; &ev=PageView&noscript=1 />

Singapore & Malaezia: circuit cu sejur

Perioada 11.03-25.03.2024 din Timișoara cu zbor din Budapesta

4
 
Transport
Perioada 11.03-25.03.2024
Tarif
Tarif 2230 $ +
ÔéČ1540ÔéČ
ÔéČ1340ÔéČ
persoan─â/pachet

Circuit Singapore - Malaezia cu plecare din Timisoara

 

Perioada 11.03-25.03.2024/ 15 zile/ 12 nopti

 

Singapore

Una dintre cele mai mici, dar, în acela╚Öi timp, cele mai fascinante ╚Ť─âri din lume. Un t─ârâm al contrastelor, un loc în care trecutul se împlete╚Öte cu prezentul ╚Öi cu viitorul. O ╚Ťar─â-ora╚Ö cu o diversitate etnic─â incredibil─â, cu o via╚Ť─â de noapte colorat─â ╚Öi cu o gastronomie fabuloas─â.

 Malaezia

 Ceea ce face Malaezia atat de fascinanta este diversitatea ei. Este una dintre cele mai pl─âcute ╚Ť─âri din Asia de sud-est. Este o ╚Ťar─â animat─â ╚Öi bogat─â, cu o cultur─â multipl─â, o fuziune de tradi╚Ťii ╚Öi obiceiuri malaeze, chineze si indiene.

 Majoritatea turi╚Ötilor se îndreapt─â spre Kuala Lampur, Cameron Highlands sau spre hedonicul Langkawi. În marile orase se observ─â influen╚Ťele stilului de via╚Ť─â vest-european, pe care localnicii l-au adoptat cu mare pl─âcere. Malaezia dispune de unele dintre cele mai superbe plaje, munti si parcuri nationale din Asia.

Punctele forte ale circuitului:

  Ora╚Öul Malacca este capitala statului Malacca, în districtul Melaka Tengah. Este cel mai vechi ora╚Ö din Malaezia situate la strâmtoarea Malacca, care a devenit un port de succes în epoca Sultanatului Malacca.

 Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, este considerat unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru mâncarea stradal─â. În plus, fa╚Ť─â de influen╚Ťa malaez─â, chinez─â ╚Öi indian─â, alte influen╚Ťe sunt ad─âugate în mix precum sunt japoneza, sumatrana ╚Öi thailandeza. Ora╚Öul are o abunden╚Ť─â de pie╚Ťe interioare ╚Öi exterioare, pia╚Ťa central─â fiind deosebit de popular─â. Aceast─â pia╚Ť─â plin─â de culoare, plin─â de alimente, este înc─ârcat─â cu tot felul de restaurante ╚Öi tarabe ╚Öi este g─âzduit─â într-o cl─âdire unic─â în stil art deco.

 Turnurile Petronas din capitala Malaeziei Kuala Lumpur, care se ridic─â la 452 de metri deasupra solului, se num─âr─â printre cele mai înalte cl─âdiri de pe planet─â. În sec╚Ťiune transversal─â, ace╚Öti zgârie-nori sunt o stea islamic─â cu opt col╚Ťuri.

 Taman Negara este cel mai mare parc na╚Ťional din Malaezia ╚Öi una dintre cele mai vechi p─âduri tropicale din lume. Cu o varsta de aproximativ 130 de milioane de ani, este o p─âdure tropical─â preistoric─â plin─â de mun╚Ťi, râuri cu curgere rapid─â ╚Öi o mul╚Ťime de animale s─âlbatice. 

 Cameron Highlands este una dintre principalele destina╚Ťii turistice din Malaezia, este o regiune de munte situat─â în statul Pahang la aproximativ 121 km est de Ipoh ╚Öi la aproximativ 214 km nord de Kuala Lumpur. Se afl─â la 1500 de metri (sau 5000 de picioare) deasupra nivelului m─ârii ╚Öi are temperaturi de la 12°C pân─â la maxim 25°C. Cameron Highlands este una dintre cele mai populare zone muntoase din Malaezia. Zona g─âzduie╚Öte cele mai mari planta╚Ťii de ceai din Malaezia, ceea ce atrage atât de mul╚Ťi vizitatori în aceast─â regiune uimitoare.

