; &ev=PageView&noscript=1 />

TOAMNA LA SPA IN UNGARIA

Plecare din Timisoara si Arad!

3
 
Transport
Perioada 18.10 - 20.10.2019
Tarif
de la
 
120
persoana/sejur

In acest weekend vizitam si ne relaxam.

Plecam la ora 7.00 din Timisoara si ne indreptam spre Hajdúszoboszló.

Facem o oprire pentru o scurta plimbare pietonala in frumosul oras Oradea dupa care ne vom indrepta spre vama Bors pentru a intra in Ungaria. In jurul pranzului  ajungem la hotel unde ne vom caza si ne pregatim pentru o dupa-amiaza relaxanta in apa termala.

 Hajdúszoboszló, cel mai cunoscut oraş termal situat în Câmpia Mare a Ungariei – atracţia sa principală este complexul balnear cu celebrele sale Băi termale, Ștrand, Aquapark şi Aqua-Palace. Complexul balnear oferă aventuri de neuitat pe tot parcursul anului pentru oaspeţii veniţi, familiile cu copii mici şi mari, în scop de recuperare şi recreare.

Analizele ştiinţifice ale apei termale au dovedit că apa aflată sub oraşul Hajdúszoboszló are o compoziţie unică: „Apa de la Hajduszoboszlo nu este altceva decât spiritul mărilor din tritacic şi are o concentraţie de sare de cinci ori mai mare decât apa mării.”

De la deschiderea ştrandului cu plajă de nisip în anul 1927, acesta a suferit schimbări majore. Graţie programelor de reamenajare continue, ştrandul îşi aşteaptă vizitatorii cu trei piscine acoperite, toate umplute cu apă de temperaturi diferite, iar în exterior cu alte patru piscine dotate cu echipamente spa. Datorită lucrărilor complete de renovare din 2002, toată clădirea a fost integral reînnoită. Această reînnoire a clădirii ştrandului termal, extinderea cabinelor pentru tratament, precum şi crearea locurilor de odihnă oferă condiţiile ideale pentru relaxarea şi vindecarea completă a oaspeţilor.

Orasul statiune are si cateva obiective turistice incantatoare.

Cea mai interesanta este Clădirea cu clopote din Hajdúszoboszló și copacii simbolici pictați. Clădirea cu clopote este cea mai nouă creație arhitecturală din Hajdúszoboszló; clădirea are ca scop localizarea și prezentarea moștenirii de clopote Oborzil donată orașului.  În structura circulară deschisă, care are rol de conservare și prezentare, au fost amplasate cele 50 de clopote de aluminiu moștenite de Hajdúszoboszló.

Alte obiective sunt cele 3 biserici Biserica reformată, Biserica romano-catolică Szent László si Biserica Greco- Catolica, precum si doua muzee : Muzeul Internațional Modern si Muzeul Bocskai.

Ca o surpriza, Hajduszoboslo ne provoaca la un exercitiu de echilibru pe care il pot gface acei turisti care doresc sa viziteze Casa Intoarsa.

 

HungaroSpa Hajduszoboslo are la prezentare titlu de Cel mai mare Complex balnear din Europa. Aici ne vom petrece dupa-amiaza pana la ora cinei, cand vom reveni la Hotel.

 

Ziua a -2-a

Astazi plecam Hai-Hui dupa micul dejun.

Ne oprim  la Nyíregyháza, orasul aflat exact la 70 km de Slovacia, Ucraina și România. Acesta este un orasel cochet infratit cu orasul Satu Mare. Nyíregyháza, care se traduce în limba română ca Mestecănești, este reședință de județ și unul dintre cele 23 de municipii, cu o populație de 115.889 de locuitori si are  Staţiunea Balneară Sóstógyógyfürdő, Muzeul Etnografic din Sóstó , Grădina Zoologică aleasă cea mai frumoasă grădină zoologică din Europa în 2015, la categoria ei.

Promenadă în centrul oraşului este denumirea scurtei plimbari prin Mestecanesti.

Incepem din Pieţa Kossuth al carei Pavajul ornamental simbolizează Sistemul solar cu cele nouă mozaicuri în cerc, reprezentând planetele. Clădirea cea mai importantă a pieţii este Clădirea Primăriei.

Admiram aici  Palatului casei de Economii, Hotelul Korona, Biserica Romano Catolică iar in  imediata apropiere a bisericii se află Palatul Episcopal al Episcopiei Romano Catolice Debrecen – Nyíregyháza.

