; &ev=PageView&noscript=1 />

Circuit in Austria Inferioara

Plecare din Timisoara si Arad!

3
 
Transport
Perioada -
Tarif
de la
 
425
persoana/sejur

Circuit in Austria Inferioara

5 zile/4 nopti

 

 

Viziteaza si exploreaza cu noi:

Lacuri si rezervatii naturale:Neusiedl Am See, Erlauf See, Seegrote,Parcul National Hohe Wand

Castele si palate:Esterhasy, Rothschild, Mayerling

Plimbare cu telecabina pe Raxalpe si Burgeralpe

Biserici si manastiri: Mariazell si Maria Schutz

Statiuni montane si balneo:Semmering si  Baden

Incearca  cu noi  bucataria austriaca!!!

Ziua 1

Plecare din Timisoara la ora 7.00  din fata  Casei Adam Muler Gutenbrunn spre Austria. Propunem o relaxare de 1-2 ore la  Neusiedl am See, marea Austriei, aflată la doar o oră distanță de Viena, Neusiedler See este  însorit mai mult de 300 de zile pe an datorită climatului blând, panonic. Habitatul unic cu plaje, podgorii idilice, biodiversitate incredibilă și infrastructura necesară pentru sailing, surfing și standup paddling fac din lacul Neusield locul perfect pentru vacanța de vară. Plecare spre  Eisenstadt, capitala Burgenland-ului, unde vizitam palatul Esterhazy, unul dintre cele mai frumoase palate baroce din Austria. Construit in secolul al 13-lea, palatul a fost dobandit de familia maghiara Esterhazy in 1622. Astazi este un important  centru de cultură. Cazare si cina hotel 3* in Payerbach.

Ziua 2

Mic dejun.

 La ora 8.30 plecare spre Raxalpe unde urcam cu  telecabina pe varful Raxalpe - 1700 m altitudine, de  unde se poate admira intreaga zona si facem o plimbare placuta  la unul din refugiile montane – Ottohaus.  La intoarcere, spre Payerbach ne oprim la Castelul Rothschild din Reichenau, castel  care a  apartinut unui bogat om de afaceri evreu - Rothschild, si a  fost construit  dupa modelul celor  de pe valea Loirei, dar nu a locuit niciodata in el si a fost cedat armatei austrice, care il foloseste pentru petrecerea concediilor. Plecare spre Payerbach la gara, de unde plecam  cu trenul spre statiunea montana Semmering. Dupa o plimbare cu trenul prin munti si viaducte (Calea ferată traversează 14 tuneluri printre care unele au până la 1.512 m lungime, 16 viaducte, unele cu două nivele, peste 100 de poduri arcuite din piatră) coboram in gara din Semmering unde vom fi preluati de autocar. Vizitam statiunea montana dupa care  ne intoarcem la Payerbach. Pe traseu vizitam biserica Maria Schutz. Cina si cazare hotel 3 * in Payerbach.

Ziua 3

Mic dejun

Se viziteaza zona pitoreasca din imprejurimile oraselului Mariazell.

Mariazell este un oraş mic în Austria, în landul Stiria la o altitudine cuprinsă între 868-1266 m, bine cunoscut pentru sporturile de iarnă dar mai ales pentru celebra sa basilica. Mariazell este si cel mai faimos loc de pelerinaj al Austriei, statuia fecioarei din biserica Gnaden fiind considerata facatoare de minuni. Statuia a fost adusa aici in 1157, acum fiind inchisa intr-o capela ornata cu obiecte din argint si alte materiale pretioase. Biserica din care face parte capela a fost ridicata in 1644, ca o extindere a bisericii construita de Louis I, regele Ungariei, dupa o victorie cu turcii in 1363. Pe lângă acesta biserica(bazilică)  multe biserici şi locuri sfinte, mai sunt multe lucruri de vizitat în acest micuţ orăşel cu cei 1947 de locuitori ai săi. Aici turiştii se pot bucura de fabuloasele peisaje ale munţilor din apropiere. Ţinutul, fauna şi flora se prezintă într-o mare varietate şi culori. Fântânile, râurile şi lacurile invită vizitatorii la sport şi recreere. Iubitorii de natură  dar şi cei care preferă viaţa la oraş se vor bucura de acest ţinut minunat. Optional putem urca  cu telecabina la Bürgeralpe unde avem vedere panoramica asupra regiunii. Mariazell se afla in apropiere de lacul Erlaufsee.

