; &ev=PageView&noscript=1 />

Pelerinaj în Israel

Plecare din Timișoara

4
 
Transport

FANTASY TRAVEL

v─â propune: 

PELERINAJ ÎN ISRAEL 

TEL AVIV – NAZARET – IERUSALIM – BETLEEM IERIHON - MUNTELE NEBO - MAREA MOART─é - GALILEA – HAIFA

Perioada:

6 zile/5 nop╚Ťi

 

 Ziua 1: zbor Budapesta – Tel Aviv / Nazaret / Haifa

Transfer din Timi╚Öoara c─âtre aeroportul din Budapesta  ╚Öi decolare c─âtre Tel Aviv/Israel. Sosire pe Aeroportul Ben Gurion. Dup─â formalit─â╚Ťile vamale, întâlnire cu ghidul local ╚Öi  deplasare c─âtre Nazaret unde vizit─âm Biserica Maayan Miriam, biseric─â pictat─â de fra╚Ťii Moro╚Öanu. Vom vizita ╚Öi Biserica Catolic─â „Buna Vestire”, construit─â pe locul casei Sfintei Familii. Continu─âm c─âtre ora┼čul Haifa, pentru a admira celebrele gr─âdini Bahai, apoi vizit─âm Biserica Carmelitelor „Stella Maris”. Cin─â ╚Öi cazare în Nazaret/Tiberias – hotel  4*

 

Ziua 2: Muntele Fericirilor / Capernnaum / Tabgha

Mic dejun. Diminea┼úa devreme, deplasare la Muntele Tabor unde vizit─âm Biserica romano-catolic─â.  Ne deplas─âm pe Muntele Fericirilor, vizit─âm biserica ce aminte┼čte de frumoasa Predic─â de pe munte a Domnului (Sf. Liturghie greco-catolic─â). Vizitarea ruinelor ora┼čului Capernaum, ora┼čul cel mai iubit de Mântuitorul Iisus Hristos, unde a f─âcut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor sinagogii ┼či a casei unde a fost vindecat─â soacra Sfântului Petru; vizit─âm Biserica Ortodox─â din Capernaum, Tabgha, ce aminte┼čte de minunea înmul┼úirii pâinilor ┼či pe┼čtilor (hr─ânirea a 5.000 de oameni cu 5 pâini ┼či 2 pe┼čti), Biserica „Sfântul Petru”. Vom încheia ziua cu o scurt─â croazier─â pe Marea Galilee. Cin─â ╚Öi cazare în Nazaret/Tiberias - hotel  4*

 

Ziua 3: Qaser al-Yahud / Ierihon / Muntele Carantania / A╚Öez─âmântul Românesc / Marea Moart─â

Mic dejun. Plecare spre Qasr al-Yahud, locul de botez de pe malul râului Iordan, Qasr al-Yahud, este locul unde conform tradi╚Ťiei, Isus a fost botezat de Ioan Botez─âtorul. Continuam spre Ierihon,  un or─â╚Öel din ╚Üara Sfânt─â situat în apropierea grani╚Ťei dintre Israel ╚Öi Iordania. Op╚Ťional se poate merge pe  Muntele Carantania - cost─â 25 USD - se urc─â la M─ân─âstire cu telecabina, aici vizit─âm  A╚Öez─âmântul românesc din ora╚Öul biblic Ierihon, situat aproape de centrul ora╚Öului, la jum─âtatea distan╚Ťei dintre Biserica Dudul lui Zaheu, ╚Öi vechiul amplasament al cet─â╚Ťii Ierihonului. La numai câ╚Ťiva kilometri spre r─âs─ârit se întinde valea Iordanului cu ╚Öesul ╚Öi Mun╚Ťii Moabului loc din care Dumnezeu i-a ar─âtat lui Moise, P─âmântul F─âg─âduin╚Ťei. În partea de apus a Ierihonului se înal╚Ť─â asemenea unui zid Muntele Carantaniei, locul în care Iisus a fost dus de c─âtre Duhul în pustiu pentru a fi ispitit de diavol.  În paralel cu acest ora╚Ö, la o distan╚Ť─â de vreo 5-6 km, curge Iordanul, râul care izvor─â╚Öte tocmai din Mun╚Ťii Libanului ╚Öi dup─â un lung traseu se vars─â în Marea Moart─â. Aceast─â zon─â de la gurile de v─ârsare ale Iordanului, are o importan╚Ť─â istoric─â ╚Öi biblic─â deosebit─â atât pentru cre╚Ötini cât ╚Öi pentru evrei pentru c─â aici s-au petrecut în timp multe evenimente importante din istoria mântuirii de la Locurile Sfinte. Pentru c─â acest teren nu era suficient pentru realizarea proiectului propus, s-au facut în timp demersuri pentru achizi╚Ťionarea altor terenuri limitrofe, ajungându-se ast─âzi la o suprafa╚Ť─â de aproape 3000 de metri p─âtra╚Ťi. Plec─âm spre Marea Moart─â.  Cin─â ╚Öi cazare la Betleem.

 

Ziua: 4 Biserica Na╚Öterii / Grota Laptelui / Câmpul P─âstorilor / Ierusalim / Muntele Sion

Mic dejun. În Betleem vom vizita Biserica Ortodox─â a Na┼čterii Domnului (ce ad─âposte┼čte pe┼čtera în care s-a n─âscut Domnul Iisus Hristos, Grota Laptelui (unde Sfânta Familie s-a oprit în Fuga spre Egipt), Biserica Romano-Catolic─â „Sfânta Catherina” (unde se oficiaz─â Sfânta Liturghie de Cr─âciun pe platoul din fa┼úa bisericii, ┼či care se transmite în întreaga lume pe posturile TV).  Deplasare la Zidul Plângerii. Urc─âm pe Muntele Sionului, unde vom vizita Biserica „Adormirii Maicii Domnului” (Dormitio),  Foi┼čorul „Cinei celei de Tain─â” ┼či Mormântul Sfântului Proroc ┼či Psalmist David, Biserica Pierre în Galicantu (intrare 2 USD/pers.), trecem pe lâng─â Citadella (Turnul lui David, unde a compus cunoscutul Psalm de Poc─âin╚Ť─â 50). Timp liber pentru suveniruri. Cazare ┼či cin─â în Betleem – hotel  4*.

