; &ev=PageView&noscript=1 />

Natura si iz de regalitate in Judetul Arad!

Plecare din timisoara 24.07.2021

 
BUS
Perioade 24.07.2021
Tarif
de la
 
2052
persoana

Vizitati cu FANTASY TRAVEL:

 Natura si iz de regalitate in Judetul Arad!

 

Plecari in:

  24.07.2021

 

Castelul regal de la Savarsin -Manastirea Maria Radna -Gradina botanica  de la Macea

 

 

Plecare la ora 8.00 de la AMG  pe traseul Savarsin -Radna -Macea-Timisoara

 

Prima oprire o facem  la Castelul regal de la Săvârșin care este un conac deținut de familia regală română și situat pe domeniul de la Săvârșin, din județul Arad. Acest castel a fost construit între anii 1650-1680. Aproximativ 2 ore vom dedica vizitarii  castelului si a gradinii dendrologice din jurul castelului . Optional vom putea servi un pranz in apropiere, in masura in care situatia va permite sau vom manca sandvis-urile de acasa!

Plecare spre  Manastirea Maria Radna, principalul loc de pelerinaj al Diecezei Romano-catolice de Timişoara. În anul 1992 papa Ioan Paul al II-lea a conferit mănăstirii titlul de basilica minor. Continuam drumul  spre Macea  cu o scurta oprire la Paulis  unde vizitam Monumentul Eroilor de la Păuliș, ridicat în cinstea soldaților din „Detașamentul Păuliș” care au murit în luptele pentru apărarea defileului Mureșului în septembrie 1944. Bătălia de la Păuliș a fost una sângeroasă în care 1500 de ostași români au ținut piept trupelor germane și ungare, după întoarcerea armelor împotriva naziștilor.

Plecare spre Gradina botanica de la Macea, un  loc de relaxare pentru iubitorii de natură.

La gradina botanica de la Macea  sunt cultivate peste 2.000 de specii de arbori şi arbuşti şi circa 500 de specii ierboase din diferite categorii, predominând însă speciile lemnoase. Grădina Botanică din Macea este membră fondatoare a Asociaţiei Grădinilor Botanice din România (AGBR) şi membră a Botanic Gardens Conservation International (BGCI).
In grădină sunt amenajate
o serie de sectoare care atrag publicul vizitator iar în vechiul pavilion de vânătoare Universitatea a amenajat Muzeul Botanic, Colecţia de seminţe, Herbarul, Muzeul Etnografic şi Muzeul Cinegetic.

Alpinariul a fost amenajat începând din primăvara anului 1986 şi sunt cultivate aici plante specifice zonei montane şi alpine. Dintre rarităţile întâlnite amintim: floarea de colţ (Leontopodium alpinum), garofiţa Pietrei Craiului (Dianthus callizonus), Dianthus spiculifolius, ochiul boului (Aster alpinus), jneapănul (Pinus mugo) şi multe alte specii. Plecare spre Timisoara, sosire seara.

 

 

 

 

 

Tarif 100 lei/pers

 

 Tariful include:

 -transport autocar

 -ghid insotitor

 

 Tariful nu include:

 -intrarile la obiectivele turistice

 

 Nota*:

 *Tariful este valabil pentru grup de minim 30 de persoane. Pentru grup intre 20-29 pers de adauga 15 lei/pers.

  *In cazul nerealizarii numarului minim de participanti, agentia isi rezerva dreptul de a reprograma sau recalcula tariful programului.

 *Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.