; &ev=PageView&noscript=1 />

Muntenegru - circuit cu sejur

Plecare din Timișoara

3
 
Transport
de la
 
575
persoană/pachet

Fantasy Travel vă propune:

Muntenegru, circuit și sejur la Marea Adriatică

Perioada:

Puncte forte ale circuitului:

 Budva, Canionul Tara, Stațiunea Zabliak

Parcul Național Durmitor, Mănăstirea Ostrog, Golful Kotor, Our Lady of the Rocks,

Podgorica - capitala Muntenegrului,  Cetinje - capitala istorică

Lacul Skadar

 

Ziua 1

Plecare din Timișoara la ora 06:00 din fața casei  Adam Muller Gutenbrunn pe traseul  Timișoara – Parcul Național Durmitor din Muntenegru. Obiectivul principal pentru astăzi este Canionul  Tara, pe care o să îl traversăm. Cazare și cina în zona Zabliak la hotel de 3*.  Zabliak, stațiune aflată  la marginea parcului,  este cea mai mare stațiune de ski din Muntenegru.

Ziua 2

Mic dejun. Ne indreptăm spre Zabliak, stațiune aflată  la marginea parcului Durmitor, este cea mai mare stațiune de ski din Muntenegru. Vizitarea stațiunii Zabljak și a parcul național. Parcul Național Durmitor din Muntenegru datează din 1952 și are o suprafață de 339 kilometrii pătrați. În cadrul Parcului Național Durmitor se află Masivul Durmitor și 3 canioane care iți taie respirația, incluzând și sălbaticul râu Tara, unul dintre cele mai adânci chei din Europa, având 1300 metri. Apele Lacului Negru, cel mai mare din cadrul parcului, călătoresc pe sub Masivul Durmitor până pe valea superioară a râului Komarnica. Parcul are de asemenea o duzină de lacuri mai mici și mijlocii. Ne indreptăm spre Mănăstirea Ostrog care este una dintre cele mai cunoscute și impresionate mănăstiri ortodoxe din Muntenegru, dar și din lume.  Ea se află așezată pe o stâncă a muntelui Ostrog, care se ridică la o altitudine de 2.000 de metri, într-un ținut care îți taie răsuflarea, între orașele Danilovgrad și Niksic. Mănăstirea adăpostește o peșteră, unde a trăit Sfântul Vasile de Ostrog. Cazare și cina in Budva, hotel / vila 3*.

Ziua 3

Mic dejun. Zi dedicată explorării orașului

Budva este una dintre cele mai vechi aşezări de pe litoralul muntenegrean. Odată un oraș de coastă mic și liniștit, astăzi, Budva este o metropolă a turismului muntenegrean și unul dintre cele mai puternice și mai aglomerate orașe de pe coasta muntenegreană în timpul verii. Viața sa a început pe promontoriu acum două milenii și jumătate și s-a revărsat din metereze spre iahturi de lux, clădiri noi, restaurante, baruri și cluburi de noapte unde vă așteaptă distracție uimitoare. Budva are propriul Hawaii - o insulă vizavi de oraș, cu plaje frumoase, băuturi răcoritoare și specialități din fructe de mare. Orașul vechi este marca comercială a Budva. Este ridicat pe insulă, care era legată de pământ printr-o acoperire nisipoasă și astfel a devenit o peninsulă. Orașul Vechiului Budva este o entitate arhitecturală și urbană unică, care este menționată ca o locuință chiar și în perioada antică. Potrivit acestor surse, Budva este unul dintre cele mai vechi centre urbane din Marea Adriatică - are o vechime de peste 2.500 de ani .În centrul vechi este amplasată o cetate Citadela (Cetatea), care datează din secolele V - VI î.Hr., care este astăzi o etapă a celebrului teatru City. În oraș există și Biserica Sveti Ivan (Sf. Ivan) - o bazilică monumentală cu trei transepturi, care a fost construită în secolul VII, cel mai vechi edificiu Sveta Marija (Sf. Marija) din Punta din 840 d.Hr., precum și biserica din Sveti Trojica (Sf. Treime) construit în 1804. Cina si cazare Budva hotel/ Vila 3*.

