; &ev=PageView&noscript=1 />

La pas prin Iași

Plecare din Timișoara

 
Transport
Perioadă 09-12.05.2024
Tarif
de la
 
27070
persoană/pachet

Fantasy Travel propune:

La pas prin Iași 

Ziua 1

Plecare la ora 7 .00 de la AMG spre Iasi. Facem o oprire la Sovata, la Lacul Ursu, denumit si „Marea Moarta a Transilvaniei” singurul lac helioterm din Europa. Lacul Ursu deține trei recorduri mondiale: cel mai mare lac helioterm din lume având o suprafață de 40.000 de metri pătrați, adâncimea de 18 metri și o salinitate medie de 250 de grame/litru, singurul lac căruia i se cunoaște data la care s-a format 27 mai 1875 și singurul lac cu apă sărată care este înconjurat de o vegetație bogată. Optional se poate servi pranzul la Sovata. Plecare spre Iasi.Sosirea seara, cazare hotel 3*

Ziua 2

Mic dejun Obiective turistice ce se pot viziona  în Iași: Palatul Culturii Iaşi, unul din cele mai impunătoare monumente ale României, edificiu simbol al Iaşului, Catedrala Mitropolitană din Iași, din anul 1889 a fost adusă, de la biserica Sf. Trei Ierarhi, racla cu moaștele Cuvioasei Paraschiva, ocrotitoarea Moldovei, Teatrul Naţional “Vasile Alecsandri” Iaşi - clădirea Teatrului Național este considerată a fi cel mai vechi și cel mai frumos lăcaș de acest gen din țară. Stejarul Generalului Berthelot

Amintit de președintele francez Emmanuel Macron, cu ocazia vizitei sale în România, stejarul plantat de generalul Berthelot la Iași este considerat un arbore monument. Aflat în curtea Teatrului Național Iași, stejarul a devenit unul dintre simbolurile orașului, pentru că a fost sădit în urmă cu 90 de ani de celebrul general francez care a fost consilier militar al regelui Ferdinand, în timpul Primului Război Mondial. Bojdeuca lui Ion Creangă din Iași, primul muzeu memorial literar din România (inaugurat la 15 aprilie 1918), este una din cele 12 filiale literare din cadrul Muzeului Literaturii Române Iași, Parcul Copou şi Teiul lui Eminescu Parcul. Copou a început să fie amenajat pe la anii 1833-1834. În centul parcului Copou, lângă Teiul lui Eminescu, se găsește bustul lui Eminescu cât și bustul vechiului său prieten Ion Creangă ridicat în 1932. Cazare la hotel 3* în Iași.