 Calatoria spre Penang, supranumit si „Perla Orientului”, se va face traversand unul dintre cele mai lungi poduri din lume  si ajungem la Wat Chayamangkalaram, un templu thailandez care g─âzduie╚Öte a treia cea mai lung─â figur─â inclinata a lui Buddha din lume ╚Öi chiar vizavi de templul birmanez Dhammikarama, care g─âzduie╚Öte o imagine magnific─â a Domnului Buddha, în─âl╚Ťime de 8,2 metri.

  Ziua 1 / 11.03.2024 Zbor Budapesta - Singapore

Transfer din Timisoara la aeroportul din Budapesta. Decolare spre Singapore la ora 15:10 cu escala in Dubai.

Ziua 2 / 12.03.2024 Sosire Singapore (Cina)

Sosire la ora 14:40 in Singapore. Întâlnire cu ghidul local pe aeroportul Changi  din Singapore ╚Öi transfer la hotel. Cazare la Hotel Boss 4* sau similar. Cina la un restaurant chinezesc local - meniu fix cu 6 feluri, inclusiv transferuri - Clark sau Robertson Quay.

Ziua 3 / 13.03.2024 Parcul de P─âs─âri Jurong ╚Öi tur de jum─âtate de zi în Singapore (Mic dejun ╚Öi prânz)

A doua zi este dedicat─â în întregime naturii ╚Öi observ─ârii diferitelor specii de p─âs─âri. Atunci când vizita╚Ťi Singapore, ar trebui s─â ╚Öti╚Ťi c─â Parcul de P─âs─âri Jurong este o destina╚Ťie de neratat. A╚Öadar, dup─â servirea micului dejun, plec─âm spre Parcul de P─âs─âri Jurong, acolo unde exist─â peste 5000 de p─âs─âri din 400 de specii pentru a v─â face ziua mai colorat─â ╚Öi distractiv─â. Le pute╚Ťi hr─âni, pute╚Ťi lua prânzul cu ele ╚Öi pute╚Ťi urm─âri spectacolul interactiv de p─âs─âri. Continua╚Ťi-v─â drumul în Kampong Glam, un cartier în care modernul se întâlne╚Öte cu tradi╚Ťia. Acest district are o istorie care dateaz─â din epoca colonial─â a Singapore, când zona a fost alocat─â comunit─â╚Ťilor Malay, Arab ╚Öi Bugis. Explora╚Ťi ora╚Öul cu ma╚Öina prin Cartierul Civic, trecând pe lâng─â Padang, Clubul de Cricket din Singapore, cl─âdirea istoric─â a Parlamentului ╚Öi Galeria Na╚Ťional─â din Singapore. Galeria este format─â din cl─âdirea fostei Cur╚Ťi Supreme ╚Öi fostei Prim─ârii. Apoi, opri╚Ťi-v─â la Merlion Park pentru a v─â bucura de priveli╚Öti uimitoare spre faimoasa Marina Bay. Nu rata╚Ťi aceast─â oportunitate de fotografie cu Merlionul, o creatur─â mitologic─â care este par╚Ťial leu ╚Öi par╚Ťial pe╚Öte. Vizita╚Ťi Templul Thian Hock Keng, unul dintre cele mai vechi temple budist-taoiste din Singapore, înainte de a trece prin Chinatown. Continua╚Ťi c─âtre primul sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din Singapore - Gr─âdina Botanic─â - ╚Öi plimba╚Ťi-v─â prin Gr─âdina Na╚Ťional─â de Orhidee, care ofer─â o expozi╚Ťie extins─â de 60.000 de plante de orhidee.

Dup─â tur, transfer înapoi la hotel. Cazare la Hotel Boss 4* sau similar.

