VACANTE TEMATICE
VACANTE EXOTICE SI DE LUX
CALENDAR PLECARI
FACEBOOK
CURS VALUTAR
VREMEA
Aceasta localitate incantatoare este una dintre cele mai vechi de pe litoralul anatolian. A fost intemeiata de catre colonistii grecii in sec. al VII-lea i.H. Pirateria si comertul cu sclavi au fost sursele de venit de baza ale orasului, aici veneau negustori din tari indepartate dupa sclave frumoase. Nu e de mirare ca orasul s-a dezvoltat rapid si deja in sec.al V-lea i. H. a inceput sa bata propriile monezi.
Perioada de maxima dezvoltare a fost intre sec. al II-lea i.H – sec. al II-lea d.H., din aceste vremuri pastrandu-se un teatru antic cu o capacitate de pana la 20.000 de spectatori, zidurile orasului, agora - targul de sclavi, termele romane antice, transformate in muzeu, ruinele templului zeitei Fortuna.
Side a inflorit pana in sec. al IX-lea, apoi a fost pradat de cuceritorii arabi si nu si-a mai putut recapata niciodata vechea grandoare. Abia in anii ´70 ai secolului trecut, odata cu dezvoltarea turismului, acest orasel pescaresc s-a transformat intr-o statiune renumita. Insa centrul ei nu a parasit hotarele sale grecesti si acum magazinele, restaurantele pescaresti si cafenelele in aer liber sunt adapostite de anticele ziduri, acoperite de iedera si flori. Viata de noapte este animata, sunt multe baruri si discoteci, dintre care cea mai cunoscuta este Oxyd, care combina dansul cu baia in piscina.
Side este situat in zona de stepa a Turciei, de aceea aerul este uscat, iar o briza usoara racoreste chiar si in zilele de canicula.
In centrul localitatii nu exista hoteluri, ele sunt situate toate in suburbii. Astfel, cel mai apropiat golf de oras, Kumkoy, a devenit demult locul preferat al familiilor cu copii. Intrarea in apa este in panta lina, iar nisipul e fin si uniform. Multe dintre hoteluri au fost construite demult, de aceea au spatii exterioare mari, pline de verdeata. Putin spre vest, la 14 km de Side, se afla statiunea Conakli, unde pe plajele de nisip au fost construite hoteluri mari, moderne de 4-5*. Aceste hoteluri au mai putina verdeata.
La est de Side se afla statiunea Sorgun, apreciata de turisti pentru superba padure de pini care inconjoara hotelurile-cluburi excelente, cu spatii exterioare generoase. Plajele de aici sunt largi, de nisip si pietris. Tot spre est, la 7 km de oras, este situata localitatea Titreyengol, animata si vesela, care are un bazar celebru, foarte apreciat. Aici hotelurile sunt situate atat pe prima linie, cat si la 500-700 metri de mare, de unde turistii au la dispozitie shuttle bus-uri pana la mare. Plaja de aici este de nisip, inconjurata de o padure de pini. In statiunea cea mai indepartata, Kizilagac, cunoscuta pentru plajele sale frumoase de nisip si padurile de conifere, sunt situate hoteluri-cluburi excelente, cu spatii exterioare mari si facilitati variate.
Transferul de la aeroportul din Antalya pana in Side dureaza aproximativ o ora si jumatate.

Oferte - Side