; &ev=PageView&noscript=1 />

Relaxare la SPA în UNGARIA

Debrecen-Miskolctapolca-Tokaj

 
Transport
Perioada 16.02-18.02.2024
Tarif
de la
 
250
persoana/sejur

Relaxare la SPA în peștera cu ape termale Miskolctapolca 

Ziua 1/ vineri 16.02.2024

Plecam la ora 07:00 AM din Timisoara cu preluare si din Arad si ne indreptam spre orașul Debrecen considerat astăzi centrul intelectual al țării, acest renume luând amploare încă din 1538, odată cu fondarea Colegiului Calvinist (Universitatea Debrecen) celebru pentru arhitectura lui. Debrecen este al doilea oraș ca mărime din Ungaria, după Budapesta. 

Centrul orașului a fost transformat complet într-o piață pietonală uriașă, iar în mijlocul acesteia a fost construită cea mai mare fântână din ceramică din Europa, cu un diametru de 20 de metri.

Cele mai importante atracții turistice ale orașului care le putem admira intr-un tur pietonal sunt:

- Marea Biserică Reformată, cea mai mare biserică protestantă din țara; Biserica Reformată Mică denumita si Biserica Ciuntă,  construită în 1661; Grand Hotel Aranybika frumoasa clădire Art Nouveau ridicata după planurile arhitectului Alfred Hajos, primul campion olimpic al Ungariei, în 1915; Vechea Primărie înălțată în 1531; Prima Bancă de Economii, vis-a-vis de Biserica Reformată Mică, o clădire impresionantă, Universitatea din Debrecen este una dintre cele mai mari universități din Ungaria, având peste 100 ani.

Putem servi un pranz la unul din restaurantele din zona centrala.

Ne continuam apoi drumul spre destinatia noastra finala Miskolc, al treilea cel mai mare oras din Ungaria.

Cazare hotel 3* in Miskolc.

 Ziua a -2-a / sambata 17.02.2024

Dupa  micul  dejun, plecam in jurul orei 9:00, inspre Miskolctapolca la Thermal Cave, o stațiune cu un microclimat special, statiunea avand izvoare cu apă termală, cu efecte terapeutice izvorâtă din adâncurile muntelui.

Sistemul de peșteri în care au fost construite băile termale s-a format de-a lungul mileniilor, apa sapand in stânca dură de calcar. Piscinele ascunse în interiorul peșterilor sunt perfecte pentru relaxare pe tot parcursul anului. Apa carstica calda, care țâșnește din adâncurile muntelui face scăldatul spectaculos! Ca un simplu turist, puteți avea o experiență pe care o trăiesc doar speologii instruiți, atunci când descoperă câte o peșteră. Bazinele din peșteri au fost construite în galeriile și sălile naturale, oaspeții sunt masați de jeturi de apă subacvatică care țâșnesc de jos.  Puțin mai departe, înotând împotriva - sau poate cu ajutorul - curentului unui „râu subteran” mișcat de un mecanism ascuns, puteți ajunge la piscina celei mai vechi și frumoase părți din peșteră. Înotând în galeriile de sute de mii de ani veți simți o senzație plăcută de furnicături, datorită curenților de apă subterană, care vă mângâie ușor. De aici se poate intra în Sala Stelelor, unde vă puteți simți parcă ați înota sub cerul înstelat. Intrați într-o stare meditativă, în timp ce ascultați ecoul misterios al Sălii Stelelor sau pur și simplu admirați formele interesante ale acestei rare formațiuni naturale. Apa de 30°C și climatul peșterii sunt vindecătoare și recomandate în special pentru bolile articulare. Peștera este o capodoperă a naturii, însă bazinele lacului și acoperișul lor, ușor și elegant, în formă de scoică, laudă creativitatea umană.

Cazare hotel 3* in Miskolc. 

Ziua a 3-a/ duminica 18.02.2024

Dupa micul dejun ne imbarcam in autocar si plecam spre casa, cu o oprire in orasul Tokaj este centrul districtului viticol Tokaj-Hegyalja unde se produce cunoscutul vin Tokaji. Zona viticolă a fost menționată pentru prima dată sub numele de Tokaj în 1067. Propunem o vizita la muzeul Tokaj. Pentru a intra mai bine in atmosfera zonei, dupa servirea pranzului, propunem sa mergem la o degustare de vinuri.

Plecare spre Timisoara in jurul orei 15.00, sosire in Timisoara seara tarziu.

Tarif:  250 € /persoană

 

 

Tariful include:

-2 nopti cazare hotel de 3*  loc in camera dubla sau tripla in Miskolc

-masa mic dejun

- un pranz in ultima zi

-transport autocar clasificat conform normelor UE

-insotitor de grup

Tariful nu include:

-asigurarea medicala

-mesele care nu sunt specificate ca fiind incluse

-bauturi

- supliment single 95 €/pers/ 2 nopti

- bilet SPA Miskolctapolca - 5900 Huf/pers (tarif de grup)+500 Huf (depozitarea bagajelor)

- degustare 6 tipuri de vin Tokaj- 5600 HUF/pers

Nota*:

* Tariful este valabil pentru grup de minim 30 de persoane. Pentru grup intre 20 si 29 pers. se achita un supliment de 30 €/pers.

* In momentul semnării  Contractului de prestări servicii turistice, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti.

* În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, tariful se recalculează sau se reprogrameaza excursia.
* Ne rezervam dreptul de a recalcula tariful, in cazul cresterii semnificative a preturilor carburantilor, fata de momentul cand a fost lansat programul.

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

Conditii inscriere:

* Avans 70 eur/pers., diferenta cu 20 zile inainte de plecare.

* Plata integrala la rezervare (daca sunt mai putin de 20 zile pana la plecare). 

ACTE NECESARE:

-carte de identitat;

-pasaport pentru copii pana la 14 ani care nu detin carte de identitate;

- minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor, iar insotitorul necesita cazier.

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

Rezerva acum

I agree that my personal data will be processed in order to communicate the offer / information requested.