Ziua 4 / 14.03.2024 Excursie de 6 ore pe Insula Sentosa (mic dejun)

Insula Sentosa, locul preferat de petrecere a timpului liber ╚Öi distrac╚Ťie din Asia, care g─âzduie╚Öte o gam─â interesant─â de atrac╚Ťii tematice. Nu exist─â o modalitate mai bun─â de a finaliza o zi fabuloas─â la Sentosa decât prin a participa la un spectacol nocturn senza╚Ťional, Aripile Timpului, amenajat în aer liber, pe fundalul m─ârii deschise. Vino, descoper─â acest eveniment uimitor de efecte de ap─â, laser ╚Öi foc, cu o muzic─â maiestuoas─â ╚Öi o panoram─â cu priveli╚Öti uluitoare.

Intrarea include: Telecabin─â, 4D Adventureland, Sea Aquarium ╚Öi Wings of Time. Dup─â tur, transfer înapoi la hotel. Cazare la Hotel Boss 4* sau similar.

Ziua 5/ 15.03.2024 Singapore / Johor Bharu / Malacca (Mic dejun ╚Öi cin─â)  

Dup─â servirea micului dejun, plecare c─âtre podul ce leag─â Singapore de Malaezia. Dup─â formalit─â╚Ťile vamale întâlnire cu ghidul local ╚Öi transfer cu un autocar cu aer condi╚Ťionat la Malacca, ora╚Öul istoric al Malaeziei. Malacca, un or─â╚Öel micu╚Ť ╚Öi prietenos, este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Check-in la Hotel Babahouse Deluxe 4* sau similar. Cina la restaurantul local.

Ziua 6 / 16.03.2024 Malacca / Kuala Lumpur (Mic dejun, prânz ╚Öi cin─â)

Dup─â micul dejun, pleca╚Ťi pentru a vizita Bukit China, Porta de Santiago, Biserica Sf. Paul, Cl─âdirea Stadthuys, Christchurch, Templul Cheng Hoon Teng ╚Öi o plimbare pe strada Jonker. Pranz la un restaurant local. Dupa Malacca continuam calatoria spre Capitala ╚Ť─ârii – Kuala Lumpur.

Cazare la Hotel Swiss Garden Hotel, Deluxe 4* sau similar. Cina la hotel.

Ziua 7 / 17.03.2024  Tur al ora╚Öului Kuala Lumpur (Mic dejun ╚Öi cina)

Diminea╚Ťa, dup─â micul dejun, începem un tur de jum─âtate de zi al ora╚Öului Kuala Lumpur, un ora╚Ö al contrastelor. În timp ce malaezienii sunt mândri de noile lor construc╚Ťii, cl─âdirile mai vechi atrag ╚Öi ele o mul╚Ťime de turi╚Öti. Mo╚Ötenirea sa arhitectural─â include edificii în stil maur, cl─âdiri coloniale impun─âtoare ╚Öi case de magazine vechi, precum ╚Öi birouri moderne ╚Öi zgârie-nori. Descoperi╚Ťi frumuse╚Ťea unui Kuala Lumpur vechi ╚Öi nou. Facem o oprire pentru poze la Palatul Regelui, ne oprim la Monumentul Na╚Ťional, trecem pe lâng─â Lake Gardens, ne oprim în Pia╚Ťa Independen╚Ťei, trecem pe lâng─â China Town ╚Öi vizit─âm o pia╚Ť─â de animale vii. Vom încheia cu o oprire pentru poze la Turnurile Gemene PETRONAS. Restul dup─â-amiezii timp liber pentru a explora în continuare Kuala Lumpur sau pentru relaxare la unul dintre numeroasele mall-uri din apropierea hotelului dvs.

Cina la restaurant local. Cazare la Hotel Swiss Garden Hotel, Deluxe 4* sau similar.

