; &ev=PageView&noscript=1 />

Skopje - perla necunoscută a Balcanilor

Plecare din Timișoara 24.07-27.07.2024

 
Transport
Perioada 24.07-27.07.2024
TARIF PROMO
de la
470
440
persoană/pachet

SKOPJE - Perla necunoscută din Balcani

24.07.2024 - 27.07.2024

Skopje - Fortăreața Kale - Poarta Macedoniei - Casa memorială Maica Tereza -

excursie cu barca la peștera Vrelo - Canionul Matka

 

Skopje - capitala statuilor - concentrează 1/3 din populația întregii Macedonii de Nord și în tot orașul se regăsesc peste 40 de statui ce abia așteaptă să fie descoperite de turiștii enuziaști. Râul Vardar oferă un aspect deosebit orașului, fiind traversat de numeroas poduri, unele datând chiar din perioada otomană.

Casa Memorială a Maicii Tereza se află în locul unde această Sfântă catolică a fost botezată, Skopje fiind locul ei natal. Maica Tereza a primit premiul Nobel pentru Pace, datorită ajutorului ei acordat celor aflați în suferință.

Canionul Matka este una dintre cele mai populare atracții turistice naturale din Macedonia, acoperind o suprafață de 5.000 ha, găzduind mai multe mănăstiri și un baraj hidroelectric. În canionul Matka au fost descoperite zece peșteri, cea mai scurtă având lungimea de 20 m, iar cea mai lungă - 176 m.

Ziua 1: Sosire la Skopje

Plecare la ora 7:00 din Timișoara, de pe Str. Gheorghe Lazăr nr. 10-12, cu destinația Skopje. Sosire și check-in la hotel. În funcție de ora de sosire, timp liber pentru a ne bucura de facilitățile hotelului.

Vom servi cina la un restaurant tradițional macedonean.

Ziua 2: Turul orașului Skopje

După micul dejun, plecăm în turul orașului, unde ne vom bucura de punctele de atracție din Skopje. Ghidul ne va ghida pe străzile înguste la vechiul bazar, care ne oferă șansa de a surprinde trecutul prin arhitectura sa unică - hanuri, hammamuri și moschei - și numeroasele magazine. Traversăm râul Vardar pe un pod istoric de piatră din secolul al XV-lea până la Fortăreața Kale care domină capitala Macedoniei de pe un deal, unde e ridicată pe stâncă. Râul Vardar, cel mai important din fosta republică yugoslavă, curge de asemenea printr-o vale de la poalele dealului. De pe ziduri pot fi văzute mai multe părți din orașul nou, cartiere de locuințe, fabrici și sedii de firme. Vom vizita, de asemenea, casa memorială a Maicii Tereza, precum și repere precum Poarta Macedoniei și piața principală a orașului cu Fântâna lui Alexandru cel Mare. Seara, după cină, facem o plimbare pe îndelete de-a lungul râului Vardar.

Ziua 3: Excursie de o zi la Canionul Matka

Astăzi, ieșim din oraș pentru a ne aventura în Canionul Matka, un defileu natural uimitor, situat la doar câteva minute de mers cu mașina de Skopje. Este una dintre cele mai populare destinații în aer liber din Macedonia și găzduiește mai multe mănăstiri medievale. Lacul Matka din cadrul Canionului Matka este cel mai vechi lac artificial din țară. Matka găzduiește o mare varietate de plante și animale, aproximativ 20% din viața vegetală găsită la Matka este endemică și se găsește doar aici. În Canionul Matka există zece peșteri, dintre care Vrelo este cea mai cunoscută. Aici vom lua o barcă sau un caiac, deoarece la peșteră se poate ajunge doar pe apă. Ne vom continua călătoria pe jos și vom explora această zonă unică. Ne întoarcem la Skopje după-amiaza și ne petrecem seara pe îndelete, poate explorând mai mult din viața de noapte vibrantă a orașului.

Ziua 4: Plecare

După micul dejun, facem check-out și ne luăm rămas bun de la capitala Macedoniei. Ajungem în Timișoara seara.

Tarif promo: 440 470€/persoană

Ofertă valabilă până la 20.06.2024

Supliment cameră single - 95,00 €

Tariful include:

- cazare la Hotel Next Door Park 4* sau similar

- 3 x mic dejun, 2 x cine

- cină tradițională cu muzică 

- taxa de oraș/turism

- intrare la Biserica Sfântul Spas

- intrare la Casa memorială Maica Tereza

- excursie cu barca la peștera Vrelo

- ghid local

Tariful nu include:

- mesele de prânz

- alte cheltuieli de natură personală

cte necesare:

-  pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate;

- minorii sub 18 ani neinsotiti de parinti trebuie sa aibe acordul notarial al parintilor si pasaport.

