Minunățiile Islandei-Țara Gheții si a Focului

Plecare din Timisoara cu transfer Budapesta

3
 
Transport
Perioada 01.10-08.10.2022
Tarif
de la
 
2295
persoana/pachet

 

Circuit in Islanda, insula contrastelor.

Țara Gheții și a Focului

Perioada 01.10-08.10.2022

Ne place să ne gândim la acest tur ca fiind „Islanda 101”, deoarece este introducerea ideală în Islanda. Veți vizita legendarii vulcani și ghețari din sudul Islandei, precum și încântătoarea peninsula Snæfellsnes din vestul Islandei. Cunoscută sub numele de „Iceland in a Nutshell”, Snæfellsnes conține exemple de toate tipurile de peisaje într-o zonă uimitoare.

Acest tur are oportunități grozave de a vedea aurora boreală. Faceți fotografii memorabile cu minuni celebre, cum ar fi Muntele Kirkjufell, Parcul Național Snæfellsjökull, Geysir și cascada Skógafoss.

 Interese de grup: excelentă prezentare generală a Islandei, minuni naturale, geologie, opriri grozave pentru fotografii, aurora boreală, minuni de iarnă, istoria vikingilor.

Aurora boreală este un fenomen natural, iar observările nu pot fi garantate.

ZIUA 1:  Bun venit în Țara Focului și Gheții!

 Distanța aproximativă de parcurs: 52 km

Ghidul  local din  Islanda vă va astepta la aeroport și vă va conduce la  autocar. Priviti  peisajele lunare în timp ce vă îndreptați spre Reykjavík. Ghidul dumneavoastră vă va oferi o scurta prezentare  în timp ce călătoriți spre hotel. Cazare hotel 4*. Cina este pe cont propriu în seara asta. Varietatea tentantă de restaurante și bucătării din Reykjavík va face experiența culinară o încântare.

Seara: Aurora boreală

Sezon: 01 octombrie  – 15 aprilie

 Vizionarea culorilor fantastice ale luminii nordice dansând pe cerul arctic este o experiență de neuitat, iar Islanda este unul dintre cele mai bune locuri pentru a le vedea! Aurora boreală se observă mai ales în serile clare și liniştite.  Acest tur vă duce grupul departe de luminile orașului pentru a vă oferi cea mai bună șansă de a asista la acest fenomen natural spectaculos. Durata: 2,5 - 3 ore.

 

ZIUA 2: Reykjavík – Peninsula Snæfellsnes - Borgarfjörður

 Vulcan încoronat de ghețar – Formațiuni vulcanice – Sate de pescari – Povești islandeze – Peștera de lavă .

Distanța aproximativă de parcurs: 369 km

 Bucurați-vă de un mic dejun islandez delicios și sănătos la hotel. Întâlnire cu ghidul local în holul hotelului. Plecare din Reykjavík cu autocarul impreuna cu ghidul local si călătoriți spre nord-vest printr-un tunel submarin prin Hvalfjörður (Whale Bay) în drum spre coasta peninsulei  Snæfellsnes. Cunoscută sub numele de „Islanda pe scurt”, această zonă vă va arăta o varietate uimitoare de peisaje naturale care pot fi văzute în Islanda, dar toate situate convenabil într-o singură zonă.

 Aceasta face parte din îndepărtatul și liniștitul Parc Național Snaefellsjökull, numit după magnificul vulcan al peninsulei încoronat de ghețari (ultima erupție: 250 d.Hr.). Se spune că muntele este protejat de un spirit binevoitor și cu siguranță vă veți simți reîncărcat cu energie pozitiva în timp ce parcurgeti  acest minunat parc. Veți vizita sate de pescari izolate și fermecătoare în timp ce vă îndreptați de-a lungul peninsulei de nord. Vedeți cel mai fotografiat munte din Islanda, Kirkjufell, și fiordul din jur, plin de hering și balene orca.  Calatorim de-a lungul coastei, făcând câteva opriri uimitoare pentru a admira formațiunile de bazalt colonare și valurile care se prăbușesc din Atlanticul de Nord. Punctul culminant al după-amiezii este vizita la Vatnshellir, o peșteră spectaculoasa de lavă veche de 8.000 de ani, situată la poalele misticului ghețar Snaefellsjökull.

