VACANTE TEMATICE
VACANTE EXOTICE SI DE LUX
CALENDAR PLECARI
FACEBOOK
CURS VALUTAR
VREMEA
Madeira este un arhipelag tropical aflat in Oceanul Atlantic si o regiune autonoma a Portugaliei. Arhipelagul este format din doua insule populate - Madeira si Porto Santo - si doua grupuri de insule nepopulate, numite Desertas si Selvagens.
Insulele Madeira au fost descoperite in secolul XV de navigatorii portughezi Joao Goncalvez Zarco, Tristao Vaz Teixeira si Bartolomeu Perestrelo.
Aflata la peste 966 km sud-vest de Lisabona, Madeira reprezinta doar varful unui munte din Oceanul Atlantic, care isi inlta stancile semete din apele albastre, fiind unul dintre cele mai adanci locuri din Atlantic.
Cunoscuta si ca Insula Gradinilor, Madeira are una dintre cele mai placute clime din lume si nu are plaje, insa solul vulcanic bogat a dat nastere la unele dintre cele mai luxuriante gradini botanice. Majoritatea padurilor indigene au fost distruse intr-un incendiu creat de primii colonisti portugali, in scopuri agriculturale. Astazi insa, insula este plina de gradini cu flori si vegetatie luxurianta.

 

Oferte - Madeira