Paste in Grecia cu autocar

Plecare din Timisoara in 29.04.2021

3
 
Transport
Perioada 29.04-03.05.2021
Tarif
 
295
persoana/pachet

 Paste in Grecia- Paralia Katerini

Autocar din Timisoara

Data plecare : 29.04.2021

295 euro/ persoana/ loc in camera dubla

 

Ziua 1 (joi ) Plecare la ora 6 de la AMG pe traseul Timisoara –Paralia Katerini (Grecia).

Sosire in statiune in decursul serii. Cina si cazare la Vila Diana 3*.

 

Ziua 2 (vineri)

Mic dejun  in cadrul vilei.

In jurul orei 9.00, plecare spre Kalambaka, unde vom vizita Manastirile de la Meteora, unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, după Muntele Athos.

Cele șase mănăstiri sunt construite pe piloni din piatră naturală (gresie), la marginea de nord-vest a Câmpiei Tesaliei în apropierea râului Pinos și Munților Pindului, în centrul Greciei. Ca fenomen fizic este unic în toată lumea. Această formațiune de stânci a luat naștere datorită unui con în formă de deltă, constituit din pietre de râu și nămol, care se vărsau în vechiul lac tessalic. După separația geologică a masivilor muntoși ai Olimpului și ai Ossei, apele lacului au găsit ieșire la Marea Egee prin valea Tembi. Atunci, acest masiv în formă de deltă s-a scindat în pietre și stânci uriașe compacte cu înălțimi de până la 400 metri.   Cina si cazare la Vila Diana 3*.

 

Ziua 3 (sambata)

 Mic dejun in cadrul vilei.

In jurul orei 9 plecam spre  Castelul Platamonas (intrarea se achita separat aprox. 2 euro/persoana), amplasat la poalele Muntelui Olimp, pe partea de S-E a sa, castelul  este o fortificatie care dateaza din secolul al X-lea. Cea mai mare parte a castelului Platamonas a fost construita de regele francez din Salonic, Boniface de Momferatikos. In 1205, acesta a ridicat castelul pe ruinele unui castel bizantin preexistent. Castelul este mentionat pentru prima data in texte ce dateaza din secolul al XIII-lea.  Atunci, conducatorii francezi din Salonic au facut reparatii ample pentru aparare. Au fost facute renovari ale castelului si de catre conducatorii bizantini ai secolului al XIV-lea si venetienii din secolul al XV-lea.
Dupa caderea Constantinopolului, dupa cea de-a patra cruciada din 1204, Momferatikos Boniface,  a dat castelul regelui Roland Piske. El i-a dat forma pe care o vedem azi.

Dupa masa ne intoarcem la vila  si ne pregatim pentru Slujba de Inviere, la care o sa participam in cadrul Manastirii „Sfântul Efrem”. Sfantul Efrem a trait in secolul al IV-lea si din opera sa opera prolifica se mai pastreaza aproximativ 400 de imne. Imnele scrise sunt, de altfel, si cea mai importanta parte a operei sale, militand impotriva ereziilor care amenintau sa desparta biserica timpurie. Manastirea a fost construita in anul 1983, cu o arhitectura bizantina, si a inceput sa atraga zeci de mii de pelerini care vin aici pentru a saruta moastele Sfantului. In biserica mare a manastirii sunt pastrate moastele: mana dreapta a Sf. Efrem, cea prin care, cu harul primit de la Dumnezeu, a daruit lumii nenumaratele sale scrieri.

Dupa slujba de inviere ne intoarcem la vila pentru cazare.

 

Ziua 4 (duminica)

Mic dejun in cadrul vilei. Timp liber la dispozitia turistilor.

La amiaza  ne bucuram de un Pranz festiv de Paste, cu bunatati traditionale.  Program liber in zona. Cina si cazare la Vila Diana 3*.

 

Ziua 5 (luni) 

Mic dejun. Ora 8.00 plecare spre Salonic unde vom face  un tur de oras. De-a lungul vizitei noastre o sa vedem simboluri ale istoriei glorioasa care se regasesc la tot pasul: Turnul Alb- aflat pe coasta presarata cu cafenele, foste structuri otomane, ziduri bizantine, structuri impozante si Biserica Sf. Dumitru construita in secolul al V-lea, uriasa Rotonda romana si ruinele palatului Imparatului roman Galeriu, datand din secolul al III-lea.

Plecare spre casa si sosire in Timisoara in functie de formalitatile vamale.

 

Tarif 295 euro/persoana/ loc in camera dubla

Pretul include:

·         Transport cu autocarul

·         4 nopti cazare cu demipensiune la Vila Diana 3* - Paralia Katerini

·         Pranz festiv in data de 01.05.2021

·         Ghid din partea agentiei pe tot parcursul excursiei

 

 Pretul nu include:

·         Asigurare medicala si storno (recomandata)

·         Taxa de statiune de 0.5 euro/ zi/ camera

·         Taxa de intrare la Castelul Platamonas – aprox 2 euro/persoana

·         Taxa de intrare la Meteora  - 3 euro/persoana/ manastire

·         Alte cheltuieli de natura persoanala

·          Supliment single 60 eur/ pers.

 

Alte informatii:

  

    •    pretul este calculat pentru un numar de 30 de platitori . In cazul in care sunt mai putini participanti, tariful se recalculeaza sau excursia se anuleaza;
    •     locurile in autocar vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie;
    • 10 % avans la rezervare,  iar diferenta cu 15 zile inainte de plecare.

             ·         la intrarea pe teritoriul Elen este obligatorie prezentarea unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de intrarea in tara sau dovada vaccinarii, cu mai mult de 10 zile de la rapel.

  Copiii minori (sub 18 ani) pot iesi din tara daca:   

  • sunt insotiti de ambi parinti sau; 
  • sunt insotiti de un parinte care are acordul notarial sau cerificatul de deces al celuilalt ori hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a copilului, etc. sau;  
  • sunt insotiti de un insotitor care are asupra sa propriul certificat de cazier judiciar si declaratiile notariale ale celor doi parinti in care sa se specifice perioada excursiei .

 Observatie!  Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea in frontiera romana a copiilor, caz in care agentia de turism nu raspunde de consecinte.

 

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.