; &ev=PageView&noscript=1 />

Maroc, intre ocean, munti si desert!

Plecare din Timisoara

4
 
Transport
Tarif
de la
 
1255
persoană/pachet

 Maroc, intre ocean, munti si desert!

Perioada 

Ziua 1. Transfer din Timișoara in jurul orei 01.00 catre aeroportul din Budapesta. Zbor către Marrakesch cu escala la Viena.  Sosire in Marrakech, la ora 14.15. Dupa formalitatile vamale, intalnire cu ghidul local si plecare spre hotel unde ne cazam la un  hotel 4*. Daca timpul ne permite si grupul nu v-a fi prea obosit plecam spre Medina, cea mai veche parte a orasului, faimoasa pentru gradinile si monumentele sale de arhitectura. Vom vizita Piata Jemaa el-Fna, centru vital al orasului vechi, aflata in patrimonial UNESCO. In apropierea acesteia avem acces la unul din cele mai mari bazaruri din nordul Africii. De asemenea un obiectiv pe care nu trebuie sa il ratam este Moscheea al-Kutubyya, al carui minaret inalt de aproape 80 metri este emblema orasului.  Intoarcere la hotel unde se va servi cina.

 

Ziua 2. Mic dejun. La ora 08:00 parasim hotelul cu destinatia Valea Dades. Inca de la început ne vom bucura de peisaje spectaculoase, iar prima oprire pe care o vom face la o cafenea la 1460m altitudine. Ne vom continua drumul traversând munții Atlas prin Pasul Tizi-N-Tichka (situat la o altitudine de 2260m). Vom trece prin sate locuite de berberi pentru a pătrunde tot mai adânc în zona de deșert, unde vom admira oazele de pe malul râurilor și pantele uscate ale dealurilor dominate de kasbah-uri. Odată ajunși aici, vom vizita Kasbah-ul Ait Ben Haddou. In Ait Ben Haddou avem posibilitatea sa servim pranzul ( optional). Ne indreptam spre Ouarzazate, Poarta Desertului, unde vom vizita Studiourile de film Atlas. Ne vom caza intr-un hotel 4*  din Valea Dades unde vom servi si cina.

Ziua 3. Dupa mic dejun, plecam mai departe spre canionul Todgha Gorge. Vom avea o oprire pentru a admira privelistea spectaculoasa si plantatia de palmieri din Tinghir. Continuam sa strabatem satele berbere cu destinatia Merzouga. Vom avea o oprire la un magazin traditional de unde o sa putem sa ne achizitionam esarfe si imbracaminte traditionala. După-amiaza vom ajunge în deșert, unde ne vom alătura caravanei de cămile (~ 1 oră de mers pe cămile). Ținta călătoriei noastre va fi o tabără berberă ascunsă printre dunele de nisip din Erg Chebbi. Aici ne vom petrece noaptea, putând admira cerul acoperit de milioane de stele. Cazarea va fi în corturi dotate cu baie proprie, conform repartizarii camerelor din hoteluri. Cina va fi pregatita de un bucatar cu un echipament special, iar berberii ne vor incanta cu un spectacol live exceptional.

Ziua  4. Astăzi ne vom trezi devreme pentru a nu rata șansa de a admira răsăritul soarelui în deșert si vom călări cămilele inapoi spre Merzouga. Vom servi micul dejun si vom bea o cafea fierbinte la un hotel din Merzouga. De la Merzouga vom incepe o calatorie lunga spre Fez. Vom avea o mica oprire in „statiunea de pe deal” europeana din Ifrane - importanta statiune de ski. Supranumit si “Elvetia Marocului”, Ifrane este situat la o altitudine de 1.664 metri deasupra nivelului marii, in regiunea de mijloc a Muntilor Atlas, si care serveste drept “loc de joaca” pentru berberii bogati din orase secetoase ca Fez, Meknes sau Marrakech, care vor sa experimenteze iarna europeana.

