; &ev=PageView&noscript=1 />

City Break la Roma!

Perioada -

3
 
Transport din Timisoara

 

Fantasy Travel vă propune:

City Break la Roma

Perioada 2023/ 5 zile / 4 nopti

 

 

Ziua 1 / luni / 2023

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 9,30 in aeroportul Traian Vuia din Timisoara. La ora 11,35 decolare spre Roma. Aterizare la ora 12,35 pe Aeroportul Fiumicino din Roma. Transfer la hotel 3* in zona Termini. Impreuna cu insotitorul de grup facem o plimbare, seara, prin centrul Romei. Intoarcere la hotel.

Ziua 2 / marti / 2023

Mic dejun

Obiective turistice propuse a se vizita de Ziua Indragostitilor, cu insotitorul de grup: Piața Navona, una dintre cele mai frumoase piețe din Roma, cu o atmosferă deosebită, romantică și relaxantă. Aici se pot admira cele trei fântâni cu personaje fabuloase și statui de un dramatism impresionant. Fântâna din centru este dedicată celor patru râuri: Nilul, Gangele, Dunărea și Rio de la Platta, iar fântânile laterale sunt dedicate lui Neptun și unui Maur care ține în brațe un delfin.  După ce ai trecut prin piața Navona, ne indreptam spre Panteon. Panteonul este o clădire  comandată de Marcus Agrippa ca un templu pentru toți zeii din Roma antică, și reconstruită de împăratul Hadrian, în jurul anului 126 d.Hr.  Aceasta a fost construită inițial ca templu pentru cele șapte zeități guvernatoare ale celor șapte planete în statul religios al Romei Antice, din secolul al VII-lea fiind transformată într-o biserică creștină. Este cea mai bine conservată clădire romană și cea mai importantă clădire veche din lume cu acoperișul original intact. Deși identitatea arhitectului rămâne incertă, mulți o atribuie lui Apolodor din Damasc. Plecare  către celebra Fontana di Trevi, pentru că aici trebuie neapărat să îți pui o dorință și să arunci un bănuț în apă. Oricâte locuri minunate vizitezi în Roma, dacă nu îți pui o dorință la Fontana di Trevi vei pierde tot farmecul acestui oraș. Statuia lui Neptun care domină fântâna, statuile care simbolizează abundența și sănătatea, animalele și toate elementele decorative sunt impresionante. Fântâna este minunată pe timp de zi, dar și mai fermecătoare noaptea, când luminile scot în evidență detaliile statuilor. Trebuie neapărat să mergem în Piazza di Spania pe care o recunoști după scările ei monumentale pe care italienii și turiștii se adunau ca  să se odihnească, să savureze un gelatto sau un cappucinno. Grădina și Villa Borghese. Numită grădină, ea este un veritabil parc întins pe 80 de hectare. Inițial, aici a fost o podgorie transformată treptat într-unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Romei. Villa Borghese găzduiește o galerie de obiecte de artă adunate de Scipione Borghese între care se regăsesc faimoase sculpturi de Bernini și Canova, precum și picturi de Caravaggio, Tiziano și Raffaello.  In timpul dvs liber se poate vizita Cartierul Trestevere Dacă vrei să intri cu adevărat în atmosfera bucolică, romantică și ludică a Romei, trebuie să te plimbi agale pe străzile din Trestavere. Totul are aici o atmosferă tipic italienească. Zidurile din piatră sunt încărcate de flori și plante cățărătoare vara, casele sunt tencuite în culori calde, mediteraneene, iar terasele te îmbie cu muzică veselă și paste delicioase. Este cartierul cel mai boem, cel mai liniștit și cel mai surprinzător al Romei. Aici vii să te relaxezi, să bei o cafea la terasă și să stai la soare pe trepte din piatră.

Cazare hotel 3*

Ziua 3 / miercuri / 2023

Mic dejun si incursiune in Roma Antica cu ghidul local vorbitor de limba romana.

Un tur prin istoria Romei trebuie să înceapă cu ruinele ei antice, din vremea în care orașul devenise capitala Imperiului Roman. Forumul a reprezentat inima societății romane și centrul vieții politice în acele vremuri. Aici poți admira trei arcuri de triumf, dintre care două sunt intacte, dedicate lui Titus și lui Septimus Severus. Vizitam  Colosseum. Lăsați-ne să vă ducem înapoi în urmă cu 2.000 de ani, când împăratul Vespasian și-a dezvăluit cadoul său pentru poporul roman cu 100 de zile de jocuri, lupte de gladiatori și lupte cu animale exotice în cea mai emblematică structură a Romei: Colosseumul, a fost cea mai mare construcție după Piramidele din Egipt și a rămas cel mai mare amfiteatru antic din Europa. Amfiteatru roman a inaugurat în anul 80, locul unde se desfăşurau luptele de gladiatori, cursele de cai şi chiar bătălii navale. Continuați și mai departe în timp, până în anul 500 î.Hr., în timp ce explorăm Forumul Roman și Colina Palatină - inima și sufletul Republicii Romane Antice.  Ceea ce a devenit acum un loc de odihnă pentru ruine de piatră și fragmente de marmură a fost timp de secole centrul plin de viață publică romană.  Multe dintre cele mai importante structuri se află pe Forum sau în apropierea acestuia, dar absența informațiilor detaliate sau a marcajelor istorice face imposibilă pentru turistul obișnuit să îi deslușească secretele. Alăturați-vă nouă pentru a descoperi numeroasele mistere ale Romei antice și imperiale!  Va urma Bulevardul Forurilor Imperiale, cu Forumul Octavian Augustus și cel al lui Traian, cel mai mare și ultimul dintre Forurile Imperiale cu impunătoarea Columnă a lui Traian, pentru a se încheia apoi în Piazza Venezia, inima orașului cu Monumentul Vittoriano , cel mai mare realizat vreodată în marmură albă ( la acest itinerar se pot adăuga Capitoliul, precum și Biserica Sf. Petru în Lanţuri cu statuia Moise de Michelangelo şi lanţurile Sfântului Petru. Cazare hotel 3*.