Apa limpede a lacului Erlaufsee cu o lungime de 1,5 km, înconjurat de 8000 mp de litoral şi 5000 mp de plajă amenajată promit relaxare şi înviorare. Propunem un rasfat de 2-3 ore pe malul lacului, la plaja, la o bere, un pranz, o racoritoare.

Intoarcere spre Payerbach. Cazare si cina la hotel.

Ziua 4

Mic dejun

Plecare  spre  Baden si Mayerling. Baden este un oraş şi o statiune balneara  în Austria Inferioară, 26 km sud de Viena. Este situat la gura de vărsare a romanticului Helenental, pe malul lui Schwechat, şi folosit ca principală staţiune de vară. Băile termale, care dau nume oraşului, sunt treisprezece la număr, cu temperaturi de la 22°C la 36°C, şi conţin, ca principal ingredient, sulfat de calciu. Baden este înconjurat de cca. 120 de podgorii şi are aproximativ 70 de taverne de vin.

Traseul continua cu vizitarea  pavilionul imperial de vanatoare de la Mayerling Până în anul 1889 a fost castel de vânătoare. În noaptea de 30 ianuarie 1886, în castel a murit moștenitorul tronului Habsburg, Prințul Rudolf al Austriei, în împrejurări misterioasesi. Plecare spre lacul  Seegrote unde va puteti  plimba cu barca pe cel mai mare lac subteran din Europa. O catastrofa de proportii se afla la originea pesterii unul dintre cele mai impresionante monumente ale lumii. In 1912 o explozie provocata intr-o mina de ghips a facut ca 20 milioane de apa sa invadeze instantaneu galeriile. S-a format un lac subteran urias.  Intoarcere spre Payerbach. Cazare si cina la hotel.

Ziua 5 

Mic dejun.

Imbarcare in autocar, plecare spre Timisoara cu oprire  la parcul National Hohe Wand. Rezervatia naturala Hohe Wand (Peretele înalt) este un parc național în Niederösterreich, situat in regiunea de trecere a Alpilor spre Campia Panoniei si Depresiunea Vienei. In zona aceasta predomina rocile calcaroase.  Hohe Wand este un platou stancos înalt impadurit, spre sud-est cu abisuri abrupte cu adancimi de 200 - 230 m. Caracterul rocilor a permis aparitia fenomenelor carstice manifestate prin prezenta unui numar mare de pesteri ca Einhornhöhle, Dreistetten.  Popas pe traseu pentru luarea  pranzului la Göttlesbrunn sau in Ungaria la un restaurant pe autostrada. Continuarea drumului spre Timisoara. Sosire seara tarziu.

 

Tarif: 425 € /pers - loc in camera dubla sau tripla

Pachetul include:

- 4  nopti cazare  hotel de 3*superior 

- masa demipensiune

- transport cu autocar/microbuz clasificat conform normelor UE (în funcție de numărul de persoane înscrise);

-ghid insotitor

Pachetul nu include:

- intrarile la obiectivele turistice

- masa de pranz

- asigurarea medicala:  (tariful difera functie de varsta)

-supliment de single 80 €/4 nopti

 

Intrari la obiectivele turistice:

Palatul Esterhazy: 15,00 €/pers

Telecabina la Bürgeralpe: 18 €/pers

Castelul Mayerling 7.20 €/pers

Intrare in Seegrote si plimbare cu barca 16 €/pers

Telecabina Raxalpe 25 €/pers

Bilet tren Payerbach Semmering 5 € /pers

Parcul National Hohe Wand: 2.50 € /adult

Seara austriacă 15   / pers (muzica, dans si voie buna)

 

Condiții de intrare și tranzit în Austria:

 

 Începând din 16.05.2022, sunt eliminate toate restricţiile de intrare în Austria, accesul fiind permis fără aplicarea regulii 3G (vaccinat, vindecat, testat), cu excepţia ţărilor care sunt considerate zone de risc.

 

În situaţia în care este identificată o nouă variantă de virus, la intrarea în Austria, persoanele au obligaţia de a se testa, înregistra prin intermediul platformei Pre Travel Clearance – PTC (https://entry.ptc.gv.at/en.html) și vor fi plasate în carantină.

 

În prezent, nicio ţară nu se află pe lista zonelor cu variante de risc.

Mai multe informații găsiți aici: https://www.mae.ro/travel-conditions/3670#null 

 

Nota*:

*Tariful este valabil pentru grup de minim 30  de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculeaza sau se reprogrameaza excursia.

* Ne rezervam dreptul de a recalcula tariful, in cazul cresterii semnificative a preturilor carburantilor, fata de momentul cand a fost lansat programul.

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.