 Parcul National Ifrane din Maroc găzduieşte cea mai mare pădure de cedru din lume şi este foarte important şi din punct de vedere turistic.

 Ne continuam drumul spre Fez, unde ajungem destul de tarziu, ne cazam si luam cina.

Ziua 5. Dupa ce vom lua micul dejun, ghidul nostru ne conduce catre atractiile orasului Fez. Turul va incepe cu vizita exterioara a Palatului Regal – ce are elemente de arhitectura araba si maura. Palatul este una din resedintele actualului rege al Marocului acesta fiind motivul pentru care nu este permisa vizitarea lui pe interior. Tur de oras Fez, „Orasul Albastru“ - unul dintre cele patru orase imperiale ale Marocului. Initial o mica asezare pe malurile raului cu acelasi nume, Fez are in prezent trei parti distincte care se intind pe dealurile din jur. La distanta de 3 km de Ville Nouvelle, partea cea mai noua a orasului, se afla medina, partea veche. Veti intalni un stil de viata total necunoscut dar fascinant. Medina, aici impartita in doua, este cea mai veche parte a asezarilor arabe caracterizate printr-un labirint de strazi inguste care se intersecteaza intre ele si care sunt pline de buticuri cu produse de artizanat local.  Fes-al-Bali, cea mai mare dintre cele doua medina din Fes, este un oras medieval care s-a pastrat aproape intact de-a lungul timpului. Veti admira Fantana Nejjarine ce se afla langa moschee, in Place Nejjarine, langa bazar.

 Plecare catre Rabat – capitala Regatului si sediul guvernului marocan. Aici veti avea tur de oras panoramic. Situat la gura de varsare a raului Bou Regreg in apele Atlanticului, Rabatul este unul din cele mai importante orase inca de pe vremea romanilor. Veti admira pe exterior: Turnul Hassan – construit in perioada regelui Almohadic. Chiar in fata turnului se afla Mausoleul Regelui Mohammed al V-lea. Vom vizita un kasbah din Rabat situat pe malul oceanului, unde ne vom incarca de cultura si istorie. Cazare in Rabat si cina. 

Ziua 6. Dupa mic dejun, plecam spre Casablanca. Casablanca este o metropola moderna situata pe tarmul oceanului Atlantic. Vom vizita zona de promenada strajuita de palmieri Ain Diab si avea posibilitatea sa servim pranzul pe malul Oceanului Atlantic ( optional). Vom vizita Marea Moschee Hassan II – simbolul orasului, a carei constructie a fost finalizata in anul 1993. Vom face un mic popas si la celebra cafenea inspirata din filmul Casablanca – Rick’s Cafe. Ne intoarcem la Marrakech si vom servi cina in hotel.

Ziua 7. Astazi dupa ce servim micul dejun ne indreptam spre Essaouira. Essaouira este un oras portuar marocan, pe coasta de vest a Oceanului Atlantic, statiune renumita pentru vantul prielnic astfel este foarte apreciata de amatorii sporturilor de apa cu vele. Fortificatiile care incercuiesc orasul dateaza din secolul al XVIII-lea si se afla pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Din punct de vedere agricol, zona aflata intre Essaouira si Agadir este foarte importanta, aici fiind singurul loc din Maroc unde poate fi cultivat arganul. Nu vom rata o oprire la una dintre cooperativele care produc ulei de argan; aici veți avea posibilitatea să primiți explicații cu privire la procesul de producție, dar și să testați produse cosmetice care au ca ingredient principal acest ulei. In Essaouira avem timp liber pentru a servi pranzul si pentru a ne incarca cu energia emanata de ocean.Dupa amiaza  ne intoarcem in Marrakech. Optional, se poate merge la Gradinile Majorelle, Palatul Bahia si grandiosul spectacol marocan Chez Ali. Cazare Marrakes.

