Hai cu noi in Alpii Vienezi!

Semmering-ul Austriei & Piata de Craciun de la Viena

3
 
Transport
Perioada 13.12-15.12.2019
Tarif
de la
 
210
persoana/sejur

Austria Inferioară se prezintă cu latura ei muntoasă. Regiunea din jurul masivelor Schneeberg şi Rax, respectiv Semmering a constituit oaza principală de prospeţime pentru societatea vieneză încă de la mijlocul secolului    al 19-lea.
  În Kaiserbrunn lângă Reichenau exista un izvor renumit care asigură de peste 100 ani apa de munte pentru Viena, aflată la mare depărtare.
  O mare  acţiune de pionierat a fost îndeplinită la mijlocul secolului al 19-lea de către Karl Ritter von Ghega cu construcţia primei linii de cale ferată prin munţii Semmering. Acest ansamblul se compune din viaducte, poduri şi tuneluri şi a fost încadrat ca Patrimoniu cultural mondial UNESCO  în 1999.    
 

 
Atractiile programului:
Cumparaturi la Parndorf !
Vizitare Piete de Craciun  la Wiener Neustadt  si Viena !
Urcare cu telecabina pe varful Raxalpe !
Plimbare cu trenul la Semmering si vizitare statiune montana !


   Ziua 1, vineri
Plecare din Timisoara la ora 7,00 pe traseul Budapesta-Parndorf -Payerbach. Facem o oprire la outletul de la Parndorf pentru cumparaturi. Plecare spre Wiener Neustadt, oras ce a fost distrus aproape in totalitate in al 2 lea razboi mondial. Aici vizitam Piata de Craciun din centrul orasului. Obiective turistice  ce se pot vizita in limita timpului disponibil: Castelul, construit in secolul XIII, biserica Sf Gheorghe, catedrala, Primaria, turnul torturii.
Plecare spre Payerbach, cazare si cina la hotel 3*
Ziua 2 sambata. Mic dejun
La ora 8.00 plecare spre Raxalpe si urcare cu telecabina pe varful Raxalpe - 1700 m altitudine, de  unde se poate admira intreaga zona si facem o plimbare placuta (aproximativ 30 minute) la unul din refugiile montane – Ottohaus.  Intoarcere la Payerbach la gara, de unde plecam  cu trenul spre statiunea montana Semmering. Dupa o plimbare cu trenul prin munti si viaducte (Calea ferată traversează 14 tuneluri printre care unele au până la 1.512 m lungime, 16 viaducte, unele cu două nivele, peste 100 de poduri arcuite din piatră) coboram in gara din Semmering unde vom fi preluati de autocar. Vizitam statiunea montana dupa care  ne intoarcem la Payerbach. Pe traseu vizitam biserica Maria Schutz. Cina si cazare hotel 3*
Ziua 3. Duminica. Mic Dejun.
 Plecare spre Viena pentru a vizita Târgul de Crăciun  din față Primăriei orașului Viena este o atracție de neratat pentru aceia care își doresc să intre în spiritul sărbătorilor de iarnă. Fundalul unic oferă târgului un șarm aparte, iar aromele delicioase atrag toți vizitatorii într-o atmosferă de sezon.
Plecare spre Timisoara in jurul orei 14.00, sosire seara tarziu

Tarif: 210 € /pers

Tariful include:

-2 nopti cazare hotel de 3* Superior  loc in camera dubla sau tripla

-masa demipensiune (mic dejun+cina )

-transport autocar clasificat conform normelor UE

-insotitor de grup

 Tariful nu include:

-asigurarea medicala

-supliment de single 24 €/excursie

-bilet tren Semmering  5 €/pers

-bilet telecabina Raxalpe 25 €/pers

-masa de pranz

-bauturi

ACTE NECESARE:

-pasaport sau carte de identitate

-minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor si pasaport

Nota

*Tariful a fost calculat pentru un grup de 40  de persoane platitoare.In cazul unui numar mai mic de persoane tariful se recalculeaza.

*Ghidul are voie sa modifice ordinea obiectivelor turistice fara a modifica structura acestora

Preluari din Timisoara si Arad!

Rezerva acum