Pelerinaj în Israel

Plecare din Timișoara 07.11-12.11.2022

4
 
Transport
Perioada 07.11-12.11.2022
Tarif
de la
1070
1020
persoană/pachet

FANTASY TRAVEL

vă propune: 

PELERINAJ ÎN ISRAEL 

TEL AVIV – NAZARET – IERUSALIM – BETLEEM IERIHON - MUNTELE NEBO - MAREA MOARTĂ - GALILEA – HAIFA

Perioada:

07.11 - 12.11.2022/6 zile/5 nopți

 

Ziua 1: zbor Budapesta – Tel Aviv / Nazaret / Haifa

Transfer din Timișoara către aeroportul din Budapesta  și decolare către Tel Aviv/Israel. Sosire pe Aeroportul Ben Gurion. După formalitățile vamale, întâlnire cu ghidul local și  deplasare către Nazaret unde vizităm Biserica Maayan Miriam, biserică pictată de frații Moroșanu. Vom vizita și Biserica Catolică „Buna Vestire”, construită pe locul casei Sfintei Familii. Continuăm către oraşul Haifa, pentru a admira celebrele grădini Bahai, apoi vizităm Biserica Carmelitelor „Stella Maris”. 

Cină și cazre în Nazaret/Tiberias – hotel  4*

Ziua 2: Muntele Fericirilor / Capernaum / Tabgha

Mic dejun. Dimineaţa devreme, deplasare la Muntele Tabor unde vizităm Biserica romano-catolică.  Ne deplasăm pe Muntele Fericirilor, vizităm biserica ce aminteşte de frumoasa Predică de pe munte a Domnului (Sf. Liturghie greco-catolică). Vizitarea ruinelor oraşului Capernaum, oraşul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a făcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sfântului Petru; vizităm Biserica Ortodoxă din Capernaum, Tabgha, ce aminteşte de minunea înmulţirii pâinilor şi peştilor (hrănirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini şi 2 peşti), Biserica „Sfântul Petru”. Vom încheia ziua cu o scurtă croazieră pe Marea Galilee.

Cină și cazare în Nazaret/Tiberias - hotel  4*

Ziua 3: Qaser al-Yahud / Ierihon / Muntele Carantania / Așezământul Românesc / Marea Moartă

Mic dejun. Plecare spre Qasr al-Yahud, locul de botez de pe malul râului Iordan, Qasr al-Yahud, este locul unde conform tradiției, Isus a fost botezat de Ioan Botezătorul. Continuam spre Ierihon,  un orășel din Țara Sfântă situat în apropierea graniței dintre Israel și Iordania.

Opțional se poate merge pe  Muntele Carantania - costă 25 USD - se urcă la Mănăstire cu telecabina, aici vizităm  Așezământul românesc din orașul biblic Ierihon, situat aproape de centrul orașului, la jumătatea distanței dintre Biserica Dudul lui Zaheu, și vechiul amplasament al cetății Ierihonului. Locul inițial pe care a fost construit așezământul a aparținut unui credincios român stabilit aici, care a lăsat prin testament Patriarhiei Române terenul său, "cu scopul de a servi ca metoc" al așezămintelor. La numai câțiva kilometri spre răsărit se întinde valea Iordanului cu șesul și Munții Moabului loc din care Dumnezeu i-a arătat lui Moise, Pământul Făgăduinței. În partea de apus a Ierihonului se înalță asemenea unui zid Muntele Carantaniei, locul în care Iisus a fost dus de către Duhul în pustiu pentru a fi ispitit de diavol.  În paralel cu acest oraș, la o distanță de vreo 5-6 km, curge Iordanul, râul care izvorăște tocmai din Munții Libanului și după un lung traseu se varsă în Marea Moartă. Această zonă de la gurile de vărsare ale Iordanului, are o importanță istorică și biblică deosebită atât pentru creștini cât și pentru evrei pentru că aici s-au petrecut în timp multe evenimente importante din istoria mântuirii de la Locurile Sfinte. Pentru că acest teren nu era suficient pentru realizarea proiectului propus, s-au facut în timp demersuri pentru achiziționarea altor terenuri limitrofe, ajungându-se astăzi la o suprafață de aproape 3000 de metri pătrați. Plecăm spre Marea Moartă. 

