; &ev=PageView&noscript=1 />

Culorile Iordaniei

Plecare din Timișoara

 
Transport
Perioada 2024

Culorile Iordaniei

Circuit Cultural, plecare din Timisoara 

Amman–Jerash–Madaba–Muntele Nebo–Kerak–Petra-Wadi Rum-Aqaba-Marea Moarta 

Marea Moarta si Marea Rosie 

Plecare: 2024

 

Ziua 1

Transfer din Timișoara către aeroportul din Budapesta. Zbor din Budapesta la Amman. Ne întâlnim cu reprezentantul local. După finalizarea procedurilor vamale, transfer catre hotelul din Amman unde vom fi cazati la hotel 4*. Timp liber pentru a explora orașul. Seara cina la restaurantul  hotelului.

Ziua 2

Micul dejun la hotel. Vă invităm intr-un tur menit  a explora capitala într-unul dintre orașele bine-cunoscute de acum câteva mii de ani, numit Rabbat Ammoun. Capitala Iordaniei,  Amman este  intinsa pe  19 dealuri,  este deopotrivă un oraș modern dar si capitala antică a Regatului Hasemit al Iordanului cu o varietate de situri istorice. Aici vom  vizita Cetatea, ruinele romane și teatrul roman în cel mai activ centru al orașului, Moscheea Regelui Abdullah (vizita exterioară)  magazinele de artizanat și bazarul. Veți avea timp liber să vă plimbați în oraș. După prânz,  vizităm orasul antic Jerash, unde primele așezări omenești au fost datate cu mai mult de 6500 de ani in urma. Epoca strălucitoare  a orașului a fost sub stăpânirea romană,  Jerash e una dintre cetățile romane cel mai bine păstrate din Orientul Mijlociu. Jerash, numită, în antichitate, Gerasa, a dormitat, sub nisip, aidoma Pompeiului și Herculanumului sub cenușă, până în 1920, an în care au început săpăturile arheologice. În secolul al III lea, orașul se întindea pe 90 de hectare. Astăzi, părți din cetatea romană sunt înglobate în noul Jerash, fapt care, ne spun ghizii, întârzie înscrierea sa în patrimoniul UNESCO. Vom intra în Jerash prin poarta de sud monumentală și vă veți găsi rătăcind într-un oraș roman. Ne vom plimba  în Piata Ovala, înconjurata de colonade, vizităm teatrul roman și bisericile bizantine cu podele acoperite cu mozaic. Bucurați-vă de o plimbare de-a lungul principalei străzi din Jerash, străbătând la pas Cardo Maximus. Putem experimenta acustica minunata a teatrului si scena festivalului de muzica Jerash care are loc in fiecare an. Ne intoarcem la Amman pentru cină și cazare la acelasi hotel.

 

Ziua 3

După micul dejun, ne indreptam spre Madaba, locul  unde se gaseste una dintre cele mai spectaculoase biserici din lume, Biserica Sf. Gheorghe. Aici vom găsi harta mozaică a Ierusalimului pictată pe podeaua bisericii.

Apoi ne vom indrepta spre Muntele Nebo, situat la 800 m deasupra nivelului marii, unde puteti sta pe locul unde Moise a privit peste Tara Promisa.

Ne vom indrepta spre  Castelul cruciat Kerak care a  fost construit intre 1142 si 1189 sub conducerea lui Payen le Bouteiller, numit Lord al Transiordaniei de catre regale Baldwin al Ierusalimului. In vechime, aici locuisera moabitii, assirienii si, apoi, nabatienii; romanii l-au cucerit cam in acelasi timp in care purtau cel de-al doilea razoi cu dacii, lasandu-l ulterior sub dominatie bizantina. Kerak  era capitala Regatului biblic al Moabului. Coborât pe un deal abrupt, Kerak este un oraș predominant creștin dominat de cel mai mare castel din regiune numit  Crusader. Continuam  drumul spre Petra, unde ne vom caza peste noapte si vom avea cina in hotel 4*

Ziua 4

După micul dejun, pregătește-te să vizitezi orașul antic PETRA, capitala Nabatenilor,  pe urmele lui Indiana Jones, vechea capitală nabateană. Calatoria  începe călare, urmată de o plimbare prin Siq,  intrarea principală în orașul antic nabatean Petra din sudul Iordaniei. De asemenea, cunoscut sub numele de Siqit, este un defileu îngust și își îndreaptă drumul aproximativ 1,2 kilometri și se termină la ruina cea mai elaborată a Petrei, Al-Khazneh.

