; &ev=PageView&noscript=1 />

Vizita la Gyor si shopping la Parndorf !

Plecare din Timisoara 29.11-01.12.2020

3
 
Transportation
Perioada 29.11-01.12.2020
Tarif
de la
 
175
persoana/sejur

 

Excursie  la Gyor/ Ungaria

3 zile / 2 nopti

Perioada 29.11-01.12.2020  

 

   Gyor este un oraș mic situat în partea de nord-vest a Ungariei. Acesta este adesea numit orașul de apă datorită numeroaselor izvoare termale și minerale. 

Dar motivul principal pentru popularitatea orașului Gyor în rândul turiștilor este atmosfera unică a unei așezări europene antice, care este creată de străzi confortabile de pietoni și de monumente istorice unice. Venind aici, vă puteți familiariza cu frumoasa arhitectură barocă în toată diversitatea sa, vizitați muzee care sunt diverse în subiectele și conținutul expozițional și puteți admira priveliștile frumoase ale peisajelor locale.

 

Ziua 1

Plecare dimineata la ora 7:00 de la Adam Muller Gutenbrun pe traseul Timisoara-Szeged-Gyor-Parndorf. Prima oprire o facem la  Parndorf pentru cumparaturi.

Intoarcere la Gyor,  cazare si cina la hotel 3 *.

 

Ziua 2

Mic dejun. Obiective turistice care se pot vizita in limita timpului disponibil:

Castelul episcopului Unul dintre cele mai vechi monumente se înalță pe dealul Kaptalan. Este un complex de clădiri realizate în stil baroc și gotic, principalele fiind palatul, turnul cu patru etaje și capela. Complexul are un mic muzeu de istorie locală și expoziții religioase.

Catedrala Fecioarei Maria, catedrala secolului al XVIII-lea, construita pe locul unui templu stravechi, din care se pastreaza doar cateva fragmente de pereti si capela Edervar. În catedrală puteți vedea două relicve locale: icoana Sfintei Maici a lui Dumnezeu și chipul de aur al regelui Ladislav I. Biserica Carmelită avand o structura grațioasă a culorii galbene, ridicată la începutul secolelor XVII-XVIII, este completată de un turn înalt în care se află clopotnita. Fațada bisericii este decorată cu sculpturi de sfinți și cu imaginea stemului Ordinului Carmelitei.  Biserica Sf. Ignatie -monument arhitectural al secolului al XVII-lea, situat în Piața Széchenyi, aparținând Ordinului Benedictin. Arca Legământului -sculptură frumoasă, înălțătoare pe piedestalul maiestuos al marmurei, așezată în centrul pieței Guttenberg. Sculptura a fost făcută prin ordinul lui Carol al III-lea ca simbol al reconcilierii puterii, a cetățenilor și a Bisericii Catolice. Piața Széchenyi,  este situată în partea istorică a orașului, înconjurată de clădiri baroc magnifice, dintre care ar trebui să acordați atenție clădirii Vashtukosh. Această structură fermecătoare din trecutul recent a fost proprietatea judecătorilor orașului. Decorul principal a fost instalat în centrul coloanei Fecioarei Maria. Piedestalul, decorat cu sculpturi sub formă de plante și coroane, are o coloană ascendentă, pe care se ridică figura Maicii Domnului cu copilul în brațele ei.

Primăria -cea mai frumoasă clădire din Gyor. Ferestrele arcuite alungite, decorate cu decor sculptural și stucul fabulos, fac să pară un castel magic. Casa lui Abbot -clădirea cu două etaje, cu un acoperiș înalt, care anterior era reședința staretului. Punctul distinctiv al casei este simbolul societății masonice "Eye all-seeing", plasat pe fațada clădirii. Astăzi clădirea găzduiește un muzeu istoric, expozițiile cărora sunt dedicate diferitelor perioade ale dezvoltării orașului. În Gyor puteți vizita multe muzee interesante. Cel mai popular este muzeul de farmacie, situat pe Piața Széchenyi. Aceasta este o farmacie de lucru, fondată de călugării Ordinului iezuiților în 1654. Aspectul modest exterior al clădirii este pe deplin compensat de interiorul baroc. Interiorul camerelor seamănă cu camerele unui palat fabulos. Inventarul de farmacie al diferitelor epoci servește drept proprietate muzeală.

Cazare si cina la hotel 3 *  in Gyor. 

Ziua 3

Dupa mic dejun plecam spre Abatia Pannonhalma, unul dintre principalele sanctuare ale țării este situat la 20 de kilometri de Gyor.

 Abația Sf. Martin din Pannonhalma este o mănăstire benedictină din Ungaria. Abația este unul dintre cele mai vechi monumente istorice din Ungaria, fiind înscrisă în anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Ea deține al doilea cel mai mare teritoriu abațial din lume, după Monte Cassino din Italia.

 

 

 

 

 

 

 

Tarif :175 € /pers

 

 

 Tariful include:

-2 nopti  cazare la hotel 3 * , loc in camera dubla sau tripla

-mic dejun si cina

-transport autocar

- insotitor de grup

 

 

Tariful nu include: 

-intrarile la obiectivele turistice

-masa de pranz

-asigurarea medicala

 

 

Nota*:

Tariful este valabil pentru un grup de  35 de platitori .

In cazul in care vor fi mai putini platitori tariful se recalculeaza.

 

 

 

 

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.