Viziteaza cu noi Pesterile din Apuseni!

Plecare din Timisoara 29.08.2020

 
Perioada 29.08.2020
Tarif
de la
 
3891
persoana

 

Vizitați cu noi  pesteri din Munții Apuseni:

 Peștera cu Cristale și Peștera Meziad

 

Plecare in 29.08.2020

  

 

Plecare din Timișoara la ora 7:00  de la AMG  pe traseul Arad – Salonta – Beiuș  -Peștera cu Cristale . Sosire in jurul orei 11. Pentru vizitarea pesterii cu Cristale grupul nu poate fi mare de 20 pers din acest motiv vizitarea se face in doua serii. 

Peștera cu Cristale  este situată in bazinul superior al Văii Roșia și a fost descoperită in 1987 pe măsură ce au avansat lucrările în zona minieră de pe dealul Farcu, jud. Bihor. După o incursiune în muzeul minier, turiştii vor putea privi în adâncurile unui aven subteran, astfel amenajat încât să ofere o perspectivă spectaculoasă spre fundul pământului. Traseul turistic continuă spre peștera propriu zisă, care, deşi este mică, este bogat împodobită cu cristale cu forme diverse. Acest loc este singurul din România unde şi turiştii care nu au pregătire speologică pot admira de aproape lumea strălucitoare a delicatelor cristale de calcit. Cei care au ajuns aici sunt de acord că frumusețea acestora îţi taie răsuflarea.

Plecam spre Meziad cu oprire la un restaurant unde optional se poate servi un  pranz.

Ne indreptam  spre Peștera Meziad. Oprim autocarul in parcare si in aproximativ 20 -25 de minute ajungem intr-o plimbare usoara la Pestera Meziad unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute obiective turistice de pe teritoriul Romaniei, a fost descrisă pentru prima dată de cunoscutul geograf austriac Adolf SCHMIDL (1863). Este situată in zona sud-estică a Munților Pădurea Craiului , la o altitudine de 297 m. În peșteră s-au găsit urme din  paleolitic si neolitic, fiind o peșteră locuită de Homo Sapiens si Ursus spelaeus. Peștera adăpostește colonii mari de lilieci protejati la nivel national și international. Este o peștera cu formațiuni deosebit de frumoase – stalactite, stalagmite, coloane, draperii. In anul 2012 traseul turistic a fost modificat, au fost fixate balustrade de siguranță și a fost montata o instalație modernă de iluminat. Peștera se vizitează doar cu ghid.

 Plecare spre Timisoara, sosire seara.

 

 

Tarif 190 lei /pers

 

 

Tariful include:

·         transport autocar

·         intrarea la Pestera meziad si Pestera cu Cristale

     ·        ghid insotitor

 

Tariful nu include:

  • masa de pranz
  • alte cheltuieli personale

 

 

 

 

 

 

 

 

Tariful este valabil pentru un grup de 40  persoane.

In cazul in care vor fi mai putini platitori, tariful se poate recalcula.

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.