Ziua 4 / joi / 2023

Mic dejun.

Plecare spre Vatican cu ghidul local.

Printre cele mai importante locuri pe care trebuie să le vizitezi în Roma se numără Vaticanul și domeniile papalității. Vatican, oficial Statul Cetății Vaticanului, este un mic stat suveran al cărui teritoriu constă dintr-o enclavă în orașul Roma, Italia. Întreaga țară este de aproximativ jumătate de kilometru pătrat. Statul este condus de către episcopul Romei, Papa, și astfel poate fi considerat un stat ecleziastic în care funcțiile înalte sunt ocupate de către clerici. În zilele noastre, Vaticanul este cel mai mic stat independent din punct de vedere al suprafeței și al numărului de locuitori. Este reședința teritorială a Sfântului Scaun, entitatea instituțională reprezentată de către Papă, episcopul Romei și prin urmare principala reședință ecleziastică a Bisericii Catolice. Mergi în piața centrală a Vaticanului să admiri frumoasa biserică închinată Sf. Petru. Este o bijuterie a epocii renascentiste, găzduiește 44 de altare, aproape 400 de statui și 135 de mozaicuri. Întreaga clădire și piața acoperă o suprafață de 23.000 mp. În jurul pieței rotunde vei putea admira o serie de coloane și statui de sfinți, iar în centrul ei un obelisc egiptean.  Odată ajuns la Vatican, trebuie să intri în Palatul Apostolic unde vei putea admira Capela Sixtină. Pictura faimoasă, realizată de Michelangelo, stârnește emoții atât de puternice, încât mulți turiști se simt copleșiți, acuză senzație de vertij sau amețeli puternice. Scenele dramatice pictate pe tavanul Capalei, culorile, mișcarea și efectul tridimensional sunt copleșitoare. Nimeni nu vizitează Capela Sixtină fără să rămână impresionat pe viață! De la Capelă, se poate  face o vizită la muzeele Vaticanului. In continuare putem viziona din exterior Castelul Sant'Angelo (Castelul Sfântului Înger) din Roma a fost inițial conceput ca mausoleu pentru împăratul Hadrian (76–138) și urmașii lui, ulterior papii l-au transformat în castel. Timp liber. Cazare în Roma – hotel 3*.

Ziua 5 / vineri / 2023

Mic dejun la pachet.

La ora 4.30  Transfer la aeroport pentru zborul catre Timisoara, ora 7.35  decolare spre Timisoara, sosire ora 10.20 

 

Tarif 420 €/pers./pachet

Tariful include

- 4 nopți cazare hotel 3*;

- mic dejun;

- bilet de avion Timisoara-Roma si retur;

- bagaj de 10 Kg si bagaj mic de cabina;

- taxe de aeroport;

- transfer aeroport hotel si retur;

- ghid local vorbitor de limba romana;

- insotitor de grup din partea agentiei.

Tariful nu include

- intrarile la obiectivele turistice, muzeul Vatican cu catedrala Sf Petru , cu ghid in limba romana, si casti incluse, aprox 40 €/pers.;

- taxa de oras care se achita la sosirea in hotel;

- mesele de pranz si cina;

 - supliment de single: 140 €/persoană/4 nopți; 

- asigurarea medicala si storno.

 

Tariful este valabil pentru un grup de minim 20 de persoane, pentru un grup mai mic tariful se recalculeaza

*In cazul unui numar mai mic de persoane tariful se recalculeaza sau se reprogrameaza excursia.

*In momentul semnării <<Contractului de prestări servicii turistice>>, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti.    

 

*Clasificarea pe stele a unităților de cazare este făcută în conformitate cu standardele din țara respectivă.                                                     

*Ne rezervam dreptul de a recalcula tariful, in cazul cresterii semnificative a preturilor carburantilor, fata de momentul cand a fost lansat programul.                                                                            

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia. 

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

 

 

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Rezervă acum!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar să acceptați termenii și condițiile.