Ziua 4

Mic dejun. Obiective propuse a se vizita:

Sveti Stefan, un fost sat de pescari aflat pe o peninsulă care a fost transformat într-un oraş-hotel.  Our Lady of the Rocks (Maica Domnului a Stâncilor) este una dintre cele două insule superbe din golful Boka Kotorska, care sunt situate în mare, de-a lungul Perastului, în municipiul Kotor. Insula Our Lady of the Rocks,  a fost făcută ca o insulă artificială, care, conform poveștilor, a fost făcută de marinarul din Perast și Kotor, care pe navele lor mari cu vele aduceau pietre mari. Pe insulă există o biserică. Potrivit unei legende, pescarul din Perast, după un naufragiu lângă insulă, a găsit o icoană a Sfintei Născătoare de Dumnezeu cu Hristos pe o stâncă de mare, așa cum spun obiceiurile, au jurat să construiască o biserică pe insulă. Au construit biserica în 1630. Deoarece insula trebuia menținută, marinarul a continuat să aducă pietrele, astfel încât tradiția este vie și astăzi. Obiceiul din vremurile vechi a fost reînnoit recent. Golful Kotor este una dintre marile minuni ale naturii cu care se mândresc locuitorii Muntenegrului. Face parte din  patrimoniu mondial UNESCO. Deseori mai apare sub denumirea  Boka Kotorska. Este cel mai sudic fiord din Europa si alaturi de Fiordurile Scandinave sunt trecute pe lista celor mai frumoase cinci fiorduri din lume, avand forma unui fluture cu patru aripi desfăcute. Orașul vechi - aceasta este cea mai faimoasă parte din Kotor, unde se păstrează istoria, cultura și tradiția Kotor. Orașul vechi Kotor are un număr mare de monumente ale arhitecturii medievale: biserici, catedrale, palate și muzee. Frumusețea sa este completată cu multitudinea de străzi înguste, piețe și piețe. Orașul vechi Kotor se remarcă și prin numărul mare de porți realizate elegant, palatele familiilor înstărite și un număr mare de scări. Vechiul nucleu din Kotor astăzi este considerat a fi cea mai bine conservată entitate urbană medievală din Marea Mediterană. Cele mai mari și cele mai impresionante sunt, din toate punctele de vedere, balustrade de oraș care înconjoară orașul. Cină și cazare Budva hotel/ vila 3*.

Ziua 5

Mic dejun. Plecare spre Parcul Național Lacul Skadar, lacul de la granița dintre Muntenegru și Albania care se întinde între masivii Rumija, Sutorman, Taraboš și Prokletije si între câmpiile Zeta și Morača, este prin suprafața sa de 391 km2 cel mai mare lac din Peninsula Balcanică. Pe lac sunt aproximativ 50 de insule și insulițe. Plecare spre Podgorica.

Podgorica, capitala Muntenegrului, centru administrativ, industrial, economic și cultural al țării. Un oraș plin de construcții moderne, cu străzi late, parcuri și clădiri de reprezentare care a fost construit pe ruinele orașului cu același nume, oraș ce în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost distrus în întregime. Continuăm drumul  spre Cetinje. Cetinje este capitala istorica a Muntenegrului, in care se afla resedinta prezidentiala. Intemeiat in secolul XV, Cetinje a devenit leagănul cultural al Serbiei și Muntenegrului și un centru religios pentru orientul ortodox. Cele mai importante monumente istorice și culturale ale orașului sunt: mănăstirea Cetinje construită la începutul secolului XII, reședința prezidențială, palatul regelui Nikola I Petrovic, clădirile ambasadelor Franței, Marii Britanii, Rusiei, Austro-Ungariei și Italiei, din secolul XIX și palatul guvernului din secolul XX.  Cină și cazare în Budva hotel/vila 3 *.

Ziua 6 si 7

Mic dejun la hotel. Zile libere pentru plajă, shopping. Cină și cazare la hotel/vilă 3*.

Ziua 8

Mic dejun și retur spre Timișoara. Vom ajunge la Timișoara, noaptea târziu.

Tarif 575 €/persoană/cameră dublă sau triplă

 

Supliment single 200 €/7 nopți

 

Tariful include:

- 1 noapte de cazare în zona Zabliak hotel 3*;

- 6 nopți de cazare  Hotel 3*/vila3*  în Budva;

- regim de masă: mic dejun și cina;

- transport autocar clasificat conform normelor EU;

- însoțitor de grup;

- ghid local în Budva;

- ghid local în ziua 4 și ziua 5.

Tariful nu include:

- intrările la obiectivele turistice;

- transport cu microbuze la mănăstirea Ostrog;

- asigurare medicală și storno;

- supliment de single  200 € / 7 nopți.

ACTE NECESARE:

- carte de identitate sau pașaport;

- minorii sub 18 ani neînsoțiți de părinți trebuie să aibe acordul notarial al părinților.

   Notă:*

Tariful  este valabil pentru grup de minim 35  persoane plătitoare. În cazul în care vor fi mai puțini participanți, tariful se recalculează.

*Ne rezervăm dreptul de a recalcula tariful, în cazul creșterii semnificative a prețurilor carburanților, față de momentul când a fost lansat programul.

 

Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC FANTASY TRAVEL SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

 

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

Rezervă acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.