Ziua 8 / 18.03.2024  Kuala Lumpur / Taman Negara (Mic dejun ╚Öi cina)

Dupa micul dejun plecare spre Parcul National Taman Negara. Sosire în sta╚Ťiune, check-in ╚Öi timp liber pentru a v─â bucura de atmosfera de jungl─â din complex.

Dup─â cina, la ora 20:30, întâlnire cu ghidul dvs. la recep╚Ťia complexului, care v─â va oferi o scurt─â prezentare de orientare. Prima ta aventur─â va fi o plimbare de noapte în jungl─â în p─âdurea tropical─â veche de 130 de milioane de ani. Explora╚Ťi promenada pentru a observa insectele nocturne în mijlocul corului p─âdurii tropicale. Re╚Ťine╚Ťi, totu╚Öi, observarea faunei s─âlbatice în p─âdurea tropical─â, datorit─â densit─â╚Ťii sale, este un bonus.

Cazare Mutiara Taman Negara, Chalet 4* sau similar.

Ziua 9 / 19.03.2024  Taman Negara (Mic dejun, prânz ╚Öi cin─â)

În prima jum─âtate a dimine╚Ťii, las─â-╚Ťi spiritul de aventur─â s─â te conduc─â pe noi culmi, pornind într-o nou─â excursie în jungl─â la Dealul Teresek. R─âsf─â╚Ťa╚Ťi-v─â ochii cu nenum─âratele specii de plante ╚Öi animale care î╚Öi au casa aici. Jungle Trekking ofer─â o oportunitate de neuitat pentru vizitatori de a experimenta frumuse╚Ťea extraordinar─â a naturii în cel mai bun mod. Dup─â-amiaza, croazier─â de-a lungul râului Sungai Tahan pentru a savura flora ╚Öi fauna de pe malurile râului ╚Öi pentru a v─â scufunda în cascadele r─âcoritoare de la Lata Berkoh, care formeaz─â un jacuzzi natural. Pe drum, opri╚Ťi-v─â la Sanctuarul de Pe╚Öte pentru a avea ╚Öansa de a face snorkeling printre pe╚Ötii de ap─â dulce. Bucura╚Ťi-v─â de înot în apa rece din izvorul Gunung Tahan ╚Öi de jacuzzi natural.

Cina și cazare la Mutiara Taman Negara, Chalet 4* sau similar.

Ziua 10 /  20.03.2024  Taman Negara / Cameron Highland (Mic dejun ╚Öi cin─â)

Dup─â micul dejun plecare spre Cameron Highlands. În drum spre Cameron Highlands, vizita╚Ťi o tarab─â de fabricare a co╚Öurilor, Cascada Lata Iskandar ╚Öi o a╚Öezare nativ─â. De aici continu─âm spre Cameron Highlands. Cameron Highlands este cea mai popular─â dintre destinatiile de munte din Malaezia. Situat la aproape 2.000 de metri în punctul s─âu cel mai înalt, Cameron Highlands ofer─â vizitatorilor o clim─â moderat─â, cu temperaturi medii în timpul zilei în jur de 25°C ╚Öi 18°C noaptea. Acest lucru face ca mediul s─â fie propice pentru cultivarea plantelor continentale, fructelor ╚Öi legumelor, oferind în acela╚Öi timp o evadare r─âcoroas─â pentru locuitorii ora╚Öului.

Cina pe vasul cu aburi – un fel de fondue, dar pe baz─â de sup─â, unde va pute╚Ťi pune carne ╚Öi legume– o specialitate în Cameron Highlands datorit─â vremii r─âcoritoare. Cazare în Cameron Highlands, Strawberry Park Resort, Studio Suite 4* sau similar.