Cină și cazare la Betleem

Ziua: 4 Biserica Nașterii / Grota Laptelui / Câmpul Păstorilor / Ierusalim / Muntele Sion

Mic dejun. În Betleem vom vizita Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului (ce adăposteşte peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului), Grota Laptelui (unde Sfânta Familie s-a oprit în Fuga spre Egipt), Biserica Romano-Catolică „Sfânta Catherina” (unde se oficiază Sfânta Liturghie de Crăciun pe platoul din faţa bisericii, şi care se transmite în întreaga lume pe posturile TV).  Deplasare la Zidul Plângerii. Urcăm pe Muntele Sionului, unde vom vizita Biserica „Adormirii Maicii Domnului” (Dormitio),  Foişorul „Cinei celei de Taină” şi Mormântul Sfântului Proroc şi Psalmist David, Biserica Pierre în Galicantu (intrare 2 USD/pers.), trecem pe lângă Citadella (Turnul lui David, unde a compus cunoscutul Psalm de Pocăință 50).

Timp liber pentru suveniruri. Cazare şi cină în Betleem – hotel  4*.

Ziua 5: Ierusalim

Mic dejun. Începem să coborâm de pe Muntele Măslinilor (de unde se vede cel mai bine panorama Ierusalimului/esplanada Templului). Vom  vizita următoarele locuri sfinte:  Capela Înălțării Domnului (muntele Eleonului), Mănăstirea „Pater Noster” (locul în care Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”), Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor (ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce adăposteşte Mormântul Maicii Domnului şi Grota Trădării.  Intrăm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sfântul Ştefan şi vizităm biserica Sf. Ana (Sf. Liturghie greco-catolică) ridicată deasupra casei în care s-a născut Sfânta Fecioară Maria. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica „Sfintei Învieri” (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce etc.). 

Cazare şi cină în Betleem – hotel  4*

Ziua 6: Ein Karem Jaffa / Tel Aviv / zbor Tel Aviv - Budapesta

Mic dejun, check-out de la hotel și plecare spre Tel Aviv. Obiective turistice ce se pot vizita în Tel Aviv: cartierul Sarona, construit de către evengheliști în sec. XIX, cartierul  Jaffa cu Orașul Vechi, este partea sudică, antică, a orașului israelian, un port străvechi la Marea Mediterană, unul din cele mai vechi orașe-porturi din lume. O parte a portului antic și câteva mozaicuri antice s-au păstrat până astăzi.

Biserica Sf. PetruPodul Dorințelor. Puneți-vă o dorință pe Podul Dorințelor. Tot ce trebuie să faci este să te plimbi pe podul de lemn, să pui mâna pe semnul zodiacal cioplit în balustradă, să privești spre mare și să-ți pui o dorință. Potrivit legendei, se va împlini! Timp liber pentru fotografii și pentru servirea prânzului  Plecare spre aeroport pentru zborul de întoarcere.

Tarif 1070 €/persoană

Tarif 1020 €/persoana

Valabil pana in 30.09.2022, cu avans de 30% la inscriere.

 

Tariful include:

- zbor direct Budapesta - Tel Aviv și retur;

- bagaj de cală 20 kg/pers. și bagaj de mână 7 kg/pers.;

- transport cu autocar cu aer condiționat și wifi;

- 2 nopți de cazare în Tiberias/Nazaret, și 3 nopți la Betleem, hoteluri 4*;

- masă demipensiune;

- intrările la obiectivele conform programului;

- croazieră pe Marea Galileii;

- intrările la obiectivele Capernaum,  Muntele  Fericirilor,  Muntele Tabor,  Tabgha,   biserica Pater Noster;

- taxe de aeroport;

- transfer Timișoara - aeroport Budapesta și retur;

- ghizi vorbitori de limba română;

- ghid însoțitor din partea agenției. 

Tariful nu include:

- Muntele Carantania, 25 $/pers.;

- supliment de single 250 €/pers./5 nopți;

- alte intrări decât cele menționate;

- mese de prânz;

- bacșiș pentru serviciile locale – 30 $/pers./6 zile obligatoriu.

 

Condiții de rezervare

- avans 30 %  la înscriere

- diferența cu 30 zile înainte de plecare

 

*Notă  

*Tariful este valabil pentru un grup de minim 30 persoane. Pentru un grup de 25-29 persoane, tariful crește cu 100 EUR/persoană. Pentru un număr mai mic de 25 participanți, prețul se recalculează sau circuitul se reprogramează. Agenția își rezervă dreptul de a anula acest program dacă nu sunt înscrise minim 25 persoane până cu 1 lună înainte de plecare.

*Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

* Ne rezervăm dreptul de a recalcula tariful, în cazul creșterii semnificative a prețurilor carburanților, față de momentul când a fost lansat programul.

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC FANTASY TRAVEL SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

 

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

Rezervă acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.
Oferta expira in
00 : 00 : 00 : 00
zile ore minute secunde