; &ev=PageView&noscript=1 />

Maramures, Valea Prahovei si Transilvania

Plecare din Timisoara!

3
 
Transport
Tarif
de la
 
32598
persoana/pachet

 Circuit

Maramures-Transilvania -Valea Prahovei

 

8 zile/7 nopti

 

Atractiile circuitului: Oradea-Castelul Karoly- Baia Mare-Sighetul Marmatiei- Sapanta-Manastirea Barsana- Moisei- Muzeul memorial George Cosbus si Liviu Rebreanu-Lacul Colibita-Odorheiu Secuiesc  -Biserica fortificata Harman- -Sfinxul si Babele -Prejmer Castelul Peles – Castelul Bran-Rezervatia de la Racos-Cetatea Rupea - Cetatea Fagaras- Fabrica de sticla Avrig 

 Ziua 1 luni

 Plecare  la ora 7.00 de la AMG din Timisoara spre Sighetu Marmatiei. Se parcurge traseul Timisoara –Oradea- Carei-Baia Mare- Sighetu Marmatiei. In drumul nostru vizitam Oradea – unde facem un tur pietonal  pornind din centru cu vizitarea Bisericii cu luna si Palatul Vulturul Negru. 

Ne imbarcam in autocar si ne continuam drumul pana la Carei unde vizitam  Castelul Karoly. numit si  Peleșul Transilvaniei. Din Carei ne deplasam spre Baia Mare. La Baia Mare facem o scurta vizita in centrul istoric, unde putem viziona:  Turnul Stefan, parte a fostei catedrale Sf. Stefan, construita intre 1446-1468 si are peste 45 m inaltime; Bastionul Măcelarilor. Plecare spre   Sighetul Marmatiei unde de vom servi cina si ne vom caza la pensiune 3*.

Ziua 2-a marti

 Dupa  mic dejun vizitam Memorialul Durerii . Vom merge apoi la  Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației unde vom  descoperim farmecul caselor de lemn de altădată.  Plecam apoi spre Săpânța. Faima localității Săpânța se trage de la renumitul său Cimitir Vesel, care a devenit o importantă atracție turistică.  De aici facem o scurta oprire la Mănăstirea Săpânța Peri aflata la 2 km de Cimitirul Vesel, este considerată ca fiind cea mai înaltă biserică de lemn din lume. Optional se  poate  servi  masa de pranz  la o pastravarie in Sapanta. Continuam drumul  spre Manastirea Barsana,  manastire atestata documentar din  1326,  cea mai frumoasa manastire din Maramures.  Cina si cazare la Sighetu Marmatiei  pensiune 3*.

Ziua 3-a miercuri

Mic dejun la ora 8.30 plecare spre Odorheiul Secuiesc pe Valea Izei pe traseul Rozalvea- Bogdan Voda-Salistea de sus-Odorheiu Secuiesc. Pe traseu ne oprim pentru a vizita Muzeul Memorial George Cosbuc ( apreciată ca una din cele mai vechi clădiri din spaţiul Tării Năsăudului, si muzeul memorial Liviu Rebreanu, este un muzeu județean din Năsăud, amplasat în clădirea de la numărul 126 A.  Continuam calatoria  spre Lacul Colibita denumit si „marea de la munte ” Este un lac de acumulare care a adunat și o mulțime de legende (se spune că pe fundul lacului se pot vedea casele fostului sat, că există pești mari care îi mănâncă pe cei ce sfârșesc înecați în lac). Optional se poate servi un pranz la o pastravarie. Plecare spre Odorheiu Secuiesc. Cazare si cina hotel 3 * in Odorheiu Secuiesc.

Ziua  4-a joi

Cateva obiective care se pot viziona  in limita timpului disponibil in Odorheiu Secuiesc: Biserica franciscanilor, Capela inima lui Isus, Micuța capelă (3.5x3.5 m), datează din sec. XIII. Primăria, Edificiul a fost construit în stil eclectic după proiectul lui Stehl Otto, în perioada 1895-96.  Plecam spre Rezervația de la Racoș unde vizitam Coloanele de bazalt  și Lacul de Smarald, loc despre care se spune că are energie pozitivă. Rezervația naturală se întinde pe o suprafață de 1,10 hectare. În interiorul carierei  s-a format Lacul de Smarald, denumire provenită de la culoarea apei. Mai poate fi admirată Cetatea de la Racoș ce face parte din situl arheologic de la Racoșul de Jos. Plecare spre Cetatea Rupea este una dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României, primele semne de așezări omenești datând din paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 î.H.). Continuam spre   Biserica fortificată evanghelica din Hărman, prima atestare documentară a așezării datează  din 21 martie 1240, la 15 ani după alungarea Cavalerilor Teutoni din aceste teritorii apoi  spre, Cetatea Prejmer care adăposteşte Biserica Fortificată din localitate este una dintre cele mai bine păstrate fortificaţii din Europa, dar şi cel mai vechi monument istoric din Braşov. Cazare si cina in zona Brasov.