Un ghid local expert,  vă va arăta caracteristicile uimitoare și frumoase ale pesterii  Vatnshellir. Drumul duce apoi la Borgarfjörður, o zonă pitorească și istorică din vestul Islandei

Cină și cazare  în Borgarnes, hotel 3 *, un oraș fermecător care are legături cu una dintre cele mai faimoase Saga din Islanda. Dacă condițiile meteorologice sunt favorabile în această seară, puteți merge pe jos cu ghidul dvs. pentru a căuta evaziva Aurora Boreale în zona hotelului dvs.  În caz contrar, vânătoarea de aurore boreale ar avea loc în ziua 3, 4 sau 5 (în funcție de condițiile meteorologice).

 

ZIUA 3: Parcul Național Þingvellir – Gullfoss – Geysir

 Parlamentul antic și creasta Mid-Atlantic – Cascada de aur – Geizere pline de viață

Distanța aproximativă de parcurs: 235 km

Serviti  un  mic dejun copios la hotel înainte de a merge pe celebrul traseu Cercul de Aur. Cercul de Aur din Islanda prezintă un trio de atracții naturale îndrăgite. Începeți cu o vizită la Parcul Național Þingvellir (un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO), unde coloniștii vikingi au înființat o adunare anuală în anul 930 d.Hr. Acest parlament a devenit acum cel mai vechi parlament din lume. Þingvellir este, de asemenea, o capodoperă geologică, deoarece marchează locul vizibil al crestei atlantice de mijloc, unde se întâlnesc plăcile continentale nord-americane și eurasiatice. Puteți merge pe o potecă care vă duce între canionul care marchează locația crestei. Mergeți prin terenuri agricole pitorești până la celebra cascadă Gullfoss, considerată de mulți localnici a fi una din cele mai frumoase cascade din Islanda. În apropiere se află zona izvoarelor termale Geysir, plină de gropi de noroi clocotite, orificii de ventilație pentru abur și gheizere care explodează.  Cel mai faimos dintre acestea este Strokkur, un gheizer care erupe la fiecare zece minute cu jeturi înalte. Ca un răsfăț local și cultural astăzi, vă veți opri în micul sat Laugarvatn pentru a gusta „pâine de primăvară caldă” tradițională, care a fost gătită în pământul incalzit  de izvoarele termale geotermale. Cazare si cina in zona Cercul de Aur, hotel 4 *.

 

ZIUA 4: Centrul LAVA – Seljalandsfoss- Skógafoss – Eldhraun – Sud-Estul Islandei

 Cascade pitorești - Vederi vulcanice – Flux de lavă – Ghețari magnifici

Distanța aproximativă de parcurs: 315 km  

Mic dejun la hotel.

 Calatoriti  de-a lungul emblematicului South Shore, o zonă a Islandei care este frumoasă de văzut iarna. Aceasta este una dintre principalele regiuni agricole ale țării, iar drumul va trece pe lângă ferme tipice islandeze, adesea cu cai islandezi pe câmp.  În funcție de vreme, s-ar putea să vedeți și faimosul  Munte Hekla, vulcanul care erupe cel mai frecvent din Islanda. Islanda de Sud găzduiește Centrul LAVA, o expoziție educațională interactivă, de înaltă tehnologie, care prezintă activitatea vulcanică, cutremure și crearea Islandei de-a lungul a milioane de ani. Bucurați-vă atât de expoziție, cât și de vizionarea unui film interesant despre vulcanii islandezi la cinematograful Centrului. Pe măsură ce călătoriți mai departe, s-ar putea să vedeți Eyjafjallajökull, faimosul vulcan cu gheață a cărui erupție din 2010 a oprit traficul aerian în întreaga lume.  Ne oprim  la două cascade spectaculoase, fiecare cu farmecul și caracterul ei. În funcție de condițiile traseului, puteți merge în spatele cascadei Seljalandsfoss. Skógafoss este una dintre cele mai fotografiate cascade din țară și se spune că ar fi ascunzătoarea comorilor antice. Mergeți mai departe, trecând peste Eldhraun, peisajele suprareale și vaste de lavă care au fost create într-un singur flux - cel mai mare cunoscut din istorie. Veți începe să vedeți priveliști ale ghețarilor în timp ce vă îndreptați spre sud-estul Islandei și regiunea Vatnajökull, cel mai mare ghețar din Europa.

