; &ev=PageView&noscript=1 />

Marginimea Sibiului si 1 Decembrie la Alba Iulia

Perioada 28.11-01.12.2020

 
Transport
Perioada 28.10.2020 - 01.12.2020
Tarif
de la
 
13736
persoana/ pachet

Marginimea Sibiului si 1 DECEMBRIE  la Alba Iulia

 

Perioada 28.11 - 01.12.2020/ 4 zile/ 3 nopti

 

 

Ziua 1. Plecare din Timisoara. Sosire la Dumbrava Sibiului, unde profităm de ocazie ca să admirăm Muzeul ASTRA. Muzeul a fost inaugurat în 1905 și s-a născut din dorinţa românilor ardeleni de a-şi defini propria identitate etnoculturală în conglomeratul etnic al Imperiul Austro-Ungar. Tur de oras Sibiu.Participare la Targul de Craciun de la Sibiu. Cina si cazare la pensiune.

 

 Ziua 2. Mic dejun. Pornim spre Sibiel. Povestea Sibielului este invaluita in mister, batranii satului povestind ca e de pe vremea uriasilor si ca acolo si-ar fi ascuns Decebal comorile de frica lui Traian. La Sibiel s-au pastrat o serie de mestesuguri transmise din generatie in generatie, insa, reprezentativ pentru localitate, este pictatul icoanelor pe sticla.Ne indreptam mai apoi spre Rășinari, cea mai veche localitate din zonă. Vedem casa filozofului Emil Cioran și a poetului Octavian Goga, ambii născuți aici și biserica ortodoxă pictată, construită în 1752. Ultima oprire a turului o facem în Cisnădioara pentru a vizita impozanta bazilică în stil romanic din sec. XII. Cina si cazare la pensiune.

 

 Ziua 3. Mic dejun. Plecam spre Paltinis. Odata ajunsi, vizitam Casa memoriala Constantin Noica, poet, scriitor, eseist si publicist, ce a lasat o mostenire culturala deosebita, valorificata de multi scriitori care i-a urmat. Ne indreptam apoi spre Schit, o biserica de lemn ridicata in deceniul trei al secolului XX unde se afla mormantul filozofului roman Constantin Noica. Dintre obiectele de valoare pastrate in biserica se numara icoana Sf. Paraschiva datata 1904. Cina si cazare la pensiune.

 

 Ziua 4. Mic dejun. Ne indreptam spre Alba Iulia. Pe traseu descoperim Cetatea Câlnic, nespus de frumoasă, inclusă în patrimoniul UNESCO. Și pentru că drumul nostru trece prin Lancrăm, oprim la casa copilăriei marelui poet, dramaturg şi filosof  Lucian Blaga. Apoi ne așteaptă o incursiune în Alba Carolina – superba cetate restaurată din Alba Iulia, pusă la patru ace cu ocazia Centenarului. Luam parte la Ceremonia militara de la Monumentul Marii Uniri. Plecare spre Timisoara.

 

 

670 lei/ persoana

 

Pretul include:

 ·       transport

 ·       3 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun + cina)

 ·       ghid pe toata durata excursiei

 

Pretul nu include:

    ·     mesele de pranz

   ·      intrare Muzeul Astra  20 lei/ persoana (tarif de grup)

   ·       alte cheltuieli de natura personala

 

 

 

 

 

 NOTA:

 Tariful este valabil pentru un grup de 35 de persoane. In cazul in care sunt mai putini participanti, excursia se anuleaza, se reprogrameaza sau tariful se recalculeaza.

 Locurile in autocar vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie.

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.