*NOTA

*Tariful a fost calculat pentru un grup de 35 de persoane platitoare.

*Clasificarea pe stele a unităților de cazare este făcută în conformitate cu standardele din țara respectivă.

*In cazul unui numar mai mic de persoane tariful se recalculeaza sau se reprogrameaza excursia.

*In momentul semnării <<Contractului de prestări servicii turistice>>, turistul îşi asumă plata diferenţei stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turişti.                                                         

*Ne rezervam dreptul de a recalcula tariful, in cazul cresterii semnificative a preturilor carburantilor, fata de momentul cand a fost lansat programul.                                                                       

*Ghidul are voie sa modifice programul turistic fara a schimba structura acestuia. 

*Transportul se va efectua cu autocar sau microbuz in functie de numarul de persoane participante.

 

  Informatii precontractuale Fantasy Travel conform OG 2/2018

Formular de informare a calatorului pentru contractele privind pachete de servicii de calatorie

 Combinatia de servicii de calatorie pusa la dispozitia dumneavoastra este un pachet in intelesul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, precum si pentru modificarea unor acte normative.

Prin urmare, veti beneficia de toate drepturile ce rezulta din legislatia Uniunii Europene care se aplica pachetelor turistice. Societatea Fantasy Travel SRL va fi pe deplin responsabila pentru executarea corespunzatoare a pachetului in ansamblu.

In plus, conform legislatiei, societatea Fantasy Travel SRL detine protectie pentru a va rambursa platile in cazul in care devine insolventa si, in cazul in care transportul este inclus in pachet, pentru a asigura repatrierea dumneavoastra.

 Drepturi principale in temeiul Ordonantei Guvernului nr. 2/2018

- Calatorii vor primi toate informatiile esentiale privind pachetul anterior incheierii contractului privind pachetul de servicii de calatorie.

- Exista intotdeauna cel putin un comerciant care raspunde pentru executarea corespunzatoare a tuturor serviciilor de calatorie incluse in contract.

- Calatorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon de urgenta sau detaliile unui punct de contact unde pot lua legatura cu agentia de turism organizatoare sau cu agentul de turism.

- Calatorii pot transfera pachetul unei alte persoane, in urma unei instiintari efectuate in mod rezonabil si eventual a platii unor costuri suplimentare (dupa caz).

- Pretul pachetului poate fi marit numai daca cresc costurile specifice (de exemplu, preturile carburantilor) si daca acest lucru este prevazut in mod expres in contract, si in orice caz nu mai tarziu de 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care cresterea pretului este mai mare de 8% din pretul pachetului, calatorul poate inceta contractul. In cazul in care agentia de turism organizatoare isi rezerva dreptul de a creste pretul, calatorul are dreptul la o reducere de pret daca apare o scadere a costurilor relevante.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare si pot obtine rambursarea integrala a oricaror plati in cazul in care oricare dintre elementele esentiale ale pachetului, altul decat pretul, s-a modificat in mod semnificativ. In cazul in care, inainte de inceperea executarii pachetului, comerciantul raspunzator de pachet anuleaza pachetul, calatorii au dreptul la rambursare si, dupa caz, la o despagubire.

- Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, inainte de inceperea executarii pachetului, in circumstante exceptionale, de exemplu in cazul unor probleme grave de securitate la destinatie care sunt susceptibile de a afecta pachetul.

- In plus, calatorii au posibilitatea de a inceta contractul in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului, in schimbul achitarii unei penalitati de incetare adecvata si justificabila.

- In cazul in care, dupa inceperea executarii pachetului, elemente importante ale pachetului nu pot fi executate astfel cum s-a convenit, vor trebui oferite calatorului servicii alternative corespunzatoare, fara a implica plata unor costuri suplimentare. Calatorii pot inceta contractul fara plata unei penalitati de incetare, in cazul in care serviciile nu sunt executate in conformitate cu contractul si acest fapt afecteaza in mod substantial executarea pachetului, iar agentia de turism organizatoare nu remediaza problema.

- Calatorii au de asemenea dreptul la o reducere a pretului si/sau la plata unor despagubiri pentru daune in cazul in care serviciile de calatorie nu sunt executate sau sunt executate in mod necorespunzator.

- Agentia de turism organizatoare trebuie sa ofere asistenta in cazul in care calatorul se afla in dificultate.

