat în pietre și stânci uriașe compacte cu înălțimi de până la 400 metri.   Cina si cazare la Vila Diana 3*.

 Ziua 3 (sambata)

 Mic dejun in cadrul vilei.

In jurul orei 9 plecam spre  Castelul Platamonas (intrarea se achita separat aprox. 2 euro/persoana), amplasat la poalele Muntelui Olimp, pe partea de S-E a sa, castelul  este o fortificatie care dateaza din secolul al X-lea. Cea mai mare parte a castelului Platamonas a fost construita de regele francez din Salonic, Boniface de Momferatikos. In 1205, acesta a ridicat castelul pe ruinele unui castel bizantin preexistent. Castelul este mentionat pentru prima data in texte ce dateaza din secolul al XIII-lea.  Atunci, conducatorii francezi din Salonic au facut reparatii ample pentru aparare. Au fost facute renovari ale castelului si de catre conducatorii bizantini ai secolului al XIV-lea si venetienii din secolul al XV-lea.
Dupa caderea Constantinopolului, dupa cea de-a patra cruciada din 1204, Momferatikos Boniface,  a dat castelul regelui Roland Piske. El i-a dat forma pe care o vedem azi.

Dupa masa ne intoarcem la vila  si ne pregatim pentru Slujba de Inviere, la care o sa participam in cadrul Manastirii „Sfântul Efrem”. Sfantul Efrem a trait in secolul al IV-lea si din opera sa opera prolifica se mai pastreaza aproximativ 400 de imne. Imnele scrise sunt, de altfel, si cea mai importanta parte a operei sale, militand impotriva ereziilor care amenintau sa desparta biserica timpurie. Manastirea a fost construita in anul 1983, cu o arhitectura bizantina, si a inceput sa atraga zeci de mii de pelerini care vin aici pentru a saruta moastele Sfantului. In biserica mare a manastirii sunt pastrate moastele: mana dreapta a Sf. Efrem, cea prin care, cu harul primit de la Dumnezeu, a daruit lumii nenumaratele sale scrieri.

Dupa slujba de inviere ne intoarcem la vila pentru cazare.

Ziua 4 (duminica)

Mic dejun in cadrul vilei. Timp liber la dispozitia turistilor.

La amiaza  ne bucuram de un Pranz festiv de Paste, cu bunatati traditionale.  Program liber in zona. Cina si cazare la Vila Diana 3*.

 Ziua 5 (luni) 

Mic dejun. Ora 8.00 plecare spre Salonic unde vom face  un tur de oras. De-a lungul vizitei noastre o sa vedem simboluri ale istoriei glorioasa care se regasesc la tot pasul: Turnul Alb- aflat pe coasta presarata cu cafenele, foste structuri otomane, ziduri bizantine, structuri impozante si Biserica Sf. Dumitru construita in secolul al V-lea, uriasa Rotonda romană si ruinele palatului Imparatului roman Galeriu, datând din secolul al III-lea.

Plecare spre casa si sosire in Timisoara in functie de formalitatile vamale.

 

Tarif 328 eur/persoana 

 

Tariful include:

·         Transport cu autocarul

·         4 nopti cazare cu demipensiune la Vila Diana 3* in  Paralia Katerini

·         Pranz festiv in data de 24.04.2022

·         Insotitor de grup  din partea agentiei pe tot parcursul excursiei

Tariful nu include:

·         Asigurare medicala si storno (recomandata)

·         Taxa de statiune de 0.5 euro/ zi/ camera

·         Taxa de intrare la Castelul Platamonas – aprox 2 euro/persoana

·         Taxa de intrare la Meteora  - 3 euro/persoana/ manastire

·         Alte cheltuieli de natura persoanala

Alte informatii:

·         Tariful este calculat pentru un numar de 30 de platitori . In cazul in care sunt mai putini participanti, tariful se recalculeaza sau excursia se anuleaza;

·         Locurile in autocar vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie;

·         10 % avans la rezervare,  iar diferenta cu 15 zile inainte de plecare.

 

*Conditii de intrare in Grecia:

·  rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei, sau rezultatul unui test rapid antigen negativ care să fi fost recoltat cu maximum 48 de ore anterior intrării în Grecia.

·  dovada vaccinării cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică.

·  un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19 într-un interval cuprins  intre 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Grecia.

·  certificatul european digital COVID-19, în format tipărit sau digital.

Nota* Conditiile de intrare in Grecia poti suferi modificari, acestea sunt valabile la momentul lansarii programului.

 

 Documente necesare minori

Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca:   

  • sunt insotiti de ambi parinti sau; 
  • sunt insotiti de un parinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a copilului, etc. sau;  
  • sunt insotiti de un insotitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar si declaratiile notariale ale celor doi parinti in care sa se specifice perioada excursiei .

 Observatie!  Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte.

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

 

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.