Cină și noapte de cazare în sud-estul Islandei (Kirkjubæjarklaustur sau similar) la hotel de 3 *.

 

 ZIUA 5: Laguna Glaciară – Parcul Vatnajökull – Vik

 Cel mai mare parc național din Europa de Vest – Laguna glaciară cu aisberguri – Cel mai mare ghețar din Europa

Distanța aproximativă de parcurs: 227 km  

Mic dejun la hotel.

Astăzi va veti  afla în zona de sud a Parcului Național Vatnajökull, numit după cel mai mare ghețar din Europa. Întregul parc acoperă aproape 14% din suprafața Islandei și este considerat cel mai mare parc național din Europa de Vest. Începeți cu o vizită la laguna glaciară Jökulsárlón, unde vă puteți bucura de priveliștea uluitoare a aisbergurilor care plutesc în apele glaciare adânci. Cu noroc, s-ar putea să vezi și foci relaxându-se în zonă. În apropiere se află uimitoarea Diamond Beach, unde rămășițele cristaline de aisberguri zăbovesc pe nisipul negru înainte de a dispărea în ocean. Apoi vizitați faimoasa zonă Skaftafell a parcului național, o regiune frumoasă „foc și gheață” creată de activitatea vulcanică și înconjurată de mulți ghețari. Aceasta este casa Svinafellsjökull, una dintre cele mai frumoase dintre cele mai faimoase  ieșiri glaciare care ies din Vatnajökull. Va indreptati spre vest, trecând prin vaste câmpii de nisip create de excesele glaciare. Drumul duce la Vík, cel mai sudic sat al Islandei. Vizitați plaja Reynisfjara, unde puteți face o plimbare pe nisipurile negre, admirând formațiunile de stâncă extraordinare și valurile fulminante ale Oceanului Atlantic.

Cina si cazare  in Vík, cea mai sudica comunitate a Islandei la hotel de 3*.

Activitate optionala: Drumeție pe ghețar în zona Skaftafell, unde te plimbi pe ghețar și observi împrejurimile spectaculoase. Veți primi toate instrumentele de care aveți nevoie.

Glacier Wonders este un tur de drumeție superb, dar ușor, de la Skaftafell în magnifica lume de gheață a ghețarului Falljökull, o limbă a puternicului Vatnajökull, cel mai mare ghețar din Europa. Ghidul dumneavoastră certificat in  ghețar vă va arăta crevase uimitoare care șerpuiesc prin gheață și formațiuni incredibile de gheață strălucitoare. Veți afla cum se mișcă un ghețar viu și de ce acest regat magic de gheață se schimbă mereu. Tariful pentru drumeția la ghețar în zona Skaftafell este de 80 EUR de  persoană. Durata de aproximativ 4 ore. Inclus: Tur ghidat la ghețar - Echipament specializat pentru ghețar - Toate echipamentele de siguranță necesare - Ghid de aventură autorizat vorbitor de engleză.

 

ZIUA 6: Reykjanes – Blue Lagoon – Reykjavik

 Coasta Reykjanes – Peisaje asemănătoare lunii – Zona geotermală colorată – Spa Relaxant

 Distanța aproximativă de parcurs: 300 km

 Mic dejun la hotel.