Ziua 11 / 21.03.2024   Cameron Highlands / Penang (Mic dejun ╚Öi cin─â)

Mic dejun în statiune dup─â care continuam calatoria spre Penang. Vizit─âm pe drum în ora╚Öul regal Kuala Kangsar pentru a fotografia din exterior Moscheea Ubudiah, Palatul Iskandariah ╚Öi Istana Kenangan.  Continua╚Ťi drumul spre Penang, mai bine cunoscut─â drept „Perla Orientului”, traversand unele dintre cele mai lungi poduri din lume. La sosirea in Penang, check-in la hotel. Restul zilei este timp liber pentru activit─â╚Ťi proprii.  Cazare în Batu Ferringhi.  Cina si cazare la Golden Sand Beach Resort, Superior 4*sau similar.

Ziua 12 /  22.03.2024  Penang (Mic dejun ╚Öi cin─â)

Dup─â micul dejun vom experimenta o plimbare cu trishaw (ricsa cu trei roti) de la Fort Cornwallis la Chew Clan Jetty. Vizita╚Ťi Chew Clan Jetty, o întreag─â a╚Öezare de case de lemn construite pe n─âmol ╚Öi numele „Chew” este numele rezidentilor de aici. Familiile migran╚Ťilor cu acest nume de familie ar locui împreun─â în aceast─â zon─â. Vizita la Conacul Peranakan, casa tipic─â a unui bogat Baba de acum un secol este recreat─â pentru a oferi o privire asupra stilului lor de via╚Ť─â opulent ╚Öi a numeroaselor obiceiuri ╚Öi tradi╚Ťii. Cu peste 1.000 de piese de antichit─â╚Ťi ╚Öi obiecte de colec╚Ťie ale epocii expuse, acest muzeu Baba-Nyonya este, de asemenea, g─âzduit într-unul dintre conacele de patrimoniu din Penang, cu design ╚Öi arhitectur─â eclectic─â. Face╚Ťi un tur rapid de mers pe jos din Little India ╚Öi pe Strada Armoniei. De aici, vizita╚Ťi Wat Chayamangkalaram, un templu thailandez care g─âzduie╚Öte a treia cea mai lung─â figur─â înclinata a lui Buddha din lume ╚Öi chiar vizavi de templul birmanez Dhammikarama, care g─âzduie╚Öte o imagine magnific─â a lui Buddha, în─âl╚Ťime de 8,2 metri. Cina de seara la hotel.  Cazare în Batu Ferringhi.

Ziua 13 / 23.03.2024   Penang (Mic dejun ╚Öi cin─â)

Dup─â micul dejun, liber în timpul liber. Cina de seara la hotel. Cazare în Batu Ferringhi.

Ziua 14 / 24.03.2024  Penang / Kuala Lumpur (Mic dejun ╚Öi prânz)

Diminea╚Ťa timp liber. Check -out la hotel si  plecare  spre Kuala Lumpur ╚Öi Aeroportul Interna╚Ťional KL pentru zborul de leg─âtur─â. Prânz pe drum la un restaurant local. Facem un city tour in Kuala Lumpur si servim cina la un restaurant local (aprox 25 USD/pers.).

 

Ziua 15 / 25.03.2024 Kuala Lumpur-Budapesta

La ora 1:45AM decolare din  Kuala Lumpur spre Budapesta cu escala in Dubai.

Sosire in Budapesta la ora 13.35. Transfer cu autocar/microbuz spre Timisoara.

 

Tarif 1540 € EB 1340 €  + 2230 $

pers./loc în camer─â dubl─â sau tripl─â

 

Promotia Early Booking este valabila pentru inscrierile efectuate pana la 16.10.2023.

 

Pachetul include:

 - bilet de avion Budapesta -Singapore clasa economica cu compania Emirates;

 - bilet de avion Kuala Lumpur-Budapesta clasa economica cu compania Emirates;

 - bagaj de cala inclus 30 kg/pers. si bagaj de mana 7 kg/pers.;

 - transfer Timisoara – aeroport Budapesta si retur;

 - 12  nopti cazare hoteluri 4* cu mic dejun;

 -  masa conform itinerarului :4 pranzuri si 9  cine cum sunt specificate in program;

 - tur de jumatate de zi in Singapore;

 - vizitarea parcului de pasari din Singapore;

