; &ev=PageView&noscript=1 />

Festivalul Gastei si relaxare la SPA în Ungaria

Plecare din Timișoara si Arad

3
 
Transport
Tarif
 
185
persoana/pachet

WEEKEND LA

FESTIVALUL GASTEI  SI SPA IN UNGARIA

Hajduszoboslo, Nyíregyháza si Debrecen!

Perioada, 3 zile/ 2 nopti

 

 Cu ocazia Zilei Sfantului Martin în perioada 4-6 noiembrie 2022 la Hajduszoboszlo, in Ungaria  are loc festivalul Gastei! Va asteapta o multitudine de preparate din carne de gasca!

 

Ziua 1/ vineri 

Plecam la ora 7.00 din Timisoara si ne indreptam spre Hajdúszoboszló. In jurul pranzului  ajungem la hotel in Hajduszoboslo unde ne vom caza si ne pregatim pentru o dupa-amiaza relaxanta in apa termala.  Hajdúszoboszló, cel mai cunoscut oraş termal situat în Câmpia Mare a Ungariei – atracţia sa principală este complexul balnear cu celebrele sale Băi termale, Ștrand, Aquapark şi Aqua-Palace. HungaroSpa Hajduszoboslo cel mai mare Complex balnear din Europa oferă aventuri de neuitat pe tot parcursul anului.

Analizele ştiinţifice ale apei termale au dovedit că apa are o compoziţie unică: „Apa de la Hajduszoboszlo nu este altceva decât spiritul mărilor din tritacic cu o salinitate de cinci ori mai mare decât apa mării.”

De la deschiderea ştrandului cu plajă de nisip în anul 1927, acesta a suferit schimbări majore. Orasul statiune are si cateva obiective turistice incantatoare.

Cea mai interesanta este Clădirea cu clopote din Hajdúszoboszló și copacii simbolici pictați. Clădirea cu clopote este cea mai nouă creație arhitecturală din Hajdúszoboszló; clădirea are ca scop localizarea și prezentarea moștenirii de clopote Oborzil donată orașului.  În structura circulară deschisă, care are rol de conservare și prezentare, au fost amplasate cele 50 de clopote de aluminiu. Alte obiective sunt cele 3 biserici Biserica reformată, Biserica romano-catolică Szent László si Biserica Greco- Catolica, precum si doua muzee : Muzeul Internațional Modern si Muzeul Bocskai. Ca o surpriza, Hajduszoboslo ne provoaca la un exercitiu de echilibru pe care il pot face acei turisti care doresc sa viziteze Casa Intoarsa.

Dupa amiaza ne indreptam pasii spre Parcul Szent István  la Festivalul Gastei unde ne putem bucura de specialitatile pregatite, unde vom petrece seara si vom servi cina. Aici pe  langa mancarurile traditionale de gasca aveti  posibilitatea de a degusta vinurile din regiune si de a participa la spectacole in aer liber. Cazare hotel 3* in Hajdúszoboszló.

 

Ziua a -2-a / sambata

Dupa micul dejun plecam spre   Nyíregyházaorasul aflat exact la 70 km de Slovacia, Ucraina și România, infrățit cu orasul Satu Mare. Nyíregyháza, tradus în limba română ca Mestecănești. Promenadă în centrul oraşului este denumirea scurtei plimbari prin Mestecanesti. Incepem din Piaţa Kossuth al carei Pavajul ornamental simbolizează Sistemul solar cu cele nouă mozaicuri în cerc, reprezentând planetele. Clădirea cea mai importantă a pieţii este Clădirea Primăriei. Admiram aici  Palatului casei de Economii, Hotelul Korona, Biserica Romano Catolică.  Ne continuăm plimbarea catre Palatul Catolic şi Parohia Catolică de odinioară. Între ele ne captează atenţia fântâna arteziană Cele Trei Graţii.  În Piaţa Eroilor (Hősök tere) se găseşte clădirea impozantă a Consiliului Judeţean construită în stil eclectic.  În Piaţa 23 Octombrie găsim opera Arborele vieţi (Életfa) realizat din oţel inoxidabil de către Tilles Béla. În Piaţa Benczúr se află clădirea monumentală construită în stil neoclasic și care adăposteşte Muzeul Jósa András cu expoziţii permanente şi expoziţii temporare arheologice, etnografice, de artă, de tezaur. Interesant este si Turnul de Apa al orasului unde acum este biroul de info turism si o cofetarie.