 Astăzi veți merge pe un frumos drum de coastă care duce la uluitoarea peninsula Reykjanes. Reykjanes a fost desemnat Geoparc UNESCO în 2015 datorită numeroaselor sale caracteristici geotermale și vulcanice interesante și este un loc fantastic de explorat.

Vizitați Strandarkirkja, o biserică drăguță de lemn, unică pentru cei din Islanda rurală. Există o tradiție de lungă durată conform căreia rugăciunile în biserică au ajutat să ofere noroc și succes pescarilor care lucrează pe mările periculoase. Mica biserică este construită chiar în coastă, cu vederi uimitoare asupra valurilor turbulente ale oceanului care se întâlnesc cu roci vulcanice și nisipuri negre. In apropirea bisericii puteti vedea straniile casute ale elfilor.

 Continuam calatoria  până la Lacul Kleifarvatn, situat într-un cadru fascinant, aspru, asemănător cu luna.  Acest lac a fost decorul unui mister popular de crimă, The Draining Lake, al renumitului autor islandez Arnaldur Indriðason. Aproape de capătul sudic al lacului se află Krýsuvík, unde jeturi puternice de abur ies din adâncul scoarței terestre, iar aburii sulfurosi se ridică din numeroasele orificii geotermale.  Puteți vedea mici izvoare termale, vase de pamant  viu colorate, bazine fierbinți și alte tipuri de activități geotermale. Continuați drumul la poalele  munțiilor  de-a lungul țărmului pentru a vă opri lângă formatiunile  stâncoase care se ridică abrupte dinspre mare. Aici se află Grindavík, un oraș cu o flotă de pescuit considerabilă. După o oprire pentru prânz în Grindavík (prânzul este pe cont propriu), îndreptați-vă către renumita Lagună Albastră. Amplasat într-un câmp de lavă neagră, acest spa geotermal este o lagună plină cu apă de mare caldă, bogată în minerale, care oferă interacțiunea și relaxarea supremă cu natura crudă a Islandei. Aici vă puteți bucura de o baie minunată în apele vindecătoare ale lagunei, o minune unică a naturii, cu apă plăcut caldă, bogată în minerale, în mijlocul unui câmp de lavă neagră.

 Ne intoarcem  la Reykjavík, unde seara vă puteti bucura de capitala plină de viață a Islandei.  Cazare în Reykjavík, hotel de 4*. Cina este pe cont propriu.

 

ZIUA 7: Orașul Reykjavik.

Dupa micul dejun, incepem ziua cu  un tur cu autocarul  in  Reykjavík, apoi facem o plimbare cu ghid în fermecătorul cartier istoric.

 Turul cu autocarul vizeaza locuri precum Perla, vechiul port al Reykjavík și Catedrala Catolică, până la vârful peninsulei pentru vedere la golf și la farul Seltjarnarnes, apoi continua  spre principalul reper al orașului, Biserica Hallgrímskirkja. În acest moment, grupul  va continua turul pe jos și va vizita grădina de sculpturi a muzeului Einar Jónsson, înainte de a merge pe o stradă din centrul orașului, renumită pentru numeroasele sale galerii de artă și magazine de artizanat local. Această stradă duce la Laugavegur, principala stradă comercială plină de magazine, baruri, cafenele și restaurante. Degustare din bucătăria islandeză la Café Loki. Încheiați turul orașului la Café Loki și gustați câteva mâncăruri tradiționale islandeze care sunt ciudat de unice, dar și delicioase!

Durata 4-5 ore.

Opțional:

Balenele Islandei: cea mai mare expoziție de balene din Europa. Prezintă replici de balene în mărime naturală, de la delfin pana la balenă albastră.

Expoziţia pe gheţar al Muzeului Perlan- Perlan este o expoziție interactivă interesantă despre natura și geologia Islandei.

Centrul Aurora Reykjavík Northern Lights : Aurora Reykjavik este o unitate educațională și creativă unde puteți afla lucruri noi și vă puteți bucura de frumusețea aurorelor boreale.