 - gr─âdina Botanic─â din Singapore;

 - vizita de 6 ore in insula Sentosa cu intrarile Telecabin─â, 4D Adventureland, Sea Aquarium ╚Öi Wings of Time;

 - vizitare Parc National Taman Negara;

 - croazier─â de-a lungul râului Sungai Tahan;

 - vizitare Cameron Highlands;

 - tururi ╚Öi transferuri conform itinerarului;

 - intrarile la obiectivele incluse in program;

 - ghid vorbitor de englez─â în timpul tururilor ╚Öi transferurilor;

 - insotitor de grup din partea agentiei;

 - transport  autocar cu aer condi╚Ťionat pe tot parcursul circuitului in Singapore si Malaezia;

 - transferuri hotel aeroport si retur.

 

Pachetul nu include:

 - Servicii nemen╚Ťionate în itinerar;

 - Mesele care nu sunt incluse in program;

 - Bacsis  pentru sofer si ghizii locali 5 $/pers./zi;

 - Cheltuieli personale;

 - Suplimentul de single 790 $

 - Taxa de turism – 10 RM (2,50 USD) per camer─â pe noapte de pl─âtit direct la hotel.

 

Condi╚Ťii de înscriere

 - înscrierile încep din momentul lans─ârii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif ┼či se încheie la epuizarea locurilor.
- diferen╚Ťa de  20% din valoarea total─â a pachetului de servicii se achit─â cu pana la  60 de zile înainte de data plec─ârii.
- diferen╚Ťa de 50 % din valoarea total─â a pachetului de servicii se achit─â cu 30 de zile înainte de data plec─ârii.
- turistul va încheia cu agen┼úia « Contractul de prest─âri servicii turistice », la care prezentul program este parte.
- în momentul semn─ârii « Contractului de prest─âri servicii turistice », turistul î┼či asum─â plata diferen┼úei stipulat─â în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turi┼čti.

GRUP MINIM:

 20 persoane. Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 140 USD/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 10 participanti pana cu 3 luni inainte de data de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

IMPORTANT!

 Recomand─âm încheierea unei Asigurari MEDICALE ╚Öi STORNO de c─âl─âtorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penaliz─ârilor aplicate. Acest mijloc de protec╚Ťie financiar─â acoper─â cele mai frecvente evenimente ce cauzeaz─â anularea c─âl─âtoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19.

 Observa╚Ťii

 - nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;

 - acest program nu necesita obtinerea vizei turistice pentru cetatenii romani;

 - conduc─âtorul de grup poate modifica programul ac┼úiunii în anumite condi┼úii obiective, inclusiv ordinea în care se viziteaz─â obiectivele turistice;
- agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure;
- agen┼úia nu r─âspunde în cazul refuzului autorit─â┼úilor de la punctele de frontier─â de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite s─â p─âr─âseasc─â teritoriul propriu;

