; &ev=PageView&noscript=1 />

Cetatea Oradei și clădirile în stil Art Nouveau și Secession!

Plecare din Timișoara cu preluare din Arad!

 
Transport
Tarif
de la
 
3690
persoană

 

Excursie de o zi la Oradea
Plecare in 23.03.2023

 

 Punctele forte: Cetatea Oradea – Muzeul Orașului Oradea - Palatul Vulturul Negru - Teatrul de Stat Regina Maria - Biserica cu Lună - Palatul Primăriei - Podul Intelectualilor - Palatul Moskovits Miksa - Palatul Episcopal Greco Catolic - Palatul Sztarill - Complexul Ursulinelor

 

  Plecare la ora 07:00 din Timisoara și la 07:45 din Arad.

 Se parcurge traseul : Timișoara Arad Oradea - Timișoara­.

 Obiective turistice care se pot vizita în limita timpului disponibil: Piața Unirii, Palatul Apollo, Palatul Ullmann, Palatul Stern, Sinagoga Sion, Casa Darvas.

Cetatea Oradea a fost construită în vremea regelui maghiar Ladislau I (1077-1095) Cetatea cuprinde 5 bastioane (Bastionul Aurit, Bastionul Bethlen, Bastionul Ciunt, Bastionul Crăișorul și Bastionul Roșu) și 12 corpuri, dar și un palat gotic, unul renascentist și Biserica Romană-Catolică (unde este înmormântat chiar Regele Ladislau I). Șanțul care înconjoară Cetatea amintește de rolul important de apărare cu care a fost înzestrată această construcție, greu de cucerit de-a lungul secolelor. Șanțul era umplut cu apă termală din Pârâul Peța, dar și cu apă rece din Crișul Repede, având adâncimi de 4 m și lățime de 50 de metri, care astfel a împiedicat înghețarea apei și cucerirea Cetății pe timp de iarnă.

Muzeul Cetăţii şi al oraşului Oradea este locul în care şi-au dat întâlnire trecutul cu prezentul. Instituţia găzduieşte o serie de expoziţii temporare şi permanente. Palatul Vulturul Negru este un monument arhitectonic reprezentativ al Municipiului Oradea,  având pasajul interior  inspirat de  a vestitele Galeri Vittorio Emanuele din Milano, decorat cu vitralii, coloane, sticlă sablată și lambriuri frumos sculptate de o sensibilitate artistică deosebită. Palatul este construit între 1907-1908 de arhitecții orădeni Marcell Komor și Dezső Jakab, în stil secession. Clădirea Teatrului de Stat „Regina Maria este una dintre monumentele de arhitectură emblematice ale oraşului. A fost construit în perioada 21 iulie 1899 – 1 octombrie 1900 de către arhitectul Rimanóczy Kálmán Junior. In fata Teatrului se remarca două statui alegorice reprezentând Drama și Comedia.

Palatul Rimanoczy Sen, a fost construit in anul 1905 dupa planurile lui Rimanoczy Kalman junior. El a incercat la o scara redusa sa reproduca intr-un mod orgininal, dar intr-o forma simplificata palatul Cá D’Oro din Venetia care imbina armonios stilul eclectic cu influente gotic-venețian. Palatul Episcopal Greco Catolic este o adevărată bijuterie arhitectonică.  Podul Intelectualilor este unul dintre cele mai frumoase și circulate poduri pietonale din România. Denumirea a primit-o la începutul anilor 1990, când intelectualii acelor vremuri, treceau zilnic podul peste Criș pentru a ajunge la redacţiile bihorene din acea vreme. Biserica cu Lunăunică în Europa prin mecanismul aflat în turla bisericii care pune în mişcare o sferă cu diametrul de 3 metri de forma lunii. Sfera e vopsită jumătate în galben şi jumătate în negru şi se deplasează după mişcarea de rotaţie a Lunii în jurul Pământului, arătând, prin rotirea sa, toate fazele Lunii. Palatul Primăriei este opera arhitectului Rimanóczy Kálmán-junior. Construcţia acestui obiectiv monumental începe în anul 1901 iar in octombrie 1903, clădirea era inaugurată şi pusă în funcţiune. Turnul cu ceas, faţada cu bogăţia sa de elemente arhitecturale au fost atent tratate de proiectantul-executant. Turnul cu ceas a servit ca punct de veghe pentru pompierul de serviciu al oraşului. Palatul Moskovits Miksa, situat vizavi de palatul Apollo, a fost construit după planurile aceluiaşi arhitect, între anii 1904 şi 1905.  Palatul Sztarill (astazi Hotelul Astoria) cu renumita cafenea Emke în care poetul Ady Endre şi-a petrecut o bună parte din activitatea sa literară şi unde şi-a cunoscut muza inspiratoare, Leda. Palatul a fost realizat de între anii 1902 şi 1906, în stil eclectic cu amprente vădite de secession. Complexul Ursulinelor, alcatuit din Manastirea Ursulinelor si Biserica „SFÂNTA ANA”, două clădiri aparent distincte, sunt unite de o evoluţie istorică comună. Ambele iau naştere, odată cu anul 1771, la iniţiativa canonicului Stephanus Szentzy, cel care cumpără terenul unui mai vechi claustru.

 

 

 

Tarif: 180 lei/persoană

 

Tariful include:

- transport cu autocar/microbuz clasificat conform normelor UE (în funcție de numărul de persoane înscrire);

- ghid însoțitor din partea agenției.

 Tariful nu include:

-      Prânzul (opțional)

-      Alte cheltuieli personale

-      Intrările la obiective

 

 

 

 

Notă*:

*Tariful este valabil pentru grup de minim 30  de persoane. Pentru un grup intre 25-29 persoane se achita un supliment de  20 lei/pers.

*În cazul în care vor fi mai puţini participanţi (sub 25 persoane), tariful se recalculeaza sau se reprogrameaza excursia.

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

* Ne rezervăm dreptul de a recalcula tariful, în cazul creșterii semnificative a prețurilor carburanților, față de momentul când a fost lansat programul.

 

   Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

Rezervă acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.