 

Ziua 5: Ierusalim

Mic dejun. Începem s─â coborâm de pe Muntele M─âslinilor (de unde se vede cel mai bine panorama Ierusalimului/esplanada Templului). Vom  vizita urm─âtoarele locuri sfinte:  Capela În─âl╚Ť─ârii Domnului (muntele Eleonului), M─ân─âstirea „Pater Noster” (locul în care Mântuitorul i-a înv─â┼úat pe ucenicii s─âi Rug─âciunea Domneasc─â „Tat─âl nostru”), M─ân─âstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”), Gr─âdina Ghetsimani cu Biserica Na┼úiunilor (ridicat─â pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fi prins), Biserica ce ad─âposte┼čte Mormântul Maicii Domnului ┼či Grota Tr─âd─ârii.  Intr─âm în Cetatea Ierusalimului pe poarta Sfântul ┼×tefan ┼či vizit─âm biserica Sf. Ana (Sf. Liturghie greco-catolic─â) ridicat─â deasupra casei în care s-a n─âscut Sfânta Fecioar─â Maria. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica „Sfintei Învieri” (închinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat Sfânta Cruce etc.).  Cazare ┼či cin─â în Betleem – hotel  4*

 

Ziua 6: Ein Karem Jaffa / Tel Aviv / zbor Tel Aviv - Budapesta

Mic dejun, check-out de la hotel ╚Öi plecare spre Tel Aviv. Obiective turistice ce se pot vizita în Tel Aviv: cartierul Sarona, construit în sec. XIX, cartierul  Jaffa cu Ora╚Öul Vechi, este partea sudic─â, antic─â, a ora╚Öului israelian, un port str─âvechi la Marea Mediteran─â, unul din cele mai vechi ora╚Öe-porturi din lume. O parte a portului antic ╚Öi câteva mozaicuri antice s-au p─âstrat pân─â ast─âzi. Biserica Sf. PetruPodul Dorin╚Ťelor. Timp liber pentru fotografii ╚Öi pentru servirea prânzului  Plecare spre aeroport pentru zborul de întoarcere.

Preot înso╚Ťitor: dr. Eugen Jurca

 

 

 

 

 

Tarif 990 €/persoana

cu avans de 30% la inscriere.

 

Tariful include:

- zbor direct Budapesta - Tel Aviv și retur;

- bagaj de cal─â 20 kg/pers. ╚Öi bagaj de mân─â 7 kg/pers.;

- transport cu autocar cu aer condi╚Ťionat ╚Öi wifi;

- 2 nop╚Ťi de cazare în Tiberias/Nazaret, ╚Öi 3 nop╚Ťi la Betleem, hoteluri 4*;

- mas─â demipensiune;

- intr─ârile la obiectivele conform programului;

- croazier─â pe Marea Galileii;

- intr─ârile la obiectivele Capernaum,  Muntele  Fericirilor,  Muntele Tabor,  Tabgha,   biserica Pater Noster;

- taxe de aeroport;

- transfer Timișoara - aeroport Budapesta și retur;

- ghizi vorbitori de limba român─â;

- ghid înso╚Ťitor din partea agen╚Ťiei. 

Tariful nu include:

- Muntele Carantania, 25 $/pers.;

- supliment de single 310 €/pers./5 nop╚Ťi;

- alte intr─âri decât cele men╚Ťionate;

- mese de prânz;

- bac╚Öi╚Ö pentru serviciile locale – 30 $/pers./6 zile obligatoriu.

 

Condi╚Ťii de rezervare

- avans 30 %  la înscriere

- diferen╚Ťa cu 30 zile înainte de plecare

Not─â*

*Tariful este valabil pentru un grup de 35 platitori. Pentru un num─âr mai mic de 35 participan╚Ťi, tariful se recalculeaz─â sau circuitul se reprogrameaz─â. Agen╚Ťia î╚Öi rezerv─â dreptul de a anula acest program dac─â nu sunt înscrise minim 30 persoane pân─â cu 1 lun─â înainte de plecare.
 *In momentul semn─ârii  Contractului de prest─âri servicii turistice, turistul î┼či asum─â plata diferen┼úei stipulat─â în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turi┼čti.

*Clasificarea pe stele a unit─â╚Ťilor de cazare este f─âcut─â în conformitate cu standardele din ╚Ťara respectiv─â.

 *Taxele de aeroport incluse în tarif sunt cele valabile la data lans─ârii programului.
 * În situa╚Ťia in care compania aeriana majoreaza aceste taxe  pân─â la data emiterii biletelor de avion (acestea se emit cu 7-14 zile înainte de plecare), agen╚Ťia î╚Öi rezerv─â dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

* Ne rezerv─âm dreptul de a recalcula tariful, în cazul cre╚Öterii semnificative a pre╚Ťurilor carburan╚Ťilor, fa╚Ť─â de momentul când a fost lansat programul.

 

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC FANTASY TRAVEL SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

 

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

Rezerv─â acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar s─â accepta╚Ťi termenii ╚Öi condi╚Ťiile.