Ziua 8. Mic dejun. Optional putem vizita Gradinile Majorelle si Palatul Bahia sau timp liber pana la ora fixata pentru transfer catre aeroport. La ora 15.15 decolare  catre Budapesta cu escala Viena sosire in Budapesta la ora 22.15.   Transfer  catre Timisoara.

 

 

Tarif ..... eur/pers/pachet 

 

 

 Tariful include:

-   7 nopti de cazare la hotel 4* cu demipensiune;

 -   Biletele de avion si taxele de aeroport , zbor din Budapesta cu escala la Viena

- transfer Timisoara - aeroport Budapesta, si retur

 -  1 Bagaj de mana si 1 bagaj de cala de 20 kg;

 -   Transport local cu microbus clasificat conform normelor internationale;

 -  Ghizi locali pe perioada circuitului;

 -   Safari cu camile in Desertul Sahara;

 -   Excursiile zilnice si tururile prevazute in program;

 -   Insotitor de grup roman.

 

Tariful  nu  include:

-          Intrarile la obiective: Kasbah Ait Ben Haddou- 5 euro, studiourile de film Atlas -  9 euro, Moscheea Hasan II - 14 euro, Chez Ali - 40 euro, Gradinile Majorelle + Palatul Bahia –  20 euro;

-          Optional: transport in desert cu Jeep ( in loc de camila) – 20 euro dus-intors;

-          Catering la bord;

-          Mesele de pranz;

-         160 euro – supliment single

-          Bacsisurile pentru ghizii locali, soferi, conducatorii de camile – obligatoriu (35 EURO/persoana);

-          Asigurarea storno si asigurarea medicala protectie COVID-19;

-          Alte cheltuieli.

 Tarifele pentru optionale  sunt aproximative, acestea pot suferi modificari pana la plecare.


 Condiții de rezervare:

 

- avans 400 € la inscriere, iar diferența cu 20 zile inainte de plecare.

- pentru inscrierile efectuate cu mai putin de 20 zile inainte de plecare, plata se face integral.

 

 

Notă*

*Tariful este valabil pentru un grup de 20 platitori. Pentru un grup cuprins intre 15-19 de platitori, se achita un supliment de 50 eur/ persoană. Pentru un număr mai mic de 20 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează. Agenția își rezervă dreptul de a anula acest program dacă nu sunt înscrise minim 15 persoane până cu 1 lună înainte de plecare.

*Clasificarea pe stele a unităților de cazare este făcută în conformitate cu standardele din țara respectivă.

 *In momentul semnării  Contractului de prestări servicii turistice, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti.
 *Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lansării programului.
 * În situația in care compania aeriana majoreaza aceste taxe  până la data emiterii biletelor de avion (acestea se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agenția își rezervă dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

* Ne rezervăm dreptul de a recalcula tariful, în cazul creșterii semnificative a prețurilor carburanților, față de momentul când a fost lansat programul.

 *Condiții de intrare in Maroc actualizate 7 noiembrie 2022:

La data de 30 septembrie 2022, autoritățile marocane au decis ridicarea restricțiilor sanitare pentru COVID-19 (certificat de vaccinare sau test RT-PCR), la intrarea în Regatul Maroc.

Accesul pe teritoriul marocan este condiționat de prezentarea fișei sanitare completate (fișa poate fi descărcată pe pagina de internet: https://www.onda.ma/form.php).

Masuri obligatorii: purtarea mastii in spatiile inchise si deschise.

   *Conditiile de calatorie sunt cele comunicate de MAE https://www.mae.ro/travel-conditions/3726

 

 Documente necesare:

 - pasaport cu valabilitate de cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei; recomandam pasaportul simplu (pasapoartele temporare pot fi refuzate de catre autoritatile marocane de frontiera).

  - minorii sub 18 ani neinsotiti de ambii parinti trebuie sa aibe acordul notarial al acestora;

  - acest program NU necesita obtinerea vizitei turistice de catre cetatenii romani;

  - avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentae de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).

 

 

   Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC FANTASY TRAVEL SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

 

Rezervă acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.