 Aquaparkul Aquarius este atracția principală, unde peste 20 de bazine din cele două aquaparkuri stau la dispoziţia vizitatorilor, apă termală, tobogane uriaşe, jacuzzi, bazin olimpic şi cel mai mare cocktail bar din Ungaria, precum și aquaparkul acoperit, bazinul cu valuri şi cascada de apă, peştera cu vârtejuri de apă. Grădina Zoologică Sóstó, una din cele mai impresionante grădini zoologice din Ungaria, a doua ca mărime din Ungaria, după cea din Budapesta, a fost aleasă cea mai frumoasă grădină zoologică din Europa în 2015. Aici turiștii pot vedea în zone special amenajate elefanţi, girafe, zebre, tigri albi şi siberieni, rinoceri și gheparzi, Ocenariul cu rechini, Jungla asiatică cu o cascadă uriaşă, Fauna Americii de Sud .Cina o vom servi din nou la Festivalul Gastei din  Parcul Szent István din  Hajdúszoboszló.

Ziua a 3-a/ duminica 

Dupa micul dejun ne imbarcam in autocar pentru a vizita frumosul oras Debrecen.  Orașul Debrecen

capitală a Ungariei în câteva rânduri, este considerat astăzi centrul intelectual al țării, acest renume luând amploare încă din 1538, odată cu fondarea Colegiului Calvinist (Universitatea Debrecen) celebru pentru arhitectura lui. Debrecen este al doilea oraș ca mărime din Ungaria, după Budapesta. 

Centrul orașului a fost transformat complet într-o piață pietonală uriașă, iar în mijlocul acesteia a fost construită cea mai mare fântână din ceramică din Europa, cu un diametru de 20 de metri.

Cele mai importante atracții turistice ale orașului sunt: Marea Biserică Reformată, cea mai mare biserică protestantă din țara; Biserica Reformată Mică denumita si Biserica Ciuntă,  construită în 1661: Grand Hotel Aranybika frumoasa clădire Art Nouveau ridicata după planurile arhitectului Alfred Hajos:  Vechea Primărie înălțată în 1531: Prima Bancă de Economii: Muzeul Deri (cu colecțiile lui de obiecte egiptene) găzduiește una din cele mai bogate colecții culturale și istorice ale Ungariei.

vis-a-vis de Biserica Reformată Mică, o clădire impresionantă, roz.

- Universitatea din Debrecen este una dintre cele mai mari universități din Ungaria, având peste 100 ani si ultimul obiectiv pe care il vizitam in aceasta excursie. 

Plecare spre Timisoara in jurul orei 15.00, sosire in Timisoara seara tarziu.

 

 

 Tarif 185 euro/persoana/ loc in camera dubla/tripla

 

Pachetul include:

-2 nopti cazare hotel de 3*  loc in camera dubla sau tripla in Hajduszoboslo

-masa  (mic dejun )

-transport autocar clasificat conform normelor UE

-insotitor de grup

Tariful nu include:

-intrarile la obiectivele turistice

-asigurarea medicala

-mesele de pranz si cinele

-bauturi

- supliment single 40 / 2 nopti

-intrarile la obiectivele turistice:

-bilet Bai Nyreghyhaza Aquarius-5900 HUF/pers- 78 lei

- bilet intrare la Grădina Zoologică Sóstó aprox - 2800 HUF/pers – 38 lei, pensionari 1800 Huf/pers-25 lei

- bilet intrare la Piscina Árpád – aprox  2000 HUF – 28 lei

-bilet intrare la HungaroSpa Hajduszoboslo  aprox 4700 HUF /pers – 62 lei

- bilet Muzeul Deri aprox  2000 HUF /pers – 28 lei

Nota*:

* Tariful este valabil pentru grup de minim 30 de persoane. Pentru grup cuprins intre 25 si 29 persoane platitoare, se achita un supliment de 25 €/pers.

* In momentul semnării  Contractului de prestări servicii turistice, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti.

* În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează sau se reprogrameaza excursia.
* Ne rezervam dreptul de a recalcula tariful, in cazul cresterii semnificative a preturilor carburantilor, fata de momentul cand a fost lansat programul.

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

Conditii inscriere:

* Avans 50 eur/pers., diferenta cu 20 zile inainte de plecare.

* Plata integrala la rezervare (daca sunt mai putin de 20 zile pana la plecare).

Acte necesare:

 -      minorii sub 18 ani neînsoţiţi de părinţi trebuie să aibă acordul notarial al părinţilor

  -      carte de identitate sau paşaport 

 

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.