; &ev=PageView&noscript=1 />

Piata de Craciun de la Budapesta

Plecare din Timisoara si Arad 10.12-11.12.2022!

3
 
Transport
Perioada 10.12-11.12.2022
Tarif
de la
 
110
persoană/pachet

 Piata de Craciun la Budapesta!

Perioada 10.12-11.12.2022 

Atractiile excursiei:

    Castelul Regal de la Gödöllő!

     Piata de Craciun de la Budapesta

      Szentendre supranumit „Satul artiştilor”

 

Ungaria este o ţară a câmpiilor împânzite de ape, a dealurilor şi a vinurilor

Budapesta, capitala Ungariei, este situată pe ambele maluri ale Dunării.

Astăzi, Budapesta este un mixt de stiluri arhitectonice, de la Art Nouveau la baroc sau neoclasic, fiind considerată una dintre cele mai frumoase capitale europene.

ZIUA 1: sâmbătă

Plecarea de la  Casa Adam Müller Guttenbrunn la ora 7.00 pe traseul: Timişoara -Arad – Godollo –Budapesta  Ne îndreptăm  spre Castelul Regal de la Gödöllő, un loc extrem de îndrăgit de Sissi – Împărăteasa Austriei şi Regina Ungariei, loc în care aceasta revenea întotdeauna cu mare drag. Vizităm Castelul de la Gödölő şi ne plimbăm prin Parcul Regal al maiestuosului castel.  Continuam drumul  spre Budapesta pentru vizitarea Pietei de Craciun. Pe malul Dunarii se deschide anual Piata de Craciun, in zona Vorosmarty Ter, in centrul orasului. De ani de zile Budapesta concureaza cu Viena din punct de vedere al frumusetii si diversitatii Pietelor de Craciun. Bucurați-vă de atmosfera unică de Advent din Budapesta, ales dintre 10 târguri cele mai frumoase din Europa! Artizanat și arta gastronomica, meserii , produse, spectacole de gală.  Târgul de Crăciun de la Budapesta a devenit cel mai important program în perioada de iarnă, cunoscut şi renumit  la nivel internaţional. Reprezentanţi ai artei populare şi decorative îşi vând bunurile, în special sub formă de cadouri de Crăciun realizate din materiale naturale prin tehnici artizanale originale. Calitatea mărfurilor este garantată de Uniunea Internaţională a Asociaţiilor pentru Folclor. Atmosfera festivă, în stil tradiţional, cu aromă de turtă dulce scorţişoară, vin fiert şi brad. Cina se poate servi la targul de Craciun. Tour by night in Budapesta! Cazare în Budapesta la hotel 3*.

ZIUA 2: duminică

Budapesta -Szentendre -Timişoara

Luăm micul-dejun, apoi descoperim frumuseţea capitalei maghiare. Obiectivele turistice pe care le avem în vedere,  vizionare exterioara in limita timpului disponibil: Podul cu lanţuri, Clădirea Parlamentului, Basilica Sfântul Ştefan, Vaci utca, Citadela şi dealul Gellert, Palatul Regal, Bastionul Pescarilor, Biserica Matthias – locul de încoronare a regilor Ungariei. Plecam spre  Szentendre. Micul orasel din apropierea Budapestei, a fost intemeiat in secolul XIV de refugiatii sarbi care fugisera din fata invaziei otomane. Casutele mici si cochete, strazile pietruite, serpuitoare, cele sapte turnuri de biserica, numeroasele muzee, dealul din centrul localitatii si atmosfera mediteraneana confera orasului de pe malul Dunarii statutul de cel mai frecventat centru turistic al Cotiturii Dunarii.

Muzeul Martipanului este o adevarata atractie turistica. Acesta are o colectie  alcatuita din "opere" ale unor maestrii cofetari maghiari, Matyas Szamos si Karoly Szabo. Pe langa personaje din basme, flori de toate soiurile, corabii de pirati, muzeul are si colectie de "picturi" din martipan ce infatiseaza personaje celebre ale istoriei, regi si regine dar si cladirea Parlamentului maghiar, inalta de 1.60 m. Pornim spre casă pe traseul: Szeged – Timişoara. Ajungem acasă în cursul serii.

 

 

Tarif: 110 euro/pers/loc in camera dubla

Tariful include:

-        transport autocar/microbuz clsificat conform normelor UE (in functie de numarul de persoane inscrise);

-        1 noapte cazare la hotel 3* cu mic dejun;

-        ghid insoţitor din partea agentiei.

 

Tariful nu include:

-        intrarile la obiectivele turistice;

-        asigurarea medicală de călătorie;

-        supliment de single 30 €;

       -        alte cheltuieli de natura personala.

 

Tarife informative intrări obiective turistice:

  • Bazilica Sfântul Ştefan – donaţie
  • Biserica Matthias: adulti 1800 HUF, studenti (cu legitimatie) 1200 HUF, pensionari (in baza actului de identitate) 1200 HUF.
  • Castelul Gödölő: adulti 3.200 HUF, studenti (cu legitimatie) 1800 HUF, pensionari (i baza actului de identitate) 1800 HUF.      

 

Tariful este valabil pentru grup de minim 35 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează sau excursia se reprogrameaza.

ACTE NECESARE:
 -     minorii sub 18 ani neînsoţiţi de părinţi trebuie să aibă acordul notarial al părinţilor;
 -     carte de identitate sau paşaport.
*Ne rezervam dreptul de a recalcula tariful, in cazul cresterii semnificative a preturilor carburantilor, fata de momentul cand a fost lansat programul.
*Ghidul are voie să modifice ordinea obiectivelor turistice fără a modifica structura acestora.

 Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

 

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezervă acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.