Expozițiile multimedia și interactive sunt folosite pentru a îmbunătăți experiența. De asemenea, este posibil să  vedeti  aurora boreală în această seară.

Cazare în Reykjavík, hotel de 4 *. Cina este pe cont propriu.

 

ZIUA 8:

Mic dejun

Timp liber in Reykjavik

Dupa amiaza transfer la Aeroportul Keflavík pentru  zborul de întoarcere.

 Bucură-te de călătoria ta înapoi în țara natală și de amintirile frumoase din timpul petrecut în Islanda!

 

Tarif 2295 € / pers loc in camera dubla

Tariful include:

- Transport avion -Budapesta- Reykjavik si retur

- transfer Timisoara aeroport Budapesta si retur

- Transfer aeroport Reykjavik -hotel

- Însotitor de grup din partea agentiei pe tot parcursul circuitului

- Întâlnire cu ghidul local și salut pe Aeroportul Internațional Keflavík la sosire și transfer la un hotel din Reykjavík

- Tur cu autocarul ghidat conform itinerarului

- Cazare 3 nopti cu mic dejun si cu facilitati private in Reykjaví, hotel 4*

- Cazare 4 nopti cu mic dejun si camere cu facilitati private in mediul rural, hotel 3* si 4*

- 4 cine în mediul rural

- Tur al orașului Reykjavik într-un autocar cu un ghid local în ziua a 7-a

- Prânz în ziua 7 (inclusiv apă de izvor naturală, cafea și ceai)

- Aurora boreală vânătoare ghidată pe jos într-o seară selectată

- Vizită cu ghid la Peștera de Lavă Vatnshellir (ziua 2)

- Utilizarea echipamentului de siguranță pentru turul peșterii în ziua 2 (căști, torțe/lanterne)

- Experiență de brutărie geotermală la Laugarvatn Fontana (ziua 3)

- Intrarea la Centrul LAVA și filmarea vulcanilor la Cinematograful Centrului Lava (ziua 4)

- Taxa pentru baie Laguna Albastra si inchiriere de prosop, masca de nămol de siliciu și o băutură (ziua 6) - Taxele de parcare pentru autocare acolo unde este necesar

- Serviciu telefonic de urgență 24/7

- Taxa de cazare si TVA

 

Nu este inclus:

- Mic dejun în ziua sosirii;

- Cine în Reykjavík, tariful  pentru o cină cu 2 feluri cu apă de izvor naturală, cafea și ceai la un restaurant local este de la 50 EUR  per persoană. Prețul pentru o cină cu 3 feluri cu apă naturală de izvor, cafea și ceai la un restaurant local este de la 65 EUR  per persoană;

- Prânzuri (cu excepția turului orașului din ziua 7) tariful  pentru un prânz cu 2 feluri cu apă de izvor naturală, cafea și ceai la un restaurant local este de la 30 EUR  per persoană;

- Băuturi la mese, altele decât cafea/ceai și apă proaspătă de robinet islandeză;

- Ghid la transfer la plecare;

- Tururi și activități opționale;

- asigurare medicala si storno;

- supliment de single 520 € ;

- orice serviciu care nu este specificat în mod specific la „inclus”.

NOTA*:

 *Tariful este valabil pentru grup de minim 15 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se poate recalcula.

 *Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

ACTE NECESARE:

- carte de identitate sau pasaport electronic simplu

- minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor

 Atenţie! Valabilitatea documentelor de călătorie trebuie să depăşească cu cel puţin trei luni data încheierii călătoriei (data ieşirii de pe teritoriul Islandei).

  Condiții de călătorie Islanda la 24.02.2022

 Autoritățile islandeze au eliminat toate restricțiile impuse anterior în contextul pandemiei de COVID-19, atât pe plan intern, cât și la frontieră, indiferent dacă persoanele sunt vaccinate sau nevaccinate.

Pentru informații suplimentare, se recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.covid.is/sub-categories/travel-to-and-within-iceland și https://island.is/en/p/entry.

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

 

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.