- In cazul in care agentia de turism organizatoare intra in insolventa, platile vor fi rambursate. In cazul in care aceasta intra in insolventa dupa inceperea executarii pachetului, iar transportul este inclus in pachet, repatrierea calatorilor este garantata. SC Alltur SRL a contractat protectia in caz de insolventa cu OMNIASIG VIENNA INSURAMCE GROUP SA. Calatorii pot contacta aceasta entitate sau, dupa caz, autoritatea competenta (Bucuresti, Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, 011822, telefon 021.405.74.20, fax 021.311.44.90, e-mail: office@omniasig.ro, web: www.omniasig.ro) in cazul in care serviciile sunt refuzate din cauza insolventei Fantasy Travel SRL.

In sensul prezentului formular prin agentie de turism organizatoare se intelege agentia de turism organizatoare stabilita pe teritoriul Romaniei sau agentia de turism intermediara stabilita pe teritoriul Romaniei, care cumpara in mod direct pachete de la o agentie de turism organizatoare care nu este stabilita in Romania, dupa caz, conform art. 14 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2018.

In cazul prevederilor referitoare la insolventa, agentia de turism organizatoare este cea dintr-un alt stat membru UE sau din Romania, dupa caz.

 Ordonanta Guvernului nr. 2/2018: https://www.anat.ro/wp-content/uploads/2018/08/OG-2_2018.pdf

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SERVICIILOR DE CALATORIE

Informatii importante cu privire la comanda de rezervare

 In conformitate cu legislatia in vigoare, Agentia FANTASY TRAVEL are obligatia sa va aduca la cunostinta urmatoarele:

Renuntarea

Puteti sa va retrageti din contractul de calatorie oricand inainte de inceperea calatoriei. Renuntarea la contract necesita din partea dumneavoastra o declaratie in scris transmisa agentiei. Va recomandam sa transmiteti declaratia de renuntare a contractului pe un suport informatic durabil.

In acest caz noi pierdem dreptul asupra tarifului calatoriei, drept urmare in schimb, putem sa va solicitam o despagubire rezonabila (conform contract cadru de comercializarea pachetului de servicii turistice), in masura in care retragerea din contract nu ni se datoreaza noua sau circumstantelor extraordinare aparute la destinatia stabilita sau in imediata apropiere si care pot afecta in mod negativ desfasurarea calatoriei sau transportul persoanelor la destinatie.

 Incheierea unei asigurari pentru acoperirea costurilor in cazul renuntarii la calatorie

Va atragem atentia asupra faptului ca majoritatea tarifelor practicate de catre agentia noastra nu includ asigurarea pentru anularea calatoriei si/sau medicala (asigurare storno si asigurare pentru intreruperea calatoriei). Renuntarea la calatorie inaintea inceperii sau intreruperea calatoriei, genereaza costuri de stornare si/sau alte costuri suplimentare pentru intoarcerea in tara, din acest motiv va recomandam sa incheiati un pachet de asigurari speciale valabile pentru diverse cazuri neprevazute, de accident, boala sau deces.

Mobilitate redusa

Persoanele cu mobilitate redusa pot beneficia de serviciul de calatorie rezervat doar in anumite conditii. In cazul in care doriti mai multe informatii cu privire la caracterul adaptabil al serviciilor de calatorie pentru persoanele cu mobilitate redusa, va rugam sa ne contactati in acest sens.

In cazul unei astel de rezervari, confirmarea trebuie sa includa echipamentele, utilitatile si materialele auxiliare accesibile persoanelor cu handicap, pe care dumneavoastra le-ati solicitat si care sunt garantate de catre partenerul local contractual al agentiei.

 Raspunderea contractuala

FANTASY TRAVEL SRL este in totalitate raspunzatoare pentru prestarea regulamentara a tuturor serviciilor de calatorie prevazute in contract si este obligata in baza Ordonanta Guvernului nr. 2/2018 sa acorde asistenta calatorului in cazul in care acesta se afla intr-o situatie dificila.

 Asistenta in timpul calatoriei

Odata cu documentele de calatorie veti primi si datele de contact corespunzatoare.

Veti avea intotdeauna un numar de telefon de urgenta pe care il puteti apela in caz de nevoie.

 Reclamatii la destinatie

Aveti obligatia de a aduce la cunostinta reprezentantului nostru de la fata locului reclamatia dumneavoastra, odata cu transmiterea ei catre agentie. Reprezentantul nostru local are sarcina de a remedia deficientele, in masura posibilitatilor. Cu toate acestea, reprezentantul local nu este autorizat sa valideze eventualele pretentii. Acestea vor fi solutionate prin agentie, dupa caz.

 Cesiunea contractului

Participantul la calatorie poate cesiona (transfera) unei alte persoane contractul pentru pachetul de servicii de calatorie, intr-un termen rezonabil si tinand cont de eventualele costuri suplimentare generate de cesiune, daca si in masura in care aceasta este posibila.

Nu rata oferta! Înscrie-te!

You must agree to the conditions for processing your personal data.