Ziua 5 -a vineri

Mic dejun.  Plecam spre  Busteni  unde vizitam Castelul Cantacuzino. Din Busteni luam telecabina si urcam spre  Sfinxul din Munții Bucegi, un megalit antropomorf situat la 2216 m altitudine. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene (vântului). Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime  si Babele, formațiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (2292 m), situat în masivul Bucegi din Carpații Meridionali. Important obiectiv turistic, Plecam  spre Brasov. Obiective turistice ce se pot vizita in Brasov in limita timpului disponibil: Biserica Neagră Brasov, construită în jurul anului 1380,  Cetăţuia de pe Strajă sau Dealul Cetăţii, cum e numit astăzi Piaţa Sfatului din Braşov este probabil cel mai cunoscut şi cel mai vizitat loc din oraş, Strada Sforii constituie cea mai ingusta ulita din Cetatea Brasovului. Cina si cazare zona Brasov.

Ziua 6-a sambata

Mic dejun.  Plecare spre Sinaia, Obiective turistice propuse: Castelul Peles si  Casa Memoriala “George Enescu” Plecare spre Castelul Bran. Cina si cazare zona Brasov.

Ziua 7-a duminica

Mic dejun. Plecare spre Canionul Șapte Scări, acesta este un defileu săpat în calcare jurasice din partea vestică a munților Piatra Mare, în județul Brașov, România. Plecare spre Poiana Brasov, statiune ce se afla la poalele Postavarului la o altitudine de 1030 m, iar cel mai inalt varf de munte la altitudinea de 1799 m (vf. Cristianul Mare), ceea ce inseamna o diferenta de altitudine de aproape 800 m. Cazare si cina zona Brasov.

 

Ziua 8-a  luni

Dupa micul  dejun plecam spre Timisoara cu opriri la cateva obiective turistice de pe traseu; Biserica rupestra de la Sinca Veche. Cunoscut mai mult sub denumirea de "Templul Ursitelor", locasul de cult din Sinca Veche se banuieste ca are o vechime de aproximativ 7.000 de ani si se presupune ca ar fi apartinut aceleiasi civilizatii care a intemeiat "Templul Alb" din Insula Serpilor.  Cetatea Făgărașului este cel mai important monument al Făgărașului, unul dintre cele mai mari din țară și chiar din Europa. Complexul feudal de la Făgăraș, a cărui construcție a început la sfârșitul secolului al XIV-lea și se continuă, prin adaugări succesive, până la mijlocul secolului al XVII-lea, a fost precedat de-o fortificație din lemn, înconjurată cu un șanț și val de pământ, atestată arheologic pentru secolul al XII-lea. Fabrica de Sticla de la Avrig, singura fabrica de sticla prelucrata manual din tara, unde putem  vizita toate secțiile de creare manuală a unui produs din sticlă, de la scoaterea din cuptor a pastei de sticlă, până la ambalarea acestuia, se va vizita și magazia de produse de unde se pot achiziționa produsele create de sticlarii fabricii , iar la final se va putea vizita muzeul fabricii, unde vor putea fi admirate o multitudine de produse create în decursul existenței fabricii.

Oprire pentru pranz si plecare spre Timisoara Sosire in Timisoara, seara tarziu.

 

       Tarif 1590 lei/pers

Tariful include:

 • 7 nopti cazare pensiune /hotel 3 * camere cu 2-3 paturi si baie proprie:

-2 nopti cazare  in Sighetul Marmatiei

-1 noapte cazare in zona Fagaras

-1 noapte cazare la Odorheiu Secuiesc

-4 nopti zona Brasov  

 • vizita Fabrica de sticla Avrig
 • masa  demipensiune
 • ghid autorizat
 • transport autocar clasificat conform normelor UE

Tariful nu include:

 • masa de pranz
 • supliment single 385  lei/7 nopti

Intrarile aprox la obiectivele turistice:

 • castelul Karoli de la Carei
 • Memorialul Durerii -10lei/pers
 • Cimitirul Vesel Sapanta-10lei/pers
 • Cetatea Fagaras 15 lei / pers
 • Castelul Cantacuzino - 35 lei/persoana -
 • Telecabina Busteni – Babele – Busteni – 80 lei/pers- urcare +coborare
 • Castelul Peles - 30 lei/persoana
 • Castelul Bran
 • Adults: 40Lei
 • Casa Memoriala “George Enescu” Sinaia 
 • 10 lei/persoana
 • Canionul Șapte Scări - 10 lei/persoana
 • Biserica Fortificata Harman - 10 lei/persoana
 • Cetatea Prejmer - 15 lei/persoana
 • Cetatea Rupea - 10 lei/persoana
 • Racos- 20 lei/persoana

 

Nota:  

Tariful este valabil pentru grup de minim 25 de persoane.

În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se poate recalcula.

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.