Ziua 3

Mic dejun Obiective turistice ce se pot viziona  în Iași: Palatul Roznovanu – Primăria Iași Reședința familiei Roset-Roznovanu, a fost construit la dorința lui Iordache Roznovanu, fost caimacan al Moldovei in anul 1807. Inaugurat cu mare fast la 23 aprilie 1832, era, la acea vreme, cea mai frumoasă clădire din oraș. Palatul Braunstein este un monument de arhitectură , construit la începutul secolului al XX-lea, în Iași. Clădirea adăpostește “Galeriile Cupola”, sala de expoziții a Uniunii Artiștilor Plastici. Grădina Botanică Anastasie Fătu Aceasta aparține de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și ocupă 105 hectare care sunt împărțite în 12 sectoare cu diverse plante rare, fosile vii sau alte specii de floră. Pe teritoriul grădinii se mai află un parc dendrologic, ce poate fi vizitat, și o mănăstire de maici unde se poate merge la biserică. Timp liber sau functie de dorintele dvs puteti vizita unul din muzeele aflate in Iasi: Muzeul Vasile Pogor – Casa Junimii În inima Iașului se află casa „cu ferestrele toate luminate”, în saloanele căreia își dădeau întâlnire câteva dintre personalitățile care au marcat istoria României moderne: Titu Maiorescu, Vasile Alecsandri, Alexandru D. Xenopol, Vasile Conta, I.L. Caragiale, Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Ion Creangă și mulți alții. Pe atunci această casă aparținea lui Vasile Pogor, unul dintre fondatorii celebrei societăți culturale „Junimea”, și a găzduit nenumărate ședințe junimiste. Muzeul Unirii este situat în centrul orașului, pe strada Lăpușneanu nr. 14, și cuprinde un valoros patrimoniu de istorie modernă. Clădirea muzeului constituie ea însăși, primul și cel mai important exponat de muzeu. Chiar golit de orice mobilier, edificiul constituie un punct de atracție. Pledează în acest sens vechimea construcției, stilul arhitectonic, așezarea în peisajul urban și cu precădere destinul istoric de excepție, casa fiind reședința domnitorului Alexandru Ioan Cuza si a regelui Ferdinand. Muzeul de Istorie a Moldovei din Iași a fost conceput ca muzeu-pilot. Experienţa în organizarea sa, în primii ani postbelici, a stat la baza înfiinţării majorității muzeelor de profil din Moldova. Muzeul are ca orizont reprezentarea trecutului întregii Moldove istorice, din cele mai vechi timpuri și până în perioada contemporană. Muzeul de Etnografie a Moldovei Temele de cercetare acoperă următoarele domenii: agricultură, creşterea animalelor, ocupaţii secundare (pescuit, vânat, apicultură), meşteşuguri, instalaţii tehnice ţărăneşti, textile de interior, port popular, interioare tradiţionale, arhitectură tradiţională, datini şi obiceiuri, aşezări (sate, târguri, oraşe), etc. Muzeul de Artă Iași În prezent, Muzeul de Artă din Iași tezaurizează aproximativ 10.000 de opere de artă: pictură, grafică, sculptură, care vor fi, treptat, valorificate în expoziții și, astfel, oferite publicului iubitor de frumos. Cazare hotel 3*

Ziua 4

Mic dejun. Plecare spre Castelul Sturdza de la Miclăuşeni, Actualul castel, monument istoric de artă gotică, a fost ridicat între anii 1880 – 1904 de către George A. Sturza şi soţia sa Maria (născută Ghica) pe locul unui vechi conac din 1755 (din care au mai păstrat câteva odăiţe şi inscripția de atestare)  Palatul Memorial „Al. I. Cuza” de la Ruginoasa, este un palat construit în stil neogotic în anul 1804, care a aparținut inițial familiei Sturdza. Actualmente este muzeu memorial dedicat Domnului Unirii. Plecare spre casa, sosire seara tarziu.

Tarif: 1319 lei/pers/cameră dublă

Se achită 500 lei la înscriere

Tariful este valabil pentru un grup de 35 pers

Tariful include:

-3 nopti cazare

-mic dejun

-transport autocar

-ghid de turism autorizat

Tariful nu include:

-mesele de pranz si cina

-intrarile la obiectivele turistice: Palatul Culturii Iași – 60lei/adl, 30lei/pensionar; Bojdeuca lui Ion Creangă – 4 lei/pers; Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii – 15 lei/adl, 8 lei/pensionar; Muzeul Unirii – 5 lei/pers; Muzeul de Istorie a Moldovei – 10 lei/adl, 5 lei/pensionar; Muzeul de Etnografie a Moldovei – 10lei/pers; Muzeul de Artă Iași – 20lei/adl, 10lei/pensionar; Castelul Sturza – 20lei/adl, 15lei/pensionar; Palatul Memorial „Al. I. Cuza” de la Ruginoasa – 20lei/pers. 

 - supliment single 270 lei/pers/3 nopți

*Ne rezervăm dreptul de a recalcula tariful în cazul creșterii semnificative a prețurilor carburanților față de momentul în care programul a fost creat.

*Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Înscrie-te acum!

You must agree to the conditions for processing your personal data.