Circuit in Austria Inferioara de Rusalii!

Plecare din Timisoara!

3
 
Transport
Tarif
de la
 
395
persoana/sejur

Circuit in Austria Inferioara de Rusalii

2021/5 zile/4 nopti

 

 

Viziteaza si exploreaza cu noi:

Lacuri si rezervatii naturale:Neusiedl Am See, Erlauf See, Seegrote,Parcul National Hohe Wand

Castele si palate:Esterhasy, Rothschild, Mayerling

Plimbare cu telecabina pe Raxalpe si Burgeralpe

Biserici si manastiri: Mariazell si Maria Schutz

Statiuni montane si balneo:Semmering si  Baden

Incearca  cu noi  bucataria austriaca!!!

Ziua 1

Plecare din Timisoara la ora 7.00  din fata  Casei Adam Muler Gutenbrunn spre Austria. Propunem o relaxare de 1-2 ore la  Neusiedl am See, marea Austriei, aflată la doar o oră distanță de Viena, Neusiedler See este  însorit mai mult de 300 de zile pe an datorită climatului blând, panonic. Habitatul unic cu plaje, podgorii idilice, biodiversitate incredibilă și infrastructura necesară pentru sailing, surfing și standup paddling fac din lacul Neusield locul perfect pentru vacanța de vară. Plecare spre  Eisenstadt, capitala Burgenland-ului, unde vizitam palatul Esterhazy, unul dintre cele mai frumoase palate baroce din Austria. Construit in secolul al 13-lea, palatul a fost dobandit de familia maghiara Esterhazy in 1622. Astazi este un important  centru de cultură. Cazare si cina hotel 3* in Payerbach.

Ziua 2

Mic dejun.

 La ora 8.30 plecare spre Raxalpe unde urcam cu  telecabina pe varful Raxalpe - 1700 m altitudine, de  unde se poate admira intreaga zona si facem o plimbare placuta  la unul din refugiile montane – Ottohaus.  La intoarcere, spre Payerbach ne oprim la Castelul Rothschild din Reichenau, castel  care a  apartinut unui bogat om de afaceri evreu - Rothschild, si a  fost construit  dupa modelul celor  de pe valea Loirei, dar nu a locuit niciodata in el si a fost cedat armatei austrice, care il foloseste pentru petrecerea concediilor. Plecare spre Payerbach la gara, de unde plecam  cu trenul spre statiunea montana Semmering. Dupa o plimbare cu trenul prin munti si viaducte (Calea ferată traversează 14 tuneluri printre care unele au până la 1.512 m lungime, 16 viaducte, unele cu două nivele, peste 100 de poduri arcuite din piatră) coboram in gara din Semmering unde vom fi preluati de autocar. Vizitam statiunea montana dupa care  ne intoarcem la Payerbach. Pe traseu vizitam biserica Maria Schutz. Cina si cazare hotel 3 * in Payerbach.

Ziua 3

Mic dejun

Se viziteaza zona pitoreasca din imprejurimile oraselului Mariazell.

Mariazell este un oraş mic în Austria, în landul Stiria la o altitudine cuprinsă între 868-1266 m, bine cunoscut pentru sporturile de iarnă dar mai ales pentru celebra sa basilica. Mariazell este si cel mai faimos loc de pelerinaj al Austriei, statuia fecioarei din biserica Gnaden fiind considerata facatoare de minuni. Statuia a fost adusa aici in 1157, acum fiind inchisa intr-o capela ornata cu obiecte din argint si alte materiale pretioase. Biserica din care face parte capela a fost ridicata in 1644, ca o extindere a bisericii construita de Louis I, regele Ungariei, dupa o victorie cu turcii in 1363. Pe lângă acesta biserica(bazilică)  multe biserici şi locuri sfinte, mai sunt multe lucruri de vizitat în acest micuţ orăşel cu cei 1947 de locuitori ai săi. Aici turiştii se pot bucura de fabuloasele peisaje ale munţilor din apropiere. Ţinutul, fauna şi flora se prezintă într-o mare varietate şi culori. Fântânile, râurile şi lacurile invită vizitatorii la sport şi recreere. Iubitorii de natură  dar şi cei care preferă viaţa la oraş se vor bucura de acest ţinut minunat. Optional putem urca  cu telecabina la Bürgeralpe unde avem vedere panoramica asupra regiunii. Mariazell se afla in apropiere de lacul Erlaufsee.