 - companiile aeriene isi rezerva dreptul de a modifica orele de zbor cu notificari anticipate
- prezentarea la aeroport se va face cu dou─â ore înaintea zborului; agen┼úia nu r─âspunde în cazul refuzului îmbarc─ârii turi┼čtilor ca urmare a întârzierii acestora;
- conduc─âtorul de grup se va asigura c─â programul se desf─â┼čoar─â conform itinerarului prezentat, va oferi asisten╚Ť─â în situa┼úii de urgen┼ú─â, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informa┼úii referitoare la excursiile op┼úionale ┼či la itinerar cu observa┼úia c─â nu are calificarea ┼či atestarea legal─â de ghid turistic;
- cazarea turi┼čtilor, precum ┼či eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiec─ârei ┼ú─âri;
- clasificarea pe stele a unit─â┼úilor de cazare este cea atribuit─â oficial de ministerul de resort din ┼ú─ârile vizitate ┼či ca atare respect─â standardele locale;
- distribu┼úia camerelor la hoteluri se face de c─âtre recep┼úiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolv─â de c─âtre turist direct la recep┼úie ┼či la cererea sa, va fi asistat de conduc─âtorul de grup;
- dac─â hotelul este schimbat din motive care nu ┼úin de agen┼úie, va fi înlocuit cu un altul de aceea┼či categorie, a┼ča cum este precizat în program;
- agen┼úia organizatoare î┼či rezerv─â dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbat─â de compania aerian─â;
- agen┼úia poate aloca un num─âr de locuri cu reducere în cazul anun┼úurilor promo┼úiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioad─â limitat─â de valabilitate; dac─â acestea se epuizeaz─â înainte de expirarea perioadei anun┼úate, agen┼úia va opri promo┼úia f─âr─â un anun┼ú prealabil;
- în derularea excursiei pot ap─ârea situa┼úii de for┼ú─â major─â precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ra┼úiuni de securitate, schimb─âri de aeroporturi din ra┼úiuni politice, greve, condi┼úii meteo nefavorabile etc.,  în aceste cazuri agen┼úia se oblig─â s─â depun─â eforturi pentru dep─â┼čirea situa┼úiilor ivite; totodat─â, agen┼úia nu poate fi f─âcut─â r─âspunz─âtoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente;
- a┼čezarea turi┼čtilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor;
- agen┼úia nu-┼či asum─â responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta;
- conform legilor interna┼úionale, doar ghizii locali au dreptul s─â ofere explica┼úii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conduc─âtorii de grup vor oferi explica┼úii turi┼čtilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angaja┼úi contra cost doar cu acordul turi┼čtilor interesa┼úi de ghidajul acestora;
- excursiile op┼úionale se efectueaz─â la fa┼úa locului cu agen┼úiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încaseaz─â în numele ┼či pentru agen┼úia FANTASY  TRAVEL; tarifele excursiilor op┼úionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achizi┼úionate de la recep┼úia hotelurilor, sau din alt─â parte, aceasta datorându-se faptului c─â persoanele participante vor avea la dispozi┼úie un mijloc de transport care îi va duce ┼či îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei ┼či dup─â caz, un ghid local; în tariful excursiilor op┼úionale nu sunt incluse intr─ârile la obiectivele turistice vizitate;
- agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză;
- în cazul în care turistul întârzie sau renun┼ú─â la programul stabilit, nu poate avea nici o preten┼úie privind rambursarea eventualelor desp─âgubiri;
- agen┼úia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunec─âri de teren, c─âderi masive de z─âpad─â, cutremure ┼či evenimente politice neprev─âzute, greve etc.
- copiii minori pot c─âl─âtori doar: a) înso┼úi┼úi de ambii p─ârin┼úi; b) înso┼úi┼úi de unul dintre p─ârin┼úi care s─â de┼úin─â acordul notarial al p─ârintelui care nu c─âl─âtore┼čte (sau încredin┼úare prin hot─ârâre judec─âtoreasc─â definitiv─â, certificat de deces); c) înso┼úi┼úi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original ┼či acordul notarial al ambilor p─ârin┼úi; d) înso╚Ťitorii minorului sunt obliga╚Ťi s─â aib─â certificatul de na╚Ötere în original al copilului minor, adi╚Ťional pa╚Öaportului ╚Öi/sau c─âr╚Ťii de identitate;
- copiii au nevoie de pa┼čaport individual;
- v─â rug─âm s─â v─â asigura┼úi c─â documentele de c─âl─âtorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PA┼×APORTUL, nu prezint─â urme de deterioare a elementelor de siguran┼ú─â ┼či sunt valabile minim 6 luni de la data termin─ârii c─âl─âtoriei;
- c/v excursiei poate fi achitat─â ┼či în lei la cursul BNR + 2%, din ziua platii;

- nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie.

 

Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

 

 

 

Rezerv─â acum la tarif promo!

Pentru a putea continua cu cererea este necesar s─â accepta╚Ťi termenii ╚Öi condi╚Ťiile.