Vom descoperi acest oras uimitor, care a fost pierdut de lume mai bine de 1000 de ani. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, este unul dintre sit-urile Patrimoniului Mondial UNESCO cu 2000 de ani de istorie si 800 de monumente inca in picioare, apoi vom vedea trezoreria (AL-Khazneh), care este sculptată în rocile de culoarea trandafirului roșu, vom vizita celelalte părți ale orașului, teatrul roman, templele și cimitirele Nabatenilor, bizantinilor și romanilor, Palatul și Templul Lionilor Flying. Continuam să vizitam  altarul și mănăstirea pe stâncile înalte ale orașului. De asemenea, putem vizita  Muzeele de Arheologie și Nabatean de la Petra. Plecare spre tabăra  din Wadi Rum unde ne vom caza in corturi de 4 * si vom servi cina.

Ziua 5

Dupa micul dejun, incepem prin a  explora splendidele minuni naturale ale Wadi Rum, un peisaj deșertic care a  făcut celebru în filmul Lawrence al Arabiei. Wadi Rum cunoscut și ca Valea Lunii este o vale în nisipul și granitul din sudul Iordaniei, la 60 de kilometri de Aqaba: este cel mai mare desert  din Iordania. Numele Rum provine, cel mai probabil, de la rădăcina aramaică care înseamnă „înalt” sau „elevat”. Pentru a-i reflecta corecta pronunțare în limba arabă, arheologii îl transcriu fonetic Wadi Ramm.

Aici vom avea ocazia sa experimentam un tur cu Jeep 4x4 timp de 2 ore pentru a explora cele mai spectaculoase locatii ale zonei, oprindu-ne pentru a vedea oaze izolate magnifice și izvoare naturale și pentru a explora un templu nabatean și apoi ne transferăm la Aqaba. Cina si cazare cazare hotel 4* in Aqaba.

Ziua 6

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Aqaba. Renumit pentru recifele sale de corali si viata marina unica, acest oras port a fost inca din cele mai vechi timpuri principalul port de la Marea Rosie pentru calatoriile catre Extremul Orient. Putem alege sa facem plaja sau să înotăm.

Cină și cazare peste noapte în Aqaba.

Ziua 7

Mic dejun

Vom continua,  îndreptându-ne spre Marea Moartă, cel mai jos punct de pe pământ, suprafața și țărmurile sale sunt la 423 metri sub nivelul mării. Veți avea posibilitatea de a înota în Marea Moartă unde veți experimenta o senzație plutitoare rară, oferind în același timp pielii, o cura de sanatate si frumusețe. Scufundați-va în valurile mării,  tratați-vă corpul cu un masaj sau încercați proprietățile vindecătoare ale nămolului mineral pe piele. Cazare si cina la un hotel 4*  din Marea Moartă.

Ziua 8

După mic dejun, ne indreptam spre Amman pentru transfer la aeroport.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Tariful include:

 • 7 nopti de cazare in hoteluri de 4*;
 • Masa mic dejun si cina;
 • Bilet de avion Budapesta-Amman si retur;
 • Bagaj de cala 20 kg si 1 bagaj de mana;
 • Transportul cu autocar climatizat pe tot parcursul circuitului;
 • Insotitor de grup din partea agentiei;
 • Ghid local  pe parcursul circuitului;
 • Intrarile la obiectivele din program;
 • Călărie în Petra de la centrul de vizitatori până la Al Siq;
 • Intrarea la  Petra;
 • Taxele de viza;
 • Jeep Safari in Wadi Rum (doua ore);
 • Taxe de aeroport;
 • Transfer Timisoara/Arad- aeroport Budapesta si retur.

 

Tariful nu include:

 • Bauturile la mese;
 • Pranzurile;
 • Asigurarea medicala;
 • Bacsisul pentru soferi, ghizi, etc. (OBLIGATORIU);
 • Supliment single 250  euro.

NOTA*:

*Tariful este valabil pentru grup de minim 20 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, (15-19 pers) se achita un supliment de 150 eur/pers.

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

 *Clasificarea pe stele a unităților de cazare este făcută în conformitate cu standardele din țara respectivă.

ACTE NECESARE:

- pasaport electronic simplu valabil 6 luni de la data intoarcerii;

- minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor;

- nu se accepta pasaportul temporar!

 

Condiții de călătorie Iordania actualizate la 07.08.2023

Autoritățile iordaniene au eliminat obligativitatea testării tip PCR  sau a certificatului de vaccinare.

 

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezervă un loc

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.