Apa limpede a lacului Erlaufsee cu o lungime de 1,5 km, înconjurat de 8000 mp de litoral şi 5000 mp de plajă amenajată promit relaxare şi înviorare. Propunem un rasfat de 2-3 ore pe malul lacului, la plaja, la o bere, un pranz, o racoritoare.

Intoarcere spre Payerbach. Cazare si cina la hotel.

Ziua 4

Mic dejun

Plecare  spre  Baden si Mayerling. Baden este un oraş şi o statiune balneara  în Austria Inferioară, 26 km sud de Viena. Este situat la gura de vărsare a romanticului Helenental, pe malul lui Schwechat, şi folosit ca principală staţiune de vară. Băile termale, care dau nume oraşului, sunt treisprezece la număr, cu temperaturi de la 22°C la 36°C, şi conţin, ca principal ingredient, sulfat de calciu. Baden este înconjurat de cca. 120 de podgorii şi are aproximativ 70 de taverne de vin.

Traseul continua cu vizitarea  pavilionul imperial de vanatoare de la Mayerling Până în anul 1889 a fost castel de vânătoare. În noaptea de 30 ianuarie 1886, în castel a murit moștenitorul tronului Habsburg, Prințul Rudolf al Austriei, în împrejurări misterioasesi. Plecare spre lacul  Seegrote unde va puteti  plimba cu barca pe cel mai mare lac subteran din Europa. O catastrofa de proportii se afla la originea pesterii unul dintre cele mai impresionante monumente ale lumii. In 1912 o explozie provocata intr-o mina de ghips a facut ca 20 milioane de apa sa invadeze instantaneu galeriile. S-a format un lac subteran urias.  Intoarcere spre Payerbach. Cazare si cina la hotel.

Ziua 5 

Mic dejun.

Imbarcare in autocar, plecare spre Timisoara cu oprire  la parcul National Hohe Wand. Rezervatia naturala Hohe Wand (Peretele înalt) este un parc național în Niederösterreich, situat in regiunea de trecere a Alpilor spre Campia Panoniei si Depresiunea Vienei. In zona aceasta predomina rocile calcaroase.  Hohe Wand este un platou stancos înalt impadurit, spre sud-est cu abisuri abrupte cu adancimi de 200 - 230 m. Caracterul rocilor a permis aparitia fenomenelor carstice manifestate prin prezenta unui numar mare de pesteri ca Einhornhöhle, Dreistetten.  Popas pe traseu pentru luarea  pranzului la Göttlesbrunn sau in Ungaria la un restaurant pe autostrada. Continuarea drumului spre Timisoara. Sosire seara tarziu.

 

Tarif: 395 € /pers - loc in camera dubla sau tripla

Pachetul include:

- 4  nopti cazare  hotel de 3*superior  

- masa demipensiune

- transport autocar clasificat conform normelor UE

-ghid insotitor

Pachetul nu include:

- intrarile la obiectivele turistice

- masa de pranz

- asigurarea medicala: 38 lei/persoana

-supliment de single 48 €/4 nopti

 

Intrari la obiectivele turistice:

Palatul Esterhazy: 15,00 €/pers

Telecabina la Bürgeralpe: 11 €/pers

Castelul Mayerling 7€/pers

Intrare in Seegrote si plimbare cu barca 7€/pers

Telecabina Raxalpe 25 €/pers

Bilet tren Payerbach Semmering 5 € /pers

Parcul National Hohe Wand: 2 € /adult

Seara austriaca 10 €/pers (musica, dans si voie buna)

Nota*:

-Tariful este valabil pentru grup de minim 35 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează.

Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.