Maroc, intre ocean, munti si desert!

Plecare din Timisoara

4
 
Transportation
Date de plecare: 02.11.2019
Tarif
 
990
persoana/sejur

Ziua 1. Plecare dis de dimineata de pe aeroportul din Timisoara cu destinatia Marrakech, zbor cu 1 escala la Munchen. Ajungem in Marrakech, unul din cele 4 capitale imperiale ale Marocului denumit si “Orasul Rosu”. Ghidul local ne va astepta la aeroport si ne va conduce catre Medina, cea mai veche parte a orasului, faimoasa pentru gradinile si monumentele sale de arhitectura. Vom vizita Piata Jemaa el-Fna, centru vital al orasului vechi, aflata in patrimonial UNESCO. In apropierea acesteia avem acces la unul din cele mai mari bazaruri din nordul Africii. De asemenea un obiectiv pe care nu trebuie sa il ratam este Moscheea al-Kutubyya, al carui minaret inalt de aproape 80 metri este emblema orasului. Cina se va lua la hotel.

Optional putem vizita Gradinile Majorelle si Palatul Bahia.

 

Ziua 2. Mic dejun. La ora 08:00 parasim hotelul cu destinatia Valea Dades. La început ne vom bucura de peisaje spectaculoase, iar prima oprire pe care o vom face o sa fie la o cafenea la 1460m altitudine. Ne vom continua drumul traversând munții Atlas prin Pasul Tizi-N-Tichka (situat la o altitudine de 2260m). Vom trece prin sate locuite de berberi pentru a pătrunde tot mai adânc în zona de deșert, unde vom admira oazele de pe malul râurilor și pantele uscate ale dealurilor dominate de kasbah-uri. Odată ajunși aici, vom vizita Kasbah-ul Ait Ben Haddou. In Ait Ben Haddou avem posibilitatea sa servim pranzul ( optional). Ne indreptam spre Ouarzazate, Poarta Desertului, unde vom vizita Studiourile de film Atlas.

După aceasta vizita, vom pătrunde tot mai adânc în Valea Trandafirilor ale cărei priveliști ne vor lăsa fără respirație. Ne vom caza intr-un hotel din Valea Dades unde vom servi si cina cu grupul.

 

Ziua 3. Dupa mic dejun, plecam mai departe spre canionul Todgha Gorge. Vom avea o oprire pentru a admira privelistea spectaculoasa si plantatia de palmieri din Tinghir. Continuam sa strabatem satele berbere cu destinatia Merzouga. Vom avea o oprire la un magazin traditional de unde o sa putem sa ne achizitionam esarfe si imbracaminte traditionala. După-amiaza vom ajunge în deșert, unde ne vom alătura caravanei de cămile (~ 1 oră de mers pe cămile). Ținta călătoriei noastre va fi o tabără berberă ascunsă printre dunele de nisip din Erg Chebbi. Aici ne vom petrece noaptea, putând admira cerul acoperit de milioane de stele. Cazarea va fi în corturi conform repartizarii camerelor din hoteluri. Cina va fi pregatita de un bucatar pe un echipament special, iar berberii ne vor incanta cu un spectacol live exceptional.

 

Ziua  4. Astăzi ne vom trezi devreme pentru a nu rata șansa de a admira răsăritul soarelui în deșert si vom călări cămilele inapoi spre Merzouga. Vom servi micul dejun si vom bea o cafea fierbinte la un hotel din Merzouga. De la Merzouga vom incepe o calatorie lunga spre Fez. Von avea o mica oprire in „statia de pe deal” europeana din Ifrane - importanta statiune de ski. Supranumit si “Elvetia Marocului”, Ifrane este situat la o altitudine de 1.664 metri deasupra nivelului marii, in regiunea de mijloc a Muntilor Atlas, si care serveste drept “loc de joaca” pentru berberii bogati din orase secetoase ca Fez, Meknes sau Marrakech, care vor sa experimenteze iarna europeana.

Parcul National Ifrane din Maroc găzduieşte cea mai mare pădure de cedru din lume şi este foarte important şi din punct de vedere turistic.

Ne continuam drumul spre Fez, unde ajungem destul de tarziu, ne cazam si luam cina cu grupul.