Ne continuăm plimbarea catre Palatul Catolic şi Parohia Catolică de odinioară. Între ele ne captează atenţia fântâna arteziană Cele Trei Graţii, construită de către Borbás Tibor.

În Piaţa Eroilor (Hősök tere) se găseşte clădirea impozantă a Consiliului Judeţean construită în stil eclectic.

În Piaţa 23 Octombrie găsim opera Arborele vieţi (Életfa) realizat din oţel inoxidabil de către Tilles Béla.

În Piaţa Benczúr se află clădirea monumentală construită în stil neoclasic și care adăposteşte Muzeul Jósa András. Muzeul a primit denumirea după renumitul om de ştiinţă Jósa András. Alături de expoziţiile permanente vizitatorii pot vedea şi expoziţii temporare arheologice, etnografice, de artă, de tezaur.

Interesant este si Turnul de Apa al orasului unde acum este biroul de info turism si o cofetarie.

Aquaparkul Aquarius este atracția principală, unde peste 20 de bazine din cele două aquaparkuri stau la dispoziţia vizitatorilor, care se pot bucura de toate plăcerile oferite de apă. Apă termală, tobogane uriaşe, jacuzzi, bazin olimpic şi cel mai mare cocktail bar din Ungaria, precum și aquaparkul acoperit, disponibil în fiecare zi a anului, dar și senzații tari pentru amatorii de băi nocturne. Există o lume a aventurilor acvatice (Élményvilág) cu tobogane uriaşe, bazinul cu valuri şi cascada de apă, peştera cu vârtejuri de apă.

Grădina Zoologică Sóstó, una din cele mai impresionante grădini zoologice din Ungaria. Grădina Zoologică, Sosto ZOO  este a doua ca mărime din Ungaria, după cea din Budapesta, iar turiștii pot vedea în zone special amenajate elefanţi, girafe, zebre, tigri albi şi siberieni, rinoceri și gheparzi. Pentru cei ce iubesc pestii , Ócenárium

Grădina are aspectul unei rezervații și încearcă să elimine spațiile dintre animale și om, oferind senzaţia unei excursii în sălbăticie. Parcul are o suprafaţă de 30 hectare.

Atracţiile principale ale Parcului Zoo, Ocenariul, Tunelul din sticlă cu o capacitate de 500.000 litri al acvariului cu rechini, Jungla asiatică cu o cascadă uriaşă, Fauna Americii de Sud cu potecă de aventuri cu pod suspendat, Pod suspendat de bambus situat la 3 m înălţime cu multe ocolişuri, Spectacolul cu foci, Spectacolul cu papagali, Pădurea maki.

În nordul orașului, există o zonă de agrement amenajată în jurul lacului Sóstó.

Dupa amiaza ne indreptram spre cazare unde avem cina.

Ziua a 3-a

Dupa micul ne inbarcam in autocar pentru a vizita frumosul oras Debrecen.  Orașul Debrecen a servit drept capitală a Ungariei în câteva rânduri, devenind odată cu trecerea secolelor un important centru cultural. În bună măsură distrus de bombardamentele din timpul celui de-al doilea Război Mondial, Debrecen este considerat astăzi centrul intelectual al țării, acest renume luând amploare încă din 1538, odată cu fondarea Colegiului Calvinist, care în zilele noastre poartă denumirea de Universitatea Debrecen și care a devenit celebru pentru arhitectura lui. Orașul se mai remarcă prin faptul că este o scenă muzicală de mare interes, fiind totodată gazdă a concursului internațional coral Bela Bartok. Printre alte atracții se numără Marea Biserică Reformată – cea mai mare biserică protestantă din Ungaria, Muzeul Deri (cu colecțiile lui de obiecte egiptene).

Debrecen este al doilea oraș ca mărime din Ungaria, după Budapesta.

Debrecen are o istorie bogată. În evul mediu orașul a făcut parte din Partium în cadrul Regatului Ungariei, apoi din sec. al XVI-lea până la sfârșitul sec. al XVII-lea din Principatul Transilvaniei (inclusiv în timpul domniei lui Mihai Viteazul, atunci fiind încă parte a comitatului Bihor), iar din 1867 a revenit Ungariei. În anii 1919-1920 orașul s-a aflat sub ocupație română. A fost capitala Ungariei de două ori, pentru un timp scurt: în timpul revoluției din 1848-49 și în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1945.

