; &ev=PageView&noscript=1 />

Piata de Craciun la Sibiu

Perioada 11.12-12.12.2021 plecare din Timisoara

3
 
Transport
Perioada 28.11.2020 - 29.11.2020
Tarif
de la
 
8098
persoana/pachet

Piata de Craciun la Sibiu 

Perioada  11.12-12.12.2021 2 zile/1 noapte  

 

Ziua 1 sambata   

  Plecare din Timisoara  la ora 7,00 pe traseul Timisoara –Deva -Sibiu.

Obiective turistice  ce se pot vizita in limita timpului disponibil: Centrul istoric, Piata Mare, Piata Mica, Piata Huet, Catedrala Ortodoxa, Muzeul Brukenthal. In contextul provocărilor cauzate de Coronavirus, organizatorii târgului au adaptat evenimentul pentru a oferi siguranța necesară dar si spațiu suficient pentru a menține distanțarea. Suprafața evenimentului s-a mărit considerabil, având acum si Piața Mica inclusa precum si Str. Nicolae Bălcescu la zona de vizitat. Seara o petrecem in Piața de Crăciun din centrul Sibiului unde putem degusta diferite bunatati cu arome de Crăciun. Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural inițiat de Biroul Atașatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată. Evenimentul este organizat de Asociația Events For Tourism și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Cazare   hotel 3 * zona Sibiu.                                

Ziua 2 duminica 

Mic dejun. La 8.30 plecăm spre poalele Muntilor Fagaras si ne oprim pe valea raului Sâmbata, unde la o altitudine de peste 600m se afla Manastirea Brancoveanu din Sâmbata de Sus. Mănăstirea este un așezământ monahal de călugări. Inițial, a avut o biserică de lemn având dublu hram (Adormirea Maicii Domnului și Izvorul Tămăduirii), fiind construită în 1657, din inițiativa vornicului Preda Brâncoveanu.

Pe drumul către casa ne oprim pentru o vizită la Abatia Cisterciana Cârta -este unica mănăstire cisterciană nedistrusă în România, construită în anul 1206. Mănăstirea Cârţa este construită de călugării cistercieni din FR-Citeaux (Burgundia). Biserică  îmbină stilul romanic cu goticul timpuriu. Mânăstirea a fost distrusă aproape în întregime şi refăcută de mai multe ori, iar în 1474 a fost desfiinţată de Matei Corvin, bunurile sale fiind trecute în proprietatea Sibiului.  În ruinele bisericii se poate vizita cimitirul unic de soldaţi germani căzuţi în septembrie 1916.

Plecare spre Timisoara, sosire seara tarziu.

 

Tarif: 395 lei/persoana

2 zile / 1 noapte

Tariful include:

·         1 noapte  cazare hotel 3 * situat in  zona Sibiu, camere cu 2-3 paturi

·         transport autocar

·         masa mic dejun

·         ghid insotitor

 Tariful nu include:

  • supliment single 100 lei
  • intrarile la obiectivele turistice:
  • 15 lei muzeul Brukenthal
  • Abatia Cisterciana 5 lei (adulti), 2.5 lei (copii, studenti)

 

Tariful este valabil pentru un grup de minim 30 persoane.

In cazul in care vor fi mai putini participanti (20-29 pers) se va achita un supliment de 50 lei/pers.

Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia.

 

 

Rezerva un loc

You must agree to the conditions for processing your personal data.