 

Ziua 5. Dupa ce vom lua micul dejun, ghidul nostru ne conduce catre atractiile orasului Fez. Turul va incepe cu vizita exterioara a Palatului Regal – ce are elemente de arhitectura araba si maura. Palatul este una din resedintele actualului rege al Marocului acesta fiind motivul pentru care nu este permisa vizitarea lui pe interior. Tur de oras Fez, „Orasul Albastru“ - unul dintre cele patru orase imperiale ale Marocului. Initial o mica asezare pe malurile raului cu acelasi nume, Fez are in prezent trei parti distincte care se intind pe dealurile din jur. La distanta de 3 km de Ville Nouvelle, partea cea mai noua a orasului, se afla medina, partea veche. Veti intalni un stil de viata total necunoscut dar fascinant. Medina, aici impartita in doua, este cea mai veche parte a asezarilor arabe caracterizate printr-un labirint de strazi inguste care se intersecteaza intre ele si care sunt pline de buticuri cu produse de artizanat local.  Fes-al-Bali, cea mai mare dintre cele doua medina din Fes, este un oras medieval care s-a pastrat aproape intact de-a lungul timpului. Veti admira Fantana Nejjarine ce se afla langa moschee, in Place Nejjarine, langa bazar.

Plecare catre Rabat – capitala Regatului si sediul guvernului marocan. Aici veti avea tur de oras panoramic. Situat la gura de varsare a raului Bou Regreg in apele Atlanticului, Rabatul este unul din cele mai importante orase inca de pe vremea romanilor. Veti admira pe exterior: Turnul Hassan – construit in perioada regelui Almohadic. Chiar in fata turnului se afla Mausoleul Regelui Mohammed al V-lea. Vom vizita un kasbah din Rabat situat pe malul oceanului, unde ne vom incarca de cultura si istorie. Cazare in Rabat si cina.

 

Ziua 6. Dis de dimineata, dupa mic dejun, plecam spre Casablanca. Casablanca este o metropola moderna situata pe tarmul oceanului Atlantic. Vom vizita zona de promenada strajuita de palmieri Ain Diab si avea posibilitatea sa servim pranzul pe malul Oceanului Atlantic ( optional). Vom vizita Marea Moschee Hassan II – simbolul orasului, a carei constructie a fost finalizata in anul 1993. Vom face un mic popas si la celebra cafenea inspirata din filmul Casablanca – Rick’s Cafe. Ne intoarcem la Marrakech si vom servi cina in hotel.

 

Ziua 7. Astazi dupa ce servim micul dejun ne indreptam spre Essaouira. Essaouira este un oras portuar marocan, pe coasta de vest a Oceanului Atlantic, statiune renumita pentru vantul prielnic astfel este foarte apreciata de amatorii sporturilor de apa cu vele. Fortificatiile care incercuiesc orasul dateaza din secolul al XVIII-lea si se afla pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Din punct de vedere agricol, zona aflata intre Essaouira si Agadir este foarte importanta, aici fiind singurul loc din Maroc unde poate fi cultivat arganul. Nu vom rata o oprire la una dintre cooperativele care produc ulei de argan; aici veți avea posibilitatea să primiți explicații cu privire la procesul de producție, dar și să testați produse cosmetice care au ca ingredient principal acest ulei. In Essaouira avem timp liber pentru a servi pranzul si pentru a ne incarca cu energia emanata de ocean. Seara ne intoarcem in Marrakech.

Optional, se poate merge la grandiosul spectacol marocan Chez Ali.  

 

Ziua 8. Mic dejun. Zbor catre Timisoara, escala la Munchen.

Tarif:

 

990 euro/persoana

Tariful include:

-          7 nopti de cazare la hotel 4* cu demipensiune;

-          Biletele de avion si taxele de aeroport - Zbor Lufthansa din Timisoara cu 1 escala;

-          Transport local cu microbus clasificat conform normelor internationale;

-          Ghizi locali pe perioada circuitului;

-          Safari cu camile in Desertul Sahara;

-          1 Bagaj de mana si 1 bagaj de cala de 20  kg;

-          Excursiile zilnice si tururile prevazute in program;

-          Insotitor de grup roman.

Tariful  nu  include:

-          Intrarile la obiective: Kasbah Ait Ben Haddou-obligatoriu ( 4 euro), studiourile de film Atlas - optional ( 8 euro), Moscheea Hasan II - optional ( 13 euro), Chez Ali - optional ( 35 euro), Gradinile Majorelle + Palatul Bahia – optional ( 20 euro);

-          Optional: transport in desert cu Jeep ( in loc de camila) – 20 euro dus-intors;

-          Catering la bord;

-          Mesele de pranz;

-          110 euro – supliment single

-          Bacsisurile pentru ghizii locali, soferi, conducatorii de camile – obligatoriu (25 EURO/persoana);

-          Asigurarea storno si asigurarea medicala;

-          Alte cheltuieli.

 

 

Tarifele pentru optionale  sunt aproximative, acestea pot suferi modificari pana la plecare.

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii- minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor.

Rezerva acum