Centrul orașului a fost transformat complet într-o piață pietonală uriașă, iar în mijlocul acesteia a fost construită cea mai mare fântână din ceramică din Europa, cu un diametru de 20 de metri.

Cele mai importante atracții turistice ale orașului sunt:

- Marea Biserică Reformată, cea mai mare biserică protestantă din țara a devenit celebră datorită istoriei: la 14 aprilie 1849 Kossuth Lajos a citit în acest loc Declarația de Independență.

- Biserica Reformată Mică construită în 1661 a fost reconstruită de mai multe ori în urma unui incendiu, iar aspectul final datează din anul 1876. Turnul original era o cupolă în formă de bulb de ceapă, dar aceasta a fost dărâmată de un vânt puternic în 1907. Cupola nu a fost reconstruită, ci s-a construit o cornișă cu bastioane. De atunci a fost botezată de localnici cu numele de Biserica Ciuntă.

- Grand Hotel Aranybika este situat în inima orașului Debrecen. Prezenta clădire Art Nouveau a fost construită după planurile arhitectului Alfred Hajos, primul campion olimpic al Ungariei, în 1915.

- Muzeul Deri găzduiește una din cele mai bogate colecții culturale și istorice ale Ungariei. Cea mai mare atracţie a colecţiei de artă sunt cele două picturi de mărimi impresionante, parte a trilogiei lui Munkácsy Mihály “Trilogia Iisus”, denumite „Golgota” şi „Ecce homo”. Cea de-a treia piesă a trilogiei, „Iisus în faţa lui Pilat” a fost expusă tot aici până în decembrie 2007. În faţa clădirii muzeului sunt patru statui de renume mondial ale lui Medgyessy Ferenc, care au primit marele premiu al expoziţiei internaţionale de la Paris în 1937.

- Teatrul Csokonai a fost construit în stil maur-bizantin pe baza planurilor lui Szkalnitzky Antal.

- Monumentul Trandafirul Alb al Revoluției a fost creat de Miklós Melocco și comemorează revoluția și eroii săi din 1956.

- Vechea Primărie. Clădirea înălțată în 1531 a adăpostit conducerea orașului. În decursul secolelor a fost extinsă de mai multe ori. Aici a locuit în anul 1849 Kossuth Lajos cu familia, aici a fost oficiul Comisiei de Apărare Națională, iar în ,, arhiva secretă” a fost păstrată Coroana Sfântă.

- Palatul Finanţelor a fost construit în stil ecletic, fiind terminat în anul 1912. În trecut a găzduit negocierile preliminare ale Tratatului de la Szatmar.

- Prima Bancă de Economii se află vis-a-vis de Biserica Reformată Mică, o clădire impresionantă, de culoare roz.

- Universitatea din Debrecen este una dintre cele mai mari universități din Ungaria, având peste 100 ani si ultimul obiectiv pe care il vizitam in aceasta excursie.

Plecare spre Timisoara in jurul orei 16.00, sosire in Timisoara seara tarziu

120 € /pers

Tariful include:

-2 nopti cazare hotel de 3*Superior  loc in camera dubla sau tripla

-masa demipensiune (mic dejun+cina )

-transport autocar clasificat conform normelor UE

-insotitor de grup

Tariful nu include:

-asigurarea medicala

-supliment de single  - 20 €/excursie

- bilet intrare la Piscina Árpád – aprox  1500 HUF – 23 lei

-bilet intrare la HungaroSpa Hajduszoboslo  aprox 3400 HUF /pers – 49 lei

-bilet intrare la Aquaparkul Aquarius aprox  4200 HUF/pers – 61 lei ( intre 18.30 si 20.00 – 1000 Huf – 15 lei)

- bilet intrare la Grădina Zoologică Sóstó aprox - 3700 HUF/pers – 55 lei

- bilet intrare la Muzeul Deri aprox  2000 HUF /pers – 30 lei

-masa de pranz

-bauturi

ACTE NECESARE:

-pasaport sau carte de identitate

-minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor si pasaport

Nota

*Tariful a fost calculat pentru un grup de 40  de persoane platitoare.In cazul unui numar mai mic de persoane tariful se recalculeaza.

*Ghidul are voie sa modifice ordinea obiectivelor turistice fara a modifica structura acestora

Rezerva acum